Archief per maand

November 2019

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
3202

Fysiotherapeute Joke Lubberdink geeft het stokje door

Joke Lubberdink draagt het stokje van Fysiotherapie Den Oldenhof over aan Jasper van Haaster. Na 42 jaar wil ze tijd gaan besteden aan vrijwilligers­werk, golfen, wandelingen met de hond en mounta... lees meer..

1921

Eindrapport Gorsselse accommodaties in zicht

De Werkgroep GA! werkt aan een toekomstbestendig plan voor alle Gorsselse accommo­daties en voorzieningen. Het eindrapport van het door TwynstraGudde uitgevoerde onder­zoek is binnenkort besch... lees meer..

1293

‘Wat kan ik voor je doen?’ Een doe-boekje

Voor zieke mensen die het lastig vinden om hulp te vragen is er nu een praktisch gidsje. Zet je klus op papier en laat aan­bieders van hulp zelf kiezen. Grace Molegraaf hielp bij het samenstellen.... lees meer..

1578

Sinterklaas in Gorssel

De verslaggever van het Algemeen Nederlands Pietenpersbureau (ANP) stuurde Gorssel.nl een nieuwsbericht over de aankomst van Sinterklaas op 5 december in Gorssel. Zou er iets aan en rond Sint verander... lees meer..

3202

Veel enthousiasme voor ‘Gorssel Helpt Cynthia’

De aankondiging van een groot benefiet­concert op 18 januari voor Cynthia Holtkuile heeft veel positieve reacties opgeleverd. Diverse artiesten en muziek­groepen hebben zich gemeld om belangel... lees meer..

2453

Te huur: Meidoornstraat 15

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoorn­straat 15. Er geldt voorrang voor dorps­bind... lees meer..

1359

Nieuw project van De Harmonie

De Harmonie heeft weer een nieuw project: wie heeft interesse om samen met de huidige orkestleden o.l.v. Joop Boerstoel ‘Harmonie’-muziek te maken als voorbereiding op het voorjaarsconcert op 1 maart ... lees meer..

1842

No Romeo’s: ‘Raak, eerlijk en ontroerend’

De twee optredens van No Romeo’s afgelopen zondag waren een groot succes. De dames vocal­group schitterde met bijvoorbeeld 'Something inside so strong' en 'Als de liefde niet bestond' in een nageb... lees meer..

2195

Prins Thom en Prinses Lucy nieuwe Prinsenpaar

Afgelopen zaterdag is tijdens een gezellige dans­avond van De Gorssel­narren het Prinsen­paar voor het carnavals­jaar 2019-2020 bekend gemaakt. Tot het laatst toe was het spannend. ... lees meer..

1390

Informatieavond elektrische dorpsauto(‘s)

In de gemeente Lochem rijden al diverse elektrische deelauto’s. Enkele Gorsselnaren willen dat ook in Gorssel realiseren. Woensdag­avond 27 november is er een bijeen­komst in De Brink. “Een... lees meer..

1444

Pubquiz VV Gorssel kreeg een succesvol vervolg

Na het succes van de ‘1e VV Gorssel Pub­quiz’ was het eigenlijk wel logisch dat er een ‘2e’ zou komen. Afgelopen vrijdag was het daarom weer zover bij de geel­zwarten aan de Markeweg en het fe... lees meer..

1075

Cadeautjesmarkt in De Borkel geslaagd

Op 10 november organiseerde De Borkel een cadeautjesmarkt. Het was een gezellige drukte en dankzij de gulle bijdragen van Gorsselse onder­nemers was er een mooie opbrengst. Op zondag 10 novembe... lees meer..

1407

Schilderijen van Jos Vogels in hal Trefpunt

Half november werd het weer tijd om nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt te hangen. Deze keer is gekozen voor werk van de Lochemse kunstenaar Jos Vogels. Half november werd het weer tijd o... lees meer..

2146

Vliegtuig en stoffelijke resten piloot geborgen

De berging van de Hawker Typhoon aan de Linde­boomweg tussen Gorssel en Eefde is onverwacht snel af­gerond. Er zijn stoffelijke resten geborgen. De geplande bezoekers­dag op 20 november is... lees meer..

1649

Kennismaken met Robert Smienk van De Wingerd

Alweer een jaar werkt Robert Smienk als winkelmanager bij Slijterij de Wingerd. Hoog tijd voor Gorssel.nl om kennis te maken met Robert. Lees meer over de kennis­making in de rubriek Uitgelicht. ... lees meer..

1930

Kunstenaars organiseren kunstroute 'Geef eens KunstKado'

Onder het motto ‘Geef eens Kunst­Kado’ organiseren zeven kunstenaars en galerieën in Gorssel en Eefde een mini-kunstroute. Kunst kijken dus, maar daarnaast hebben de kunstenaars kleinere kunst­... lees meer..

1357

Paasvuur Gorssel zoekt versterking

Het jaarlijkse paasvuur is in Gorssel een belangrijke traditie waar jong en oud veel plezier aan beleven. Om ook in de toekomst het paasvuur te kunnen organiseren heeft de werkgroep behoefte aan een o... lees meer..

