Archief per maand

Juli 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3030

Annemoon van Dienst uit Gorssel Nederlands kampioen MTB

Op zondag 21 juli is Annemoon van Dienst (16) uit Gorssel Nederlands kampioen mountainbike geworden in haar categorie Nieuwelingen-meisjes. De wedstrijd werd gehouden in Sittard op een prachtig, techn... lees meer..

1944

Cultuurhistorische Waardenkaart gemeente Lochem

De gemeente Lochem beschikt sinds kort over een cultuurhistorische waarden­kaart als basis voor  cultuurhistorisch beleid. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in (de geschiedenis... lees meer..

1486

Almense 1/8 Triatlon 2019 op 1 september

De Stichting Gorsselse Zwembaden organiseert op 1 september weer de Almense 1/8 Triat­lon en een Aqua­run voor de jeugd. De inschrijving is geopend. Wees er snel bij, want het aantal star... lees meer..

1639

Meezingen met Swing Cooperation

Altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat bij een repetitie van een pop­koor? Doe dan mee met de repetities en aan­sluitend een concert van Swing Cooperation.  Wie altijd al wilde ... lees meer..

1480

Veel pret met clown OkiDoki in Openluchttheater

Afgelopen zondag was clown en jongleur OkiDoki het middel­punt in het Gorssels openlucht­theater. Er waren leuke activiteiten voor de kinderen en OkiDoki gaf een wervelend optreden. Zondagm... lees meer..

2648

‘Tuinrondje Gorssel’ op 27 en 28 juli 2019

Na tien edities van het jaarlijkse evenement ‘Tuinweekend Gorssel’ is er in 2019 een nieuwe versie: ‘Tuinrondje Gorssel’. Vijf tuin­eigenaren in en rond Gorssel  stellen hun tuin in het laats... lees meer..

1978

‘Heel de Kompasnaald bakt’

De meiden van scouting De Kompasnaald sloten hun seizoen op 13 juli af met een bak­wedstrijd. Het was een smakelijke en gezellige afsluiting van een mooi scouting­seizoen. Het is nu tijd voor ... lees meer..

2226

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (9)

Er is weer een nieuwe fotoserie toegevoegd aan de albums over de voort­gang van de herbouw van het Bos­restaurant. Te zien is dat de dakbalken voor de uitgebouwde eetzaal zijn gelegd en dat de... lees meer..

2984

Verloskundigenpraktijk Anno komt naar Gorssel

Vanaf 31 juli kunnen zwangeren voor verloskundige zorg ook terecht in Gorssel. Per die datum vestigt verloskundigen­praktijk Anno een dependance in Den Oldenhof. Vanaf 31 juli 2019 kunnen zwang... lees meer..

1607

Onderscheiding voor oud-bestuursleden IJsselgroep

Zeven oud-bestuursleden van Scouting IJsselgroep, die komend seizoen 75 jaar bestaat, zijn gedeco­reerd voor hun jarenlange inzet. Er werden zeven scouting­eretekens uitgereikt. Bij de afsl... lees meer..

1531

Stroomonderbreking in een deel van Gorssel

Vanwege werkzaamheden van netbeheer Liander hebben woningen aan de Berkenweg, Kamper­weg, Kwekerij­weg, Hoefslag, Lindeboom­weg en Ruiterweg maandag 15 juli tijdelijk geen stroom. De stroo... lees meer..

1349

Natuurvriendjes op de Zorgtuin

Niet alleen de oudere mens, maar ook peuters en kleuters zijn welkom op de Zorg­tuin. Een enthousiaste Groep B van de Vullerschool was er donderdagochtend 11 juli en vond  ‘alles’ leuk. ... lees meer..

1727

Paddestoelen met een vlekje

De Dorpsraad Gorssel heeft er geruime tijd op aangedrongen en nu zijn ze er: nieuwe ‘ANWB-­paddestoelen’ ter vervanging van onleesbare exem­plaren. Helaas is er één ‘met een vlekje’. De D lees meer..

1613

Vroege vogel voorverkoop Septemberfest

Zoals eerder gemeld wordt op 7 september op het Nijverheidsplein een ‘September­fest’ georganiseerd. Op 20 juli gaat een beperkt aantal kaarten in de ‘ vroege vogel’ voor­verkoop. Wees er snel... lees meer..

1590

Geen hogere gezondheidsrisico’s in Eefde

Er zijn niet meer gevallen van kanker in Eefde dan gemiddeld in Nederland. De gemeenten zien geen reden voor verder onderzoek. Daar is niet iedereen het mee eens. Uit het door de GGD Noord- en Oost... lees meer..

1376

Wordt Gorssel opnieuw ‘schoonste winkelgebied’?

Gorssel doet dit jaar opnieuw mee met de verkiezing van het ‘schoonste winkel­gebied’. In 2018 won Gorssel samen met de kern Laren de derde prijs in de categorie kleine gemeen­ten. Gorsse lees meer..

