2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1020

Schaapjes tellen Herdertjestocht 2020: de uitslag

De Alternatieve Herdertjestocht, van 20 tot en met 24 december, is weer voorbij. Het was de negende en meest gedenk­waardige Herdertjestocht. Er was ook een prijs­vraag aan verbonden: tel alle schaapjes langs de route. Het waren er 117. ... lees meer..

1889

Gorssel.nl wenst u een goed 2021

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig 2021. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer snel genieten van al dat moois dat Gorssel te bieden heeft: winkels, verenigingsleven, café's en restaurants, evenementen, etc.  lees meer..

724

Statiegeldactie bij Jumbo voor kinderen in Cochabamba

GOVOS voert actie ten behoeve van het uitdelen van voedsel­pakketten aan gezinnen in Cocha­bamba in Bolivia. Jumbo Brinkman in Gorssel stelt in de maanden januari en februari de statiegeld­automaat ter beschikking voor dit goede doel. ... lees meer..

922

Sloop en nieuwbouw Troephuis IJsselgroep in beeld

De afgelopen maanden is er veel gebeurd op het terrein van de IJsselgroep aan de Kwekerijweg. Het oude Troephuis is gesloopt en de plek is bouwrijp gemaakt. De scouting wil heel Gorssel’ graag laten mee­genieten en maakt foto's van het bouwproces.  ... lees meer..

1227

Harmonie slaat een maand over met oud papier ophalen

Vanwege de lockdown zal de Harmonie komende zaterdag 2 januari helaas geen oud papier komen ophalen. Opsparen tot de volgende keer maand dus of zelf even brengen bij het verzamelpunt. ... lees meer..

1078

Herdertjestocht 2020 in foto’s

Er waren geen ‘tableaux vivants’ bij de alternatieve Herdertjes­tocht, die van 20 t/m 24 december gelopen kon worden, maar wel waren op verschillende plekken langs de route verlichte kerst­taferelen te zien. Janny Schiphorst legde ze vast. lees meer..

1477

Burgemeester Van ’t Erve over de harde lockdown

Aan het einde van dit bijzondere jaar laat burgemeester Van ’t Erve in een interview zijn licht schijnen over de harde lock­down. De feestdagen zullen dit jaar anders ingevuld moeten worden dan anders. “Maar ik weet zeker dat we het kunnen”. ... lees meer..

1094

Ook dit jaar weer oliebollen van VV Gorssel

De afgelopen jaren is de oliebollen­actie van VV Gorssel zeer succesvol geweest. Daarom is er ook dit jaar weer zo’n spetterende actie. Bestellen kan nu al en ophalen is op oude­jaars­dag vanaf 11 uur. ... lees meer..

3167

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  ... lees meer..

811

Geen bezoek aan binnenkerststal: Joppekerk gesloten

Door de totale lockdown is bezichtiging van de binnenkerststal in de r.-k. kerk in Joppe niet mogelijk. De kerk is Eerste en Tweede Kerst­dag gesloten. Er is dit jaar ook geen buiten­kerststal. ... lees meer..

874

Initiatief ‘Gorssels Buffet’ krijgt vervolg

Gorsselnaren konden de afgelopen tijd regelmatig aanschuiven in De Brink voor een gezamenlijke maal­tijd: het Gorssels Buf­fet. Het initiatief was een tijdje uit de lucht, maar het is gelukt het nieuw leven in te blazen. ... lees meer..

848

Wel kerstboom inleveren, geen actie vuurwerkafval

Er gaat vanwege de lockdown veel niet door, maar gelukkig kunnen kinderen op 6 januari wel weer kerst­bomen inleveren. Het inleveren van vuurwerk­afval is wél afgelast. ... lees meer..

2372

Lockdown in Gorssel

De ene ondernemer moet sluiten en wordt hard geraakt, anderen kunnen gelukkig open blijven. Bij sommige winkels kan telefonisch of online worden besteld en wordt de bestelling thuis bezorgd of kan die worden afgehaald. Een overzicht. ... lees meer..

