Archief per maand

Mei 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1589

'Zomer Challenge’ bij LTC Gorssel

Zomerstop van de voetbal, hockey, volleybal of op vakantie in Gorssel? Doe mee met de ‘Zomer Challenge’ en wordt gedurende de zomermaanden lid van tennisvereniging LTC Gorssel. Zomerstop van de voe... lees meer..

2164

Vullerkids exposeren in museumtuin – Foto’s

Behalve de expositie ‘Het geheim van de meester’ heeft Museum MORE nu ook ‘Het geheim van de leerling’. Kinderen van de Vullerschool hebben een kunstweek afgesloten met een expositie van eigen werk in... lees meer..

1757

WTC Gorssel organiseert een nieuw groots wielerevent

De Nationale Parken Tocht, dat is de naam van een groot wielerspektakel waar de Wieler Toer Club Gorssel na ongeveer twee jaar voorbereiding met trots de eerste editie van aankondigt. Zondag 16 juni k... lees meer..

1649

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (6)

Gorssel.nl-fotograaf Louise Tietge legt regel­matig de voortgang van de herbouw van het door brand getroffen Bos­restaurant vast. Dat levert een mooi foto­verslag op. Zojuist is weer een n... lees meer..

1695

Vrijwilligers gezocht: tuinwerk, budget- en energieadvies

SWL bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers in de gemeente Lochem. Er zijn in Gorssel vaca­tures bij het Budget­Advies­centrum, voor hulp bij tuin­werk en als energie­­c... lees meer..

1525

Europese verkiezingen: ook in Gorssel PvdA de grootste

De PvdA is in Nederland bij de verkiezingen voor het Europese parlement de groot­ste partij geworden. Dat is de partij ook in Gorssel gelukt.Gorssel.nl bekeek hoe Gorssel heeft gestemd. De PvdA... lees meer..

2288

Fotoverslag van de laatste Boekenmarkt bij de Molen

Boeken, boeken, boeken. Maar de boeken­markt bij de molen is meer dan dat: muziek van twee orkesten, imkers met hun bijen, verse aard­beien van Makkink en lekkere pannen­koeken bijvoorbeel... lees meer..

1634

Rouxlala zorgt voor mooie avond in het OLT

Het was een mooie een voorjaars­avond in het Gorssels openlucht­theater afgelopen zaterdag. Op het podium stonden drie vrouwen van Rouxlala die praatten, humor uitstraalden, muziek maakten en ... lees meer..

2668

Septemberfest als opvolger van Gorssel Huilt

Stichting IJsseljazz en Carnavals­vereniging de Gorsselnarren gaan aan de vooravond van IJssel­jazz een groot feest houden op het Nijverheids­plein: het September­fest. De aftrap is op... lees meer..

1593

Foto’s laatste dag en intocht Avond4daagse

Afgelopen week is de Avond4daagse gehouden in Gorssel en dat was, mede vanwege het prachtige weer, een groot succes. Vrijdag was de laatste dag, met natuurlijke de feestelijke intocht. Gorssel.nl was ... lees meer..

1917

Uglow en Kuitwaard: op zoek naar absolute perceptie

In Museum MORE zijn van 26 mei tot en met september twee zomer­tentoonstellingen te zien: werken van Euan Uglow en Christiaan Kuitwaard. Beide kunstenaars hebben een fascinatie voor schilderen naa... lees meer..

2630

Nieuwe voorzitter bij De Gorsselnarren

Peter Smale, voorzitter van Carnavals Vereniging De Gorssel­narren treedt na vijf jaar af. Arno Bruin neemt de hamer over. Gorssel.nl sprak met beide heren over de brede inzet van de carnavals­... lees meer..

1803

Verjonging bij bestuur Scouting IJsselgroep

Bij Scouting IJsselgroep treedt een nieuw bestuur aan. Het was tijd voor verjonging om de florerende vereniging ook in de toe­komst 'handen en voeten te geven' en voor nieuwe plannen.  Sco... lees meer..

1295

Adviesraad Sociaal Domein zoekt leden

De Adviesraad Sociaal Domein is begonnen met haar werkzaamheden, maar is nog op zoek naar leden vanuit de kernen. Ook vanuit Gorssel worden mensen uitgenodigd zich aan te melden. De Adviesraad Soci... lees meer..

