April 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1473

LTC Gorssel daagt jongeren uit!

De tennisclub is ontzettend blij dat jongeren weer samen mogen sporten en organiseert daarom leuke activiteiten, ook voor niet leden. Bijvoorbeeld een mini-tenniskamp in de mei­vakantie en de Zomer Challenge. ... lees meer..

1762

Gorssel heeft er vier nieuwe AED’s bij

Gorssel heeft er vier nieuwe AED’s bij. De AED’s, die 24/7 bereikbaar zijn, hangen bij ’t Elf­uur, Grooter­kamp, Veldhof­straat en Vosweg. De bebouwde kom van Gorssel is nu goed voorzien. ... lees meer..

1957

Nu ook eten afhalen bij het Bosrestaurant

Het Bosrestaurant in Joppe is nu ook begonnen met de mogelijk­heid om gerechten af te halen. Met ingang van 30 april kan er van donder­dag tot en met zon­dag besteld worden. ... lees meer..

1633

Zonne-energie van Gorsselse koeienstal

Vijftien huishoudens uit Gorssel en omgeving die zelf geen geschikt dak hebben voor zonne­panelen wekken binnen­kort toch duur­zame energie op. Dat doen ze via  zonne­panelen op de koeien­stal van de familie Boschloo in Gorssel. ... lees meer..

2019

Coronajournaal: anders denken, anders doen (24 april 2020)

In dit zevende Coronajournaal: de jeugd mag weer sporten, De Borkel wil minder publiek in de tuin, de sluis in Eefde is afgesloten, een pamflet bij de skate­baan, online kamperen in de ­tuin en de Zorg­tuin mist zijn bezoekers. ... lees meer..

1916

Boris Boelens op de bank bij Johan Wolters

Op een speciale webpagina van de gemeente is een bevrijdings­film van Gorssel te zien, waarin ‘onze’ Johan Wolters geïnterviewd wordt over zijn belevenissen rond de Operatie Cannon­shot. De jeugdige interviewer is onder de indruk. ... lees meer..

2361

Koninklijke onderscheiding voor drie Gorsselnaren

Gorsselnaren Betsy van Huizen, Erik Bötzel en Henk Veenendaal kregen op vrijdag 24 april een lintje. Nood­gedwongen kregen ze het nieuws te horen via beeld­bellen, maar later dit jaar reikt de burgemeester de onder­scheidingen alsnog uit. ... lees meer..

1741

Virtuele tentoonstelling Jan Mankes

Museum MORE is wegens de corona­maatregelen gesloten, maar online is er van alles te zien, onder meer een virtuele tentoon­stelling van het werk van Jan Mankes. Zijn sterfdag was 23 april 1920, gisteren dus precies honderd jaar geleden. ... lees meer..

1307

Dorpsraad Gorssel verrast ondernemers

De Dorpsraad Gorssel steekt de plaatselijke ondernemers een hart onder de riem: zij krijgen bloemen met een vriende­lijk kaartje. Dorps­raad en inwoners willen op deze manier hun waardering laten blijken in deze bijzondere omstandig­heden. ... lees meer..

1242

Scouting IJsselgroep eert helden

Op zaterdag 25 april viert Scouting IJsselgroep traditie­getrouw St. Joris­dag. Ook dit jaar eren de IJssel­groepers de helden van weleer en wordt St. Jorisdag gevierd, zij het in een wat afgeslankte vorm. ... lees meer..

1380

Vanaf 6 mei weer zelfoogst bij De Veldhof

Groenten oogsten wanneer het jou uitkomt. Vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Dat kan weer vanaf 6 mei op tuinderij De Veldhof in Joppe. De tuin is dit jaar volledig over­geschakeld op zelfoogst. ... lees meer..

1028

Vrijwilligerscentrale ook actief in coronatijd

Ook de Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), past haar werk­wijze in corona­tijd aan. Er is een vacature voor een ‘bellende reporter’ en er wordt een online work­shop ‘Beeldbellen’ aangeboden. ... lees meer..

1938

Veer over de IJssel vanaf 25 april weer in de vaart

Het Dommerholtsveer vaart weer vanaf zaterdag 25 april, maar i.v.m. de coronaregels met maximaal 12 passagiers. Voet­gangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel over­steken naar een mooi wandel- en fiets­gebied. ... lees meer..

2114

Inwonertal Gorssel daalt opnieuw

De gemeente Lochem publiceert jaarlijks in april de bevolkings­ontwikkeling van het afgelopen jaar. Op 1 januari 2020 telde Gorssel 4011 inwoners. Een lichte daling ten opzichte van het vorige jaar. Bijna 57% van de Gorssel­naren is 50+. ... lees meer..

2612

Coronajournaal: anders denken, anders doen (17-04-2020)

In dit zesde journaal o.a.: geen corona in De Borkel, hoe gaat het met (de leer­lingen van) de Vuller­school?, is het werk van dominee Bargerbos deze dagen anders?, Goede Tijden is weer open en een lichtshow bij De Borkel. ... lees meer..