761

Kerkdiensten in Gorssel weer uitsluitend online

Nu er een nieuwe en nagenoeg volledige lockdownperiode is ingegaan worden de kerk­diensten van de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse weer zonder bezoekers ge­houden. Alle vieringen, ook tijdens Kerst, zijn on­line te volgen. lees meer..

2316

Bericht van de huisartsen bij de nieuwe lockdown

Aan het begin van de nieuwe lockdownperiode richten de huisartsen in Epse en Gors­sel zich tot hun patiënten: “We proberen hier samen door te komen en duimen met u voor een veel gezonder 2021”. Lees hun bericht op Gorssel.nl. ... lees meer..

747

De Bieb is dicht, maar de AfhaalBieb is weer open

De bibliotheken zijn van 15 december t/m 19 januari gesloten, maar de Afhaal­Bieb is weer open. Leden van de bibliotheek kunnen gebruik­maken van deze service. ... lees meer..

1164

Reinie genoot van iedere minuut bij de scouting

Na vijftig jaar neemt Reinie van den Vlekkert-Berndsen afscheid als vrijwilligster bij Scouting Kompasnaald. Zij was de stille kracht achter tal van activiteiten. Tijd voor een gesprek met Gorssel.nl. “Ik heb genoten van iedere minuut bij de scouting.” ... lees meer..

841

Juliette Dumoré organiseert een online ‘Sing it’ kerstspecial

Het succesvolle inloopkoor ‘Sing it’ dat Juliette maandelijks hield in de Gorsselse kerk moest helaas stoppen vanwege corona. Maar 21 december kunnen liefhebbers zich uitleven in een speciale online kerstversie. ... lees meer..

1336

Kerstboom buurtvereniging Plein 9 onthoofd

Vrijwilligers van Buurt­vereniging Plein 9 zijn maanden druk geweest met opknappen van de speeltuin aan het Acacia­plein. Dit weekend zou als kroon op het werk een grote kerstboom geplaatst worden, maar helaas is de boom door vandalen flink gekortwiekt. ... lees meer..

1247

Yoga voor mannen bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst worden diverse yogalessen aangeboden. Vanwege het succes van de mannengroep op maandagavond zal er vanaf volgende maand een tweede groep starten op dinsdagavond. ... lees meer..

1212

Eind 2021 geen onbeveiligde overgangen meer

Alle niet beveiligde spoorwegovergangen in de gemeente Lochem zullen per eind 2021 zijn afgesloten of beveiligd. Daarvan zijn er zeven in Almen en Eefde. Eén wordt beveiligd, bij de Hulzerdijk komt een tunnel voor langzaam verkeer en de andere gaan dicht. ... lees meer..

954

De Herdertjestocht gaat gelukkig door, maar dan anders

In dit vreemde en verwarrende jaar kunnen mensen gemakkelijk de weg kwijt raken. Maar gelukkig is er in de dagen voor kerst een alternatieve Herdertjestocht om iedereen op vertrouwde wijze de weg te wijzen, naar bekende personages uit het kerstverhaal. ... lees meer..

822

In Joppe geen kerstvieringen, kerk wel open

Bij de r.-k. geloofsgemeenschap Joppe worden geen kerstvieringen georgani­seerd. Ook is er dit jaar geen buiten­kerststal. De kerk is tijdens beide kerst­dagen wel extra geopend om de binnen­kerststal te bekijken. ... lees meer..

1245

Eerste uitzending Allemaal1.tv met bijzondere gasten

Donderdagavond 10 december van 18.30 tot 19.30 uur is de eerste uitzending te zien van Allemaal1.tv met daarin ruimte voor indrukwekkende gasten uit de hele gemeente Lochem. Naast burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve schuiven jongeren, boeren en horeca­ondernemers aan taf... lees meer..

