Archief per maand

Oktober 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1349

Doneren voor AED’s nog steeds mogelijk

Het is belangrijk om voor Gorssel een volledige dekking aan AED’s te bereiken. Voor vier buurten loopt momenteel een actie. Het benodigde bedrag is nog niet binnen, maar doneren kan nog steeds. Bij... lees meer..

1619

Magazine Naober viert 12,5 jarig jubileum in Gorssel

Onder de titel Olde Leu, Nieje Leu gaat plattelands­magazine Naober zaterdag 9 november in Gorssel op zoek naar nieuwe spelregels voor het ‘naoberschap’. Is Inburgeren op het platteland noodzaak? ... lees meer..

1996

Zondag 3 november groot ATB evenement rondom Gorssel

Mountainbikers en cyclo­crossers kunnen zondag 3 november weer hun hart ophalen tijdens de 33e Heide­veld­toertocht van WTC Gorssel. De route gaat o.a. over uitdagende nieuwe tracks die on... lees meer..

2019

Raad dringt aan op snelheidsverlaging N348

De gemeenteraad dringt aan op spoedige snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. Het college heeft de opdracht gekregen hiervoor te pleiten bij de provincie Gelderland. De gemeenteraad... lees meer..

1230

Vrijwilligers gezocht: medewerker TIP

De Vrijwilligerscentrale gemeente Lochem, onderdeel van Stichting Welzijn Lochem (SWL) is op zoek naar vrijwilligers die ouderen informatie over regelingen en voorzie­ningen willen geven, specifie... lees meer..

1931

Yolande Reichert, haptotherapeut: een portret

Yolande Reichert is al twintig jaar lang in Den Oldenhof gevestigd als haptotherapeut. ”Ik gun iedereen haptotherapie”, vertelt ze enthousiast in de rubriek Uitgelicht. Yolande Reichert (foto Marij... lees meer..

1154

Dankdag 2019: inzameling voor de Voedselbank Zutphen

Ter gelegenheid van ‘Dankdag voor het gewas’ zamelt de Protestantse gemeente Gorssel/Epse goederen in voor de Voedsel­bank Zutphen. De kerken in Gorssel en Epse zijn daartoe op 9 november open van... lees meer..

1054

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn nieuwe exposities te bezichtigen met abstracte objecten van Manja Hazenberg en Johannes Blonk. In Galerie Stijl in Eefde zijn van 31 oktober tot 23 december 2019 nieu... lees meer..

1068

Meer aandacht voor Amnesty in Gorssel

De Amnesty werkgroep Gorssel wil meer aandacht voor het werk van Amnesty in Gorssel en omgeving. Vanaf november kunnen ook in de bibliotheek in Gorssel brieven of petities onder­tekend worden.&nbs... lees meer..

1517

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (14)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De beneden­vloeren zijn betegeld, de buiten­muren worden gewit en binnenkort is de keuken aan de... lees meer..

4354

Werkzaamheden kruispunt N348 't Elfuur

De verkeerslichten bij ’t Elf Uur in Gorssel worden binnenkort vervangen. Tijdens de werk­zaamheden (4 t/m 16 november) zijn de aansluitingen van de Veerweg, Elfuursweg, Ravensweerds­weg en Mo... lees meer..

1954

Gorsselnaar Rudi Thomas schrijft roman

Gorsselnaar Rudi Thomas debuteert met de roman ‘Door dichte deuren, een eenzaam bestaan tussen macht en onmacht’ over de gesloten wereld van raden van commissarissen. Rudi Thomas, inwoner van Gorss... lees meer..

1323

Nieuw avonturenboek van Poepert de aap

Er is een nieuw avonturenboek van Poepert de aap. Precies twee jaar na de publicatie van ‘Poepert de aap en de duizend­ballonnen­ballon’ publiceerde auteur Hans Riesewijk uit Joppe een op... lees meer..

1252

Kinderen ontwerpen duurzame voertuigen

Leerlingen van de groepen 5 en 6 van de Lochemse basis­scholen konden meedoen aan een ontwerp­wedstrijd ter gelegenheid van de Kinder­boeken­week met het thema ‘Reis Mee!’. Charlotte O... lees meer..

2104

Sutfene stopt met thuiszorg

Zorginstelling Sutfene stopt per 1 januari 2020 met de verpleeg­kundige thuis­zorg. Ook cliënten in Gorssel en omgeving verliezen hierdoor hun vertrouwde zorg­verleners. Zorginstelling ... lees meer..

1546

Hoe vele kleintjes één grote maken ...

