Augustus 2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1606

Gorsselse clubs doen mee met Rabo-actie

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek wil het verenigings­leven in de regio steunen en stelt daarvoor € 400.000 beschikbaar via de actie Hart voor de Achterhoek. Leden van de bank kunnen van 5 t/m 19 september stemmen op hun favoriete club of stichting. ... lees meer..

3473

Werkzaamheden kruispunten N348 uitgesteld

Bomen zijn geveld, huizen afgebroken, maar er is nog niets van werkzaam­heden te zien aan de kruispunten Quatre Bras en Scheuterdijk. De werkzaam­heden zijn voorlopig uitgesteld. Waarom is dat? ... lees meer..

1617

Kleuter- en dansmixlessen beginnen weer

In de eerste week van september beginnen de kinderdanslessen van Carmen Stuitje weer. Die eerste week zijn er open lessen: op 4 september voor de kleuters en kinderen van groep 3 en 4 en op 5 september voor de oudere kinderen uit groep 5 en 6. ... lees meer..

2513

Feestweekend Gorssel met Septemberfest en IJsseljazz

Jazz, blues, soul en funk. Dat is jaarlijks te horen tijdens IJsseljazz op de tweede zondag van september. De zaterdag­avond daaraan vooraf wordt een echt dorpsfeest met Duitse Schlagers, lange biertafels en braadworst. ... lees meer..

2651

Zwembad De Boskoele bestaat 50 jaar

Vijftig jaar geleden namen de eerste bezoekers een duik in een splinternieuw zwembad in Gorssel. Zondag 1 september wordt dat gevierd met een kijkje in het verleden en allerlei activiteiten. ... lees meer..

1333

Zwoele Ierse zomeravond in het Openluchttheater

Hoe mooi kan een zomeravond zijn. In het Gorssels openlucht­theater was zaterdag­avond een Ierse avond met optreden van The Coincidences. ... lees meer..

1574

De Boskoele verwelkomt 30.000e bezoeker

Afgelopen week heeft zwembad De Boskoele de 30.000e bezoeker van het seizoen mogen verwel­komen. Charlotte was de jubileum­bezoeker. Zij werd verrast met een fleurige bos bloemen en een gratis abonnement voor volgend jaar. ... lees meer..

1794

Biodanza weer van start

Rita Kamst organiseert sinds begin 2019 lessen ‘Biodanza’ in Epse: meebewegen en dansen op leuke muziek. De wekelijkse lessen beginnen weer op 5 september in de kerk in Epse. Rita: “Je bent van harte welkom om mee te bewegen!” ... lees meer..

2499

Matthijs Hage: “Ik geef graag mijn kennis door”

Mattthijs Hage woont sinds juli 2019 in Gorssel en geeft gitaarles (“voor jong en oud, voor beginners en gevorderden en alle muziek­stijlen, behalve klassiek”). Gorssel.nl vroeg Matthijs naar zijn achter­grond en zijn drijfveren.  ... lees meer..

1571

Themacafé in De Borkel: nieuwe serie

In september begint weer een nieuwe serie lezingen in De Borkel. Op 10 september vertelt Maarten Spanjer over zijn werk, in oktober is dat Bas Steman en in november zijn Özcan Akyol en Levi Wee­moedt te gast. ... lees meer..

1873

Gorssel veegt zijn straatjes schoon!

De wereld moet echt van die ‘plastic soep’ in de oceanen af! Te beginnen in Gorssel: prik op World Cleanup Day op 21 september mee Gorssel van afval te ont­doen. ... lees meer..

1572

(Leren) klaverjassen in De Hoek

Altijd al eens willen (leren) klaverjassen? Bij De Hoek wordt maandelijks competitie gespeeld, maar je kunt het daar ook leren of de kennis op­frissen. De eerste kaart­avond is op 24 september. ... lees meer..

1864

Kathelijne van Beek zet yogalessen Camee Michon voort

Kathelijne van Beek neemt de yogalessen van Camee Michon in De Brink over. Een nieuwe serie van veertien lessen tot kerst begint op donderdag­avond 5 september. ... lees meer..

2149

Met Arie en Willy Meijer naar de Voedselbank

Elke week zijn ze op donderdag en vrijdag aan het werk in Zutphen bij de Voedsel­bank. Arie en Willy Meijer zijn actieve Gorssel­naren met een groot hart. De redactie van Gorssel.nl ging een keer met ze mee en dat leverde een fraai portret op. ... lees meer..

2930

Muzikanten gezocht voor eenmalig concert Big Band

De Harmonie Gorssel-Eefde zoekt muzikanten voor een Big Band op project­basis. Na een vijftal repetities geeft de Big Band op 10 november een uit­voering.  ... lees meer..

3031

Nieuw initiatief van Juliette Dumoré: ‘Sing It’

Gorssels veelzijdig muzikaal talent Juliette Dumoré heeft het initiatief genomen voor een inloopkoor, ‘Sing it’. Laagdrempelig en vrijblijvend. “Het gaat om de beleving; met elkaar lekker zingen. Dat geeft plezier, zelfvertrouwen en verbinding.” ... lees meer..

1514

Beter een goede buur ...

Buurtbemiddeling Lochem organiseert de verkiezing ‘Beste Buur van de gemeente Lochem 2019’. Gorsselnaren die iemand willen nomineren, kunnen dat tot 12 september doen. ... lees meer..

1424

Workshops voor 50-plussers: POWER

In 2017 is Stichting Welzijn Lochem gestart met het project POWER Veerkracht op leeftijd. Vanaf september zijn er weer een aantal workshops en op 3 september is er een info-bijeenkomst. ... lees meer..

2348

Nieuw programma Gorsselse Kunstkring (GKK)

Het nieuwe programma van de Gorsselse Kunstkring is uit. Er zijn weer aantrekkelijke onderwerpen en ook het KunstKringCafé in De Hoek gaat een nieuw seizoen in. ... lees meer..

2016

Semper Fidelis zoekt hindernisbouwers

Eén van de meest spectaculaire hippische evenementen in Gorssel is zonder twijfel de SGW (samengestelde wedstrijd) die rijvereniging Semper Fidelis nu alweer voor de 35e keer organiseert. Voor de bouw van de vele hindernissen zijn nog vrijwilligers nodig. ... lees meer..

2953

Te huur: Haerkamp 33

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning met vier slaap­kamers aan de Haerkamp 33. ... lees meer..

Resultaten 1 - 21 van 21