Juni 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1228

Meer (speel)ruimte voor zwembad

Nu in heel Nederland de lockdown langzaam aan wordt afgebouwd, krijgt ook zwembad De Boskoele meer ruimte. Aanmelden om te kunnen zwemmen is niet meer verplicht en ook het minimum aantal toe­gestane bezoekers is verruimd. ... lees meer..

1754

Te huur: Poststraat 1-C

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een appartement aan de Poststraat 1-C. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toe­wijzing.  ... lees meer..

1143

Gemeenteloket blijft open tot en met 2023

­Al bij het begin van de algemene beschouwingen in de raad van 29 juni werd duidelijk dat alle fracties het gemeente­loket in Gorssel open willen houden. Het bezuinigings­voorstel van het college - sluiting van het loket - is hiermee van de baan. lees meer..

1813

Renovatie JanBrandhof bijna klaar

De renovatie van de JanBrandhof aan de Molenweg is bijna klaar. Op 18 juli kunnen de bewoners weer terug naar hun vernieuwde, echte thuis. Ze zijn er blij mee. Gorssel.nl ging een kijkje nemen. ... lees meer..

1452

Permacultuur in de moestuin

Valérie van Dijck geeft op De Veldhof opnieuw een tweedaagse cursus ‘Perma­cultuur in je moes­tuin’. De cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die op natuurlijke wijze groente wil telen. Les­data zijn 4 juli en 19 september. ... lees meer..

1400

Henk Veenendaal sluit tuinoptredens De Borkel af

Drie maanden lang gaven muziek­gezelschappen tuin­optredens bij De Borkel, tot genoegen van de aan huis gebonden be­woners. Zaterdag 20 juni trad zangeres Emmy Scheurwater op en vanmiddag sloot Henk Veenen­daal de reeks af. ... lees meer..

1178

Buitenkunstig op stoom, maar dan in 2021

Helaas kon de editie van Buitenkunstig Gorssel, dit jaar op 21 juni, niet doorgaan. Het team hief vandaag in plaats daarvan het glas op de editie voor volgend jaar. ... lees meer..

2280

GorsselKort: 19 juni 2020

In deze aflevering van GorsselKort onder meer: Gorsselse Marjon Weijenberg-Regen­spurg opent winkel in woon­accessoires naast Swits, Stayokay in Kring van Dorth heeft vertrouwen in de toe­komst en gratis proef­trainingen bij HC Gorssel/Epse. ... lees meer..

1469

Yogalessen bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Gezondheids­centrum van Bronk­horst start met yoga­lessen. Zij hebben het stokje over­genomen van het onlangs gestopte SH Studio. Volgens de richtlijnen kunnen vanaf 1 juli de lessen beginnen. ... lees meer..

1131

Meepraten over afvalinzameling

De gemeente Lochem maakt een nieuw afval­beleids­plan. Inwoners kunnen mee­praten door het invullen van een vragen­lijst via Lochem Spreekt. Invullen kan tot met 13 juli. ... lees meer..

2529

Onrust over voorkeurstracé snelle fietsroute

Cleantech Regio heeft een voorkeursvariant voor een snelfiets­route Deventer, Lochem en Zutphen gekozen. Leden van de begeleidende Klankbord­groep en omwonenden wijzen deze route echter af en ook de gemeente­raad van Lochem heeft vragen. ... lees meer..

1258

Trouw enthousiast over expositie Jan Mankes

"Niets in het werk van schilder Jan Mankes is groots en meeslepend, maar hij zorgt ervoor dat je met verwondering naar het dood­gewone kijkt." De kunst­redactie van dagblad Trouw bezocht de overzichts­tentoonstelling van Jan Mankes in Museum MORE. lees meer..

978

Elektriciteit besparen met LochemEnergie

In de achtste week van de Energie­Bespaar­Weken geeft Lochem­Energie cadeaus om stroom te besparen. Bestellen kan tot en met 22 juni. ... lees meer..

