Archief per maand

September 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1446

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (12)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. Beneden is al veel gestuct, de keuken en de entree krijgen steeds meer vorm. Gorssel.nl-fotograaf Lou... lees meer..

2015

Te huur: Meidoornstraat 19

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning met drie slaap­kamers aan de Meidoornstraat 19.  IJsseld... lees meer..

1945

Rotary Kidsrun brengt recordbedrag op: € 14.567

Meer dan 300 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag tijdens de Rotary Kidsrun het record­bedrag van € 14.567 bij elkaar gelopen voor het goede doel, het pr... lees meer..

961

Schrijven (en lezen) in de Streektaal

Na het succes van de vorige cursus in het voorjaar organiseert De Elf Marken opnieuw een work­shop ‘Basis­kennis Schrijven in de Streek­taal’. Bij voldoende deelname zal de bijeen­koms... lees meer..

1656

Ina Klomp-Meijer, succesvol illustrator uit Gorssel

Dorpsgenote Ina Klomp-Meijer, illustrator van kinderboeken, leest op 2 oktober in de bieb voor uit ‘Brem en Snuit, het vijfde boek met tekeningen van haar hand. Ze gaat ook met de kinderen aan de slag... lees meer..

1399

Ype Koopmans bij Gorssels KunstKringCafé

Iedere eerste dinsdag van de maand is er een ‘Gorssels KunstKringCafé’ in De Hoek. Een inspirerende gast wordt uitgenodigd en er is gelegenheid voor een boeiend gesprek. Op 1 oktober is Ype Koopm... lees meer..

2341

Indrukwekkende plechtigheid bij start berging vliegtuig

­“Een heel bijzonder moment”. Zo opende burgemeester Van ’t Erve zijn toespraak op de dag, 26 september, dat 75 jaar geleden een gevechts­toestel neerstort­te in een weiland aan de Linde&s lees meer..

2647

Opnieuw opnames voor Tussen Kunst en Kitsch in MORE

Op 23 september maakte het AVROTROS programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ opnames in Museum MORE. Dat was voor de tweede keer en het was wederom een succes. Gorssel.nl keek achter de schermen mee. Maa... lees meer..

1154

‘Reis mee’: thema Kinderboekenweek 2019

Van 2 tot en met 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Reis mee’. Boeken over reizen staan hierbij centraal. In de bieb en op school zijn allerlei activiteiten. Van 2 tot ... lees meer..

1181

Gorssel in niemandsland

Ergens in de wereld, op een verlaten plek, kun je zomaar iets uit Gorssel tegenkomen. En dat dan ook nog eens als onderdeel van een kunstwerk … Ben je op reis in Canada, tref je daar zomaar een pla... lees meer..

2070

Gorsselse vrijwilligers ruimen zwerfafval op

World Cleanup Day, een wereldwijd burgerinitiatief voor het opruimen van zwerf­afval, werd ook in Gorssel ingevuld. De ‘afvalprikkers’ waren verbaasd over de hoeveelheid afval die verzameld werd. ... lees meer..

1386

Jong en oud genieten van oogstfeest

In een zonovergoten ambiance werd op vrijdag 20 juli het jaarlijkse oogst­feest op de Gorsselse Zor­tuin gevierd. Er was een mooie mix van oudere en jongere bezoekers. In een zonovergoten a... lees meer..

1898

Resultaten snelheidsproef N348 beschikbaar

De resultaten van de snelheidsproef op de N348 tussen Gorssel en Eefde zijn beschik­baar. Aanwonenden zijn positief vanuit verkeers­veiligheid en geluid, maar overige weggebruikers ervaren lan... lees meer..

2004

Meedoen aan BBQ-wedstrijd Ode aan 't Wild?

Zondag 10 november staat de tweede editie van Ode aan het Wild op de agenda. Een culinaire dag in het centrum van Gorssel met veel BBQ-spektakel en kraampjes met verschillende onder­nemers.  ... lees meer..

1268

Ontspannen in conditie blijven?

Zoekt u een ontspannen manier om in conditie te blijven? Heeft u een zittend beroep of zit u veel in de auto? Dan zijn de lessen Hatha Yoga van ‘In voor Yoga’ misschien iets voor u. Zoekt u een ont... lees meer..

