2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2157

Benefietavond Stichting Cynthia: nog kaarten verkrijgbaar

De benefietavond voor Stichting Cynthia op 18 januari wordt een spetterende finale. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, uitsluitend in de voor­verkoop. lees meer..

5063

Pakketbezorger Robert gevloerd door werkstress

Robert Rietveld, de altijd vrolijke pakket­bezorger in Gorssel, is geveld door de werkdruk en is gestopt met zijn werk. Robert houdt van Gorssel en zal het dorp missen, maar: “Het was gekkenwerk”. Gorssel.nl sprak met Robert. ... lees meer..

5457

De Bloemenkamp wordt gesloopt

Appartementengebouw De Bloemen­kamp wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw in de vrije sector. De huidige bewoners moeten op zoek naar andere woonruimte en verzetten zich tegen de plannen. ... lees meer..

1386

Voedselbank weer op eigen locatie

De Voedselbank Zutphen kijkt tevreden terug op de uitgifte van voedse­pakketten afgelopen vrijdag. De loods kon niet gebruikt worden en er moest een nood­oplossing gezocht worden. Het kwam allemaal gelukkig goed. ... lees meer..

2681

Gorssel bedankt Joke Lubberdink tijdens afscheidsreceptie

Vrijdag de dertiende. Het werd voor Joke Lubberdink een dag om nooit te vergeten. Een perfect, door haar collega’s van Fysiotherapie Den Oldenhof, georganiseerde afscheids­receptie. ... lees meer..

1555

Natte, maar mooie herdertjestocht

Ondanks het slechte weer was er toch een goede opkomst tijdens de herdertjestocht. Langs de route met meer dan duizend waxinelichtje door Gorssel verkondigden ook dit jaar weer kerstfiguren zoals de herders, kerstengelen, de koningen en natuurlijk Josef en Maria hun kerstboo... lees meer..

1188

Veel ondertekenaars bij Write4Rights 2019

Op zaterdag 7 december jl. konden in Gorssel handtekeningen gezet en brieven ge­schreven worden voor Amnesty International: de actie leverde meer dan 1400 steun­betuigingen op. ... lees meer..

1400

Mooi winterconcert Muzehof in Gorssel

Het jaarlijkse Winterconcert van Muzehof Centrum voor de Kunsten op 17 december in een volle kerk in Gorssel werd een boeiende ontmoeting met talent­volle musici. De helft van de opbrengst ging naar Stichting Spoenk. ... lees meer..

1671

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (18)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De keuken en het schilder­werk zijn bijna klaar. Boven komt een prachtige houten vloer. Het komt nu echt aan op de finishing touch.   ... lees meer..

3401

Wijngaard de Zessprong heeft eigen ‘Joppagne’

“Als wijnboer moet je eenmaal in je leven een champagne maken”, vinden Hans en Dies Wichers van Wijngaard de Zes­sprong in Joppe. Die champagne is er nu: en ze noemen hem ‘Joppagne’. ... lees meer..

1325

‘Inloopbridge’ in De Borkel

Bridgeliefhebbers die in een recreatieve sfeer gezellig willen bridgen kunnen vanaf 8 januari elke woensdag­middag, met of zonder bridge­partner, meedoen met de ‘inloop­bridge’. ... lees meer..

1622

Kerstmis in Joppe

Kerstmis wordt volgens traditie uitgebreid gevierd in de r.-k. kerk in Joppe met een familie­viering en een H. Nachtmis, een Woord- en Communieviering en ‘Kindje Wiegen. Natuurlijk is er ook weer de traditionele buiten­kerststal. ... lees meer..

1683

100% Gorssel: wollen mutsen

De kinderen van Kinderatelier Het Rode Schaap hebben hun eigen wollen muts gebreid. De wol is af­komstig van Selma, het schaap van Wilma Makkink. 100% Gorssel dus! ... lees meer..

1543

Schrijfcursus 'Over de Schreef'

Wie zijn schrijftalent wil onderzoeken en verder ontwikkelen kan in het nieuwe jaar terecht bij schrijver en docent Lia Nijman in Joppe. Lia verzorgt een schrijf­cursus van tien bijeenkomsten op maandag­avond of donderdag­ochtend. ... lees meer..

1095

Ook dit jaar weer oliebollen van VV Gorssel

Vorig jaar is de oliebollenactie van de VV Gorssel zeer succesvol geweest. Omdat daarmee een traditie is geboren volgt er ook dit jaar weer een spetterende oliebollenactie op oudejaarsdag. ... lees meer..

