Archief per maand

Maart 2020

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
2038

Wie wil er optreden in de tuin van De Borkel?

Het lijkt het Team Activiteiten & Welzijn van De Borkel erg leuk als muzikanten een op­treden in de tuin van De Borkel zouden willen verzorgen. Dat geeft een fijne afleiding in deze corona­... lees meer..

2659

Coronajournaal: anders denken, anders doen (30-03-2020)

In dit tweede journaal aandacht voor ontspanning, mantelzorg en ‘omdenken’. De beren­jacht slaat ook toe in Gorssel, restaurants en winkels vinden alternatieven nu hun bedrijf gesloten is, SWL o lees meer..

3415

Coronajournaal: anders denken, anders doen (28-03-2020)

De effecten van het coronavirus treffen ons allemaal. Bewoners van De Borkel, waar kinderen en kleinkinderen niet op bezoek mogen, thuisonderwijs voor kinderen, het verenigingsleven dat stagneert, zzp... lees meer..

1519

Wijziging programma Openluchttheater Gorssel

De eerste twee voorstellingen in het OLT Gorssel, op 3 mei en 14 juni, gaan vanwege de corona­crisis niet door. Het (vooralsnog)  eerste concert staat gepland op 27 juni. Dan treden de Claptu... lees meer..

978

Gemeente Lochem past dienstverlening aan

Coronacrisis: de gemeente Lochem past de dienstverlening aan. Het gemeente­huis in Lochem is vanaf 30 maart alleen op af­spraak open, het loket in Gorssel is gesloten. In verband met d... lees meer..

1054

SWL: “Samen kunnen we meer”

Stichting Welzijn Lochem heeft in de coronacrisis een speciale website opgezet, onder het motto “Samen kunnen we meer!” Er is veel behoefte aan ‘bel­hulp’ en ‘boodschappen­hulp’. Organi­sa... lees meer..

1457

Coronajournaal: deel uw ervaringen met Gorssel.nl

In ieder huis zijn de gevolgen van het coronavirus merkbaar. Wat is de impact daarvan voor u of voor uw bedrijf. Volgende week start Gorssel.nl met een coronajournaal, waar Gorsselnaren hun ervaringen... lees meer..

2647

Nieuw coronabericht huisartsen Epse, Gorssel en Eefde

Als vervolg op hun eerdere mededelingen van 15 maart jl. delen de huisartsen­praktijken in Epse, Gorssel en Eefde een nieuw bericht met hun patiënten met betrekking tot de situatie rond het c... lees meer..

1266

Bijeenkomsten kerken Gorssel/Epse afgelast tot 1 juni

De Protestantse Gemeente Gorssel/Epse annuleert alle bijeenkomsten tot 1 juni. Wel kunnen tot en met Pasen de kerk­diensten online worden gevolgd. Ook het luiden van de klokken op woensdag­avo... lees meer..

1448

Bijzondere verkeersborden in het buitengebied

Af en toe moet je in deze rare tijden toch eens een frisse neus halen. Een van de redactie­leden van Gorssel.nl doet dat regelmatig en trof langs de Ravensweerds­weg en de Veerweg in Gorssel lees meer..

1697

On-line yogales van SH Studio

In verband met het corona­virus is SH Studio van Sandra Hellen­doorn gesloten. Maar de yoga­lessen gaan online gewoon door. Voor iedereen die yogales volgde biedt SH Studio de rest van de ... lees meer..

2410

Groot succes voor Rapper Snelle uit Gorssel

Rapper Snelle uit Gorssel en zangeres Davina Michelle hebben een hit met het nummer '17 miljoen mensen'. Het lied is een eerbetoon aan onder meer hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze corona... lees meer..

1469

‘Gorssel Bloeit’: Gorssel jaarrond in de bloemen

De werkgroep Centrum & Economie van de Dorpsraad Gorssel lanceert het project ‘Gorssel Bloeit’. Het initia­tief heeft als doel met behulp van een team vrij­willigers jaarrond het centrum v... lees meer..

