Archief per maand

Januari 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3269

Ontwerp-verkeersbesluit Quatre Bras ter inzage

De provincie Gelderland werkt aan het aanpassen van de kruis­punten Quatre Brasweg-Flierderweg en Jodendijk-Scheuter­dijk in de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het Ontwerp-Verkeers­besluit Q... lees meer..

1838

Ouder-Kind Yoga bij Yoin

Yogastudio Yoin organiseert op 9 februari een workshop ‘Ouder Kind yoga’, als kennis­making met kinderyoga. De work­shop is een introductie voor een zestal lessen Kinder­yoga voor kinderen... lees meer..

1508

Met de SWL-bus op stap: IJsbeeldenfestival Zwolle

Een dagje uit met de bus van Stichting Welzijn Lochem (SWL). Dat kan iedere maand, steeds met een andere bestemming. Het eerst­­volgende uitje is op zaterdag 9 februari 2019, naar het IJs­... lees meer..

2446

Schakelstation bekeken

Het nieuwe schakelstation aan de Groeneweg is door Liander nog niet in gebruik ge­nomen, maar het is in­middels bouw­kundig en qua instal­laties wel klaar. Gorssel.nl mocht een kijkje ... lees meer..

2594

Swing Cooperation heeft een nieuwe dirigent

Swing Cooperation, het 45 m/v sterke pop­koor uit Gorssel, heeft een nieuwe dirigent. Juliette Dumoré die het koor 9 jaar lang met veel succes heeft geleid is op­gevolgd door Tim van Dorst uit... lees meer..

2436

Jannie Bosvelt bezorgt al 25 jaar de ochtendkrant

Elke ochtend, zes dagen in de week, staat kranten­bezorgster Jannie Bos­velt om 05.30 uur op om zeven verschil­lende ochtend­kranten op tijd bij de abonnees in Gorssel in de bus te doe... lees meer..

2257

Werkgroep verkent opties voorzieningen

De plannen voor een ‘multi­functionele accom­modatie’ in Gorssel riepen de afgelopen periode veel weer­stand op. Er is nu een gewijzigde werk­groep gevormd, die de verschil­lende o... lees meer..

2178

Museum MORE lost raadsels op

De nieuwe tentoonstelling in Museum MORE (werken van de broers Barraud) gaf aan­leiding tot twee spannende speur­tochten. Er moest een code gekraakt worden en er was een sjieke dame met onbe lees meer..

1881

Handen uit de mouwen

De Vrijwilligerscentrale bemiddelt tussen organisaties die vacatures hebben voor vrij­willigers in de gemeente Lochem en vrij­willigers die op zoek zijn naar vrijwilligers­werk. Er zijn va... lees meer..

3478

De broers Barraud, vier Zwitserse realisten

Voor het eerst is er buiten Zwitser­land een tentoon­stelling te zien van het werk van de broers Barraud, vier Zwitserse realisten uit de jaren '20 en '30. Museum MORE heeft de primeur. Te zie... lees meer..

5106

‘Wezenberg’ heet voortaan De Traiteur Gorssel

Sinds vorige week prijkt boven de groente­winkel die we kennen als ‘Wezen­berg’ een nieuw logo met de naam ‘De Traiteur Gorssel’ en de silhouetten van Maud Wezenberg-Averdijk en Wouter Aver&sh... lees meer..

2304

Boodschappen doen bij JUMBO met hulp van SWL

SWL biedt in Epse en Gorssel, in samen­werking met JUMBO Brink­man in Gorssel, een nieuwe dienst aan: de bood­schappen­bus. Deze service start met ingang van woen­dag 30 januari. E... lees meer..

1485

Zaterdag luiden de kerkklokken voor actie Kerkbalans

De Protestantse gemeente Gorssel-Epse luidt op zaterdag 19 januari om 10.45 uur de klok van de kerk in Gorssel. Zo luidt zij letterlijk de actie Kerk­balans 2019 in. De Protestantse gemeente Go... lees meer..

1695

Geef een glimlach cadeau

Stichting Look Good Feel Better organiseert rond Wereldkanker­dag op 4 februari de actie ‘Geef een glimlach cadeau’. In Gorssel geeft huid­coach Roos Lagrené in februari vijf vrouwen met kanke... lees meer..

2007

Nominaties voor Sportverkiezing Lochem bekend

De jury van de Sport­verkiezing heeft de nominaties bekend gemaakt. Daar­onder uit Gorssel: Jade Brummel­man, Floor Maten en de Heren 1 van SC Gorssel Volleybal. De jeugd­voetbal­t... lees meer..

