September 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

685

Gemeenteloket toch niet open op 7 oktober

Onlangs was aangekondigd dat het gemeente­loket in Den Oldenhof na een sluiting sinds het begin van de corona­periode weer open zou zijn vanaf 7 oktober. Helaas is dit besluit weer terug­gedraaid vanwege de recente ontwikkelingen. ... lees meer..

1298

Bewegen met Bianca Gardien

Vanaf vrijdag 2 oktober laat Bianca Gardien Gorssel weer bewegen. Wandelen met oefeningen vanaf het Bos­restaurant in Joppe. De eerste keer kun je gratis meedoen. ... lees meer..

802

Kinderboekenweek 2020: ‘Terug in de tijd'

Van 30 september tot en met 11 oktober  is het weer Kinderboeken­week. Het thema is dit jaar ‘Terug in de tijd’. Boeken brengen geschiedenis tot leven. De wereld van vroeger wordt tastbaar. ... lees meer..

1981

Historische plaatjes sparen bij Jumbo Brinkman

Jumbo Brinkman brengt een verzamelalbum uit, waarvoor historische plaatjes van de voormalige gemeente Gorssel gespaard kunnen worden. Het eind­resultaat is een album met veel informatie over de historie van de voor­malige gemeente Gorssel. ... lees meer..

1020

Gemeenteloket binnenkort weer open

Het gemeenteloket in Den Oldenhof gaat op woensdag 7 oktober weer open, net als voor­heen alleen op afspraak. Er wordt rekening gehouden met de RIVM-maat­regelen. ... lees meer..

1252

Douglaslaan en omliggende straten op de schop

­Binnenkort worden werkzaamheden uit­gevoerd aan en rond de Douglaslaan. Riolering, bestrating, openbaar groen en water­leidingen worden vernieuwd. Het werk begint op 12 oktober en wordt naar verwachting rond half juni 2021 afgerond. lees meer..

1829

Griepcampagne 2020: belangrijk nieuws

Vanwege de anderhalve-meter maatregelen zal de jaarlijkse griep­vaccinatie in Epse en Gorssel dit jaar anders verlopen. De vaccinaties vinden plaats in de Spor­hal Epse en in ’t Trefpunt in Gorssel.  ... lees meer..

876

Netwerkcoach gezocht

De Stichting Welzijn Lochem zoekt een vrijwillige netwerkcoach, die mensen helpt hun sociale net­werk uit te breiden. De coach werkt volgens de methode ‘Natuurlijk, een netwerk­coach’. ... lees meer..

918

Zonovergoten Kubbtoernooi op het Acaciaplein

Op een zonovergoten Acaciaplein werd op zondag 20 september het derde Kubb­toernooi gespeeld, georganiseerd door de Gorsselse kubbclub ‘Plein­vrees’. Maar liefs 24 teams streden fanatiek om de eer. Team The Moon was winnaar. ... lees meer..

962

Jubileum en nieuw clubhuis voor Scouting IJsselgroep

Afgelopen zaterdag 19 september was het feest bij Scouting IJsselgroep, want het was alweer 75 jaar geleden dat de eerste ‘Scoutingopkomst’ plaatsvond achter De Roskam. Tegelijkertijd werd de aftrap gegeven voor de verbouwing van het club­huis. ... lees meer..

1068

Dodelijke schimmel bedreigt salamanders

Een dodelijke schimmel bedreigt de Nederlandse salamanders. Ook in Gorssel is de schimmel aan­getroffen. Stichting RAVON doet een dringende oproep om dode of zieke salamanders te melden. ... lees meer..

994

Buiten trainen op banken van Maarten Kien

Bij Sneeuwfit Zutphen gaat op 23 september in de ochtend een nieuwe hardloopgroep van start rond de Zeven­sprong in Joppe. Daar staan ook mooie boomstam­banken van Maarten Kien, als trainings­toestel en als rust­punt. ... lees meer..

1866

Prijzen voor wijngaard de Zessprong

Een feestelijke middag was het op zondag 20 september bij wijngaard De Zessprong. De wijnen van Hans en Dies Wichers zijn dit jaar in de prijzen gevallen. En dat werd gevierd met proeverijen, hapjes en muziek. ... lees meer..

1227

Afscheid ds. Daan Bargerbos

­Ds. Bargerbos verlaat na negentien jaar de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse. Hij vertrekt naar de Hervormde gemeenten van Diever/Dwingeloo. Op 3 en 4 oktober zijn er afscheids­bijeenkomsten in de kerk in Gorssel. lees meer..

711

Wie groen doet, goed ontmoet

Op 18 september oogstten kinderen van de Vullerschool pompoenen op de Zorgtuin. Ook plukten ze bloemen voor De Borkel. Het was een fijne middag. ... lees meer..

885

Elektrische deelauto bij Den Oldenhof

­In Gorssel is sinds kort een elektrische deelauto beschikbaar. De Nissan Leaf die de Stichting Welzijn Lochem deelt via LochemEnergie kan ook door derden gereser­veerd worden. lees meer..