1590

Memento Mori 85 jaar, maar wel bij de tijd

Memento Mori is een begrip in Gorssel. In 2019 bestaat de uitvaart­stichting al 85 jaar. Marijke Fomenko geeft het stokje na elf jaar over aan Henny Leemkuil en Rob Oostenrijk. ... lees meer..

1910

Koop meters zonnebloemlint!

Afgelopen zomer ook genoten van de zonnebloem­linten langs de akkers? Help dan mee en koop ‘meters lint’, zodat er volgend jaar nog meer bestuivers de weg weten te vinden.  ... lees meer..

2302

Sinterklaas is niets veranderd!

De kinderen van De Vullerschool hadden nieuwe kleren voor Sinter­klaas bedacht. Het was dus spannend hoe Sinter­klaas er op 5 december uit zou zien. Maar hij was gelukkig nog gewoon dezelfde vertrouwde Sint! ... lees meer..

1969

Herdertjestocht 2019: #heblief

Ook dit jaar begint de kerst­vakantie weer met de traditionele Herdertjes­tocht, op zondag­avond 22 december. Iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere manier wil beleven en mee­maken is welkom. Het thema is dit jaar: #heblief. ... lees meer..

2680

Onbekend schilderij ontdekt bij MORE

Vanaf 7 december is in Museum MORE een nieuwe opstelling van de eigen collectie te zien. In deze tentoon­stelling bevindt zich een nieuw ontdekt schilderij van kunstenaar Wim Schuh­macher, dat onlangs aan het museum geschonken is. ... lees meer..

1698

Komt er een zorgcoördinator in Gorssel?

B&W zien in Gorssel perspectief voor een zorgcoördinator. De Dorpsraad zou initiatief­nemer moeten zijn en zelf zorgen voor aanvullende financiële bronnen. Besluit­vorming volgt voor eind dit jaar.  ... lees meer..

2288

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (17)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De keuken en de bar zijn nu aan de beurt en ook medewerkers van het restaurant werken hard om alles op tijd klaar te hebben voor de opening.   ... lees meer..

1241

Write4Rights 2019 in Gorssel

Op zaterdag 7 december kunnen weer handtekeningen gezet en brieven geschreven worden voor Amnesty Inter­national. Dit jaar staan tien jongeren centraal. Schrijft u mee? ... lees meer..

1147

Voordelig tennissen met het hele gezin

Wat is er nou leuker dan sporten met het héle gezin? Volgend jaar maakt tennis­vereniging LTC Gorssel dat extra aantrekkelijk met het gezins­lidmaatschap. ... lees meer..

3358

Fysiotherapeute Joke Lubberdink geeft het stokje door

Joke Lubberdink draagt het stokje van Fysiotherapie Den Oldenhof over aan Jasper van Haaster. Na 42 jaar wil ze tijd gaan besteden aan vrijwilligers­werk, golfen, wandelingen met de hond en mountain­biken. ... lees meer..

2003

Eindrapport Gorsselse accommodaties in zicht

De Werkgroep GA! werkt aan een toekomstbestendig plan voor alle Gorsselse accommo­daties en voorzieningen. Het eindrapport van het door TwynstraGudde uitgevoerde onder­zoek is binnenkort beschikbaar.  ... lees meer..

1399

‘Wat kan ik voor je doen?’ Een doe-boekje

Voor zieke mensen die het lastig vinden om hulp te vragen is er nu een praktisch gidsje. Zet je klus op papier en laat aan­bieders van hulp zelf kiezen. Grace Molegraaf hielp bij het samenstellen. ... lees meer..

1675

Sinterklaas in Gorssel

De verslaggever van het Algemeen Nederlands Pietenpersbureau (ANP) stuurde Gorssel.nl een nieuwsbericht over de aankomst van Sinterklaas op 5 december in Gorssel. Zou er iets aan en rond Sint veranderd zijn? ... lees meer..

3322

Veel enthousiasme voor ‘Gorssel Helpt Cynthia’

De aankondiging van een groot benefiet­concert op 18 januari voor Cynthia Holtkuile heeft veel positieve reacties opgeleverd. Diverse artiesten en muziek­groepen hebben zich gemeld om belangeloos mee te doen. De voor­verkoop start 1 december a.s. ... lees meer..

2551

Te huur: Meidoornstraat 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoorn­straat 15. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

1466

Nieuw project van De Harmonie

De Harmonie heeft weer een nieuw project: wie heeft interesse om samen met de huidige orkestleden o.l.v. Joop Boerstoel ‘Harmonie’-muziek te maken als voorbereiding op het voorjaarsconcert op 1 maart 2020?  ... lees meer..

