Februari 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1425

Laatste oproep buurtAED’s

In Gorssel hangen maar vijf AED’s die 24 uur per dag permanent bereikbaar zijn. Er zijn meer buurt­AED’s nodig om het hele dorp te bestrijken. Actie is nodig! Doneren kan nog tot 15 maart. ... lees meer..

1151

Stichting Leergeld zoekt vrijwilligers

De Vrijwilligerscentrale) bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers in de gemeente Lochem. De Stichting Leer­geld is op zoek naar vrijwilligers die zelfstandig bij gezinnen op bezoek gaan en de financiële situatie beoordelen.  ... lees meer..

2465

Werkzaamheden spoorlijn Zutphen en Deventer

Van 5 tot en met 9 maart worden er rond Gorssel spoorweg­overgangen af­gesloten wegens werk­zaamheden. In het weekend van 7 en 8 maart rijden er geen treinen tussen Zutphen en Deventer: er worden bussen ingezet. ... lees meer..

1075

Boekenweek 2020: boekenmarkt bij Bechtle

Binnenkort is het weer Boekenweek. Boek­handel Bechtle organiseert op de eerste dag van de Boeken­week een boeken­markt op de stoep voor de winkel aan de Hoofdstraat in Gorssel. Dit jaar is dat op zaterdag 7 maart.  ... lees meer..

1031

Extra informatieavonden Gorsselse Accommodaties

De Werkgroep GA! houdt informatieavonden over de toekomst van de Gorsselse accommodaties en voor­zieningen. Er zijn extra avonden gepland: op 3 maart een ‘inhaal’­bijeenkomst en op 12 maart een avond speciaal voor jongeren. ... lees meer..

970

Jantje Beton komt langs

Jantje Beton komt langs. Van maandag 2 t/m zaterdag 7 maart 2020 wordt de jaarlijkse collecte gehouden. De meiden en jongens van de Gorsselse scouting en speeltuin­ De Wielewaal mogen de helft van de opbrengst houden. ... lees meer..

1958

Veel belangstelling voor inloopbridge in De Borkel

Sinds begin dit jaar is er in De Borkel wekelijks een inloopbridge in een recreatieve sfeer, niet alleen voor bewoners van De Borkel, maar voor iedereen die van bridge houdt. En het is een succes! lees meer..

1165

Taart voor de burgemeester

Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep van 6 tot 11 jaar van Scouting, honderd jaar. Om dit te vieren kreeg burgemeester Sebas­tiaan van ’t Erve op 18 maart een taart van alle welpen uit de gemeente Lochem.  ... lees meer..

1137

Meedenken over de toekomst van de bieb

De bibliotheek in Gorssel bereidt zich voor op de toekomst en nodigt Gorssel­naren uit hierover mee te denken. “De Biblio­theek is van iedereen”. ... lees meer..

1934

Te huur: Haerkamp 40

En opnieuw komt er in een kort tijdsbestek een huurwoning van IJsseldal Wonen vrij. Het betreft een laagbouw­woning aan de Haerkamp 40. ... lees meer..

1372

Vogels kijken met Arjan Dwarshuis

Vogelonderzoeker Arjan Dwarshuis komt naar Gorssel om te vertellen over de wereld­reis die hij in 2016 maakte en over zijn passie voor vogels kijken. De lezing is op donderdag­avond 12 maart in de Bibliotheek Gorssel. ... lees meer..

3370

Nieuw elan voor Buitenkunstig Gorssel

In augustus 2019 hing het lot van Buitenkunstig Gorssel aan een zijden draadje, maar inmiddels is een enthousiast bestuur bezig met de voor­bereidingen voor een nieuwe editie op 21 juni. ... lees meer..

1863

Veel recente mutaties bij huurwoningen

Vanaf het begin van 2020 werden er via Gorssel.nl al negen woningen in de sociale huur­sector aangeboden. In het hele jaar 2019 waren dat er twaalf. Er komt nu een tiende woning bij: Ruiterweg 7 (via loting).  ... lees meer..

1176

De Harmonie bezorgt compost, potgrond en mestkorrels

Het voorjaar hangt al in de lucht en de krokussen staan in bloei. De tijd van tuinieren komt er weer aan. 'De Harmonie' helpt u graag op weg en op 29 februari gaan de muzikanten door de straten van Gorssel met potgrond, compost en koemest­korrels. ... lees meer..

2335

Te huur: Rietdekkerweg 23

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan de Riet­dekkerweg 23. De minimum leeftijd is 55 jaar en er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

2491

Gemeente groeit, Gorssel krimpt

Het aantal inwoners in de gemeente Lochem is in 2019 met 101 personen toe­genomen, vooral door groei in Laren, Almen en Harfsen. Gorssel kromp met 19 personen tot 4.009. Ook Eefde krimpt. lees meer..

