Archief per maand

Maart 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1664

Informatieavond groepsaankoop zonnepanelen

Woningeigenaren die zonne­panelen op eigen dak willen plaatsen, kunnen mee­doen aan een groeps­aankoop van panelen. Het Regionaal Energie­loket houdt op 9 april een informatie­avon... lees meer..

2234

Verkeershinder door bomenkap N348

29 en 30 maart worden bij de kruisingen Quatre Bras en Jodendijk bomen gekapt. Door­gaand verkeer wordt omgeleid. Plaatselijk verkeer kan via verkeersregelaars van het wegvak gebruik blijven maken... lees meer..

2876

Toekomst accommodaties nog onduidelijk

Dinsdag 26 maart hield de werkgroep ‘GA!’ een bijeenkomst over de scenario’s voor de toekomst van de accommo­daties in Gorssel. Tot teleurstelling van de aanwezigen kwam toch de multi­function... lees meer..

1672

Procedure windturbines Eefde van start

De gemeente Zutphen brengt het bestemmingsplan en de vergunning­aanvragen rond de bouw van drie wind­turbines in Eefde in procedure. De stukken liggen tot en met 2 mei ter inzage. IJsselwin... lees meer..

2109

Nieuw in Gorssel: coachingpraktijk Stromen

Sinds januari is in Gorssel coachingpraktijk ‘Stromen’ gevestigd. Jeanette Reitsma biedt indi­viduele en relatie-coaching en bege­leiding van (aanstaande) ouders. Om mensen hiermee kennis te l... lees meer..

2612

Gorsselnaar Marc Mobach in ‘Jinek’

Marc Mobach belandde met zijn campagne ’boodschap’ voor de waterschaps­verkiezingen in de top drie van het programma ‘Jinek’. Vandaag zijn in Gorssel opnames gemaakt die vanavond worden uitgezonde... lees meer..

1806

Opening Bachweken in Museum MORE

De feestelijke opening van de ‘Bachweken Lochem’ vindt plaats op 30 maart in Museum MORE met twee concerten en een rond­leiding in het museum. Er zijn nog kaarten beschikbaar. De ‘Bachweken L lees meer..

1261

NLdoet groot succes bij Scouting IJsselgroep

Vrijwilligers konden bij Scouting IJssel­groep dit jaar maar liefst twee dagen meehelpen tijdens NLdoet. Op de planning stonden enkele bos- en graaf­werkzaamheden. Vrijwilligers konden bij ... lees meer..

2363

Foto's hoogwater IJssel

Het is iedere keer weer een spectaculair gezicht: de ondergelopen uiterwaarden, de enorme vlaktes water, het water dat over ruggen en wegen stroomt. En het levert iedere keer weer mooie plaatjes op. ... lees meer..

2224

Statenverkiezingen in Gorssel: VVD de grootste

Hoe stemde Gorssel bij de Staten­verkiezingen? Gorssel.nl bekijkt de uitslag per stembureau in Gorssel. De VVD is in Gorssel veruit de grootste partij. De verschillende media gonzen nog na van ... lees meer..

2255

Studenten organiseren 'Voetballen voor ALS'

Vijf studenten van Saxion Deventer, waaronder Sven Dikkeboer uit Gorssel, organi­seren een fund­raising ­event ‘Voetballen voor ALS’, dat op 1 mei a.s. zal worden gehouden op de velden van... lees meer..

2499

Forum voor Democratie ook groot in Gelderland

Forum voor Democratie is in Gelderland in een klap met acht zetels de Provinciale Staten binnengekomen. Ook in de gemeente Lochem kreeg de partij voet aan de grond. De opkomst in de gemeente was 64,1%... lees meer..

1417

Het Koerhuis exposeert in de Gorsselse kerk

Het is een inmiddels een traditie dat de teken- en schilder­club ‘Het Koerhuis’ jaarlijks resultaten van hun schilder­werken aan het publiek toont. Dit keer op zaterdag 6 en zondag 7 april a.s... lees meer..

1761

Driebandentoernooi en Eddy Merckx in De Hoek

Van zaterdag 23 maart tot en met 30 maart is het hoofd­toernooi drie­banden. Donderdag 30 maart komt het topteam van het Oude Loo en geeft biljart­kunstenaar Eddy Merckx een demonstratie. ... lees meer..

1728

Werkgroep GA! presenteert plannen

Op dinsdag 26 maart houdt de werkgroep GA! een informatie­bijeen­komst over de toekomst van voorzieningen en accom­modaties om de inwoners van Gorssel te informeren over de stand van zaken... lees meer..

1646

Jubileum Gorsselsche Boerendansers

De folklore dansgroep ‘Gorsselsche Boerendansers’ werd in 1934 opgericht en be­staat in 2019 dus al 85 jaar. Maar ook het echt­paar Van Zeijts viert een jubileum; zij zijn samen al veertig jaa... lees meer..

3115

Foto's herbouw Bosrestaurant Joppe

Gorssel.nl gaat af en toe even kijken bij de opbouw van het door brand getroffen Bos­restaurant. Er is veel tijd gaan zitten in alle voorbereidingen en de sloop van alles wat niet goed meer was, m... lees meer..

1590

Vrijwilligers gezocht voor tuin en theater

SWL is voor Gorssel en Epse op zoek naar vrijwilligers. In Gorssel zijn mensen met groene vingers nodig en in Epse gaat het om iemand met kennis van theatertechniek. De Vrijwilligerscentrale, onder... lees meer..

1302

Geslaagde NL Doet bij de Kompasnaald

Ook scoutingverening de Kompasnaald deed mee aan NL Doet. Er is twee dagen hard gewerkt bij de Gorsselse meiden­scouts. Benieuwd hoe dat gaat bij de scouting? Kom een kijkje nemen. Ook scouting... lees meer..

