Mei 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1167

Enquête woonwensen Gorssel: invultermijn verlengd

De invultermijn van de speciale enquête die de woonwensen van (aspirant) Gorssel­naren in kaart moet brengen is verlengd tot en met 7 juni. De werkgroep streeft naar een totaal van 500 in­gevulde vragen­lijsten. ... lees meer..

2058

GorsselKort: 29 mei 2020

In deze tweede aflevering van GorsselKort o.a.: Museum MORE kan weer bezoekers ontvangen, De Harmonie haalt weer oud papier op, bezoek De Borkel beperkt mogelijk, noodklok VV Gorssel, nieuwe gemeentegids is uit. ... lees meer..

1162

Cursus 'Omgaan met geld'

’t Baken en Stichting Welzijn Lochem organiseren gezamenlijk een cursus ’Omgaan met geld’. Doel van de cursus is dat de deel­nemers greep, overzicht en inzicht krijgen in hun financiële situatie. De cursus vindt plaats in Den Olden­hof. ... lees meer..

1321

Praat met de raad

De raad vraagt inwoners om mee te denken bij de bespreking van de Kader­nota 2021. Deel de raad mee wat u de komende jaren belang­rijk vindt en licht dat toe op de digitale informatie­avond op 8 juni. Voor Gorssel dreigen bezuinigingen. ... lees meer..

1904

Te huur: Haerkamp 56

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een laagbouw­woning aan de Haerkamp 56. ... lees meer..

1438

Nieuw elan bij Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9

Drie buurtbewoners rond het Acaciaplein in Gorssel willen buurtvereniging Plein 9 nieuw leven in­blazen. Ze willen beginnen met een opknap­beurt van de speeltuin. Daarvoor worden vrij­willigers gezocht. ... lees meer..

1449

Gratis led-lampen van LochemEnergie

EnergieBespaarWeken van Lochem­Energie: deze week gratis maximaal drie led-lampen voor iedere inwoner van de gemeente Lochem. Bestel de lampen voor 1 juni. ... lees meer..

1375

Trefpunt Gorssel op 1 juni weer open

‘t Trefpunt is vanaf 1 juni weer – coronaproof – geopend van maandag t/m vrij­dag van 10.00 tot 17.00 uur. Er mogen niet meer dan 30 personen binnen zijn en voor het bil­jart moet worden ge­reserveerd. ... lees meer..

2940

GorsselKort: 21 mei 2020

Dit is de eerste aflevering van een nieuwe rubriek op Gorssel.nl met wekelijks kort, leuk en interessant nieuws. Deze keer o.a. nieuwe fietsservice, Vullerkids weer naar school, aardbeien zijn rood, geniale Gorsselse uitvinder, inhaalverbod N348, online pubquiz. ... lees meer..

1383

Museum MORE is vanaf 1 juni weer open

Museum MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo openen hun deuren vanaf 1 juni a.s. “We kijken ernaar uit onze kunst weer met u te kunnen delen.” Er geldt een maximum aantal bezoekers, reserveren is nood­zakelijk, er zijn looproutes en er zijn allerlei maatregelen getroffen. ... lees meer..

1511

Zonnebloemlint verbindt boeren, burgers en bedrijven

Boeren, burgers en bedrijven zorgen via crowdfunding voor een 16,5 km lang zonnebloem­lint in de gemeente Lochem. Meer dan 200 burgers en zeven bedrijven trokken hun portemonnee. Zo kunnen 30 Lochemse boeren de biodiversiteit een handje helpen. ... lees meer..

1760

Zwembad De Boskoele: genieten met extra regels

Zaterdag 16 mei kon er – als één van de weinige baden in de regio - weer gezwommen worden in De Boskoele in Gorssel. Met allerlei regels, maar de trouwe Gorsselse zwem­fanaten lieten de kans niet aan zich voorbij gaan. En het zwembad is dit jaar nóg mooier geworden. ... lees meer..

1810

Prachtige foto’s IJssel en veer met zonsondergang

Edo Boonstra stuurde prachtige foto’s die hij afgelopen zaterdag heeft gemaakt tijdens zons­ondergang bij de veerstoep. Op een van de foto's is ook een zonnezuil zichtbaar. ... lees meer..

2366

Kadernota 2021: sluiting gemeenteloket en zwembad?

Het college van Lochem heeft de Kadernota 2021 gepresenteerd. Er zijn forse bezuini­gingen nodig. Het voort­bestaan van het gemeenteloket in Gorssel is in gevaar en mogelijk worden subsidies stop­gezet. ... lees meer..

2283

Werkzaamheden spoor Zutphen-Deventer

Wegens werkzaamheden aan het spoor tussen Zutphen en Deventer zijn/worden in week 20 en 21 rond Gorssel spoorweg­overgangen afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen. Er rijden tijdens deze periode geen treinen tussen Zut­phen en Deventer. ... lees meer..