1387

Vacatures voor vrijwilligers

De Vrijwilligerscentrale bemiddelt tussen vrijwilligers en organi­saties in de gemeente Lochem die vacatures hebben. ’t Tref­punt is op zoek naar een klusjesman of -vrouw en de bij de Dorps­raad Epse-Joppe is behoefte aan een secretaris. ... lees meer..

1031

Cursus Politiek Actief

Op 24 maart begint in de stad Lochem de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of misschien interesse heeft om politiek actief te worden. Meedoen is gratis. ... lees meer..

2489

Te huur: Smitskamp 32

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Smitskamp 32. De minimumleeftijd is 55 jaar en er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

1199

Enthousiasme bij 'JeugdMuziekFestival'

Op zaterdag 8 februari vond in Barchem de eerste (en succes­volle) editie plaats van het GoLF-Jeugd­Muziek­Festival, een gezamenlijk muziek­festival voor en door alle jeugd­muzikanten van de orkesten uit de gemeente Lochem en omstreken. ... lees meer..

2468

Fotoalbum hoogwater IJssel

Het water in de IJssel bereikte zondag een hoogste stand van 7 meter boven NAP. Dat betekent dat uiter­waarden en wegen in de Ravens­waarden onderlopen. Een prachtig gezicht. Gert Klomp ging voor Gorssel.nl op stap en maakte een mooi foto­verslag. ... lees meer..

284

Te huur: Veldhofstraat 34-F

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Veldhofstraat 34-F. De minimumleeftijd is 55 jaar. ... lees meer..

1273

Team iessel diesel in nieuwe seizoen goed van start

Team iessel diesel van Erik Meijer uit Gorssel heeft tijdens de winterstop niet stil bij de kachel gezeten, maar hard gewerkt om de trekker te verbeteren. Dat heeft resultaat gehad; bij de eerste wedstrijd van het seizoen presteerde iessel diesel uitstekend. ... lees meer..

1558

Jongeren spelen Sirkelslag in Gorssel

“Nee, je moet links! Yes, we hebben em!”. De decibellen vliegen om je oren. Twee groepen van 11 jongeren speelden afgelopen vrijdag Sirkelslag in de kerk van Gorssel. Via een live verbinding streden zij tegen ruim 7500 andere jongeren in Nederland. ... lees meer..

1050

Swing Cooperation bereidt zich voor op groots jubileum

Zondag 29 maart geeft Swing Cooperation twee concerten voor hun tienjarig jubileum. Maar eerst zal het popkoor nog deelnemen aan festivals in Ede en Deventer. Een goede voor­bereiding op het jubileum. ... lees meer..

1185

‘Indoor eventing’ bij Semper Fidelis

Rijvereniging Semper Fidelis organiseert op 28 en 29 februari en 1 maart een spectacu­laire ‘eventing’ wedstrijd met trainingen en oefen­cross in de rijhallen aan de Amelterweg. Voor de oefen­cross is aanmelding nog mogelijk. ... lees meer..

1721

Te huur: Rietdekkerweg 25

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan de Rietdekker­weg 25. De minimum­leeftijd is 55 jaar. ... lees meer..

1048

Wekelijkse sjoelmiddagen bij ‘t Trefpunt

Vanaf 20 februari zal iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur bij ‘t Trefpunt een inloop­middag sjoelen worden georganiseerd. ... lees meer..

2251

Gorssel denkt mee over accommodaties

De werkgroep GA! organiseerde op 5 februari de eerste informatieavond over de toe­komst van de Gorsselse accommo­daties. De Vuller­school beet het spits af. Er werd volop meegedacht.  ... lees meer..

2220

Te huur: Acaciaplein 2

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan het Acaciaplein 2. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

2157

Te huur: Prunusweg 8

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een senioren­woning aan de Prunusweg 8. Er geldt een minimum­leeftijd van 55 jaar. ... lees meer..

2146

Accommodaties: informatieavonden per doelgroep

De werkgroep Gorsselse Accommodaties (GA!) organiseert in februari informatie­avonden om de verschillende belangen­groepen in Gorssel te informeren over de gekozen varianten voor het behoud van accommodaties in Gorssel.  ... lees meer..

1143

Instromen bij Atelier nr. 15 in Gorssel

Grada Buren begint op 3 februari met een tweede blok lessen in haar ‘Atelier nr. 15’ aan de Ketenbosweg 17 in Gorssel. Er is nog ruimte voor een paar tekenaars of schilders om in te stromen op de maandag­avond en de woensdag­ochtend.  ... lees meer..

1279

Lezing Mode & Kunst, ook voor jongeren

Wil je weten hoe mode ontstaat en wist je dat mode een relatie heeft met kunst, architec­tuur en nog veel meer? Dan ben je welkom bij de lezing van Carien Kanters op 12 februari a.s. Als je jonger bent dan 18 heb je gratis toegang. lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34