December 2019

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

2114

Benefietavond Stichting Cynthia: nog kaarten verkrijgbaar

De benefietavond voor Stichting Cynthia op 18 januari wordt een spetterende finale. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, uitsluitend in de voor­verkoop. lees meer..

5001

Pakketbezorger Robert gevloerd door werkstress

Robert Rietveld, de altijd vrolijke pakket­bezorger in Gorssel, is geveld door de werkdruk en is gestopt met zijn werk. Robert houdt van Gorssel en zal het dorp missen, maar: “Het was gekkenwerk”. Gorssel.nl sprak met Robert. ... lees meer..

5389

De Bloemenkamp wordt gesloopt

Appartementengebouw De Bloemen­kamp wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw in de vrije sector. De huidige bewoners moeten op zoek naar andere woonruimte en verzetten zich tegen de plannen. ... lees meer..

1342

Voedselbank weer op eigen locatie

De Voedselbank Zutphen kijkt tevreden terug op de uitgifte van voedse­pakketten afgelopen vrijdag. De loods kon niet gebruikt worden en er moest een nood­oplossing gezocht worden. Het kwam allemaal gelukkig goed. ... lees meer..

2631

Gorssel bedankt Joke Lubberdink tijdens afscheidsreceptie

Vrijdag de dertiende. Het werd voor Joke Lubberdink een dag om nooit te vergeten. Een perfect, door haar collega’s van Fysiotherapie Den Oldenhof, georganiseerde afscheids­receptie. ... lees meer..

1522

Natte, maar mooie herdertjestocht

Ondanks het slechte weer was er toch een goede opkomst tijdens de herdertjestocht. Langs de route met meer dan duizend waxinelichtje door Gorssel verkondigden ook dit jaar weer kerstfiguren zoals de herders, kerstengelen, de koningen en natuurlijk Josef en Maria hun kerstboo... lees meer..

1159

Veel ondertekenaars bij Write4Rights 2019

Op zaterdag 7 december jl. konden in Gorssel handtekeningen gezet en brieven ge­schreven worden voor Amnesty International: de actie leverde meer dan 1400 steun­betuigingen op. ... lees meer..

1370

Mooi winterconcert Muzehof in Gorssel

Het jaarlijkse Winterconcert van Muzehof Centrum voor de Kunsten op 17 december in een volle kerk in Gorssel werd een boeiende ontmoeting met talent­volle musici. De helft van de opbrengst ging naar Stichting Spoenk. ... lees meer..

1643

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (18)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De keuken en het schilder­werk zijn bijna klaar. Boven komt een prachtige houten vloer. Het komt nu echt aan op de finishing touch.   ... lees meer..

3341

Wijngaard de Zessprong heeft eigen ‘Joppagne’

“Als wijnboer moet je eenmaal in je leven een champagne maken”, vinden Hans en Dies Wichers van Wijngaard de Zes­sprong in Joppe. Die champagne is er nu: en ze noemen hem ‘Joppagne’. ... lees meer..

1290

‘Inloopbridge’ in De Borkel

Bridgeliefhebbers die in een recreatieve sfeer gezellig willen bridgen kunnen vanaf 8 januari elke woensdag­middag, met of zonder bridge­partner, meedoen met de ‘inloop­bridge’. ... lees meer..

1557

Kerstmis in Joppe

Kerstmis wordt volgens traditie uitgebreid gevierd in de r.-k. kerk in Joppe met een familie­viering en een H. Nachtmis, een Woord- en Communieviering en ‘Kindje Wiegen. Natuurlijk is er ook weer de traditionele buiten­kerststal. ... lees meer..

1642

100% Gorssel: wollen mutsen

De kinderen van Kinderatelier Het Rode Schaap hebben hun eigen wollen muts gebreid. De wol is af­komstig van Selma, het schaap van Wilma Makkink. 100% Gorssel dus! ... lees meer..

1512

Schrijfcursus 'Over de Schreef'

Wie zijn schrijftalent wil onderzoeken en verder ontwikkelen kan in het nieuwe jaar terecht bij schrijver en docent Lia Nijman in Joppe. Lia verzorgt een schrijf­cursus van tien bijeenkomsten op maandag­avond of donderdag­ochtend. ... lees meer..

1066

Ook dit jaar weer oliebollen van VV Gorssel

Vorig jaar is de oliebollenactie van de VV Gorssel zeer succesvol geweest. Omdat daarmee een traditie is geboren volgt er ook dit jaar weer een spetterende oliebollenactie op oudejaarsdag. ... lees meer..

1529

Memento Mori 85 jaar, maar wel bij de tijd

Memento Mori is een begrip in Gorssel. In 2019 bestaat de uitvaart­stichting al 85 jaar. Marijke Fomenko geeft het stokje na elf jaar over aan Henny Leemkuil en Rob Oostenrijk. ... lees meer..

1881

Koop meters zonnebloemlint!

Afgelopen zomer ook genoten van de zonnebloem­linten langs de akkers? Help dan mee en koop ‘meters lint’, zodat er volgend jaar nog meer bestuivers de weg weten te vinden.  ... lees meer..

2275

Sinterklaas is niets veranderd!

De kinderen van De Vullerschool hadden nieuwe kleren voor Sinter­klaas bedacht. Het was dus spannend hoe Sinter­klaas er op 5 december uit zou zien. Maar hij was gelukkig nog gewoon dezelfde vertrouwde Sint! ... lees meer..

1931

Herdertjestocht 2019: #heblief

Ook dit jaar begint de kerst­vakantie weer met de traditionele Herdertjes­tocht, op zondag­avond 22 december. Iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere manier wil beleven en mee­maken is welkom. Het thema is dit jaar: #heblief. ... lees meer..

2613

Onbekend schilderij ontdekt bij MORE

Vanaf 7 december is in Museum MORE een nieuwe opstelling van de eigen collectie te zien. In deze tentoon­stelling bevindt zich een nieuw ontdekt schilderij van kunstenaar Wim Schuh­macher, dat onlangs aan het museum geschonken is. ... lees meer..

1655

Komt er een zorgcoördinator in Gorssel?

B&W zien in Gorssel perspectief voor een zorgcoördinator. De Dorpsraad zou initiatief­nemer moeten zijn en zelf zorgen voor aanvullende financiële bronnen. Besluit­vorming volgt voor eind dit jaar.  ... lees meer..

2262

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (17)

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd aan de albums over de herbouw van het Bos­restaurant. De keuken en de bar zijn nu aan de beurt en ook medewerkers van het restaurant werken hard om alles op tijd klaar te hebben voor de opening.   ... lees meer..

1208

Write4Rights 2019 in Gorssel

Op zaterdag 7 december kunnen weer handtekeningen gezet en brieven geschreven worden voor Amnesty Inter­national. Dit jaar staan tien jongeren centraal. Schrijft u mee? ... lees meer..

1120

Voordelig tennissen met het hele gezin

Wat is er nou leuker dan sporten met het héle gezin? Volgend jaar maakt tennis­vereniging LTC Gorssel dat extra aantrekkelijk met het gezins­lidmaatschap. ... lees meer..

Resultaten 1 - 24 van 24