Archief per maand

Juli 2020

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1911

Te huur: Rietdekkerweg 49

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een apparte­ment aan de Rietdekker­weg 49. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

1173

Aquarellen van At Flierman in het Tramstation

Tot en met 3 september exposeert Eefdenaar At Flierman aquarellen in het Tram­station in Gorssel. Het geëxposeerde werk bestaat uit stads- en strand­gezichten en stil­levens. Tot en met... lees meer..

1433

Bijzonder bord verdwenen bij Tramstation

Zoals eerder gemeld zijn in Gorssel onlangs veel vernielingen gepleegd. Ook een bijzonder bord naast het Tram­station is verdwenen. De Elf Marken hoopt het bord snel terug te zien.  Een lees meer..

1026

Bewoners van De Borkel brengen hun dank uit

Toen op 13 maart de voordeur op slot ging vanwege corona en er geen bezoekers meer binnen konden komen veranderde er veel in De Borkel. Maar vergeten werden de bewoners niet. Dankzij optredens in de t... lees meer..

1788

Boudewijn Wittenberg: jonge ondernemerszin

Wat doe je als je opleiding is afgerond, je tijdelijke werk door het coronavirus stopt en de vervolg­opleiding pas in september begint? Voor Boudewijn Wittenberg de aanleiding om zelf te gaan onde... lees meer..

725

Galerie Stijl is weer open

Galerie Stijl in Eefde is weer geopend. Er zijn exposities van Beatrice van der Meer, Gerard van der Horst en Carl Möller. Bij de galerie is ook een prachtige beeldentuin. Galerie Stijl in Eefde is... lees meer..

1130

Vernielingen in Openluchttheater

In het Openluchttheater Gorssel zijn de laatste dagen veel vernielingen aangericht. De beheerder van het theater vraagt in de Buurt WhatsAppgroep omwonenden een oogje in het zeil te houden. Verniel... lees meer..

1347

Dorien Plaat exposeert in Deventer

De Gorsselse kunst­schilderes Dorien Plaat exposeert van 23 juli tot 6 september in Galerie DNA in Deventer. De Gorsselse kunstschilderes Dorien Plaat exposeert van 23 juli tot 6 september 2020... lees meer..

1673

Genieten tijdens het Tuinrondje Gorssel 2020

Je raakt niet uitgekeken en het is een hele klus om de zes prachtige tuinen die mee­deden aan het Gorssels Tuin­rondje te bezoeken. Ook Gorssel.nl maakte met pen, papier en foto­toestel de... lees meer..

1194

Zomerse fotoserie

Is het u al opgevallen? In de kop van de website ‘draait’ een nieuwe fotoserie. Het is een zomerse mix van fraaie natuur in het buitengebied en levendigheid in het centrum. Een goede impressie voor on... lees meer..

1012

Fietsroute langs fraaie bermen en zonnebloemlinten

Meer weten over hoe de gemeente de bermen onderhoudt (of juist zo min mogelijk) en genieten van de zonne­bloem­linten die ook dit jaar weer langs veel akkers zijn gezaaid? In een flyer van de ... lees meer..

1254

Zomerse kunstroute Gorssel-Eefde

Tijdens een kunstroute eind augustus en begin september zetten kunstenaars in Gorssel en Eefde hun deuren open. In Eefde laten kunste­naars hun werk zien in galerie Nikko aan de Mettrayweg en in G... lees meer..

1500

Te huur: Goudenregenstraat 6

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Goudenregenstraat 6.  IJsseldal Wonen biedt in de... lees meer..

1430

‘Tuinrondje Gorssel’ op 25 en 26 juli 2020

Op 25 en 26 juli vindt het tweede ‘Tuinrondje Gorssel’ plaats. Zes tuin­eigenaren stellen hun tuin open voor bezoekers. De tuin­eigenaren: “Het was nog spannend, maar met de verruiming van de ... lees meer..

1338

Gorssels erfgoed in de Zorgtuin

Veel Gorsselnaren zullen zich nog wel de Julianabank herinneren, die tussen het gemeente­huis en De Roskam stond. De bank moest wijken bij de bouw van Museum MORE, maar heeft nu een prominente ple... lees meer..

2267

Afscheid van juf Trudy

Juf Trudy nam vandaag (17 juli) na 25 jaar afscheid van de Vullerschool. Natuurlijk namen de kinderen op gepaste wijze afscheid van hun juf. Maar: “Jullie gaan mij terug­zien op het school­ple... lees meer..

