Januari 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1711

Te huur: Ruiterweg 33

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Ruiterweg 33. Er geldt geen leeftijds­grens. ­ ... lees meer..

1946

Gids worden op de Gorsselse Heide?

Natuurgidsen van IVN en Marke de Gorsselse Heide verzorgen jaarlijks tien tot twaalf rondleidingen op de heide. Nieuwe gidsen zijn welkom en voor hen wordt er een praktische cursus georganiseerd.  ... lees meer..

1233

Zangers gezocht voor Projectkoor ‘75 jaar bevrijding’

Op zondag 3 mei wordt in het Gorssels openlucht­theater gevierd dat Nederland 75 jaar geleden werd bevrijd. Voor deze gelegen­heid wordt een projectkoor gevormd. Meezingen? ... lees meer..

1138

Netwerkborrel en trainingen Vrijwilligersacademie

De Vrijwilligersacademie, onderdeel van Stichting Welzijn Lochem, biedt gratis trainingen aan voor vrijwilli­gers in de gemeente Lochem. Ook in Gorssel vinden trainingen plaats. ... lees meer..

4086

Gorssel krijgt nieuwe schoenenzaak

Gorssel krijgt weer een schoenen­zaak. In het nieuwe pand aan de Hoofdstraat komt een vestiging van Dinkelberg uit Deventer. De ondernemers­vereniging heeft zich hier sterk voor gemaakt en reageert verheugd. ... lees meer..

1412

Swing Cooperation in Amsterdamse Paradiso

Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel heeft afgelopen zondag meegedaan aan het koren­festival in Paradiso. Het koor verzorgde daar een uitstekend optreden en gaf daarmee alvast een visite­kaartje af voor het jubileum­concert op zondag 29 maart. ... lees meer..

2957

Voorkeursvarianten accommodaties bekend

De Werkgroep GA! heeft voorkeursvarianten voor toekomst­bestendige accommo­daties in Gorssel bekend­gemaakt. Een Multi Functionele Accommodatie is een van de drie varianten. Nadere bijzonder­heden volgen tijdens informatieavonden in februari. ... lees meer..

1052

Nieuw fotowerk in hal Trefpunt

Onlangs werden de geëxpo­seerde schilderijen in de hal van ’t Trefpunt weer vervangen. Door foto­werk deze keer, van Arnold Dullaart. ... lees meer..

2558

Te huur: Elfuursweg 28

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­­woning aan de Elfuursweg 28. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

2767

‘After all’, 50 jaar kunstenaarschap van Jan Beutener

Nu te zien in Museum MORE: ‘After all’, een overzichts­tentoonstelling van Jan Beutener (1932), een van de belangrijk­ste realistische schilders in Nederland. Gorssel.nl had de eer door de kunstenaar zelf rondgeleid te worden. Een aanrader! ... lees meer..

1167

Meezingen met Canticum: Dido en Aeneas

Canticum zoekt een hoge sopraan en tenor voor de concertante uitvoering van Dido en Aeneas op 16 mei a.s. Repetities zijn op dinsdag­avond in De Brink. ... lees meer..

1362

Perspresentatie voorkeursvarianten accommodaties

Werkgroep GA! en college presenteren morgen (20 januari) de voorkeursvarianten voor de toekomst van de Gorsselse accommo­daties in een pers­bijeenkomst. Pas in februari kunnen Gorsselnaren in detail kennis nemen van de varianten. ... lees meer..

181

Nog plaats bij 'Over de Schreef'

Zoals eerder gemeld verzorgt Lia Nijman uit Joppe de schrijf­cursus ‘Over de Schreef’. Bij de cursus die op 3 februari begint, zijn nog plekken vrij. Dezelfde cursus kan ook vanaf 5 maart gevolgd worden; daarvoor is aan­melding al mogelijk. ... lees meer..

1260

Coaching en wandelen gaan prima samen

Zaterdag 15 februari geeft Sander Heesen van Gezondheidscentrum van Bronkhorst een workshop Wandel­coaching. Praten met een coach over dingen die je bezig houden terwijl je wandelt. Het is een prima combinatie volgens de ervaren coach Sander Heesen. ... lees meer..

1475

Cabaretavond in ’t Trefpunt

Op zaterdag 7 maart is er weer een cabaret­avond in ’t Trefpunt, deze keer met twee cabaretiers: Arjan Evertz en Floris de Vree. Vooraf serveert het Trefpunt een speciaal menu. ... lees meer..

3133

Raadsvragen over sloop Bloemenkamp

Vóór de raadsvergadering op 13 januari stelden raadsleden vragen over de voor­genomen sloop van De Bloemen­kamp. De wethouder is bezorgd over de afname van het aantal sociale huurwoningen. ... lees meer..

1174

Start jubileum 75 jaar scouting in Gorssel

Scouting IJsselgroep en Scouting de Kompas­naald bestaan dit jaar 75 jaar, dus zal het voor de groepen een feestjaar worden. Het jubileum­jaar is begonnen met een gezamenlijke maaltijd en activiteiten. ... lees meer..

