Oktober 2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1398

Doneren voor AED’s nog steeds mogelijk

Het is belangrijk om voor Gorssel een volledige dekking aan AED’s te bereiken. Voor vier buurten loopt momenteel een actie. Het benodigde bedrag is nog niet binnen, maar doneren kan nog steeds. ... lees meer..

1674

Magazine Naober viert 12,5 jarig jubileum in Gorssel

Onder de titel Olde Leu, Nieje Leu gaat plattelands­magazine Naober zaterdag 9 november in Gorssel op zoek naar nieuwe spelregels voor het ‘naoberschap’. Is Inburgeren op het platteland noodzaak? Met dit forum viert het magazine het 12,5 jarig bestaan. ... lees meer..

2040

Zondag 3 november groot ATB evenement rondom Gorssel

Mountainbikers en cyclo­crossers kunnen zondag 3 november weer hun hart ophalen tijdens de 33e Heide­veld­toertocht van WTC Gorssel. De route gaat o.a. over uitdagende nieuwe tracks die onlangs speciaal voor ATB zijn aangelegd. ... lees meer..

2061

Raad dringt aan op snelheidsverlaging N348

De gemeenteraad dringt aan op spoedige snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het college heeft de opdracht gekregen hiervoor te pleiten bij de provincie Gelderland. ... lees meer..

1275

Vrijwilligers gezocht: medewerker TIP

De Vrijwilligerscentrale gemeente Lochem, onderdeel van Stichting Welzijn Lochem (SWL) is op zoek naar vrijwilligers die ouderen informatie over regelingen en voorzie­ningen willen geven, specifiek voor Gorssel en Eefde. ... lees meer..

1984

Yolande Reichert, haptotherapeut: een portret

Yolande Reichert is al twintig jaar lang in Den Oldenhof gevestigd als haptotherapeut. ”Ik gun iedereen haptotherapie”, vertelt ze enthousiast in de rubriek Uitgelicht. ... lees meer..

1193

Dankdag 2019: inzameling voor de Voedselbank Zutphen

Ter gelegenheid van ‘Dankdag voor het gewas’ zamelt de Protestantse gemeente Gorssel/Epse goederen in voor de Voedsel­bank Zutphen. De kerken in Gorssel en Epse zijn daartoe op 9 november open van 11.00 tot 12.00 uur. Doet u mee? ... lees meer..

1122

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities te bezichtigen met abstracte objecten van Manja Hazenberg en Johannes Blonk. ... lees meer..

1119

Meer aandacht voor Amnesty in Gorssel

De Amnesty werkgroep Gorssel wil meer aandacht voor het werk van Amnesty in Gorssel en omgeving. Vanaf november kunnen ook in de bibliotheek in Gorssel brieven of petities onder­tekend worden.  ... lees meer..

1566

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (14)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De beneden­vloeren zijn betegeld, de buiten­muren worden gewit en binnenkort is de keuken aan de beurt. ... lees meer..

4536

Werkzaamheden kruispunt N348 't Elfuur

De verkeerslichten bij ’t Elf Uur in Gorssel worden binnenkort vervangen. Tijdens de werk­zaamheden (4 t/m 16 november) zijn de aansluitingen van de Veerweg, Elfuursweg, Ravensweerds­weg en Molenweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.  ... lees meer..

2050

Gorsselnaar Rudi Thomas schrijft roman

Gorsselnaar Rudi Thomas debuteert met de roman ‘Door dichte deuren, een eenzaam bestaan tussen macht en onmacht’ over de gesloten wereld van raden van commissarissen. ... lees meer..

1391

Nieuw avonturenboek van Poepert de aap

Er is een nieuw avonturenboek van Poepert de aap. Precies twee jaar na de publicatie van ‘Poepert de aap en de duizend­ballonnen­ballon’ publiceerde auteur Hans Riesewijk uit Joppe een opvolger:’Poepert de aap en de gouden kraak­tand’. ... lees meer..

1309

Kinderen ontwerpen duurzame voertuigen

Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Lochemse basis­scholen konden meedoen aan een ontwerp­wedstrijd ter gelegenheid van de Kinder­boeken­week met het thema ‘Reis Mee!’. Charlotte Oosterbaan van de Vullerschool was een van de winnaars. ... lees meer..

2149

Sutfene stopt met thuiszorg

Zorginstelling Sutfene stopt per 1 januari 2020 met de verpleeg­kundige thuis­zorg. Ook cliënten in Gorssel en omgeving verliezen hierdoor hun vertrouwde zorg­verleners. ... lees meer..

1604

Hoe vele kleintjes één grote maken ...

“Nee, het is geen sprookje, maar gewoon klein geluk.” Diana Kroeze vertelt enthousiast over het sparen van doppen. Die worden verkocht en daarmee wordt een mooi bedrag opgehaald voor de training van geleide­honden. ... lees meer..