1909

No Romeo’s: ‘Raak, eerlijk en ontroerend’

De twee optredens van No Romeo’s afgelopen zondag waren een groot succes. De dames vocal­group schitterde met bijvoorbeeld 'Something inside so strong' en 'Als de liefde niet bestond' in een nagebouwd atelier van kunstenares Astrid Bakkum. ... lees meer..

2342

Prins Thom en Prinses Lucy nieuwe Prinsenpaar

Afgelopen zaterdag is tijdens een gezellige dans­avond van De Gorssel­narren het Prinsen­paar voor het carnavals­jaar 2019-2020 bekend gemaakt. Tot het laatst toe was het spannend. ... lees meer..

1474

Informatieavond elektrische dorpsauto(‘s)

In de gemeente Lochem rijden al diverse elektrische deelauto’s. Enkele Gorsselnaren willen dat ook in Gorssel realiseren. Woensdag­avond 27 november is er een bijeen­komst in De Brink. ... lees meer..

1519

Pubquiz VV Gorssel kreeg een succesvol vervolg

Na het succes van de ‘1e VV Gorssel Pub­quiz’ was het eigenlijk wel logisch dat er een ‘2e’ zou komen. Afgelopen vrijdag was het daarom weer zover bij de geel­zwarten aan de Markeweg en het feestje trok zelfs nog meer deel­nemers dan vorig jaar.  ... lees meer..

1142

Cadeautjesmarkt in De Borkel geslaagd

Op 10 november organiseerde De Borkel een cadeautjesmarkt. Het was een gezellige drukte en dankzij de gulle bijdragen van Gorsselse onder­nemers was er een mooie opbrengst. ... lees meer..

1546

Schilderijen van Jos Vogels in hal Trefpunt

Half november werd het weer tijd om nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te hangen. Deze keer is gekozen voor werk van de Lochemse kunstenaar Jos Vogels. ... lees meer..

2216

Vliegtuig en stoffelijke resten piloot geborgen

De berging van de Hawker Typhoon aan de Linde­boomweg tussen Gorssel en Eefde is onverwacht snel af­gerond. Er zijn stoffelijke resten geborgen. De geplande bezoekers­dag op 20 november is geannuleerd. ... lees meer..

1784

Kennismaken met Robert Smienk van De Wingerd

Alweer een jaar werkt Robert Smienk als winkelmanager bij Slijterij de Wingerd. Hoog tijd voor Gorssel.nl om kennis te maken met Robert. Lees meer over de kennis­making in de rubriek Uitgelicht. ... lees meer..

2064

Kunstenaars organiseren kunstroute 'Geef eens KunstKado'

Onder het motto ‘Geef eens Kunst­Kado’ organiseren zeven kunstenaars en galerieën in Gorssel en Eefde een mini-kunstroute. Kunst kijken dus, maar daarnaast hebben de kunstenaars kleinere kunst­werken gemaakt die te koop zijn als 'KunstKado'. ... lees meer..

1445

Paasvuur Gorssel zoekt versterking

Het jaarlijkse paasvuur is in Gorssel een belangrijke traditie waar jong en oud veel plezier aan beleven. Om ook in de toekomst het paasvuur te kunnen organiseren heeft de werkgroep behoefte aan een of twee nieuwe vrijwilligers. Het is gewoon erg leuk. ... lees meer..

2056

Berging Hawker Typhoon begonnen

Op 11 november is de opgraving van de Hawker Typhoon die op 26 september 1944 neerstortte in een weiland aan de Lindeboom­weg in Eefde begonnen. De eerste vondst is een propeller­blad van het vliegtuig. ... lees meer..

2487

'Gorssel Helpt' Stichting Cynthia

Onder de naam ‘Gorssel Helpt’ wordt een benefiet­concert georganiseerd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Stichting Cynthia. Op zaterdag 18 januari a.s. zullen diverse bands en artiesten belange­loos optreden voor dit goede doel. ... lees meer..

1506

Ode aan ’t Wild: gezellig druk

Het was gezellig druk in het centrum van Gorssel tijdens het evenement Ode aan ’t Wild op 10 november. Heerlijke geuren, gezellige muziek en lekkere hapjes in een passend decor. ... lees meer..

1198

Optreden Harmonie Bigband 'The Project' zeer geslaagd

Zondagochtend ging het dak van de volle Ontmoetings­kerk in Eefde er nog net niet af… Het debuut van ‘The Project’ mocht er zijn: een daverend applaus van het dankbare publiek was de beloning van een spetterend, swingend en relaxed koffie­concert. ... lees meer..