1396

Pannenverkopers aan de deur: trap er niet in

Er zijn malafide pannen­verkopers actief in de gemeente en zeer recent ook in Gorssel. Dit is niet de eerste keer helaas. De babbeltruc die zij gebruiken is steeds dezelfde. Trap er niet in. ... lees meer..

1127

Vorderingen werkzaamheden Gorssel-Noord

De werkzaamheden aan riolering, waterleiding en bestrating in Gorssel-Noord lopen enigs­zins achter op schema, maar een gedeelte van de Douglas­laan heeft al nieuwe bestrating. Nu wordt gewerkt aan de Thuya­laan. ... lees meer..

921

Hulpsinterklaas in Joppe

­Bij de Joppeschool is natuurlijk ook Sinterklaas gevierd. Maar ook daar ging het dit jaar anders dan anders. De Sint kon niet komen, maar er was een speciaal opgeleide Hulp­sinterklaas op een prachtig wit paard.  lees meer..

1864

Sinterklaas op de Vullerschool!

Gelukkig kwam Sinterklaas op 4 december toch naar Gorssel. Wel bijzon­der, want eigenlijk werkt hij dit jaar net als veel ande­ren gewoon thuis. Maar hij ging mee naar school en deelde cadeau­tjes uit. ... lees meer..

1267

Tijdelijke carrièreswitch Hester Bolink/TUI at Home

Het dagelijks leven van Hester Bolink van reisbureau Tui at Home ziet er tijdelijk anders uit dan voor­heen. Met haar reis­bureau stuurde ze klanten de hele wereld over. Nu belt ze voor de GGD mensen als ze positief getest zijn voor Covid-19.  ... lees meer..

1563

Museum MORE krijgt nieuwe artistiek directeur

Museum MORE krijgt per 1 augustus 2021 een nieuwe artistiek direc­teur. Maite van Dijk, nu nog senior conser­vator bij het Van Gogh Museum, neemt het stokje over van Ype Koop­mans, die op 1 september afscheid neemt. ... lees meer..

1068

‘Koffietijd’ van eigen bodem

‘Koffietijd’ van eigen bodem: op donderdag 10 december begint een groep in­woners uit de gemeente Lochem met live tv van eigen bodem. Marije Alma uit Gors­sel presenteert twee YouTube-uitzendingen per week. ... lees meer..

1137

Werkzaamheden openbaar groen

Circulus-Berkel Buitenruimte voert momen­teel werk­zaam­heden uit in het open­baar groen. Plant­vakken worden gereno­veerd en binnen­kort worden nieuwe bomen geplant in Grooter­kamp.  ... lees meer..

1380

Medewerkers voor stembureaus gezocht

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamer­verkiezingen. Vanwege de corona­situatie zijn er meer stem­bureaus nodig. De gemeente Lochem zoekt mensen die willen mee­werken in de stem­bureaus. ... lees meer..

776

Geslaagde speculaasactie van de Gorsselnarren

De speculaas van De Gorsselnarren viel in de smaak. Veel Gorssel­naren wisten op 28 november de kraam aan de Hoofd­straat te vinden. Na afloop van de actie trakteerde het Prinsen­paar de bewoners van De Borkel. lees meer..

1046

Record deelname Vaste Prik-schoonmaakactie

Nog niet eerder kwamen zoveel mensen bij elkaar voor de maandelijk­se schoonmaak­actie 'Vaste Prik’. Er verzamelden zich zater­dag maar liefst achttien deel­nemers voor de koffie van Zo en Nu. ... lees meer..

1052

'Samen boksen we het voor elkaar'

Bij de Jumbo, de bibliotheek en de kerk in Gorssel staan zogenaamde ‘BOKS­dozen’, een actie van SWL. Gorssel­naren die hulp nodig hebben of willen helpen kunnen dat laten weten door de bi­jbehorende kaart in te vullen. ... lees meer..