2339

Te huur: Ruiterweg 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­­bod betreft een kleine laagbouw­woning aan de Ruiterweg 15. IJsseldal Wonen biedt in de ... lees meer..

2423

Hassinkhof zoekt vrijwilligers

De Hassinkhof aan de Veldhofstraat is een fijn ‘thuis’ voor de vijf bewoners, die dage­lijks zorg krijgen van Phila­delphia. Maar voor ‘de kers op de taart’ zijn vrijwilligers nodig. lees meer..

1594

Muzikale pauze op de Zorgtuin Gorssel

Tijdens hun avondwandeling op 8 juli pauzeerden cliënten van De Borkel in de Zorg­tuin. Het werd een bijzondere avond vol bloemen­geur, muziek en ontmoeting. Tijdens de jaarlijkse avondwand... lees meer..

2580

Struikelsteen voor Aaron Polak

Op 8 juli werd op de Rietdekkerweg, ter hoogte van het vroegere nummer 24, een zo­genaamde ‘struikel­steen’ geplaatst ter nagedachtenis aan Aaron Polak (1904-1944). Polak werd op 24 septe... lees meer..

2112

Dringend bestuursleden nodig voor Buitenkunstig Gorssel

Op 16 juni jl. was de tiende en succesvolle editie van Buitenkuns­tig Gorssel. Maar er is dringend behoefte aan nieuwe bestuurs­leden: de toekomst van het evenement staat op het spel. Wie meld... lees meer..

2068

Raad stemt in met Visie Recreatie en Toerisme

De gemeenteraad van Lochem heeft op 24 juni ingestemd met de Visie Recreatie en Toe­risme. Voorafgaand aan de besluitvorming legde de redactie van Gorssel.nl enkele vragen voor aan de raads­ lees meer..

1788

Jubileumexpositie bij Galerie Stijl

Galerie Stijl bestaat 30 jaar (waarvan de laatste twee jaar in Eefde) en dat wordt ‘in stijl’ gevierd met een grote tentoon­stelling met een keuze uit 30 jaar abstracte kunst van vele kunstenaars.... lees meer..

1682

Fotografieprijzen voor Daniël Berckenkamp van Arc1

Eerder deze week werd bekend dat de Gorsselse fotograaf Daniël Berckenkamp twee fotografie­prijzen gewonnen heeft. In de prijzen vielen onder meer twee luchtfotografie­werken van de velde... lees meer..

1465

Met de SWL-bus naar het Bakkerij- en IJsmuseum

Het eerstvolgende dagje uit met de bus SWL is op woensdag 17 juli. De bestemming is het Bakkerij-­ en IJsmuseum in Hellendoorn. Opgave op maandag 8 juli. Een dagje uit met de bus van ... lees meer..

2356

Lieke Versluis neemt afscheid

Kerkelijk werker Lieke Versluis verlaat de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse. Lieke neemt af­scheid in de ochtenddienst op zondag 21 juli in de kerk in Epse. Kerkelijk werker Lieke Versluis ne... lees meer..

2838

Gezondheidscentrum in voormalig ABN AMRO pand in Gorssel

Het ‘ABN AMRO’ pand aan de Hoofdstraat is in gebruik genomen door Gezondheids­centrum van Bronkhorst. Op 13 juli is er een introductie­workshop ‘Coaching en hardlopen’. Na een flinke verbou... lees meer..

2168

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (8)

Er is weer een nieuwe fotoserie toegevoegd aan de albums over de voort­gang van de herbouw van het Bos­restaurant. De buitenkant wordt geschilderd en de binnen­vloeren worden gelegd. Go... lees meer..

2543

Echtpaar Ten Have trots op zijn boekwinkel

Aan de jaarlijkse traditie van de boekenmarkt bij de molen is een einde gekomen. Maar de ver­koop gaat gewoon door. Nu iedere zater­dag van 10.00 en 16.00 uur in ‘De Stoom’. Op zondag 26 me... lees meer..

2593

Te huur: Acaciaplein 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan het Acaciaplein 19.  IJsseldal Wonen biedt in de ke... lees meer..

1348

Tropisch tennistoernooi in Gorssel

Het was heet, heel heet tijdens het LTC Markepaaltoernooi. Het enthousiasme van de 200 deelnemers was er niet minder om. Jaarlijks in de laatste week van juni organiseert Lawn Tennis Club (LTC) Gor... lees meer..

5621

Huisartsenpraktijk Salimans wordt Huisartspraktijk Hulshof

Per 1 juli neemt Lily Hulshof het stokje als huisarts-praktijkhouder over van Leon Sali­mans. Verder verandert er niets, Leon Salimans blijft spreekuur houden. Per 1 juli 2019 neemt Lily Hulsho... lees meer..

1635

Fantastische avond in OLT Gorssel met One After 909

Gorssel beleefde zaterdag 29 juni een fantastisch optreden van de Beatles Tribute­band One After 909 in het OLT. Ook werd het nieuwe toilet­gebouw officieel in gebruik genomen. Gorssel bele... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33