1911

Tekenen of schilderen bij Atelier nr. 15

Zin in tekenen of schilderen? Bij Atelier nr. 15 begint in februari a.s. een tweede blok lessen in het inspirerende atelier aan de Ketenbos­weg 27 in Gorssel. Een gratis proef­les is mogelijk. ... lees meer..

4155

Het Bosrestaurant Joppe is prachtig geworden

Het is zo ver! 14 maanden na de brand die het vertrouwde Bosrestaurant voor een groot deel verwoestte is de herbouw voltooid. En het is prachtig geworden. Er is een avond proefgedraaid en 11 januari vond de her­opening plaats. Het restaurant is vanaf 15 januari open voor... lees meer..

1355

Nieuwe vacatures bij de Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale, gevestigd in Den Oldenhof, heeft vacatures voor vrijwilligers voor opvoed- en gezins­ondersteuning en voor het organiseren van evenementen in het kader van de be­strijding van kanker. ... lees meer..

1299

Nieuwe lessen bij Studio Yoin

Studio Yoin van Ellen van der Veen in ‘t Trefpunt is onlangs gestart met twee nieuwe series lessen: Fuse en Hatha Yoga. ... lees meer..

1175

Marke Gorsselse Heide zoekt nieuw bestuurslid

Stichting Marke Gorsselse Heide is op zoek naar een secretaris-penningmeester. Het nieuwe bestuurs­lid mag op alle manieren voor de Gorsselse Heide actief zijn, maar alleen het secretaris-penningmeesterschap behartigen is ook prima. ... lees meer..

3121

Benefietavond Cynthia gaat niet door; doel bereikt

De voor 18 januari a.s. geplande benefiet­avond is afgelast omdat er in de voor­verkoop onvoldoende kaartjes zijn verkocht. Maar het doel is bereikt, want de Stichting Cynthia heeft al genoeg geld verworven voor de behandeling van Cynthia Holtkuile. ... lees meer..

2420

Te huur: Ewoltstede 1

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning voor 55+’ers aan de Ewoltstede 1. ... lees meer..

1170

Een glimlach voor vrouwen met kanker

Als onderdeel van de landelijke actie ‘Geef een glimlach cadeau’ geeft huid­coach Roos Lagrené in februari vijf vrouwen met kanker een gratis verwen­moment. ... lees meer..

1398

Ontspannende yogalessen voor mannen

In de yogastudio van Sandra Hellendoorn worden op de maandagavond ontspannende yoga­lessen voor mannen gegeven. De yoga­lessen richten zich volledig op fysieke oefeningen. ... lees meer..

1881

Weekblad De Gids samen met Artzet Media

Weekblad De Gids is sinds vorige week in andere handen. Artzet Media, uitgever van verschillende weekbladen, heeft de exploitatie van Jannie Besselink over­genomen. Jannie blijft de eind­redactie en de opmaak verzorgen. ... lees meer..

2889

De Traiteur Gorssel viert 1-jarig jubileum

Op 1 januari 2019 namen Wouter  en Maud Averdijk de Gorsselse groente­winkel van Mauds ouders over. Inmiddels heeft het pand een nieuwe ‘look’ en vieren ze trots het 1-jarig jubileum met extra aan­biedingen. ... lees meer..

1665

Het Bosrestaurant wordt weer opgebouwd (19)

De wederopbouw van het Bosrestaurant is bijna voltooid en het restaurant is al grotendeels ingericht. Zondag 12 januari kan iedereen het prachtige resultaat bekijken tijdens een open huis en vanaf 15 januari is het restaurant geopend. Bekijk nu alvast de foto's. ... lees meer..

1704

Expositie schilderijen en houtsculpturen in Tramstation

Tijdens de eerste expositie in 2020 in het Tramstation tonen Giovanni Casander uit Gorssel en Bert Stroop uit Apel­doorn objecten die zij de afgelopen jaren gemaakt hebben. De kunste­naars inspireren elkaar.  ... lees meer..

2373

Oliebollenactie V.V. Gorssel weer groot succes

V.V.Gorssel bakte op Oudejaarsdag weer de ‘lekkerste oliebollen van Gorssel’, wel 4000 stuks. Ze werden grif gekocht en waren heerlijk, dus volgend jaar weer! ... lees meer..

1139

Nog plekken vrij bij kinderyoga

Carmen Stuitje begint in de week van 6 januari weer met lessen Kinder­yoga bij de studio van Yoin in ’t Tref­punt in Gorssel. Er zijn nog plekken vrij. Een gratis kennis­makingsles is mogelijk. ... lees meer..

1385

For Real: nog tot zondag 5 jan. in Museum MORE

De tentoonstelling For Real, met top­werken van Britse Realisten uit de jaren twintig en dertig is nog tot en met zondag 5 jan. te zien. Ook toont Museum MORE een nieuwe selectie van 100 werken uit de eigen collectie van Neder­landse realisten. ... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33