1249

Rotary Kidsrun voor MAXIMAal Bewegen

De vijfde editie van de Rotary Kidsrun vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 september. De opbrengst is bestemd voor het project MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Binnenkort ko... lees meer..

1357

Concordia overtuigt in het OLT

Het was een prachtige middag afgelopen zondag in het Openlucht­theater. Het weer, de ambiance, de muziek: alles klopte tijdens het laatste evenement van dit seizoen. Op naar volgend jaar, dankzij ... lees meer..

2171

‘For Real’, Britse realisten in MORE

Met een unieke expositie geeft Museum MORE aandacht aan de Britse realistische schilder­kunst uit het inter­bellum: de jaren ‘20 en ’30. Fascinerend British! Nu te zien tot en met 5 januari 20... lees meer..

2100

Gorssel beweegt, met Bianca Gardien

Bewegen verbetert de kwaliteit van leven. Je wordt er vitaler en vrolijker van. Zeker met de wandel­training die Bianca­Beweegt samen met Stichting Vrienden van de Borkel geeft. Iedereen kan m... lees meer..

2669

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (11)

Er is weer een nieuwe fotoserie toegevoegd aan de albums over de voort­gang van de herbouw van het Bos­restaurant. Ook na de bouwvak wordt er weer hard gewerkt, bijvoorbeeld met het leggen van... lees meer..

1282

Ledenvergadering Dorpsraad

De Dorpsraad Gorssel hield gisteren haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. De aanwezige leden werden onder meer geïnfor­meerd over de activiteiten van de werk­groepen die bezig zijn met de... lees meer..

1211

Een zorgtuin op Aruba

In de toekomst krijgt een Gorssels project mogelijk een vervolg op Aruba: Henk van Dort was onlangs gast­spreker tijdens een symposium op het eiland over het onderwerp ‘gemeenschaps­tuinen’, o... lees meer..

954

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities te bezichtigen met schilderijen van Conny Dénis en brons van Cor Litjens. In Galerie Stijl in Eefde zijn van 12 september tot 28 oktober 2019 nieuwe... lees meer..

1422

Vrijwilligersportretten in het gemeentehuis

Momenteel hangen in het gemeentehuis in Lochem elf portretten van vrijwilligers uit de gemeente, enthousiaste ambassadeurs voor het vrijwilligers­werk in de eigen dorpskern. Twee van de portretten... lees meer..

961

Workshops Vrijwilligerscentrale in Gorssel

De vrijwilligerscentrale, onderdeel van Stichting Welzijn Lochem, biedt work­shops en trainingen aan voor vrijwilligers die actief zijn binnen organisaties en verenigingen. Twee daar­van vinde... lees meer..

1421

Shantykoor Op Koers krijgt nieuwe dirigent

Tijme de Boer stopt na 15 jaar als dirigent van Op Koers. Verdriet, afscheid en heimwee zijn belangrijke thema’s van de zeemans­liederen, maar dit afscheid valt de zangers en musici toch wel zwaar... lees meer..

1300

Evelien van Dort genomineerd voor TaalHeldenprijs 2019

Evelien van Dort is voor de provincie Gelderland genomineerd voor de TaalHeldenprijs 2019 in de categorie ‘Bruggenbouwer’. In die categorie dingt ze mee naar de landelijke nominatie TaalHeld 2019. ... lees meer..

1140

Nieuwe kunst in ’t Trefpunt

De zomerperiode is weer voorbij, dus in ’t Trefpunt wordt het drukker en werd het ook weer tijd om de kunst, die traditioneel in de hal van ’t Trefpunt hangt, te vervangen. Dit keer is er een bijzonde... lees meer..

1077

Van monoloog naar dialoog

De dialoog aangaan met anderen. Geen discussie, maar in een gesprek nader tot elkaar komen. Dat willen Rudi Thomas en Hans de Weger maandelijks met een aantal mensen organiseren. Op 16 oktober is de e... lees meer..

1091

Jeugdmuzieklessen van De Harmonie

De jeugdmuzieklessen van De Harmonie Gorssel-Eefde zijn weer begonnen. Ga eens kijken bij de blokfluit­les in Gorssel of woon een open repetitie bij van het jeugd­orkest of het ‘groot orkest’.... lees meer..