1939

Berging Hawker Typhoon begonnen

Op 11 november is de opgraving van de Hawker Typhoon die op 26 september 1944 neerstortte in een weiland aan de Lindeboom­weg in Eefde begonnen. De eerste vondst is een propeller­blad van het ... lees meer..

2357

'Gorssel Helpt' Stichting Cynthia

Onder de naam ‘Gorssel Helpt’ wordt een benefiet­concert georganiseerd waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Stichting Cynthia. Op zaterdag 18 januari a.s. zullen diverse bands en arti... lees meer..

1430

Ode aan ’t Wild: gezellig druk

Het was gezellig druk in het centrum van Gorssel tijdens het evenement Ode aan ’t Wild op 10 november. Heerlijke geuren, gezellige muziek en lekkere hapjes in een passend decor. Het was gezellig dr... lees meer..

1116

Optreden Harmonie Bigband 'The Project' zeer geslaagd

Zondagochtend ging het dak van de volle Ontmoetings­kerk in Eefde er nog net niet af… Het debuut van ‘The Project’ mocht er zijn: een daverend applaus van het dankbare publiek was de beloning van ... lees meer..

2773

Onderscheiding voor Gorsselse brandweerlieden

Vier leden van de vrijwillige brandweer Gorssel ontvingen op 9 november een koninklijke onder­scheiding: Hans Groot Koerkamp, Peter Bruggeman, Gerrit Peters en Harold Brugge­man. Tijdens de... lees meer..

1513

No Romeo’s bekent kleur

Dames vocalgroup uit Gorssel geeft zondag 17 november twee concerten in de kerk. Na een druk jaar met optredens in heel Nederland zullen de dames tijdens deze thuis­wedstrijd nog even flink uitpak... lees meer..

2124

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (15)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. Beneden ligt een prachtige houten vloer, er wordt geschilderd en het terras wordt gelegd. Gorssel.nl-... lees meer..

1555

Werkzaamheden grondwal Quatre Bras

Vooruitlopend op de geplande werk­zaam­heden aan het kruispunt bij Quatre Bras worden voor­bereidende werk­zaam­heden uit­gevoerd. Tussen 18 november en 6 decem­ber wordt d... lees meer..

2143

De Boer & de Jonge opent praktijk in Harfsen

Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge heeft vanaf maandag 18 november ook een vestiging in Harfsen. Drie fysio­therapeuten zijn op maandag, dinsdag en vrijdag werkzaam in de nieuwe praktijk... lees meer..

1412

Open dag berging jachtbommenwerper

Op 11 november beginnen de werk­zaamheden voor de berging van de Hawker Typhoon, die op 26 september 1944 neerstortte bij de Lindeboom­weg tussen Gorssel en Eefde. Op 20 november zijn belang lees meer..

1015

Primeur tennisclub Gorssel: Eerste open toernooi van 2020

Oliebollen, champagne en warme kleren. De toernooi­commissie van LTC Gorssel bereidt zich voor op het Winter­markepaal­toernooi, dat dit jaar al start op nieuwjaars­dag. Naast sportiev... lees meer..

1097

Kernen gemeente Lochem vieren 75 jaar vrijheid

In de hele gemeente wordt in 2020 stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Samen met betrokken vereni­gingen, het Lochems Mannen­koor en inwoners werkt de gemeente aan een programma rondom deze vieri... lees meer..

1457

Nog kramen vrij bij kerstmarkt ‘t Trefpunt

Bij de creatieve kerstmarkt in en buiten 't Trefpunt op 8 december zijn nog kramen vrij. Wie hobby­matig artikelen maakt die passen bij de kerst/winter kan zich nog aanmelden. Ieder jaar organi... lees meer..

1212

Ook dit jaar weer Kerstborrel bij De Hoek

Eetcafé De Hoek organiseert ook dit jaar weer een kerst­borrel met een uitgebreid arrangement met drankjes, hapjes en live­muziek van Weima & Van der Werf. Reserveren is noodzakelijk. E... lees meer..

1385

De dierenambulance op bezoek bij de Kompasnaald

Zaterdag 2 november was Dieren­ambulance OverGelder op bezoek bij de welpen en junioren van Scouting Kompas­naald. Interessant om te horen wat de dieren­ambulance allemaal doet en hoe zo’n... lees meer..

1321

Je huis op een warmtefoto

Als het buiten kouder wordt en je wilt meer weten over energie­besparende maat­regelen voor je huis, dan kunnen energie­coaches van Lochem­Energie daarbij helpen. Ze zijn onafhankelijk... lees meer..

1478

De Boei samen met Thoma in Lochem

Per 1 november is De Boei Verzekerings­adviseurs samen­gegaan met Thoma Assurantie- en Pensioen­adviseurs in Lochem. Bert van Poecke en Herma Stoel blijven bij het bedrijf actief, nu dus i... lees meer..

2373

‘Dankjeweltaart’ voor Zo en Nu

­Zo en Nu kreeg gisteren een ’Dankjeweltaart‘. Met de taart bedanken gemeente en provincie ondernemers voor hun bijzondere bijdrage aan de Gelderse economie. Rein Dijkstra en zijn team genote lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35