Archief per maand

September 2020

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
607

Gemeenteloket toch niet open op 7 oktober

Onlangs was aangekondigd dat het gemeente­loket in Den Oldenhof na een sluiting sinds het begin van de corona­periode weer open zou zijn vanaf 7 oktober. Helaas is dit besluit weer terug­g... lees meer..

1186

Bewegen met Bianca Gardien

Vanaf vrijdag 2 oktober laat Bianca Gardien Gorssel weer bewegen. Wandelen met oefeningen vanaf het Bos­restaurant in Joppe. De eerste keer kun je gratis meedoen. Vanaf vrijdag 2 oktober 2020 l... lees meer..

723

Kinderboekenweek 2020: ‘Terug in de tijd'

Van 30 september tot en met 11 oktober  is het weer Kinderboeken­week. Het thema is dit jaar ‘Terug in de tijd’. Boeken brengen geschiedenis tot leven. De wereld van vroeger wordt t... lees meer..

1836

Historische plaatjes sparen bij Jumbo Brinkman

Jumbo Brinkman brengt een verzamelalbum uit, waarvoor historische plaatjes van de voormalige gemeente Gorssel gespaard kunnen worden. Het eind­resultaat is een album met veel informatie over ... lees meer..

938

Gemeenteloket binnenkort weer open

Het gemeenteloket in Den Oldenhof gaat op woensdag 7 oktober weer open, net als voor­heen alleen op afspraak. Er wordt rekening gehouden met de RIVM-maat­regelen. Het gemeenteloket in Den O... lees meer..

1162

Douglaslaan en omliggende straten op de schop

­Binnenkort worden werkzaamheden uit­gevoerd aan en rond de Douglaslaan. Riolering, bestrating, openbaar groen en water­leidingen worden vernieuwd. Het werk begint op 12 oktober en wordt n lees meer..

1762

Griepcampagne 2020: belangrijk nieuws

Vanwege de anderhalve-meter maatregelen zal de jaarlijkse griep­vaccinatie in Epse en Gorssel dit jaar anders verlopen. De vaccinaties vinden plaats in de Spor­hal Epse en in ’t Trefpunt in Go... lees meer..

784

Netwerkcoach gezocht

De Stichting Welzijn Lochem zoekt een vrijwillige netwerkcoach, die mensen helpt hun sociale net­werk uit te breiden. De coach werkt volgens de methode ‘Natuurlijk, een netwerk­coach’. De V... lees meer..

808

Zonovergoten Kubbtoernooi op het Acaciaplein

Op een zonovergoten Acaciaplein werd op zondag 20 september het derde Kubb­toernooi gespeeld, georganiseerd door de Gorsselse kubbclub ‘Plein­vrees’. Maar liefs 24 teams streden fanatiek om de... lees meer..

844

Jubileum en nieuw clubhuis voor Scouting IJsselgroep

Afgelopen zaterdag 19 september was het feest bij Scouting IJsselgroep, want het was alweer 75 jaar geleden dat de eerste ‘Scoutingopkomst’ plaatsvond achter De Roskam. Tegelijkertijd werd de aftrap g... lees meer..

893

Dodelijke schimmel bedreigt salamanders

Een dodelijke schimmel bedreigt de Nederlandse salamanders. Ook in Gorssel is de schimmel aan­getroffen. Stichting RAVON doet een dringende oproep om dode of zieke salamanders te melden. Al bij... lees meer..

913

Buiten trainen op banken van Maarten Kien

Bij Sneeuwfit Zutphen gaat op 23 september in de ochtend een nieuwe hardloopgroep van start rond de Zeven­sprong in Joppe. Daar staan ook mooie boomstam­banken van Maarten Kien, als trainings&... lees meer..

1737

Prijzen voor wijngaard de Zessprong

Een feestelijke middag was het op zondag 20 september bij wijngaard De Zessprong. De wijnen van Hans en Dies Wichers zijn dit jaar in de prijzen gevallen. En dat werd gevierd met proeverijen, hapjes e... lees meer..

926

Afscheid ds. Daan Bargerbos

­Ds. Bargerbos verlaat na negentien jaar de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse. Hij vertrekt naar de Hervormde gemeenten van Diever/Dwingeloo. Op 3 en 4 oktober zijn er afscheids­bijeenkomsten lees meer..

630

Wie groen doet, goed ontmoet

Op 18 september oogstten kinderen van de Vullerschool pompoenen op de Zorgtuin. Ook plukten ze bloemen voor De Borkel. Het was een fijne middag. ‘Wie groen doet, goed ontmoet’ is het motto van de Z... lees meer..

731

Elektrische deelauto bij Den Oldenhof

­In Gorssel is sinds kort een elektrische deelauto beschikbaar. De Nissan Leaf die de Stichting Welzijn Lochem deelt via LochemEnergie kan ook door derden gereser­veerd worden. Voor Gorssel lees meer..