1704

Tennisvereniging Gorssel bestaat 60 jaar

Op 10 april jl. bestond L.T.C. Gorssel 60 jaar. Het feestelijk jubileum kon vanwege het corona­virus niet gevierd worden. Voorlopig is er een feest gepland op 19 september. De club is destijds op­gericht als jeugd­vereniging.  ... lees meer..

1642

Compliment voor inwoners gemeente Lochem

“Blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens het paas­weekend, en houd u aan de 1,5 meter onderlinge afstand.” Dit was de dringende oproep, landelijk en in de gemeente Lochem. Het heeft gewerkt. “Inwoners verdienen echt een pluim”. ... lees meer..

2934

Coronajournaal: anders denken, anders doen (10-04-2020)

In dit vijfde journaal aandacht voor hart­verwarmende acties voor De Borkel, het drive-in initiatief van Loetje, de Afhaal­Bieb, online fysio­therapie, een hart onder de riem voor de zorg, blijf-fit advies van LTC Gorssel, bijzondere prikbord­berichten en voo... lees meer..

6145

Dinkelberg Schoenen is een aanwinst voor Gorssel

Vanaf vandaag is de winkel van Dinkelberg Schoenen aan de Hoofdstraat open. Gorssel.nl nam een kijkje en maakte kennis met ondernemers Peter en Jolinde Dinkelberg. ‘Passie voor mooie schoenen en oog voor detail’. ... lees meer..

2595

Coronajournaal: anders denken, anders doen (06-04-2020)

In dit vierde Coronajournaal aandacht voor Het Bosrestaurant, een actie van VV Gorssel, een vinding van Nicole van Hees­wijk, een kijktip van Agnes Oolt­huis, online yoga­lessen van Yoin en voor ‘bekende Gorsselnaar’ Henk Veenen­daal. ... lees meer..

1863

Buiten bij De Borkel en de slager

Gewoon even door het dorp lopen in deze coronatijden en dan zie je hoe goed Gorssel zich aan de regels houdt en hoe fijn het is dat er naar de ouderen wordt omgekeken. ... lees meer..

2699

Hoe is het nu met Robert Rietveld?

Eind vorig jaar besteedde Gorssel.nl aandacht aan de in Gorssel populaire pakket­bezorger Robert Riet­veld. Robert vertelde toen dat hij moest stoppen met zijn werk. Gorssel.nl wilde weten hoe het nu met Robert is. lees meer..

2101

Tienersoos via Instagram

Iedere vrijdagavond is er Tienersoos, waar bijna alle kinderen van groep 8 aan meedoen. Helaas in deze tijd even niet. Daarom is er nu iedere week een challenge die de kinderen uitvoeren. Deze week: Fotografeer jezelf als melkmeid van Vermeer. ... lees meer..

1819

75 jaar vrijheid: fietstocht, vlaggen op 6 april en film

Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding wordt in Gorssel op 6 april gevlagd en is ook op die dag op de web­site van de gemeente een bevrijdings­film van Gorssel te zien. En de bevrijdings­tocht van de Oranjevereniging is nu al te fietsen. ... lees meer..

2816

Coronajournaal: anders denken, anders doen (02-04-2020)

In dit derde Coronajournaal aandacht voor initiatieven van de Jumbo voor de lokale restaurants en van Buurtzorg, aardig aanbod en bedankjes op het Prikbord, online muziekles, scouting, kunst­ voor het raam en molenaars­echtpaar Ten Have. ... lees meer..

1347

Bestel compost en potgrond bij De Harmonie

Ieder nadeel heeft zijn voordeel: nu we allemaal min of meer aan huis gekluisterd zijn, is het onderhouden van de tuin voor velen een aangename activiteit. En dan is een aardige voorraad compost en potgrond heel prettig! Die kunt u bestellen bij De Harmonie. ... lees meer..

1507

Eefdesebrug van 14 tot 17 april afgesloten

De Eefdesebrug over het Twentekanaal wordt van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 16.00 uur af­gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voet­gangers kunnen de brug wel gebruiken. ... lees meer..

1892

Voordelig abonnement De Boskoele in de voorverkoop

De Boskoele is al ver met de voorbereidingen voor de opening van het zwembad, maar door het corona­virus verloopt het dit jaar wat anders dan normaal. Er kunnen nu al abonnementen gekocht worden. Met korting, en u steunt er het zwembad mee. Juist nu! ... lees meer..

249

Meldingen openbare ruimte ‘op de kaart’

Ongewenste situaties in de leefomgeving melden inwoners van de gemeente al een aantal jaren bij Circulus-Berkel. Vanaf vandaag (1 april) kunnen deze ook gemeld worden via een digitale gemeentelijke kaart.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 29 van 29