April 2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1506

Inschrijving Zomer Markepaaltoernooi 2019 gestart

Zwoele zomeravond, mooi verlicht tennispark, muziekje op de achter­grond en lekker tennissen. Dát is de sfeer van het Zomer Markepaal­toernooi van LTC Gorssel van 24 tot met 30 juni. Meedoen? De inschrijving is geopend. ... lees meer..

2468

Gorssel genoot van Koningsdag!

De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds voor Koningsdag. ‘s Morgens regen en ’s middags buien en veel wind. Maar de formule voor de viering van Koningsdag in Gorssel is sterker dan slecht weer voorspellingen. En dat lieten de massaal toegestroomde bezoekers goed zie... lees meer..

2186

Sebastiaan van ’t Erve gaat op voor nieuwe termijn

De ambtsperiode van Sebastiaan van ’t Erve, sinds 9 januari 2014 burgemeester van de gemeente Lochem, loopt af op 9 januari 2020. De burgemeester heeft aangegeven voor her­benoeming in aanmerking te willen komen. ... lees meer..

3592

Stayokay Gorssel stijlvol verbouwd en uitgebreid

Op vrijdag 10 mei a.s. heropent Stayokay Gorssel na een complete renovatie officieel zijn deuren. Het hoofdgebouw, het prachtige Noorse jachthuis ‘De Kleine Haar’ is stijlvol en authentiek verbouwd en in de omgeving zijn zogenaamde Wikkelhouses geplaatst. Buurtbewoners en an... lees meer..

2126

Paasboake verwerkt tot houtsnippers voor energie

­ De berg met snoeihout die helaas niet mocht branden op eerste paasdag is inmiddels versnipperd en zal worden gebruikt voor energie­opwekking. Het was een flinke klus die is geklaard door Loonbedrijf Boschloo. lees meer..

2980

Lintje voor Gorsselnaar Peter van der Steege

Vanmorgen ontvingen negen inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onder­scheiding, waaronder Gorsselnaar Peter van der Steege. Vanwege verblijf in het buiten­land krijgt Peter de versierselen later uitgereikt. ... lees meer..

3410

Bij Jansen & Jansen gaat uitbreiden

Restaurant Bij Jansen & Jansen wil mensen kennis laten maken met de mooiste wijnen en de bereiding hiervan. Gorssel.nl was op de eerste presentatie­avond om via crowdfunding de uit­breidings­plannen mogelijk te maken. ... lees meer..

1435

Scouts IJsselgroep verslaan de draak

Op zaterdag 20 april werd bij Scouting IJsselgroep Sint-Jorisdag gevierd. Op deze dag staan de scouts stil bij de strijd tussen goed en kwaad, een traditie die al sinds de oprichting van Scouting IJssel­groep in 1945 plaatsvindt. ... lees meer..

1628

Introductieles ‘Natuurlijke voeding’ bij De Veldhof

Valérie van Dijk, tuinder van Pemacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe, geeft twee keer een introductie­les ‘Natuurlijke voeding’, op 17 mei en op 15 juni. De les staat in het teken van natuurlijke voeding, geteeld met respect voor de natuur. ... lees meer..

2636

Gorssel kleurt weer oranje. Laat Koningsdag maar komen!

Als u de oranje banieren volgt komt u vanzelf op de Roskam­weide, het middel­punt van de festiviteiten van Koningsdag. De Gorsselse Oranje Vereniging heeft weer een prachtig programma voor jong en oud voorbereid. ... lees meer..

1762

Boskoele dinsdag t/m donderdag ’s middags open

In verband met het prachtige weer is zwembad de Boskoele dinsdag 23 april t/m donderdag 25 april 2019 open van 12 tot 20 uur. De voorverkoop van abonne­menten is verlengd. Over de open­stelling na deze dagen is nog geen informatie beschikbaar. ... lees meer..

1915

Lions Deventer helpt het Openluchttheater

Twee afdelingen van de Lions in Deventer hebben een boost gegeven aan de voor dit jaar geplande werkzaamheden in het Openlucht­theater: gebouwtje met toilet en opslag, bestrating van de voormalige vijver en een sproei-installatie. ... lees meer..