“Nee, het is geen sprookje, maar gewoon klein geluk.” Diana Kroeze vertelt enthousiast over het sparen van doppen. Die worden verkocht en daarmee wordt een mooi bedrag opgehaald voor de training van g... lees meer..

2654

Nieuwe autorijschool in Gorssel

Gorsselnaar Klaas van Proosdij heeft het roer omgegooid. Na een loopbaan als bakker heeft hij nu zijn eigen auto­rijschool. “Een nieuwe rijbewijs­houder moet vol vertrouwen de weg op”.  lees meer..

4641

Loetje overgenomen door investeerders

Restaurantketen Loetje, waartoe ook de vestiging in Gorssel behoort, komt in handen van investerings­maatschappij Waterland. Deze heeft al belangen in andere horeca zoals Popocatepetl, De Vooruitg... lees meer..

2335

Feestelijke opening Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Na een rigoureuze verbouwing van het voormalige ABN AMRO pand aan de Hoofd­straat is afgelopen zaterdag Gezondheids­centrum van Bronkhorst geopend. Het is een mooi gebouw geworden. Nu het na lees meer..

3887

Bladkorven worden weer geplaatst

De herfst is aan­gebroken en de bladeren vallen. Daarom plaatst Circulus-Berkel de komende weken in de gemeente Lochem 215 bladkorven. Waar zijn ze voor? Waarvoor niet? En wanneer worden de bladko... lees meer..

2422

Bosrestaurant half januari weer open

Gorssel.nl vroeg de eigenaren van het Bosrestaurant naar de vorderingen rond de weder­opbouw. Die verloopt voo­rspoedig en Ton en Riska van Til en Gerdie en Jeroen Wendt hopen vanaf half janua... lees meer..

1538

Definitieve plannen windturbines ter inzage

De definitieve stukken voor de ontwikkeling van drie wind­turbines nabij het Twente­kanaal liggen ter inzage. Verdere ontwikkelingen op Fort De Pol worden tot nader order bevroren. IJssel lees meer..

1616

Kennismaken met Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Op 12 oktober 2019 wordt Gezond­heids­centrum van Bronkhorst in het voor­malige pand van de ABN AMRO bank aan de Hoofd­straat in Gorssel geopend en in de week van 14 oktober is er... lees meer..

885

Schrijf mee met het Groot Dictee

Op zaterdag 2 november wordt door NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederland­se Taal opgenomen en live uitgezonden vanuit de Biblio­theek Zutphen. Schrijf mee in de biblio­theek Gorssel!&n... lees meer..

1371

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (13)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. Het gaat er steeds meer op lijken en eigenaren Ton, Jeroen, Gerdie en Riska zijn blij met de vorderingen... lees meer..

4728

Te huur: Meidoornstraat 16

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoornstraat 16. Er geldt voorrang voor dorp­binding. ... lees meer..

1004

Scouts houden Gorssel opgeruimd

Zaterdag 5 oktober ruimden de scouts en de explorers van Scouting IJsselgroep zwerfvuil op in het centrum van Gorssel. Ze krijgen hiervoor een bijdrage die ze willen gebruiken voor het zomer­kam lees meer..

1468

Gemeentelijke heffingen in 2020 omhoog

Inwoners van de gemeente Lochem gaan vanaf 2020 meer betalen aan OZB, afvalstoffen­heffing en riool­heffing. Dit stelt het college voor in de begroting voor 2020 die vandaag is gepresen­te... lees meer..

1107

Tips voor de penningmeester en Fondsenwerving

­Er zijn nog plekken vrij voor twee vrijwilligers­workshops in Gorssel: Tips voor de penning­meester en fondsen­werving, beide verzorgd door inwoners van Gorssel. Geef je nu op! De lees meer..

1143

Hockeyclub Gorssel/Epse zoekt jeugdtrainers

Hockeyclub Gorssel/Epse is op zoek naar jeugdtrainers en komt graag in contact met sportieve­lingen die het leuk vinden om tegen een vergoeding als jeugd­trainer aan de slag te gaan. Een tra lees meer..

1528

Nog drie BuurtAED’s nodig in Gorssel

Er is nog niet voldoende dekking van AED’s in Gorssel. Er zijn er nog drie nodig om het dorp volledig te bestrijken. Het gaat hier om AED’s die 24 uur per dag beschik­baar zijn voor de Paarden­... lees meer..

1358

Vrijwilligers gezocht: budgetadvies en legotheek

De Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem, bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers in de gemeente Lochem. Er zijn vacatures voor budget­adviseurs in Gorssel en voo... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32