870

Introductiebijeenkomst ‘Gorssel Bloeit’

De werkgroep Centrum van de Dorpsraad Gorssel lanceert het project ‘Gorssel Bloeit’, met als doel het centrum van Gorssel te verfraaien met bloem­bakken. Een introductie­bijeenkomst is gepland op 20 oktober in ’t Trefpunt. ... lees meer..

2983

Reconstructie kruispunt Quatre Bras nabij

Eindelijk is het zover: de reconstructie van het kruispunt Quatre Bras-Flierderweg. Op 21 september beginnen de werk­zaamheden, die in de week van 9 november klaar moeten zijn. In het weekend van vrijdag 30 oktober wordt het kruis­punt afgesloten. ... lees meer..

832

Coronaproof opstarten bij Atelier nr. 15

In oktober begint weer een schilder- en tekencursus bij Aterlier nr.15. Er worden eerst nog door corona uitgevallen lessen in­gehaald, maar aan­melding voor een nieuw les­blok in januari van het volgend jaar is wel mogelijk. lees meer..

1202

Fusie Sutfene en Sensire

Zorgorganisaties Sutfene en Sensire gaan vanaf 15 september als één organisatie samen verder onder de naam Sensire. Voor de zorg in De Borkel heeft de fusie geen gevolgen. ... lees meer..

700

Boekjes & Babbels begint weer

Op 17 september begint de bieb weer met Boekjes & Babbels voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De RIVM-regels worden aan­gehouden: maximaal vijf volwassenen en aan­melding is verplicht.  ... lees meer..

1592

Feestelijke opening zonnepark Boschloo

Huishoudens uit Gorssel en Epse die zelf geen geschikt dak hebben voor zonne­panelen wekken nu toch duurzame energie op via zonne­panelen op een dak van de familie Boschloo in Gorssel. Op 12 september vond de feestelijke opening plaats. ... lees meer..

1622

Nu te zien in Museum MORE

In Museum MORE zijn in het najaar vier tentoonstellingen te bekijken, en vanaf 8 september is in de collectie­opstelling een recent verworven werk van Louis Schrikkel te zien. Tickets moeten nog steeds on­line besteld worden. ... lees meer..

1767

Enderink, een bedrijf om op te bouwen

Overal rond Gorssel en ook verder in de regio kom je de gele borden van Bouw­bedrijf Enderink tegen. Dat maakt nieuwsgierig, en dus sprak Gorssel.nl met Gerrit Enderink. Lees het portret van de bouwonderneming in de rubriek Uitgelicht. ... lees meer..

1171

AED van VV Gorssel succesvol ingezet

Op 5 september  bleek inzet van de AED van VV Gorssel noodzakelijk. Een deelnemer van een trim­groep werd onwel en vrijwilligers van de voetbal­verening kwamen snel in actie.  ... lees meer..

1178

Kunstroute voor herhaling vatbaar

Dit weekend zetten kunstenaars opnieuw de deuren van hun ateliers in Gorssel en Eefde open. Er is werk te zien van twaalf kunste­naars. Het vorige weekend was een succes, dus nu is er nog een kans om de Kunst­route te volgen. ... lees meer..

2784

Wilt u Gorssel.nl steunen?

Gorssel.nl wordt al 9 jaar bijgehouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Toch is er geld nodig om de website en social media in de lucht te houden. Wilt u ons daarbij helpen? lees meer..

1370

Massage bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Per 1 september verzorgt Simone Huntink sport- en ontspannings­massages bij Gezondheids­­centrum van Bronk­horst. Tot 17 oktober geldt een kennis­makingskorting. ... lees meer..

4032

GGG, nieuwe winkel in wit- en bruingoed

Zaterdag 5 september opent Gewoon Goed Gorssel (GGG) zijn deuren aan het Nijverheidsplein in het voormalige pand van Bruggeman Sanitair. Stefan Wester­beek, eigenaar van Sound Wave en nu ook van GGG: “Het is nu tijd om te onder­nemen”. ... lees meer..

861

Huttendorp kleurt oranje!

Vorige week donderdag en vrijdag werd er weer vrolijk op los getimmerd tijdens Huttendorp Gorssel. In het bos van Scouting IJsselgroep en Scouting Kompasnaald werd alweer de derde editie van dit razend populaire evenement gehouden. ... lees meer..

766

Ontwikkel je schrijftalent met ‘Over de schreef’

Na een succesvol eerste seizoen geeft Lia Nijman in het najaar van 2020 opnieuw de schrijf­cursus ‘Over de schreef’. De cursus is bedoeld voor iedereen die zijn schrijf­talenten verder wil ont­wikkelen.  lees meer..

1022

‘Koffieconcerten Epse’ wijkt uit naar kerk Gorssel

'Koffieconcerten Epse' organiseert al enkele jaren concerten op zondag­ochtend in het kerkje van Epse. Helaas is het knusse kerkje te klein om voldoende afstand te houden en daarom zijn de eerst­volgende concerten in de kerk van Gorssel. lees meer..

890

Kofferbakverkoop bij Semper Fidelis

Semper Fidelis houdt op 19 september in de rijhallen een kofferbak­verkoop van ‘non-food’ artikelen. Deel­nemers kunnen zich nu aanmelden. Publiek is van harte welkom.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33