1711

Stepping Stone back to the roots

Gorssel is ook over de grens bekend! De rock & bluesband Stepping Stone uit Gorssel had onlangs een succes­vol optreden in de stad Zeven in Duitsland. In die plaats liggen de muzikale wortels van de band. lees meer..

2598

Boskoele bijna klaar voor een warme zomer

Er wordt hard gewerkt om de Boskoele weer op orde te krijgen voor de opening van het nieuwe zwem­seizoen. Gorssel.nl ging vast een kijkje nemen en sprak met Jorrit Erps, Annemiek Win­kel en met een nieuw gezicht: Bianca Gar­dien.  ... lees meer..

2372

Te huur: Ewoltstede 11

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning voor 55+’ers aan de Ewoltstede 11. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

1627

Gorssel moet gonzen!

Gorssel moet gonzen van de bijen. Help ze door voedselrijke bloemen te zaaien op of rond Nationale Zaai­dag op 22 april a.s. Bij de Gorsselse Voedselbank voor Bijen zijn extra (gratis) zakjes met zaad binnengekomen.  lees meer..

1677

Veel activiteiten met prachtig paasweekeinde

Het paasvuur is dan wel afgelast, maar het komende paas­weekeinde is er nog volop te beleven: drie dagen kunst kijken op diverse locaties, de band Brimfull in De Hoek, vroege vogels-excursie op de Heide en paas­brunch in ’t Trefpunt. ... lees meer..

2816

Paasvuur afgelast

De tien paasvuren in de gemeente Lochem gaan niet door. De gemeente heeft dit vanwege de droogte besloten. Dus ook het paasvuur en de fakkel­optocht in Gorssel gaan niet door. ... lees meer..

1973

Nieuwe speelplek voor de Batsbuurte

Buurtvereniging Batsbuurte heeft een nieuwe speelplek. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening. Het resultaat mag er zijn! ... lees meer..

2127

Geslaagde 1e Pubquiz van VV Gorssel

“Hoe heet de kapitein in de serie The Love Boat”, “Als je 3 en vervolgens 5 gooit, op welke straat beland je dan bij Monopoly?” of “Welke race won Max Verstappen al twee keer?” Het zijn vragen uit de pubquiz die vrijdag jl. voor het eerst bij VV Gorssel werd gehouden. 63 kan... lees meer..

2555

Inwonertal Gorssel daalt licht, vergrijzing zet door

De gemeente Lochem publiceerde onlangs de definitieve bevolkings­cijfers per 1 januari 2019. Het inwoner­tal van Gorssel nam in 2018 af met 16 personen. Ruim 54% van de Gorsselnaren is 50 jaar of ouder. ... lees meer..

7386

Veer Gorssel-Wilp vanaf 20 april weer in de vaart

Het Dommerholtsveer is vanaf zaterdag 20 april weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken naar een mooi wandel- en fietsgebied, Museumcafé De Kribbe en het gerestaureerde Slot Nijenbeek. ... lees meer..

2640

Berging vliegtuigwrak in Eefde

In een landbouwperceel bij Eefde bevindt zich op grote diepte een wrak van een Engelse jacht­bommenwerper, neergestort in 1944. Het wrak wordt in november 2019 geborgen. Zeer waarschijn­lijk zijn de stoffelijke resten van de piloot nog aanwezig. ... lees meer..

1517

Voor het eerst op scoutingkamp: spannend!

Vrijdagavond 29 maart jl. hadden de welpen van Scouting IJsselgroep weekendkamp. Zo konden ze vast wennen hoe het is om op kamp te gaan. Het was best een beetje eng …­ ... lees meer..

1809

Lekker eten voor het goede doel. Dat kan bij De Hoek!

Elvira Kraaijenbosch en Ineke Rothengatter uit Eefde doen mee aan het fietsevenement Alpe d’HuZes om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. U kunt hen moreel en financieel ondersteunen, gewoon door een heerlijke ‘Alpe d’HuZes Burger’ te bestellen. ... lees meer..

2557

Kerk Gorssel toplocatie van Kunstroute met Pasen

In het paasweekend is er weer de Kunstroute Lochem. De Gorsselse kerk is met elf exposanten een van de top­locaties. Initiatief­neemster hiervan is Agnes Oolthuis uit Gorssel, die haar mede-exposanten zorg­vuldig heeft geselecteerd. ... lees meer..

