Januari 2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

3316

Ontwerp-verkeersbesluit Quatre Bras ter inzage

De provincie Gelderland werkt aan het aanpassen van de kruis­punten Quatre Brasweg-Flierderweg en Jodendijk-Scheuter­dijk in de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het Ontwerp-Verkeers­besluit Quatre Bras ligt nu ter inzage. ... lees meer..

1931

Ouder-Kind Yoga bij Yoin

Yogastudio Yoin organiseert op 9 februari een workshop ‘Ouder Kind yoga’, als kennis­making met kinderyoga. De work­shop is een introductie voor een zestal lessen Kinder­yoga voor kinderen met een ouder. ... lees meer..

1574

Met de SWL-bus op stap: IJsbeeldenfestival Zwolle

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerst­­volgende uitje is op zaterdag 9 februari 2019, naar het IJs­beelden Festival in Zwolle. ... lees meer..

2512

Schakelstation bekeken

Het nieuwe schakelstation aan de Groeneweg is door Liander nog niet in gebruik ge­nomen, maar het is in­middels bouw­kundig en qua instal­laties wel klaar. Gorssel.nl mocht een kijkje nemen. ... lees meer..

2707

Swing Cooperation heeft een nieuwe dirigent

Swing Cooperation, het 45 m/v sterke pop­koor uit Gorssel, heeft een nieuwe dirigent. Juliette Dumoré die het koor 9 jaar lang met veel succes heeft geleid is op­gevolgd door Tim van Dorst uit Enschede. ... lees meer..

2479

Jannie Bosvelt bezorgt al 25 jaar de ochtendkrant

Elke ochtend, zes dagen in de week, staat kranten­bezorgster Jannie Bos­velt om 05.30 uur op om zeven verschil­lende ochtend­kranten op tijd bij de abonnees in Gorssel in de bus te doen. Gorssel ligt dan nog op één oor. ... lees meer..

2299

Werkgroep verkent opties voorzieningen

De plannen voor een ‘multi­functionele accom­modatie’ in Gorssel riepen de afgelopen periode veel weer­stand op. Er is nu een gewijzigde werk­groep gevormd, die de verschil­lende opties van de voor­zieningen gaat verkennen. ... lees meer..

2241

Museum MORE lost raadsels op

De nieuwe tentoonstelling in Museum MORE (werken van de broers Barraud) gaf aan­leiding tot twee spannende speur­tochten. Er moest een code gekraakt worden en er was een sjieke dame met onbekende her­komst. Beide raadsels zijn opgelost. lees meer..

1927

Handen uit de mouwen

De Vrijwilligerscentrale bemiddelt tussen organisaties die vacatures hebben voor vrij­willigers in de gemeente Lochem en vrij­willigers die op zoek zijn naar vrijwilligers­werk. Er zijn vacatures in Gorssel en Epse/Joppe. Handen uit de mouwen! ... lees meer..

3547

De broers Barraud, vier Zwitserse realisten

Voor het eerst is er buiten Zwitser­land een tentoon­stelling te zien van het werk van de broers Barraud, vier Zwitserse realisten uit de jaren '20 en '30. Museum MORE heeft de primeur. Te zien tot 12 mei. Een absolute aanrader. ... lees meer..

5374

‘Wezenberg’ heet voortaan De Traiteur Gorssel

Sinds vorige week prijkt boven de groente­winkel die we kennen als ‘Wezen­berg’ een nieuw logo met de naam ‘De Traiteur Gorssel’ en de silhouetten van Maud Wezenberg-Averdijk en Wouter Aver­dijk. Zij zijn de nieuwe eigenaren van de zaak. ... lees meer..

2394

Boodschappen doen bij JUMBO met hulp van SWL

SWL biedt in Epse en Gorssel, in samen­werking met JUMBO Brink­man in Gorssel, een nieuwe dienst aan: de bood­schappen­bus. Deze service start met ingang van woen­dag 30 januari. Er is eerst een proef­periode. ... lees meer..

1531

Zaterdag luiden de kerkklokken voor actie Kerkbalans

De Protestantse gemeente Gorssel-Epse luidt op zaterdag 19 januari om 10.45 uur de klok van de kerk in Gorssel. Zo luidt zij letterlijk de actie Kerk­balans 2019 in. ... lees meer..

1739

Geef een glimlach cadeau

Stichting Look Good Feel Better organiseert rond Wereldkanker­dag op 4 februari de actie ‘Geef een glimlach cadeau’. In Gorssel geeft huid­coach Roos Lagrené in februari vijf vrouwen met kanker een verwen­moment. ... lees meer..

2086

Nominaties voor Sportverkiezing Lochem bekend

De jury van de Sport­verkiezing heeft de nominaties bekend gemaakt. Daar­onder uit Gorssel: Jade Brummel­man, Floor Maten en de Heren 1 van SC Gorssel Volleybal. De jeugd­voetbal­teams JO12 en JO 15 maken kans op de publieks­prijs. ... lees meer..