1491

Veel dansplezier bij presentatie Dansmixgroep

Op vrijdag 17 mei gaven kinderen uit de Dansmixlessen van Carmen Stuitje twee prachtige dans­presentaties in de protestantse kerk. Het thema was ‘Dance Around The World’. Het plezier straalde er v... lees meer..

1624

Kunst beleven en ontmoeten in de Zorgtuin

Opnieuw organiseren Willeke Stegeman en Henk van Dort een serie lunches in de Zorg­tuin onder het motto ‘Kunst beleven en Ontmoeten’. De bijeen­komsten zijn bestemd voor senioren die graag a lees meer..

2591

De Boskoele zoekt vrijwilligers

De Boskoele zoekt vrijwilligers voor het bemannen van de kassa en de kiosk en voor buiten­klussen in de onderhouds­ploeg. De Vrijwilligers­centrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Loch... lees meer..

1453

Cabaretvoorstelling Arjan Evertz afgelast

De cabaretavond in ’t Trefpunt met een optreden van Arjan Evertz, die gepland was op zater­dag 25 mei, is afgelast. Gepoogd wordt om de voorstelling in het najaar opnieuw op de agenda te zetten. ... lees meer..

3301

Theetuin Kamperfoelie: combinatie van tuin en eten

Onlangs openden Gorsselnaren Judith en Otto van Harmelen hun ‘Theetuin Kamperfoelie’, een combinatie van tuin en lekker eten. Een langer ver­blijf kan ook: er is een gasten­verblijf en een kam... lees meer..

1811

Bezoekersrecord Museum MORE

De expositie De Broers Barraud heeft een record aantal bezoekers getrokken naar Museum MORE. Tussen 20 januari en 12 mei bezochten een record­aantal van 62.500 mensen de wissel­tentoonstelling... lees meer..

2068

Nieuwe dichtbundel van Dick van Welzen

Dick van Welzen, dichter/schilder en woonachtig in Gorssel, publiceerde onlangs zijn derde dicht­bundel, een selectie uit zijn werk over de periode 2011 tot begin 2019. Zeer aan te bevelen!  ... lees meer..

2062

Vanaf 23 mei zijn de aardbeien van Makkink weer rood

Ze zijn er weer: vers geplukte aardbeien van de bongerd van Gerdi en Henk Makkink aan de Gorsselse Enkweg. Het stalletje is vanaf donderdag 23 mei geopend.  De bongerd van Zachtfruitbedrijf Ma... lees meer..

1935

Kunstweek ‘Vullerschoon’ op de Vullerschool

Op 29 mei zullen leerlingen van de Vullerschool exposeren op het grasveld rondom Museum MORE. Zij maken hun kunst van afvalmaterialen en hebben zich laten inspireren door de tentoon­stelling ’Het ... lees meer..

1350

Kerk en de Borkel organiseren samen ‘Tijd voor elkaar’

Gezelligheid en ontmoeting, tijd voor elkaar. Dat is wat de kerk en de Borkel beogen met een door hen georganiseerde middag voor alleen­staande ouderen in Gorssel en Epse. Gezelligheid en ontmo... lees meer..

1873

Te huur: Vinkenstraat 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezinswoning aan de Vinkenstraat 16. IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel wonin... lees meer..

3403

Boekenmarkt voor de molen krijgt nieuwe vorm

Op zondag 26 mei wordt voor de 25e en laatste keer de jaarlijkse boeken­markt gehouden bij de Gorsselse molen Geertruida Cornelia. Voortaan is er wekelijks op zaterdag boeken­markt in ‘De Stoo... lees meer..

1508

Cabaretvoorstelling Arjan Evertz met voorprogramma

Zaterdag 25 mei is er weer een gezellig avondje cabaret in ’t Trefpunt. Arjan Evertz treedt dan op met zijn voorstelling ‘Mijn WC-Eend houdt van bruin brood’. In het voor­programma staat aan­s... lees meer..