800

Introductiebijeenkomst ‘Gorssel Bloeit’

De werkgroep Centrum van de Dorpsraad Gorssel lanceert het project ‘Gorssel Bloeit’, met als doel het centrum van Gorssel te verfraaien met bloem­bakken. Een introductie­bijeenkomst is gepland... lees meer..

2812

Reconstructie kruispunt Quatre Bras nabij

Eindelijk is het zover: de reconstructie van het kruispunt Quatre Bras-Flierderweg. Op 21 september beginnen de werk­zaamheden, die in de week van 9 november klaar moeten zijn. In het weekend van ... lees meer..

747

Coronaproof opstarten bij Atelier nr. 15

In oktober begint weer een schilder- en tekencursus bij Aterlier nr.15. Er worden eerst nog door corona uitgevallen lessen in­gehaald, maar aan­melding voor een nieuw les­blok in januari lees meer..

1075

Fusie Sutfene en Sensire

Zorgorganisaties Sutfene en Sensire gaan vanaf 15 september als één organisatie samen verder onder de naam Sensire. Voor de zorg in De Borkel heeft de fusie geen gevolgen. Zorgorganisaties Sutfene ... lees meer..

632

Boekjes & Babbels begint weer

Op 17 september begint de bieb weer met Boekjes & Babbels voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De RIVM-regels worden aan­gehouden: maximaal vijf volwassenen en aan­melding is verplicht.  ... lees meer..

1442

Feestelijke opening zonnepark Boschloo

Huishoudens uit Gorssel en Epse die zelf geen geschikt dak hebben voor zonne­panelen wekken nu toch duurzame energie op via zonne­panelen op een dak van de familie Boschloo in Gorssel. Op 12 s... lees meer..

1439

Nu te zien in Museum MORE

In Museum MORE zijn in het najaar vier tentoonstellingen te bekijken, en vanaf 8 september is in de collectie­opstelling een recent verworven werk van Louis Schrikkel te zien. Tickets moeten nog s... lees meer..

1677

Enderink, een bedrijf om op te bouwen

Overal rond Gorssel en ook verder in de regio kom je de gele borden van Bouw­bedrijf Enderink tegen. Dat maakt nieuwsgierig, en dus sprak Gorssel.nl met Gerrit Enderink. Lees het portret van de bo... lees meer..

1093

AED van VV Gorssel succesvol ingezet

Op 5 september  bleek inzet van de AED van VV Gorssel noodzakelijk. Een deelnemer van een trim­groep werd onwel en vrijwilligers van de voetbal­verening kwamen snel in actie.  ... lees meer..

1094

Kunstroute voor herhaling vatbaar

Dit weekend zetten kunstenaars opnieuw de deuren van hun ateliers in Gorssel en Eefde open. Er is werk te zien van twaalf kunste­naars. Het vorige weekend was een succes, dus nu is er nog een... lees meer..

2722

Wilt u Gorssel.nl steunen?

Gorssel.nl wordt al 9 jaar bijgehouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Toch is er geld nodig om de website en social media in de lucht te houden. Wilt u ons daarbij helpen? Het vrijwil lees meer..

1248

Massage bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Per 1 september verzorgt Simone Huntink sport- en ontspannings­massages bij Gezondheids­­centrum van Bronk­horst. Tot 17 oktober geldt een kennis­makingskorting. Per 1 september... lees meer..

3619

GGG, nieuwe winkel in wit- en bruingoed

Zaterdag 5 september opent Gewoon Goed Gorssel (GGG) zijn deuren aan het Nijverheidsplein in het voormalige pand van Bruggeman Sanitair. Stefan Wester­beek, eigenaar van Sound Wave en nu ook van G... lees meer..

780

Huttendorp kleurt oranje!

Vorige week donderdag en vrijdag werd er weer vrolijk op los getimmerd tijdens Huttendorp Gorssel. In het bos van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald werd alweer de derde editie van dit razen... lees meer..

690

Ontwikkel je schrijftalent met ‘Over de schreef’

Na een succesvol eerste seizoen geeft Lia Nijman in het najaar van 2020 opnieuw de schrijf­cursus ‘Over de schreef’. De cursus is bedoeld voor iedereen die zijn schrijf­talenten verder wil o lees meer..

916

‘Koffieconcerten Epse’ wijkt uit naar kerk Gorssel

'Koffieconcerten Epse' organiseert al enkele jaren concerten op zondag­ochtend in het kerkje van Epse. Helaas is het knusse kerkje te klein om voldoende afstand te houden en daarom zijn de eerst&s lees meer..

825

Kofferbakverkoop bij Semper Fidelis

Semper Fidelis houdt op 19 september in de rijhallen een kofferbak­verkoop van ‘non-food’ artikelen. Deel­nemers kunnen zich nu aanmelden. Publiek is van harte welkom.  Semper Fidelis ... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33