1180

Gemeenteraad wil herbenoeming burgemeester

De gemeenteraad van Lochem besloten Sebastiaan van ’t Erve aan te bevelen voor her­benoeming als burge­meester van Lochem. Dat is de uitkomst van het overleg van de raad van 9 september. Op... lees meer..

2575

Genieten van IJsseljazz - Foto's

Gorssel en duizenden bezoekers vanuit de wijde omtrek hebben zondag genoten van optredens met jazz, blues, soul, funk en onvervalste rock. Gorssel.nl heeft een uitgebreid fotoverslag van het prachti lees meer..

1233

Scouting viert jubileum met activiteiten in Gorssel

In september 2020 bestaan de twee Gorsselse scouting­groepen 75 jaar! Om dat te vieren organiseren zij tijdens het jubileum­seizoen meerdere uitdagende activiteiten, te beginnen met een 'dorps... lees meer..

1198

Kinderatelier Handwerken

Hou je van stof, draad en knutselen? Woensdag 11 september start er weer een kinderatelier met acht lessen op woensdagmiddag. Hou je van stof, draad en knutselen? Op woensdag 11 september 2019 begi... lees meer..

1561

Hackers wilden losgeld bij cyberaanval

Op 6 juni jl. voerden hackers een aanval uit op het ICT-netwerk van de gemeente Lochem. Naar nu blijkt, was de aanval erop gericht grote delen van de admini­stratie te versleutelen en los­... lees meer..

2063

Boukelien Brinkman exposeert in het gemeentehuis

De Gorsselse portretschilderes Boukelien Schenkels-Brinkman exposeert in de ontvangst­hal van het gemeente­huis in Lochem. “Als je iemand portretteert moet het niet lijken, maar iemand moet he... lees meer..

1399

Kennismaken met Scouting Kompasnaald

De tijd gaat snel, de zomer­vakantie zit er weer op. Zaterdag 7 september gaat Scouting Kompas­naald weer van start, op naar een jaar vol met avonturen. Lijkt je dat wat? Ga eens vrijblij... lees meer..

1459

Tweede seizoen schilder- en tekencursus Atelier No.15

Na een succesvol eerste jaar vervolgt Grada Buren haar schilder- en teken­lessen voor beginners en gevorderden. Op 30 september en 2 oktober starten nieuwe groepen. In oktober 2018 begon e... lees meer..

1357

Studio Yoin biedt nog meer Yoga en Pilates

Studio Yoin voor Yoga en Pilates heeft het les­rooster weer uitgebreid. Deze maand starten er nieuwe lessen: Pilates Light, Fuse en Mannen Yoga. Studio Yoin voor Yoga en Pilates heeft het lesro... lees meer..

2859

Vijftig jaar De Boskoele

Zwembad De Boskoele in Gorssel bestond op 1 september vijftig jaar. De redactie van Gorssel.nl vierde het feest mee en vond ook nog een leuk filmpje uit 1971 in het Gelders Archief. Zwembad De Bo lees meer..

1948

Wordt Welkoop Gorssel de beste?

Welkoop Gorssel zit in de finale om de beste Welkoop van Nederland te worden. De winkel zit nu bij de laatste 12 van totaal 150. Als finaleopdracht zijn er a.s. zaterdag een happy hour met 20% korting... lees meer..

1303

Kapel Op 't Rijsselt viert 25-jarig jubileum

De Kapel op ’t Rijsselt viert komend seizoen het 25-jarig jubileum en doet dat met een ambitieus programma, te beginnen met het jubileum­concert op 20 oktober. Camerata Delft brengt muziek van Bac... lees meer..

1802

Expositie keramiek en vilt in het Tramstation

Gedurende de maanden september en oktober is in het Tram­station in Gorssel een expositie te zien van werk van keramiste Els Botte­ma uit Eefde en de Zutphense vilt­kunstenares Miriam Verb... lees meer..

1773

'Van zingen word je blij'

Canticum zoekt mannen met een basstem. Wie eens wil kijken of het wat voor hem is, wordt van harte uitgenodigd eens te komen luisteren en meezingen. “Van zingen word je blij”. De bassen van het Gor... lees meer..

Resultaten 1 - 44 van 44