2870

Onderscheiding voor Gorsselse brandweerlieden

Vier leden van de vrijwillige brandweer Gorssel ontvingen op 9 november een koninklijke onder­scheiding: Hans Groot Koerkamp, Peter Bruggeman, Gerrit Peters en Harold Brugge­man. ... lees meer..

1606

No Romeo’s bekent kleur

Dames vocalgroup uit Gorssel geeft zondag 17 november twee concerten in de kerk. Na een druk jaar met optredens in heel Nederland zullen de dames tijdens deze thuis­wedstrijd nog even flink uitpakken. En kleur bekennen, van grijze muizen, tot kleurrijke diva’s en alles e... lees meer..

2192

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (15)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. Beneden ligt een prachtige houten vloer, er wordt geschilderd en het terras wordt gelegd. ... lees meer..

1645

Werkzaamheden grondwal Quatre Bras

Vooruitlopend op de geplande werk­zaam­heden aan het kruispunt bij Quatre Bras worden voor­bereidende werk­zaam­heden uit­gevoerd. Tussen 18 november en 6 decem­ber wordt de Flierderweg  tijdelijk afgesloten. ... lees meer..

2761

De Boer & de Jonge opent praktijk in Harfsen

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge heeft vanaf maandag 18 november ook een vestiging in Harfsen. Drie fysio­therapeuten zijn op maandag, dinsdag en vrijdag werkzaam in de nieuwe praktijk in Ontmoetings­plek De Veldhoek. ... lees meer..

1536

Open dag berging jachtbommenwerper

Op 11 november beginnen de werk­zaamheden voor de berging van de Hawker Typhoon, die op 26 september 1944 neerstortte bij de Lindeboom­weg tussen Gorssel en Eefde. Op 20 november zijn belangstellenden ‘s middags welkom. lees meer..

1076

Primeur tennisclub Gorssel: Eerste open toernooi van 2020

Oliebollen, champagne en warme kleren. De toernooi­commissie van LTC Gorssel bereidt zich voor op het Winter­markepaal­toernooi, dat dit jaar al start op nieuwjaars­dag. Naast sportieve inspanning is er ook ontspanning. Inschrijven kan al. ... lees meer..

1184

Kernen gemeente Lochem vieren 75 jaar vrijheid

In de hele gemeente wordt in 2020 stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Samen met betrokken vereni­gingen, het Lochems Mannen­koor en inwoners werkt de gemeente aan een programma rondom deze viering. Er is een speciaal logo ont­worpen.  ... lees meer..

1520

Nog kramen vrij bij kerstmarkt ‘t Trefpunt

Bij de creatieve kerstmarkt in en buiten 't Trefpunt op 8 december zijn nog kramen vrij. Wie hobby­matig artikelen maakt die passen bij de kerst/winter kan zich nog aanmelden. ... lees meer..

1375

Ook dit jaar weer Kerstborrel bij De Hoek

Eetcafé De Hoek organiseert ook dit jaar weer een kerst­borrel met een uitgebreid arrangement met drankjes, hapjes en live­muziek van Weima & Van der Werf. Reserveren is noodzakelijk. ... lees meer..

1463

De dierenambulance op bezoek bij de Kompasnaald

Zaterdag 2 november was Dieren­ambulance OverGelder op bezoek bij de welpen en junioren van Scouting Kompas­naald. Interessant om te horen wat de dieren­ambulance allemaal doet en hoe zo’n wagen eruit ziet. ... lees meer..

1422

Je huis op een warmtefoto

Als het buiten kouder wordt en je wilt meer weten over energie­besparende maat­regelen voor je huis, dan kunnen energie­coaches van Lochem­Energie daarbij helpen. Ze zijn onafhankelijk en een huis­bezoek is gratis. ... lees meer..

1573

De Boei samen met Thoma in Lochem

Per 1 november is De Boei Verzekerings­adviseurs samen­gegaan met Thoma Assurantie- en Pensioen­adviseurs in Lochem. Bert van Poecke en Herma Stoel blijven bij het bedrijf actief, nu dus in Lochem. ... lees meer..

2518

‘Dankjeweltaart’ voor Zo en Nu

­Zo en Nu kreeg gisteren een ’Dankjeweltaart‘. Met de taart bedanken gemeente en provincie ondernemers voor hun bijzondere bijdrage aan de Gelderse economie. Rein Dijkstra en zijn team genoten ervan! lees meer..

1427

Doneren voor AED’s nog steeds mogelijk

Het is belangrijk om voor Gorssel een volledige dekking aan AED’s te bereiken. Voor vier buurten loopt momenteel een actie. Het benodigde bedrag is nog niet binnen, maar doneren kan nog steeds. ... lees meer..