2189

Maak een bloem voor de bewoners van De Borkel

De Borkel roept creatieve kinderen en volwassenen op om zelf geknutselde bloemen in de tuin van De Bor­kel te ‘planten’ om het uitzicht van de bewoners vrolijker te maken. Ze mogen immers door het... lees meer..

1612

Nieuw plantsoen Dorrewold

Nu eens leuk nieuws: op initiatief van omwonenden is aan de Dorrewold een nieuw plant­soen aangelegd. Het oorspronkelijke plan (aanleg van grasvelden) is met succes tegen­gehouden. De buurt en... lees meer..

1541

Scouting IJsselgroep biedt online programma

Vanwege het corona­virus zijn alle scouting­bijeenkomsten t/m 6 april afgelast. Daar heeft Scouting IJssel­groep iets op bedacht: de Stay@Home challenge. Voor leden van de club, maar ook a... lees meer..

2693

Kerkdiensten Gorssel/Epse volgen via internet

Zoals eerder gemeld vervallen voorlopig alle reguliere kerk­diensten van de Protes­tantse Gemeente Gorssel/Epse. Met ingang van zondag 22 maart kunnen elke zondag om 10.00 uur de diensten via ... lees meer..

2346

Coronavirus: inwoner gemeente Lochem positief getest

De gemeente Lochem laat weten dat bij een inwoner van de gemeente besmetting met het coron­avirus (COVID-19) is vastgesteld. De GGD onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad. De gemeent... lees meer..

1245

Collecte Oranjevereniging gaat niet door

Van 23 tot en met 28 maart stond de collecte van de Oranje­vereniging Gorssel gepland. Het bestuur heeft de collecte af­gelast, omdat het niet waarschijnlijk is dat de vieringen van Konings&sh... lees meer..

1020

Buitenkunstig Gorssel 2020 afgelast

Buitenkunstig Gorssel, dit jaar gepland op 21 juni, zal geen doorgang vinden. Het corona­virus zorgt voor moeilijke tijden voor de onder­nemers en dus wordt het innen van sponsor­gelden on... lees meer..

1289

In Gorssel, Joppe en Epse luiden 'klokken van hoop'

De komende weken luiden op woensdag de kerkklokken van Gorssel, Joppe en Epse als ‘teken van hoop’ tijdens de Corona­crisis. De klokken luiden tussen 19.00 en 19.15 uur op 18 maart (vandaag dus), ... lees meer..

1440

Oproep huisartsen voor mondkapjes

Er is in de zorg een groot tekort aan mond­kapjes. Daarom vragen huisartsen mensen om mond­kapjes van type FFP1, FFP 2 of FFP 3 die zij nog hebben liggen aan te bieden aan hun huisarts­pra... lees meer..

2898

Afscheidsbijeenkomst huisarts Salimans uitgesteld

Leon Salimans, huisarts in Gorssel, neemt afscheid van zijn praktijk en dat af­scheid zou op donderdag 2 april in de kerk in Gorssel gevierd worden. Vanwege de actualiteit rond het corona­viru... lees meer..

1814

Tussen Kunst en Kitsch vanuit Museum More

Woensdag 18  maart is de uitzending van Tussen Kunst en Kitsch waarvan de opnames vorig jaar september in Museum MORE zijn gemaakt. De experts kregen bijzondere stukken te zien, en natuurlijk zij... lees meer..

13795

Dringend bericht huisartsen Epse, Gorssel en Eefde

Alle huisartsenpraktijken in Gorssel, Epse en Eefde delen via Gorssel.nl het volgende dringende bericht met hun patiënten. Let op: dus ook de huisartsen in Eefde! De huisartsenpraktijken van Guido ... lees meer..

1054

Bibliotheek dicht t/m 6 april

Graafschap bibliotheken, waartoe ook de bieb van Gorssel behoort, gaan dicht tot en met 6 april 2020 i.v.m. het coronavirus. De uitleen­termijn van de geleende materialen wordt voor langere tijd v... lees meer..

