Augustus 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1745

Kunstroute Gorssel-Eefde toont breed palet aan kunstuitingen

Op zeven locaties in Gorssel en Eefde gaven twaalf kunstenaars afgelopen weekend een inkijk in hun kunstwereld. Verrassend veel bezoekers genoten van een grote verscheidenheid aan kunst. Ook komend weekend zijn de ateliers nog geopend. ... lees meer..

706

Raad vergadert weer in het gemeentehuis

Vanaf de Politieke Avond van 7 september vergadert de gemeenteraad weer in het gemeente­huis in Lochem. Live meespreken bij een tafelgesprek is ook weer mogelijk, maar publiek kan de Politieke Avond nog niet bij­wonen.  ... lees meer..

715

Vergaderruimte beschikbaar bij ’t Trefpunt

Het nieuwe seizoen in t Trefpunt is weer begonnen. Vanwege afzeggingen door COVID is er op verschillende avonden en overdag nog vergade­rruimte beschikbaar, geschikt voor vijftien personen. ... lees meer..

875

YOIN Yoga en Pilates weer open

YOIN Yoga en Pilates studio in ’t Trefpunt is vanwege het corona­virus vijf maanden gesloten geweest. Gelukkig kunnen de online en outdoor lessen nu weer plaats­maken voor lessen in de vernieuwde studio. ... lees meer..

1698

IJsseldal Wonen verkoopt Den Oldenhof

IJsseldal Wonen heeft Den Oldenhof verkocht. Het pand paste niet meer in het beleid van de woning­corporatie: het aanbieden van betaalbare woningen aan mensen met een bescheiden inkomen. ... lees meer..

1525

Doppen sparen voor geleidehonden

Diana Kroeze spaart al jaren doppen voor het Koninklijk Nederlands Geleide­honden Fonds (KNGF). De doppen zijn geld waard en dat wordt gebruikt om honden te trainen voor bijvoorbeeld blinden. U kunt Diana helpen door doppen bij haar te brengen. ... lees meer..

1798

Te huur: Veldhofstraat 23

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een eengezins­woning aan de Veldhofstraat 23. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

983

Oefencross bij Semper Fidelis

­De Eventing die Semper Fidelis jaarlijks in september organiseert, kan vanwege de corona­beperkingen dit jaar niet doorgaan. Maar de rijvereniging organi­seert op zaterdag 29 en zondag 30 augustus een ‘Oefen­cross’. Publiek is welkom. lees meer..

844

Start nieuw seizoen Scouting IJsselgroep

Zaterdag 29 augustus is het weer zover: dan gaat het nieuwe seizoen bij Scouting IJssel­groep van start. “We gaan er weer vol tegenaan!” ... lees meer..

1452

‘Vaste Prik’ succesvol van start

Het nieuwe initiatief van ‘Samen voor Gorssel’, gezamenlijk zwerfvuil opruimen, is zaterdag 22 augustus succes­vol van start gegaan. “We hebben iets nuttigs gedaan in aangenaam gezel­schap”. ... lees meer..

1905

Epse in oefenduel te sterk voor VV Gorssel

Op sportpark Gerstlo, de thuis­haven van de voetbal­vereniging Gorssel, vond zaterdag­middag een oefenwedstrijd tussen Gorssel en Epse plaats. Een beladen duel, ook al was het vriendschappelijk. ... lees meer..

921

Prachtig optreden bij De Borkel dankzij Pubquiz De Hoek

De Borkel heeft in juni een cheque van € 233 ontvangen van De Hoek. Het was de opbrengst van een digitale pubquiz die het café had georganiseerd. Dinsdag 18 augustus werd die cheque verzilverd met een prachtig optreden van Duo Remix. ... lees meer..

781

Mantelzorgcompliment voor mantelzorgers

Wie in de gemeente Lochem intensief voor een ander zorgt of iemand kent die dat doet, kan bij de gemeente een zogenaamd mantel­zorgcompliment aanvragen. Dat kan tot 30 november. ... lees meer..

2102

Ds Bargerbos vertrekt uit Gorssel

Daan Bargerbos, predikant in de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse, heeft een beroep naar Diever/Dwingeloo aangenomen en vertrekt uit Gorssel. Ook Atelier Het Rode Schaap van zijn echt­genote verdwijnt uit het dorp. ... lees meer..

1918

Te huur: Smitskamp 28

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een laagbouw­woning aan de Smits­kamp 28. De minimum­leeftijd is 55 jaar.  ... lees meer..

1136

SWL zoekt interviewers

Voor een onderzoeksproject is SWL op zoek naar vrijwilligers om interviews af te nemen bij 55-plussers in de gemeente Lochem. Het project draagt de naam ‘Grijs met een glimlach’. ... lees meer..

1806

Gratis nieuw bankje voor het OLT

Enkele dagen na het nieuws over vernielingen in het Openluchttheater heeft Dirk van Hel­voort van De Poorte gratis een nieuwe bank geplaatst. Ook het herdenkings­bord bij het Tramstation is weer terecht. ... lees meer..

1030

‘Lol met je knol’ bij Semper Fidelis

Op 15 augustus organiseert Semper Fidelis een ‘lol met je knol dag’, een dag die in het teken staat van ‘plezier met je paard’. Iedereen is wel­kom, je hoeft geen lid te zijn van Semper Fidelis of een andere rij­­vereniging. ... lees meer..

947

Kapelconcerten verplaatst naar Zutphen

De nieuwe concertreeks van Kapel op ’t Rijsselt wordt verplaatst naar de Buiten­sociëteit in Zutphen. De kapel in Eefde biedt onvoldoende ruimte om de bezoekers ‘corona­proef’ te ontvangen. ... lees meer..

1083

IJsseljazz 2020 afgelast

De 15e editie van IJsseljazz, die gehouden zou worden op 13 september, wordt verplaatst naar 2021. De ont­wikkelingen rondom COVID-19, de maatregelen van de overheid en het advies van experts maken deze keuze on­vermijdelijk.  ... lees meer..

1184

‘Vaste Prik’: samen zwerfafval opruimen

‘Vaste Prik ’is een nieuw initiatief van ‘Samen voor Gorssel’: vanaf 22 augustus maandelijks gezamen­lijk een ochtend zwerf­afval opruimen. Iedereen kan meedoen.  ... lees meer..

2545

‘Boucante’, brocante aan huis

De liefde tussen Boukelien Brinkman en Boudewijn Schenkels leidde niet alleen tot een huwelijk, maar was ook de basis van de huidige ‘brocante aan huis’ aan de Parallel­weg. “We doen het voor de lol en kopen in wat we zelf ook mooi vinden”. ... lees meer..

1783

De kerk in Gorssel en zijn voorgangers

In het laatste ‘Erfgoednieuws’, een nieuwsbrief van de gemeente, is een foto van ‘de echte kerk’ in Gorssel, zoals hij er vroeger uitzag, in een foto van de huidige situatie geplakt. Maar wat is nou de ‘echte’ kerk?  ... lees meer..

1322

Snellaadpaal en zonnedak in Gorssel

Twee projecten van LochemEnergie in Gorssel naderen hun voltooiing. Op het plein bij de kerk is de fundering gelegd voor een snel­laadvoorziening voor elektrische auto’s en op het dak bij Boschloo aan de Eek­weg zijn 200 zonne­panelen geplaatst. ... lees meer..

Resultaten 1 - 24 van 24