1705

Magazine Naober viert 12,5 jarig jubileum in Gorssel

Onder de titel Olde Leu, Nieje Leu gaat plattelands­magazine Naober zaterdag 9 november in Gorssel op zoek naar nieuwe spelregels voor het ‘naoberschap’. Is Inburgeren op het platteland noodzaak? Met dit forum viert het magazine het 12,5 jarig bestaan. ... lees meer..

2071

Zondag 3 november groot ATB evenement rondom Gorssel

Mountainbikers en cyclo­crossers kunnen zondag 3 november weer hun hart ophalen tijdens de 33e Heide­veld­toertocht van WTC Gorssel. De route gaat o.a. over uitdagende nieuwe tracks die onlangs speciaal voor ATB zijn aangelegd. ... lees meer..

2090

Raad dringt aan op snelheidsverlaging N348

De gemeenteraad dringt aan op spoedige snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het college heeft de opdracht gekregen hiervoor te pleiten bij de provincie Gelderland. ... lees meer..

1306

Vrijwilligers gezocht: medewerker TIP

De Vrijwilligerscentrale gemeente Lochem, onderdeel van Stichting Welzijn Lochem (SWL) is op zoek naar vrijwilligers die ouderen informatie over regelingen en voorzie­ningen willen geven, specifiek voor Gorssel en Eefde. ... lees meer..

2013

Yolande Reichert, haptotherapeut: een portret

Yolande Reichert is al twintig jaar lang in Den Oldenhof gevestigd als haptotherapeut. ”Ik gun iedereen haptotherapie”, vertelt ze enthousiast in de rubriek Uitgelicht. ... lees meer..

1219

Dankdag 2019: inzameling voor de Voedselbank Zutphen

Ter gelegenheid van ‘Dankdag voor het gewas’ zamelt de Protestantse gemeente Gorssel/Epse goederen in voor de Voedsel­bank Zutphen. De kerken in Gorssel en Epse zijn daartoe op 9 november open van 11.00 tot 12.00 uur. Doet u mee? ... lees meer..

1158

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities te bezichtigen met abstracte objecten van Manja Hazenberg en Johannes Blonk. ... lees meer..

1145

Meer aandacht voor Amnesty in Gorssel

De Amnesty werkgroep Gorssel wil meer aandacht voor het werk van Amnesty in Gorssel en omgeving. Vanaf november kunnen ook in de bibliotheek in Gorssel brieven of petities onder­tekend worden.  ... lees meer..

1603

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (14)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De beneden­vloeren zijn betegeld, de buiten­muren worden gewit en binnenkort is de keuken aan de beurt. ... lees meer..

4629

Werkzaamheden kruispunt N348 't Elfuur

De verkeerslichten bij ’t Elf Uur in Gorssel worden binnenkort vervangen. Tijdens de werk­zaamheden (4 t/m 16 november) zijn de aansluitingen van de Veerweg, Elfuursweg, Ravensweerds­weg en Molenweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.  ... lees meer..

2127

Gorsselnaar Rudi Thomas schrijft roman

Gorsselnaar Rudi Thomas debuteert met de roman ‘Door dichte deuren, een eenzaam bestaan tussen macht en onmacht’ over de gesloten wereld van raden van commissarissen. ... lees meer..

1450

Nieuw avonturenboek van Poepert de aap

Er is een nieuw avonturenboek van Poepert de aap. Precies twee jaar na de publicatie van ‘Poepert de aap en de duizend­ballonnen­ballon’ publiceerde auteur Hans Riesewijk uit Joppe een opvolger:’Poepert de aap en de gouden kraak­tand’. ... lees meer..

1350

Kinderen ontwerpen duurzame voertuigen

Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Lochemse basis­scholen konden meedoen aan een ontwerp­wedstrijd ter gelegenheid van de Kinder­boeken­week met het thema ‘Reis Mee!’. Charlotte Oosterbaan van de Vullerschool was een van de winnaars. ... lees meer..

2191

Sutfene stopt met thuiszorg

Zorginstelling Sutfene stopt per 1 januari 2020 met de verpleeg­kundige thuis­zorg. Ook cliënten in Gorssel en omgeving verliezen hierdoor hun vertrouwde zorg­verleners. ... lees meer..

1642

Hoe vele kleintjes één grote maken ...

“Nee, het is geen sprookje, maar gewoon klein geluk.” Diana Kroeze vertelt enthousiast over het sparen van doppen. Die worden verkocht en daarmee wordt een mooi bedrag opgehaald voor de training van geleide­honden. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 385