1403

Vrijwilligerstrainingen en netwerkborrel

De Vrijwilligersacademie, onder­deel van Stichting Welzijn Lochem, biedt (gratis) trainingen aan voor vrij­willigers in de gemeente Lochem. De bijeen­komsten vinden plaats in De Brink in Gorssel en Het Spijk in Eefde.  ... lees meer..

2210

Oude tijden herleven bij de Detmerskazerne

De Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) en Veteranen Lochem organi­seren op zondag 20 januari een dag met ‘levende historie.’ Het poort­gebouw van de Detmers­kazerne wordt omgebouwd tot RAF-basis ten tijde van WO-II. lees meer..

2054

Te huur: Acaciaplein 9

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan het Acaciaplein 9.  ... lees meer..

2150

Biodanza in Epse

Rita Kamst organiseert met ingang van  14 februari weke­lijks lessen ‘Bio­danza’ in Epse: mee­bewegen en dansen op leuke muziek zonder ingewikkelde dans­passen. Biodanza is geschikt voor mannen en vrouwen en voor alle leef­tijden. ... lees meer..

1415

Tennisclub Gorssel geeft frisse start aan 2019

Alle tennisbanen bezet, toe­schouwers langs de kant en live muziek in het clubhuis. LTC Gorssel is het nieuwe jaar sportief gestart met het Winter­marke­paal­toernooi, waar ruim 160 tennis­sers uit de omgeving aan mee­deden. ... lees meer..

1888

Voorbij de dialoog

Gorsselnaren Hans de Weger en Rudi Thomas nodigen belang­stellenden uit om met elkaar in gesprek te gaan. Niet om elkaar te overtuigen van het eigen stand­punt, maar vanuit oprechte belang­stelling. ... lees meer..

1713

Nieuw in Galerie Stijl: Antiek linnen en geometrisch werk

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities ingericht met werk van Els Lemkes op basis van hand­geweven antiek linnen, en geo­metrisch werk van Roel Rolleman. ... lees meer..

3625

Heropening Keukenstudio Stormink

Keukenstudio Stormink geeft zaterdag 12 januari een feest ter gelegen­heid van de opening van de nieuwe show­room. Gorssel.nl ging vast een kijkje nemen en was nieuws­gierig naar het verhaal van Mathijs Marang, die inmiddels twee jaar eigenaar is. ... lees meer..

1576

‘In voor Yoga’ wegens groei verhuisd

Wegens groei is ‘In voor Yoga’ van Karin Hibma ver­huisd naar De Brink in Gorssel. In januari/februari zijn er kennis­makingslessen. Er zijn lessen Hatha Yoga voor gemeng­de groepen en voor mannen.  ... lees meer..

2584

Op bezoek bij Henk en Alie Goorman

Midden in Gorssel, langs de Linde­laan, ligt een weiland waar zomers Laken­velders grazen, met een kolk en daar­achter het open­lucht­theater. In de hoek van deze markante plek staat een huis waar Alie en Henk Goorman wonen. ... lees meer..

1626

Nieuwe lessen bij Yoin

Studio Yoin begint het nieuwe jaar met een uitgebreid lesaanbod voor lichaam en geest. Rust en tijd voor jezelf. ... lees meer..

1398

Kunst in de hal van ’t Trefpunt weer vervangen

Nadat het werk van leden van de Schilder­club het Koer­huis enkele maanden in de hal van ’t Trefpunt was geëxposeerd, werd het weer tijd om de tentoon­stelling te vernieuwen. Sinds begin januari 2019 hangt er weer nieuwe kunst in ’t Trefpunt. ... lees meer..

3199

By Artistique: een begrip in Gorssel en omgeving

By Artistique Haarmode aan de Hoofdstraat in Gorssel is vanouds een begrip in Gors­sel en omgeving. Gorssel.nl keek in de spiegel van de kapper en zag een aantrekke­ijke salon met een bevlogen team. Kijk en oordeel zelf in de rubriek Uit­gelicht. ... lees meer..

2070

VV Gorssel scoort bij de Borkel

Oliebollen op Oude­jaarsdag zijn een traditie die ook de voetbal­vereniging heeft omarmd. Voor de verkoop­actie werden de kleed­kamers omgebouwd tot een oliebollen­bakkerij en de bewoners van de Borkel werden verrast met een grote schaal heerlijke bollen.... lees meer..

1940

Inschrijving Gorssel Huilt geopend

De organisatie van Gorssel Huilt wenst iedereen een prachtig, muzikaal en gezond 2019. En, ook niet onbelangrijk, de inschrijving voor het smart­lappen­festival op 7 september is officieel geopend. ... lees meer..

1600

Nieuwe lessen Kinderatelier Het Rode Schaap

Op 9 en op 16 januari begint er weer een serie lessen op woensdag­middag van Kinder­atelier Het Rode Schaap. Deze keer zijn er dus twee groepen. In beide is nog plek vrij. Doe je ook mee? ... lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31