Juni 2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2552

ADIEU Uitvaartzorg - Charles de Mari zelfstandig verder

Gorsselnaar Charles de Mari was al een bekende in de uitvaart­branche, maar is nu zijn eigen ­onderneming gestart: ADIEU Uitvaart­verzorging. “Het is een dankbaar beroep en het is heel bijzonder om zo dicht bij de nabestaanden te mogen komen.” ... lees meer..

2063

Binnenkort in Gorssel: powerwalking

Vanaf 8 juli verzorgt Power­walking­club Deventer ook trainingen in Gorssel. Power­walken zit tussen wandelen en hard­lopen in, en is geschikt als herstel- of revalidatie­training.  ... lees meer..

2243

Te huur: Reuvekamp 70

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een apparte­ment (begane grond) met tuin aan de Reuve­kamp 70. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

1751

Kennismaken met yoga

Yoga­docent Karin Hibma van ‘In voor yoga’ geeft een aantal yogalessen in mooie tuinen in Gorssel. Het is een leuke manier om kennis te maken met yoga. ... lees meer..

2271

Eerste Lochemse Zaken Café in Gorssel

Om het contact tussen ondernemers en de gemeente aan te halen, organiseert de gemeente Lochem dit jaar een reeks Lochemse Zaken Cafés om te weten te komen wat ondernemers bezighoudt. Het eerste café vond plaats op woensdag 19 juni bij Loetje in Gorssel.  ... lees meer..

1613

Scouting de Kompasnaald vervangt vloer clubhuis

De 30 jaar oude vloer van het clubhuis van de meidenscouting is vervangen door een nieuwe met een frisse look. Het was een hele klus, maar het resultaat is prachtig. Kijkje nemen? Dat kan iedere zaterdagmiddag. ... lees meer..

1926

The Beatles in het Openluchttheater?

Helaas is dat allang niet meer mogelijk, een optreden van de legen­darische Beatles. Wat wel kan is een band die de sound van The Beatles heel dicht benadert. En dat gaat gebeuren, op 29 juni in het OLT met een Beatles-tributeband. ... lees meer..

1472

Met de SWL-bus naar het openluchtspel Markelo

De bus van Stichting Welzijn Lochem rijdt op 15 juli a.s. naar De Kösterskoele in Markelo om het openlucht­spel ‘Zo greun as grös’ te bezoeken. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 8 juli. ... lees meer..

1656

Loopclinic Sport ’88 groot succes

Trimclub Sport ’88 organiseerde dit voorjaar een hardloop­clinic. Alle deel­nemers zijn met vlag en wimpel geslaagd en kunnen nu op eigen kracht 5 km hardlopen. ... lees meer..

1850

Triatlongroep De Boskoele succesvol in binnen- en buitenland

Dit weekend kwam een viertal triatleten van triatlon­groep De Boskoele in actie en dat leverde twee eerste en één tweede podium­plek op. De wedstrijden vonden plaats in Zandvoort en in Wolfsburg Duitsland. ... lees meer..

2767

Te huur: Poststraat 2-E

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 2-E. ... lees meer..

1707

De Boskoele heeft zwemles en fun voor iedereen

De Boskoele biedt een uitgebreid programma van lessen, spel en vertier. Aqua­sporten, hindernis­baan, triatlon­zwemmen, ladyswim, borstcrawl­les, zwem­vierdaagse en als het echt heel mooi weer wordt: disco­zwemmen. ... lees meer..

2249

Buitenkunstig - foto's

De eerste foto's van Buiten­kunstig Gorssel staan op Gorssel.nl. Theater, brocante, kunst, kinder­spelen. Het was een heerlijke middag in Gorssel.   ... lees meer..

1553

Gorsselse Scouts op Intercamp 2019

De scouts van Scouting de Kompas­naald en Scouting IJssel­groep zijn in het pinkster­weekeinde naar De Steeg afgereisd. Op het terrein van kasteel Middachten hadden maar liefst 4800 scouts uit elf landen de tenten neergezet. ... lees meer..

1997

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (7)

Gorssel.nl-fotograaf Louise Tietge legt regel­matig de voortgang van de herbouw van het door brand getroffen Bos­restaurant vast. Dat levert een mooi foto­verslag op. Zojuist is weer een nieuwe serie (de 7e) toegevoegd. ... lees meer..