1539

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (5)

Gorssel.nl-fotograaf Louise Tietge legt regel­matig de voortgang van de herbouw van het door brand getroffen Bos­restaurant vast. Dat levert een mooi foto­verslag op. Zojuist is weer een n... lees meer..

2539

Recordaantal boeren helpt de bij met zonnebloemlint

Boeren in Lochem dragen bijen, vlinders en andere insecten een warm hart toe. Dank­zij hun inzet verschijnt er 25 kilometer aan zonne­bloemen­lint langs de velden. Op 10 mei jl. was de a lees meer..

1549

De Harmonie en het Hoventoon koor treden op in de kerk

Zondagmiddag 19 mei verzorgen De Harmonie en koor De Hoventoon uit Deventer een bijzonder concert met als thema ‘Contrast’. Blaas- versus zang­muziek of toch ook samen? Contrasten kunnen voor een ... lees meer..

3148

Bruggeman Sanitair: winkel sluit, montagebedrijf blijft

In februari jl. deed Gorssel.nl nog uitgebreid verslag van de veranderingen bij Bruggeman Sanitair aan het Nijverheidsplein. Nu komt het bericht dat de winkel om gezondheidsredenen gaat sluiten. Het m... lees meer..

2560

Beeldentuin bij Galerie Stijl

Galerie Stijl in Eefde heeft behalve expositieruimtes ook een fraaie beeldentuin. In de mooie volgroeide tuin zijn 50 beelden en sculpturen van twaalf verschillende kunstenaars bijeen gebracht tot de ... lees meer..

1599

Ook dit jaar weer Gorsselse Avond4daagse

Na een succesvolle editie vorig jaar keert de Avond4daagse weer terug in Gorssel. Voor jong en oud vier avonden wandel­plezier in en rondom Gorssel! Van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 mei. Na een su... lees meer..

1726

Bevrijdingsfestival in het Openluchttheater

Zondag 5 mei vierde Gorssel de vrijheid en het Openluchttheater was het toneel van een vrolijk samenzijn. Een keur aan Gorsselse artiesten verzorgde daar een middag die veel bezoekers trok. De kou wer... lees meer..

1443

Gezinsfietstocht 5 mei: koud, maar zeer geslaagd

Het was dan wel koud op 5 mei, maar samen fietsen maakt warm; de gezins­fietstocht op bevrijdings­dag was heel geslaagd. Ook het ‘echt Gorssselse’ programma in het Openlucht­theater viel i... lees meer..

1780

Maak kennis met tennis

LTC Gorssel heeft verschillende les­pakketten voor mensen die willen kennismaken met de tennis­sport. Tennis­trainer Christof Wijnhoud wijst de deel­nemers de weg en leert hen de eerst... lees meer..

1822

Verkeersbesluit Quatre Bras-Flierderweg ter inzage

De provincie Gelderland werkt aan het aanpassen van het kruispunt Quatre Brasweg-Flierder­weg in de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het verkeers­besluit ligt nu ter inzage. De provincie Gelde... lees meer..

1670

Ontwerp-verkeersbesluit Jodendijk-Scheuterdijk ter inzage

­De provincie Gelderland werkt aan het aanpassen van het kruispunt Jodendijk-Scheuterdijk in de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het ontwerp-verkeersbesluit ligt nu ter inzage. De provincie Gelder lees meer..

2067

Herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei

Gorssel herdenkt op 4 mei en viert op 5 mei, met her­denkingen aan de Veerweg, op de begraaf­plaats en in de protestantse kerk op 4 mei en een gezins­fietstocht en een fees­telijk pro&... lees meer..

2164

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (4)

Gorssel.nl-fotograaf Louise Tietge legt regel­matig de voortgang van de herbouw van het door brand getroffen Bos­restaurant vast. Dat levert een mooi foto­verslag op. Zojuist is weer een n... lees meer..

1592

Spieren voor Spieren Rally: inschrijving geopend

De lustrum-editie van de Spieren voor Spieren Rally is klaar voor vertrek! De bekende rally voor de oldtimers en cabrio’s is dit jaar op 8 juni. Meedoen? De inschrijving is geopend. De Spieren voor... lees meer..

Resultaten 1 - 41 van 41