1146

Meepraten over omgevingsvisie

Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking en gemeenten moeten uiter­lijk 2024 een Omgevings­visie opstellen. Inwoners kunnen nu hun mening geven over een eerste schets van de gemeen­te Lochem. ... lees meer..

893

Write for Rights-actie 2020

De Write for Rights-actie van Amnesty wordt dit jaar op een andere manier georgani­seerd dan in voorgaande jaren. Nu kunnen met een individueel schrijf­pakket of online brieven en kaarten gestuurd worden. ... lees meer..

1548

Kap van risicobomen

Circulus-Berkel kapt binnenkort ruim twintig ‘risicobomen’ in Gorssel. Gorssel.nl zocht uit om welke bomen het gaat. Her­plant volgt begin 2021. ... lees meer..

3493

Gemeenteraad wijst MFA af

Er komt geen MFA in Gorssel. Dat besluit nam de gemeenteraad op dinsdag 24 november. Voor medio 2021 moet het college duidelijkheid geven over de toekomst van de accommodaties. ... lees meer..

1011

Kraam met speculaas aan de Hoofdstraat

De Gorsselnarren verkopen op zaterdag 28 november vanuit een kraam aan de Hoofd­straat gevulde speculaas. Misschien worden ze daarbij wel gehol­pen worden door een paar Piet­jes, wie weet! ... lees meer..

1160

Doe mee met de ‘Sinttocht’

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent weer een feest voor jong en oud. Er is dit jaar geen in­tocht van Sinter­klaas in Gorssel, maar er is wel een ‘Sint­tocht’! ... lees meer..

1823

Debat in de raad over toekomst accommodaties

In de raad van maandag 23 november komen twee moties aan de orde over de toe­komst van de accommo­daties. De ene motie gaat over ‘verder praten’ en de andere pleit voor het ter­zijde schuiven van de MFA.  ... lees meer..

1128

Troosteten van Hapjezz

Ook Hapjezz Kookstudio biedt afhaalmaal­tijden voor het weekend. Joyce Vonk van Hap­jezz: “We hebben allemaal behoefte aan troost­eten.”  ... lees meer..

1925

Jongeren willen meer doorstroming

Twee jongeren in Gorssel zijn een petitie gestart omdat ze een stem willen in het debat over de toekomst van het dorp. Ze willen een toekomst­bestendig Gorssel, maar voelen zich niet gehoord.  ... lees meer..

839

Fit blijven bij LTC Gorssel

Veel sporten kunnen door corona niet doorgaan, maar gelukkig mag er wél getennist worden. Daarom komt LTC Gorssel met een aantrekkelijke winter­actie tijdens de ‘gedeeltelijke lockdown’. ... lees meer..

1091

Museum MORE weer open

Museum MORE mag met ingang van 19 november zijn deuren weer openen voor publiek. De online kaart­verkoop, ook voor ‘Bob Ross’, gaat nu van start. ... lees meer..

1258

Reinie van den Vlekkert verlaat na 50 jaar de Kompasnaald

­Reinie van den Vlekkert neemt na 50 jaar afscheid van scouting de Kompasnaald. Het afscheid zou tegelijk met het 75-jarig bestaan van de Kompas­naald gevierd worden, maar dat is vanwege corona voorlopig uit­gesteld. lees meer..

1048

Speeltuin Acaciaplein mooi opgeknapt

Dankzij een grote groep vrijwilligers is de speeltuin aan het Acaciaplein prachtig opgeknapt. Er is weer reuring op het plein. Nu nog een koffiezet­apparaat! ... lees meer..

1052

Hulp nodig voor Alternatieve Herdertjestocht

­De Herdertjestocht, al jarenlang een begrip in Gorssel, kan in 2020 niet in de gebruikelijke vorm plaats­vinden. Daarom heeft de Herdertjestocht­commissie een alternatieve Herdertjestocht bedacht. Er zijn nog wel creatie­ve handen nodig. lees meer..

2446

Nieuwe variant voor toekomst accommodaties?