1615

Mooie menwedstrijden Achter ‘t Peerd

Op 6 en 7 april jl. werd bij Achter ‘t Peerd een samengestelde men­wedstrijd verreden. Het mooie lente­weer zorgde voor spanning en voor mooie plaatjes van mens en paard. ... lees meer..

1994

Van de bloemen en de bijen …

Bijen, vlinders en insecten hebben het moeilijk. Daarom is 22 april als jaarlijkse Nationale Zaaidag in het leven geroepen. Bestel een gratis zakje zaad bij de Gorsselse Voedselbank voor Bijen. ... lees meer..

1892

Hardloopclinic loopt als een trein

De belangstelling voor de hard­loop­clinic van Sport ’88 was groot: op 9 maart jl. was de eerste training. Na afloop kunnen de deelnemers minimaal 5 km hardlopen. ... lees meer..

1632

Moordspel in het studentenhuis

Vrijdagavond 5 april was het druk in TheaterErf ’t Walle. De toneelplus groep bracht een drama voor het voet­licht: ‘Het studentenhuis’. Het publiek mocht op zoek naar de moor­denaar. ... lees meer..

1758

Openluchttheater start seizoen met ‘bevrijdingsfestival’

Het Openluchttheater heeft het programma voor het nieuwe seizoen rond. Op 4 en 5 mei is de aftrap met op Bevrijdingsdag een Gorsselse variant van een bevrijdingsfestival. ... lees meer..

1312

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn vanaf 14 april nieuwe exposities te bezichtigen met werk van Chr. Paul Damsté en Henk Zweerus. ... lees meer..

1835

Vrijwilligers gezocht!

De Vrijwilligerscentrale zoekt een bestuurslid voor de Stichting Welzijn Lochem en een begeleider voor een Gorsselse computerclub voor mensen met een verstandelijke beperking.  ... lees meer..

1532

Zelf oogsten bij De Veldhof

Tuinderij De Veldhof in Joppe levert sinds enkele jaren wekelijks groente­pakketten aan abonnementhouders. Met ingang van 1 mei kunnen mensen ook zelf komen oogsten via een abonne­ment. Op 17 en 27 april geeft tuinder Valérie uitleg. ... lees meer..

1734

Familiewandeling voor het goede doel

Op 14 april organiseert Ladies’ Circle Zutphen een familie­wandeling met speurtocht ten bate van twee goede doelen. Start en finish zijn bij Eetcafé de Hoek. ... lees meer..

1385

Projectkoor 5 mei zoekt zangers!

Voor het ‘Vrijheidskoor, 5 mei’ worden zangers gezocht voor een eenmalig optreden in het Openluchttheater in Gorssel op Bevrijdingsdag. Ook kinderen kunnen meezingen! ... lees meer..

1308

Praat met de raad over de Kadernota 2020

De gemeenteraad wil ter voorbereiding van de kadernota 2020 met inwoners en organisaties in gesprek. Op 15 april is er een inloop­bijeenkomst in Het Hart in Eefde van 19.30 tot 20.30 uur. Alle politieke partijen in de gemeenteraad zijn aanwezig.  ... lees meer..

3097

Gorssel Huilt stopt vanwege te weinig deelnemers

Gorssel Huilt is al jaren een begrip in Gorssel. Ook voor dit jaar stond alles al in de steigers, maar helaas zijn de organisatoren Henk Veenendaal en Erik Bötzel genoodzaakt het feest af te blazen. Er waren maar acht aanmeldingen van de gewenste twintig. ... lees meer..

1429

‘Boerentrots’ in Museum STAAL

Vanaf 3 april is in Museum STAAL de nieuwe tentoon­stelling ‘Boeren­trots, ver­nieuwende verhalen in de Achter­hoek’ open voor publiek. ... lees meer..

1587

LenteLive, zondagmiddag 7 april

Zondagmiddag organiseren the Cosy Country Store en Frendz for your Hair een lente spektakel: LenteLive! Zowel binnen als buiten zijn er leuke activiteiten. ... lees meer..

1551

Nieuwe workshop Ouder-Kind Yoga

De eerste workshop Ouder-Kind Yoga van Yoin in februari was een succes. Zaterdag is er een nieuwe workshop, specifiek voor peuters en kleuters. ... lees meer..

Resultaten 1 - 41 van 41