2253

Corona bij ouder van kind Joppeschool

Een ouder van de Joppe­school heeft het corona­virus. Kinderen van de besmette ouder blijven thuis; andere kinderen kunnen gewoon naar school. Overgenomen van De Stentor.nlEen van de ouders... lees meer..

2316

Ook in Gorssel evenementen geschrapt; Museum MORE dicht

Er komen steeds meer maatregelen om verdere verspreiding van het corona­virus tegen te gaan. Ook in Gorssel zijn al veel evenementen afgelast; Museum MORE heeft aangekondigd te sluiten tot en met ... lees meer..

919

SamenLoop voor Hoop Lochem (info-avond 25/3 afgelast)

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kanker­bestrijding, op diverse plaatsen in Nederland. In de gemeente Lochem vindt het evenement plaats op 11 en 12 juli. De informatieav... lees meer..

968

Cabaretavond in Trefpunt een succes

­Eerst een uitstekende en gezellige maaltijd en daarna een avondje cabaret? En dat voor een vriende­lijke prijs? Op zaterdagavond 7 maart kon dat in 't  Trefpunt, en het was een succes.&n lees meer..

1033

‘Tegenlicht Meetup’ over voedseltransitie

Tuinderij De Veldhof uit Joppe organiseert op 14 april een ‘Tegenlicht Meetup’ in ’t Tref­punt in Gorssel. Thema van de bijeenkomst is: ‘Samen in de voedsel­transitie’. Reserveren lees meer..

1032

Lezing Ad van Liempt (afgelast)

In het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding organiseert de Historische Vereniging De Elf Marken op donder­dag 19 maart een lezing door historicus Ad van Liempt over zijn jongste boek: ‘1... lees meer..

982

Swing Cooperation stelt jubileumconcert uit

Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel ziet zich genoodzaakt de jubileumconcerten die gepland stonden voor 29 maart uit te stellen. Door teruglopend aantal leden zijn de financiële reserves momenteel t... lees meer..

959

Energiecafé Gorssel (afgelast)

Het College van B&W van Lochem nodigt inwoners uit voor Energiecafés in de verschi­llende kernen. Inwoners van Gorssel hebben inmiddels een persoonlijke uitnodi­ging ontvangen voor 8 april... lees meer..

2535

Wegversmallingen Hoofdstraat Gorssel

Aan de noord- en zuidzijde van de Hoofdstraat worden wegversmallingen aangebracht. Daarom wordt de Hoofd­straat vanaf 9 tot en met 20 maart afgesloten voor het verkeer. Auto­verkeer wordt omge... lees meer..

1384

Voorjaarsrommelmarkt kerk Gorssel

Op zaterdag 18 april is weer de traditionele voorjaars­rommel­markt in en bij de kerk in Gorssel. Er kunnen nog bruik­bare goederen worden ingeleverd of afspraken gemaakt voor het op­h... lees meer..

2846

NLdoet: Komt u ook meehelpen op 13 en 14 maart?

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart zijn er weer de landelijke NLdoet klusdagen. Vele duizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen bij clubs en instellingen. Ook Gorsselse clubs doen een b... lees meer..

1367

Museum MORE brengt eerbetoon aan Jan Mankes

Dit jaar is het een eeuw geleden dat Jan Mankes op jonge leeftijd overleed. Voor Museum MORE hét jaar om met 35 top­stukken een eer­betoon te brengen aan ‘Hollands meest verstilde schilder’. T... lees meer..

1251

Bachweken Lochem: ook in Gorssel

In 2020 worden voor vierde keer de ‘Bachweken Lochem’, georganiseerd. Ook Gorssel hoort erbij, met de openings­avond in Museum MORE, een kort piano­concert door Rien Wulffraat in De Borkel en ... lees meer..

971

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn vanaf 5 maart nieuwe exposities te bezichtigen met werk van Beatrice van der Meer, Gerard van der Horst en Carl Möller. In Galerie Stijl in Eefde zijn van 5 maar... lees meer..

Resultaten 1 - 40 van 40