­De toekomst van de accommodaties in Gorssel blijft de gemoederen bezighouden. Een betrokken inwoner van Gorssel presenteerde een alterna­tief plan, waarbij school en Trefpunt op de bestaande locaties behouden blijven, inclusief woningbouw.  lees meer..

1129

Marleen van der Meulen op advieskandidatenlijst D66

Marleen van der Meulen, raadslid/fractie­voorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Lochem en woon­achtig in Gorssel, staat voor D66 op de advies­kandidaten­lijst voor de Tweede Kamer­verkiezingen in 2021. ... lees meer..

2609

Te huur: Poststraat 2-E

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een appartement aan de Poststraat 2-E. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

2358

Nog geen duidelijkheid over accommodaties

Een verdeelde ‘werkgroep GA!’ vraagt de gemeente­raad om een uitspraak inzake de varianten voor de toekomst van de accom­modaties in Gorssel. De afzonder­lijke partijen hebben tijd nodig om tot een afgerond oordeel te komen, zo bleek vandaag. ... lees meer..

1022

Scouting krijgt nieuw ‘Troephuis’

­Scouting IJsselgroep krijgt een nieuw ‘Troephuis’. In februari 2021 moet het klaar zijn. Er is nog een bedrag van € 7.500 nodig. Hulp bij de laatste loodjes is welkom. lees meer..

1017

Vrijwilligers nodig in De Borkel en bij LochemTV

De Vrijwilligerscentrale (onderdeel van SWL) is voor De Borkel op zoek naar liefhebbers van koken en voor LochemTV naar inter­viewers en filmers. Lees de vacatures. ... lees meer..

1719

Meningen in de werkgroep GA! verdeeld

Het is ze niet gelukt: de leden van de ‘werkgroep GA!’ zijn er niet in geslaagd tot een unanieme keuze te komen uit de drie opties voor de toekomst van de accommo­daties in Gorssel. De gemeenteraad is nu aan zet. ... lees meer..

1054

Mooie Rabobankcheques voor Gorsselse clubs

De Rabobank Noord- en Oost Achterhoek reikte op 5 november (online) cheques uit aan dee­lnemers van de actie Rabo Club­Support. De zeventien deelnemende Gorsselse clubs ontvingen cheques tot een gezamen­lijk bedrag van € 7.261. ... lees meer..

1403

Bomenkap Hoofdstraat/Esdoornlaan?

Er is een kapvergunning aangevraagd voor veertien bomen in de ‘driehoek’ tegenover Auto­service Brinks aan de Hoofd­straat. Dertien beuken en een Esdoorn hebben schade door de droogte. Gorssel.nl wilde meer weten. ... lees meer..

2114

Te huur: Veldhofstraat 34-C

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aan­bod betreft een eengezins­woning voor 55+ aan de Veldhofstraat 34-C. ... lees meer..

2843

Gespecialiseerde fietsenzaak in pand Kreeftenberg

In het winkelpand van Kreeftenberg aan het Nijverheids­plein is sinds enige tijd weer activiteit. Michiel van den Brink uit Apeldoorn is bezig met de voorbereidingen voor een speciaalzaak voor trekkingfietsen, voor avontuurlijke fietsvakanties bijvoorbeeld. ... lees meer..

1015

Gratis boombommetjes voor een groen Gorssel

In de maand november laten bomen en struiken hun zaden vallen. Help de natuur door ‘boom­bommetjes’ met inheemse zaden uit te strooien in de tuin of op een stukje land. Marlies Gommers deelt gratis (per aan­vraag tien) bommetjes uit. ... lees meer..

1141

Gedichtenwedstrijd 'Gorssels Goed'

De Dorpsraad Gorssel organiseert een gedichtenwedstrijd om de eerder dit jaar geopende cultuurhistorische wandel- en fiets­routes te verrijken met toepasselijke gedichten. Dichters worden uitgenodigd om  een bijdrage in te zenden. ... lees meer..