1197

Nieuwe haltetijden chemokar

Het Gorsselse inleverpunt voor klein chemisch afval heeft nieuwe haltetijden. De chemo­kar staat op de eerste zaterdag van de maand tussen 13.00 en 14.00 uur bij de brandweer­kazerne aan de Ho... lees meer..

1157

Nieuwe kinderdanslessen van Carmen Stuitje

Carmen Stuitje begint in september weer met kleuterdans- en dansmix­lessen in ’t Tref­punt. De eindpresentatie van dit jaar vond plaats op een mooie locatie in het buiten­gebied van lees meer..

1864

Resultaten enquête woonwensen Gorssel bekend

De enquête naar de woonwensen van (aspirant) Gorsselnaren die onlangs is gehouden heeft een grote respons op­geleverd. De ontvangen gegevens worden geanalyseerd en verwerkt in een Woon­visie v... lees meer..

1203

Zomerlessen bij In voor yoga

Yogadocente Karin Hibma geeft in juli en augustus een serie zomerlessen Hatha yoga. De lessen vinden plaats op maandag­avond, woensdag­morgen en woensdag­avond, zoveel mogelijk buiten in G... lees meer..

1489

Biologische-groentenkraam bij ’t Trefpunt

Gorssel kan sinds 1 juli wekelijks vers geoogste biologische groenten kopen bij de markt­kraam van Hartelijke Groenten. De kraam staat op woensdag­ochtend bij ’t Trefpunt. Sinds 1 juli 2020... lees meer..

1835

GorsselKort (7 juli 2020)

In deze aflevering van GorsselKort geluks­momenten bij De Borkel, meiden­clinic bij VV Gorssel, er komt deze zomer weer een Hutten­dorp en gemeenteraad wijst voorkeurs­route F348 unani... lees meer..

2580

Verkeershinder en afsluitingen A1

Van zaterdag 11 juli tot en met zondag 23 augustus 2020 is er extra verkeers­hinder op de A1 i.v.m. de werk­zaamheden. O.a. de oprit bij Deventer in oostelijke richting is afgesloten. Rijks... lees meer..

4338

Huisartsenpraktijk Hulshof gaat verhuizen

Aan vier generaties bewoning door huisartsen van het pand aan de Hoofdstraat 52 in Gorssel komt een einde. Huisartsen­praktijk Hulshof vertrekt per 13 juli 2020 naar Hoofd­straat 14, naast de ... lees meer..

1316

Gedenkwaardige derde VV Gorssel Pubquiz

Na de eerste twee edities van de VV Gorssel Pubquiz in 2019 moest er natuur­lijk ook een derde editie komen. En dat is gelukt: op 4 juli in een ‘outdoor’­versie. Het team Rot Weiss Gorssel won... lees meer..

876

Er hangt weer kunst in de hal van ’t Trefpunt

Vanwege de corona­maatregelen moest ‘t Trefpunt de deuren enkele maanden gesloten houden. Gelukkig komt het sociale en sportieve leven zo lang­zamerhand weer op gang. Tijd om de kunst aan de w... lees meer..

1059

Toch een concert in het Openluchttheater

Het Gorssels openlucht­theater heeft helaas alle concerten voor dit jaar moeten afgelasten. Niettemin was er op 10 juni j.l. een optreden van Moonyard van Stef Woestenenk. Zonder publiek, maar de ... lees meer..

1332

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Betsy van Huizen, Erik Bötzel en Henk Veenendaal kregen vandaag de versierselen uit­gereikt die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bij­eenkomst op 24 april ... lees meer..

1957

Tijdelijke afsluiting fietspad langs Quatre Bras

Op 6 juli beginnen ca. drie weken durende voorbereidende werkzaamheden voor de recon­structie van het kruis­punt Quatre Bras. De Flierderweg en het fiets­pad langs het kruis­punt worde... lees meer..

3310

’t Sfeerhuis Gorssel doet zijn naam eer aan

Woensdag 1 juli ging de droom van Marjon Weijenberg-Regenspurg in vervulling: ze opende haar eigen decoratie- en woon­winkel aan de Hoofdstraat, 't Sfeerhuis Gorssel. Gorssel.nl ging erheen voor e... lees meer..

2169

GorsselKort (1 juli 2020)

In deze aflevering van GorsselKort onder meer: Juicy Fruity bij Zachtfruit­bedrijf Makkink, versoepeling bij ’t Tref­punt, kinderen kunnen weer naar de Zorgtuin, kerk­gang is weer mog... lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31