1116

SWL zoekt vrijwilliger deskresearch

De Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers in de gemeente Lochem. SWL zelf zoekt een co-onderzoeker voor bureauonderzoek. ... lees meer..

2555

‘Gorssels Goed’: verrassende en inspirerende wandeling

Gorssel heeft er een bijzondere wandel­route bij. Een korte wandeling door het hart van het dorp langs markante en historische plekken. Met boeiende en leuke toelichting die via QR-codes kan worden opgehaald. ... lees meer..

2237

GorsselKort: 12 juni 2020

In GorsselKort onder meer: voetbal 2-daagse, dode reeën rond Amelte, de Avond4­Daagse, de Vuller­school weer naar buiten, uitkijk­punten bij de Eefdese sluis beperkt open en Tram­station voorlopig nog dicht. ... lees meer..

2474

Gorssels Kaashuys nu ruimer en nog mooier

Het Gorssels Kaashuys & Wijnkooperij is verbouwd. Er is een grote wijn­afdeling bijgekomen en ook de kazen en delicatessen hebben nu meer ruimte. ... lees meer..

1205

Mooie opbrengst plantenmarkt Plein 9

De plantenmarkt ten bate van een opknapbeurt voor de speeltuin aan het Acacia­plein heeft € 1.115 opgebracht. De ver­koop loopt nog door tot en met 30 juni. ... lees meer..

1195

Gratis water besparen met LochemEnergie

In de zevende week van de Energie­Bespaar­Weken geeft LochemEnergie aan inwoners van de gemeente Lochem cadeaus om water te besparen. Bestellen kan tot en met 15 juni. ... lees meer..

2844

Geslaagd in coronatijd

Door de coronamaatregelen kwam er voor de eind­examenklassen een abrupt einde aan het studiejaar. Er waren geen centrale eind­examens en 4 juni werd landelijke slaag­dag. Gorssel.nl stelde geslaagden uit Gorssel een aantal vragen. ... lees meer..

2262

Te huur: Acaciaplein 3 en Poststraat 3-H

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een laagbouw­woning aan het Acacia­plein 3 en een appartement (via loting) aan de Post­straat 3-H. ... lees meer..

2251

Geslaagde pubquiz De Hoek met donaties voor de ouderen

Maar liefst 40 teams met 200 deelnemers deden zaterdag 30 mei mee aan de online pubquiz van De Hoek. Zij zorgden voor een spectaculaire avond én een geweldige opbrengst voor de verzorgings­huizen van Gorssel, Epse en Eefde. ... lees meer..

3291

‘Chair-man’ Peter Dieperink overleden

Het redactieteam van Gorssel.nl werd opgeschrikt door het plotselinge over­lijden op 1 juni 2020 van Peter Dieperink, de man achter het bedrijf ‘Chair-man.nl’. Peter heeft onze website gebouwd en was sinds het begin ook onze webhost. ... lees meer..

1404

Cursus permacultuur in de moestuin

Valérie van Dijck van tuinderij De Veldhof in Joppe geeft een tweedaagse cursus ‘Perma­cultuur in je moestuin’, bedoeld voor iedereen met een moes­tuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen.  ... lees meer..

1215

Gratis tochtstrips van LochemEnergie

EnergieBespaarWeken van LochemEnergie: deze week gratis tochtstrips voor iedere in­woner van de gemeente Lochem. Bestel uiterlijk 8 juni. ... lees meer..

1204

De Boskoele geeft ZwemVeiligTraining

Niet alle kinderen zwemmen regelmatig of ze kunnen alleen maar de schoolslag. De Boskoele geeft een training om de totale zwem­vaardig­heid te verbeteren. ... lees meer..

1324

Tweede Pinksterdag 2020 in Gorssel

Tweede Pinksterdag in Gorssel. Nu we de teugels weer een beetje kunnen laten vieren (zij het in aan­gepaste vorm), komt er ook in Gorssel voorzichtig wat meer leven in de brouwerij. Een kleine foto-impressie. ... lees meer..

Resultaten 1 - 27 van 27