2199

Een nieuwe uitdaging voor 'juf Trudy' en haar zus

’t Sfeerhuis Gorssel, tussen Swits en René Vos, heeft andere eigenaren. Vanaf 3 november staan de zus­sen Yolanda Wiggers en Trudy Otterspeer-Wiggers aan het roer van deze sfeer­volle zaak in woondecoratie. ... lees meer..

1154

N348 bij Quatre Bras afgesloten (ook voor fietsers)

­Van vrijdag 30 oktober 20.00 uur tot maandag 2 november 6.00 uur is de N348 ter hoogte van de Flierder­weg en Quatre Bras­weg in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer en fietsers worden om­geleid. lees meer..

1896

Afval van feestje bij de IJssel

Gorsselse Szandra Stijnman is gewend om tijdens haar wandelingen zwerfafval op te ruimen, maar onlangs schrok ze toch wel van wat ze aantrof: twee bierkratten, flesjes en ander afval in de droogstaande Dommerbeek vlak bij de IJssel. Afval van een feestje, lijkt het. ... lees meer..

1842

Gorsselse molen decor op Dutch Design Week

De molen Geertruida Cornelia was het decor in een online presentatie tijdens de Dutch Design Week in Eind­hoven. Twee studenten lieten hun ‘Restorative Dining’ project zien in een echt Hollands decor. ... lees meer..

1175

Bewoners Hassinkhof blij met duofiets

De bewoners van de Hassinkhof in Gorssel hebben sinds kort een elektrische duo­fiets. Daar zijn ze heel blij mee, maar nu zoeken ze nog mensen die, na een zorgvuldige kennismakings­periode, met ze mee willen fietsen. ... lees meer..

3925

Bladkorven worden weer geplaatst

Vanaf 27 oktober plaatst Circulus-Berkel binnen de kernen van de gemeente weer bladkorven. Alleen voor bladeren dus. Als een korf vol is of oneigenlijk wordt gebruikt kan dit gemakkelijk worden gemeld op een interactieve kaart. ... lees meer..

2194

Zondag 25 oktober laatste dag voor het veer Gorssel-Wilp

Het seizoen zit er weer bijna op voor het Dommerholtsveer. Zondag is de laatste vaardag. Dus komende dagen kunnen wandelaars en fietsers nog even genieten van het zachte nazomerweer en van de mooie IJssel. ... lees meer..

1050

N348 bij A1 afgesloten van 23 tot 26 oktober

Komend weekend, van vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot en met maandag 26 oktober 05.00 uur is de N348 bij de A1 in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. ... lees meer..

1077

Kerk en Jumbo samen in actie voor de Voedselbank

De kerk besteedt jaarlijks in begin november aandacht aan Dankdag door het inzamelen van producten voor de Voedselbank in Zutphen. Dit jaar is er een actie samen met Jumbo Gorssel opgezet. ... lees meer..

944

Oranjevereniging zoekt penningmeester

De Oranjevereniging Gorssel neemt afscheid van drie bestuurs­leden. Twee vacatures zijn al vervuld, maar de vereniging is nog op zoek naar een nieuwe penning­meester. ... lees meer..

1197

‘Afscheid’, Gorssels lied over dementie

De Zorgtuin en De Borkel hebben een warme relatie met elkaar. Het kleurrijk boeket aan ontmoetingen op de Zorgtuin inspireerde Henk van Dort en Juliette Dumoré tot het lied ‘Afscheid’, te zien en te beluisteren via YouTube.  ... lees meer..

1641

Thuis uit eten: veel keus en steun de lokale ondernemers

Met de tweede coronagolf moesten restaurants en cafés hun deuren sluiten, maar veel restaurants zijn overgeschakeld naar afhalen of bezorgen van maaltijden. In Gorssel is volop keus en bestellen kan rechtstreeks zodat u de ondernemers zo veel mogelijk steunt. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 379