1488

Veel respons op enquête woonwensen Gorssel

Kort na de lancering van de enquête naar de woonwensen van (aspirant) Gorsse­lnaren zijn er al meer dan 300 vragen­lijsten ingevuld. Ruim 10% van de repons bestaat uit de speciaal voor jongeren bedoelde enquête. De werkgroep is er blij mee. ... lees meer..

2016

Coronajournaal, anders denken, anders doen (13-05-2020)

In dit tiende (en laatste) Corona­journaal: we kunnen weer zwemmen en naar de bieb, MORE maakt plannen voor heropening, de boeken­markt bij de molen is nu dagelijks open en Canticum krijgt finan­ciële steun. En: straks weer een terras­je pakken! ... lees meer..

1084

Ook in Gorssel EnergieBespaarWeken

LochemEnergie organiseert acht Energie­Bespaar­Weken, met elke week een cadeautje waarmee bewoners hun energie­rekening kunnen verlagen. Ook in Gorssel slaat de actie aan. Deze week geeft Lochem­Energie deur­veren cadeau. ... lees meer..

2684

ING-Servicepunt bij Bechtle gaat sluiten

Het ING Servicepunt bij kantoor­boekhandel Bechtle verdwijnt per 15 mei. Op 15 juni komt er een zogenaamde Geld­maat voor in de plaats. ... lees meer..

1967

Enquête woonwensen Gorssel

De Dorpsraad Gorssel en de gemeente Lochem doen onderzoek naar de woon­wensen van inwoners van Gorssel en van mensen die graag in Gorssel zouden willen wonen. Er zijn twee enquêtes gemaakt: één algemene enquête en één voor jongeren tot 29 jaar. ... lees meer..

1903

Coronajournaal, anders denken, anders doen (08-05-2020)

In dit negende Corona­journaal: de kinderen mogen weer - parttime - naar school, geluks­momenten in De Borkel, China Town weer open voor afhalen, diëtisten helpen corona­patiënten bij herstel en Hester Bolink van TUI blijft optimis­tisch. ... lees meer..

1872

Mode met een bijzonder Gorssels randje

Boga Fashion in Zutphen presenteert op een bijzondere manier haar collectie. Schilderes Boukelien Schenkels-Brinkman uit Gorssel portretteerde een aantal dames gekleed in de zomer­collectie. De schilderijen geven een bijzondere sfeer aan de winkel. ... lees meer..

1394

Dodenherdenking stiller dan ooit

Een klein comité van de Oranje­vereniging Gorssel bracht op 4 mei bloemen bij de graven van de slacht­offers van de Tweede Wereld­oorlog op de begraaf­plaats in Gorssel. Dit jaar was het, zonder publiek, stiller dan ooit. ... lees meer..

2008

Te huur: Poststraat 3-D

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aan­bod betreft een apparte­ment aan de Poststraat 3-D. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toe­wijzing. ... lees meer..

1144

Openluchttheater annuleert alle voorstellingen

De eerste twee voorstellingen van het seizoen waren al afgelast in verband met de corona­maatregelen. Nu heeft het Open­lucht­theater Gorssel besloten ook de volgende voor­stellingen te annuleren. ... lees meer..

1576

Scouting is weer begonnen!

Scouting IJsselgroep heeft de opkomsten voor welpen, scouts en explorers hervat. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de ad­viezen van de overheid. Op 2 mei jl. was de eerste op­komst. lees meer..

2544

Snelfietsroute Deventer-Zutphen stapje verder

Al jaren wordt gesproken over een snel­fiets­route (F348) tussen Deventer en Zutphen. Nu is dan eindlijk een voorkeurs­route vast­gesteld. Er komen twee fiets­tunnels: een bij Epse en een aan de zuidzijde van de Hoofdstraat. ... lees meer..

2144

Coronajournaal: anders denken, anders doen (1 mei 2020)

In dit achtste Coronajournaal: Koningsdag, anders maar toch feestelijk, Boertie Optiek en Eerlijk! Genieten zijn weer open, de pont vaart weer en met een nieuwe schipper, bij de Zorgtuin gaat het zonder bezoekers ook gewoon door, en hoe gaat het met Henri en Linda van B&... lees meer..

951

Swing Cooperation krijgt steun van Rabobank

Het coronavirus en de maatregelen ertegen treffen niet alleen ondernemers. Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel kan door deze maatregelen niet repeteren en inkomsten­bronnen zoals optredens en collectes zijn weggevallen. Rabobank bood een helpende hand. ... lees meer..

1427

Prikbord in coronatijd

Het Prikbord op Gorssel.nl was altijd al de meest bezochte rubriek op de website, maar in deze corona­tijd neemt het gebruik nog meer toe. Het aantal geplaatste prikkers stijgt en het Prik­bord wordt de laatste weken circa 800 keer per dag bezocht. lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30