1365

Vrijwilligerstrainingen en netwerkborrel

De Vrijwilligersacademie, onder­deel van Stichting Welzijn Lochem, biedt (gratis) trainingen aan voor vrij­willigers in de gemeente Lochem. De bijeen­komsten vinden plaats in De Brink in G... lees meer..

2100

Oude tijden herleven bij de Detmerskazerne

De Stichting Veteranen Oost-Nederland (SVON) en Veteranen Lochem organi­seren op zondag 20 januari een dag met ‘levende historie.’ Het poort­gebouw van de Detmers­kazerne wordt omgebouwd lees meer..

1974

Te huur: Acaciaplein 9

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan het Acaciaplein 9.  IJsseldal Wonen biedt in de ker... lees meer..

2091

Biodanza in Epse

Rita Kamst organiseert met ingang van  14 februari weke­lijks lessen ‘Bio­danza’ in Epse: mee­bewegen en dansen op leuke muziek zonder ingewikkelde dans­passen. Biodanza is geschi... lees meer..

1372

Tennisclub Gorssel geeft frisse start aan 2019

Alle tennisbanen bezet, toe­schouwers langs de kant en live muziek in het clubhuis. LTC Gorssel is het nieuwe jaar sportief gestart met het Winter­marke­paal­toernooi, waar ruim 160 te... lees meer..

1796

Voorbij de dialoog

Gorsselnaren Hans de Weger en Rudi Thomas nodigen belang­stellenden uit om met elkaar in gesprek te gaan. Niet om elkaar te overtuigen van het eigen stand­punt, maar vanuit oprechte belang­... lees meer..

1654

Nieuw in Galerie Stijl: Antiek linnen en geometrisch werk

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities ingericht met werk van Els Lemkes op basis van hand­geweven antiek linnen, en geo­metrisch werk van Roel Rolleman. In Galerie Stijl in Eefde... lees meer..

3420

Heropening Keukenstudio Stormink

Keukenstudio Stormink geeft zaterdag 12 januari een feest ter gelegen­heid van de opening van de nieuwe show­room. Gorssel.nl ging vast een kijkje nemen en was nieuws­gierig naar het verha... lees meer..

1539

‘In voor Yoga’ wegens groei verhuisd

Wegens groei is ‘In voor Yoga’ van Karin Hibma ver­huisd naar De Brink in Gorssel. In januari/februari zijn er kennis­makingslessen. Er zijn lessen Hatha Yoga voor gemeng­de groepen en voo... lees meer..

2536

Op bezoek bij Henk en Alie Goorman

Midden in Gorssel, langs de Linde­laan, ligt een weiland waar zomers Laken­velders grazen, met een kolk en daar­achter het open­lucht­theater. In de hoek van deze markante plek sta... lees meer..

1586

Nieuwe lessen bij Yoin

Studio Yoin begint het nieuwe jaar met een uitgebreid lesaanbod voor lichaam en geest. Rust en tijd voor jezelf. Studio Yoin begint het nieuwe jaar met een uitgebreid lesaanbod voor lichaam en gees... lees meer..

1347

Kunst in de hal van ’t Trefpunt weer vervangen

Nadat het werk van leden van de Schilder­club het Koer­huis enkele maanden in de hal van ’t Trefpunt was geëxposeerd, werd het weer tijd om de tentoon­stelling te vernieuwen. Sinds begin j... lees meer..

3077

By Artistique: een begrip in Gorssel en omgeving

By Artistique Haarmode aan de Hoofdstraat in Gorssel is vanouds een begrip in Gors­sel en omgeving. Gorssel.nl keek in de spiegel van de kapper en zag een aantrekke­ijke salon met een bevlogen... lees meer..

2014

VV Gorssel scoort bij de Borkel

Oliebollen op Oude­jaarsdag zijn een traditie die ook de voetbal­vereniging heeft omarmd. Voor de verkoop­actie werden de kleed­kamers omgebouwd tot een oliebollen­bakkerij en de b... lees meer..

1872

Inschrijving Gorssel Huilt geopend

De organisatie van Gorssel Huilt wenst iedereen een prachtig, muzikaal en gezond 2019. En, ook niet onbelangrijk, de inschrijving voor het smart­lappen­festival op 7 september is officieel geo... lees meer..

1548

Nieuwe lessen Kinderatelier Het Rode Schaap

Op 9 en op 16 januari begint er weer een serie lessen op woensdag­middag van Kinder­atelier Het Rode Schaap. Deze keer zijn er dus twee groepen. In beide is nog plek vrij. Doe je ook mee? O... lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31