2373

Gorssels succes bij Sportverkiezing 2018

Motorrijdster Floor Maten uit Gorssel en het team Heren 1 van SC Gorssel Volleybal zijn afgelopen zaterdag gekroond tot sportvrouw en sportploeg van de gemeente Lochem. De winnaars van de Sportverk... lees meer..

1852

Boekenweek 2019: boekenmarkt bij Bechtle

Boekhandel Bechtle organiseert op 23 maart een boekenmarkt op de stoep voor de win­kel aan de Hoofdstraat in Gorssel. Loop ook even binnen voor kantoor­artikelen met afbeeldingen van stil­... lees meer..

2053

Tuinweekend Gorssel maakt doorstart

In 2018 werd het jaarlijkse ‘Tuin­weekend Gorssel’ voor het laatst georgani­seerd. In 2019 komt er een nieuwe versie, nu onder de naam ‘Tuin­rondje Gorssel’, met een paar ‘vertrouwde’ deel... lees meer..

3214

‘Waardenvol groen’, nieuw boek van Henk van Dort

Terwijl de weergoden buiten in alle hevigheid probeerden de lage grondwater­stand weg te werken, werd van­middag op de Gorsselse Zorgtuin het boek ‘Waarden­vol groen’ van Henk van Dort aan... lees meer..

2163

Brandweer Gorssel zoekt nieuwe collega’s

De brandweer heeft dringend versterking nodig van praktische mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wel van een uitdaging houden. Daarom organiseren zij woensdag 27 maart een informatie­a lees meer..

1382

Aan de slag met DigiD

De Bibliotheek Gorssel biedt in april een cursus aan om mensen op weg te helpen met DigiD en het online regelen van zaken. De cursus is gratis. De Bibliotheek Gorssel biedt in april 2019 een gratis... lees meer..

1391

Leerzaam plezier voor hond en baas

Binnenkort beginnen weer voorjaars­cursussen bij Honden­sport­vereniging ‘De Vriend­schap’ in Epse. De cursussen worden gegeven op de maandag- of woensdag­avond en beginnen op 13 m... lees meer..

3364

Feestelijke opening Total Beauty

Nog even hard werken, de laatste puntjes op de i, maar nu is het zover: vrijdagavond is schoon­heids­kliniek Total Beauty aan de Hoofdstraat in Gorssel feestelijk geopend en vandaag was iedere... lees meer..

2447

Museum MORE: Barraud, Geheim van de meester en Euan Uglow

Bezoekers van Museum MORE kunnen nog enkele maanden genieten van werk van de Zwitserse broers Barraud en de reconstructies uit de TV-serie Het geheim van de meester. Eind mei start een expositie van d... lees meer..

1768

Volledig inhaalverbod N348 tussen Eefde en Gorssel

Er komt een volledig inhaalverbod op de N348 tussen Eefde en Gorssel. De provincie Geld­land neemt daartoe een verkeers­besluit, dat nu ter inzage ligt. Er komt een volledig inhaalverbod op... lees meer..

1589

Canticum zoekt projectleden

Canticum Gorssel zingt op zondag 10 november de Messe in D van Dvorak en nodigt project­leden uit om mee te zingen. Canticum Gorssel zingt op zondag 10 november de Messe in D van Dvorak en nodi... lees meer..

2238

De IJssel en de molen vanuit de lucht

Robert Bruggeman maakte opnieuw een prachtige film met zijn drone. U ziet de IJssel in de buurt van het Zandgat met laagstaande winterzon en de molen. Klik, kijk en geniet... Robert Bruggeman maakt... lees meer..

2742

Nieuw bestuur Dorpsraad vol ambitie

Het vernieuwde bestuur van de Dorpsraad is nu bijna een half jaar aan de slag. “Het is veel werk, maar het is leuk en nuttig” aldus voorzitter Otto van Harmelen. Ga er maar aan staan: uitvoering van h... lees meer..

1581

Inschrijven voor Gorssel Huilt: u heeft nog drie weken

Vanaf 31 maart kunt u niet meer inschrijven voor Gorssel Huilt. “Wij wachten vol spanning af want we hebben nog niet voldoende aanmeldingen” zegt organisator Henk Veenendaal. Hopelijk komt er net als ... lees meer..

2468

“Met de Joppeheuvel realiseerden wij onze droom”

Henri Jaartsveld en Linda Sanders zijn twee zeer actieve en betrokken Gorssel­naren. Bij veel vrijwilligers­klussen is Henri te vinden en Linda zit namens GroenLinks in de gemeente­raad. S... lees meer..

1657

Fototentoonstelling in hal Trefpunt

Al negen jaar zijn er in ’t Trefpunt wisselende exposities van bijvoorbeeld verdienstelijke amateur­schilders, fotografen, of van grafische kunst. Sinds een paar dagen hangt er fotowerk van de Gor... lees meer..

2997

Monumentenschild voor ‘Musica’ in Gorssel

Wethouder Groot Wesseldijk plaatste vorige week een nieuw monumenten­schildje aan het huis ‘Musica’, Hoofdstraat 30 in Gorssel. Het pand is sinds 1991 een gemeentelijk monument. Waar komt de naam ... lees meer..

1488

Leren dialect schrijven (en lezen)

De Historische vereniging De Elf Marken organiseert op 27 maart een cursusmiddag ‘dialect schrijven’ in het Tramstation. De lesmiddag gaat door bij voldoende deelname en wordt gratis aangeboden. He... lees meer..

Resultaten 1 - 37 van 37