2755

Nieuwe autorijschool in Gorssel

Gorsselnaar Klaas van Proosdij heeft het roer omgegooid. Na een loopbaan als bakker heeft hij nu zijn eigen auto­rijschool. “Een nieuwe rijbewijs­houder moet vol vertrouwen de weg op”.  lees meer..

5064

Loetje overgenomen door investeerders

Restaurantketen Loetje, waartoe ook de vestiging in Gorssel behoort, komt in handen van investerings­maatschappij Waterland. Deze heeft al belangen in andere horeca zoals Popocatepetl, De Vooruitgang, Breakaway, STAN&CO, Beers and Barrels, Mama Kelly en Belgian Beer ... lees meer..

2406

Feestelijke opening Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Na een rigoureuze verbouwing van het voormalige ABN AMRO pand aan de Hoofd­straat is afgelopen zaterdag Gezondheids­centrum van Bronkhorst geopend. Het is een mooi gebouw geworden. Nu het naast­gelegen pand nog ... lees meer..

3974

Bladkorven worden weer geplaatst

De herfst is aan­gebroken en de bladeren vallen. Daarom plaatst Circulus-Berkel de komende weken in de gemeente Lochem 215 bladkorven. Waar zijn ze voor? Waarvoor niet? En wanneer worden de bladkorven geleegd? ... lees meer..

2498

Bosrestaurant half januari weer open

Gorssel.nl vroeg de eigenaren van het Bosrestaurant naar de vorderingen rond de weder­opbouw. Die verloopt voo­rspoedig en Ton en Riska van Til en Gerdie en Jeroen Wendt hopen vanaf half januari volgend jaar weer gasten te verwelkomen. ... lees meer..

1593

Definitieve plannen windturbines ter inzage

De definitieve stukken voor de ontwikkeling van drie wind­turbines nabij het Twente­kanaal liggen ter inzage. Verdere ontwikkelingen op Fort De Pol worden tot nader order bevroren. lees meer..

1706

Kennismaken met Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Op 12 oktober 2019 wordt Gezond­heids­centrum van Bronkhorst in het voor­malige pand van de ABN AMRO bank aan de Hoofd­straat in Gorssel geopend en in de week van 14 oktober is er gelegen­heid om met het centrum kennis te maken. ... lees meer..

926

Schrijf mee met het Groot Dictee

Op zaterdag 2 november wordt door NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederland­se Taal opgenomen en live uitgezonden vanuit de Biblio­theek Zutphen. Schrijf mee in de biblio­theek Gorssel!  ... lees meer..

1437

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (13)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. Het gaat er steeds meer op lijken en eigenaren Ton, Jeroen, Gerdie en Riska zijn blij met de vorderingen. ... lees meer..

4785

Te huur: Meidoornstraat 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoornstraat 16. Er geldt voorrang voor dorp­binding. ... lees meer..

1048

Scouts houden Gorssel opgeruimd

Zaterdag 5 oktober ruimden de scouts en de explorers van Scouting IJsselgroep zwerfvuil op in het centrum van Gorssel. Ze krijgen hiervoor een bijdrage die ze willen gebruiken voor het zomer­kamp van volgend jaar. lees meer..

1504

Gemeentelijke heffingen in 2020 omhoog

Inwoners van de gemeente Lochem gaan vanaf 2020 meer betalen aan OZB, afvalstoffen­heffing en riool­heffing. Dit stelt het college voor in de begroting voor 2020 die vandaag is gepresen­teerd. De raad beslist op 11 november over de voorstellen. ... lees meer..

1164

Tips voor de penningmeester en Fondsenwerving

­Er zijn nog plekken vrij voor twee vrijwilligers­workshops in Gorssel: Tips voor de penning­meester en fondsen­werving, beide verzorgd door inwoners van Gorssel. Geef je nu op! lees meer..

1178

Hockeyclub Gorssel/Epse zoekt jeugdtrainers

Hockeyclub Gorssel/Epse is op zoek naar jeugdtrainers en komt graag in contact met sportieve­lingen die het leuk vinden om tegen een vergoeding als jeugd­trainer aan de slag te gaan. Een trainings­programma is aanwezig. lees meer..

1565

Nog drie BuurtAED’s nodig in Gorssel

Er is nog niet voldoende dekking van AED’s in Gorssel. Er zijn er nog drie nodig om het dorp volledig te bestrijken. Het gaat hier om AED’s die 24 uur per dag beschik­baar zijn voor de Paarden­buurt (=Manegebuurt), ’t Elfuur en Grooterkamp. ... lees meer..

1396

Vrijwilligers gezocht: budgetadvies en legotheek

De Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem, bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers in de gemeente Lochem. Er zijn vacatures voor budget­adviseurs in Gorssel en voor medewerkers in de legotheek Eefde. ... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32