1247

Vanaf nu inschrijven voor de Berkelmarathon

De Stichting Gorsselse Zwembaden organiseert op 7 juli a.s. weer de jaarlijkse zwem­marathon in de rivier de Berkel in Almen. Inschrijven is mogelijk vanaf heden tot 12.30 uur op de dag zelf.  ... lees meer..

1208

Gezamenlijk initiatief van Borkel en kerk geslaagd

De middag voor alleenstaande ouderen in De Borkel op 26 mei jl. onder het motto ‘Tijd voor elkaar was een succes. De bijeen­komst was een gezamenlijk initiatief van de kerk en De Borkel. ... lees meer..

2490

Spieren voor Spieren Rally levert € 15.000 op

De vijfde editie van de rally, ook nu weer georganiseerd door Rotary Gorssel, bracht zaterdag 64 equipes – een record – aan de start. De opbrengst voor onderzoek naar spier­ziekten bij kinderen kwam, mede door sponsoren, uit op €15.000. ... lees meer..

2112

Natte, winderige, maar mooie rally - Fotoalbum

De Rotary Gorssel had er maar een natte en winderige dag voor uitgezocht, voor de Spieren voor Spieren Rally, die zij jaarlijks voor het goede doel organiseren. Niettemin verschenen er 64 équipes aan de start. Bekijk de foto's van de start. ... lees meer..

2975

De oprichting van Carnavalsvereniging de Gorsselnarren

Twee groot­vorsten van De Gorssel­narren halen herinneringen op aan het ontstaan van De Gorssel­narren` en het Kakkers­gat. Lees hun boeiende twee­gesprek. ... lees meer..

1584

Hackers breken in op ICT- netwerk gemeente Lochem

Hackers hebben op 6 juni een aanval uitgevoerd op ICT-netwerk van de gemeente Lochem. De aan­val is gestopt en volgens de gemeente zijn er vermoedelijk geen persoons­gegevens gestolen.  ... lees meer..

1463

Maak de mooiste foto voor de gemeentegids

De gemeente organiseert samen met de uitgever van de gemeentegids een foto­wedstrijd voor de nieuwe gids. Alleen inwoners van de gemeente Lochem kunnen meedoen. Dus, Gorssel­naren, aan de slag! ... lees meer..

2709

Varianten Gorsselse Accommodaties worden uitgewerkt

Het is al lang een heet hangijzer in Gorssel: de toekomst van de voorzieningen voor sport, school en cultuur, ofwel de Gorsselse Accommodaties. Na de goed bezochte info-avond op 26 maart j.l. worden meerdere varianten uitgewerkt. Op de website van de gemeente worden de ontwi... lees meer..

2049

Buitenkunstig Gorssel, bruisend festijn op 16 juni

Het gratis straatfestival Buiten­kunstig in hartje Gorssel op zondag 16 juni a.s. vindt alweer voor de 10e keer plaats. Het biedt een gevarieerd programma voor jong en oud: kunst en brocante, straat­theater, streek­producten, kinderplein, muziek en lekker eten. ... lees meer..

1493

Zonnebloemenlint groeit gestaag

Het eerste stukje van het zonnebloemenlint is zichtbaar. Over enkele weken zal dit lint als een gele slinger op veel plaatsen in onze gemeente langs de maisakkers te zien zijn. ... lees meer..

2781

Gorssel JO12-1 wint de KNVB beker!

Op 1 juni won VV Gorssel JO12-1 de KNVB-beker van Oost-Nederland in de 3e klasse, door op het veld van SC Markelo VV Olden­zaal te verslaan met 6-4. Tijd voor een welverdiende zomerstop! ... lees meer..

1488

Spannend kamp voor meiden Kompasnaald

De meiden van Scouting Kompasnaald hadden een spannend Hemelvaart­kamp: ze moesten kruiden zoeken om een zieke hotel­eigenaar te genezen! Zou dat gelukt zijn? ... lees meer..

1621

Huttendorp 2019: de inschrijvingen zijn geopend!

De hele zomervakantie binnen zitten? Echt niet! Meld je nu alvast aan voor ‘Hutten­dorp Gorssel’ op 29 en 30 augustus op de terreinen van de scouting: Asterix en Obe­lix tegen de Romeinen.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28