Oktober 2020

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1157

N348 bij Quatre Bras afgesloten (ook voor fietsers)

­Van vrijdag 30 oktober 20.00 uur tot maandag 2 november 6.00 uur is de N348 ter hoogte van de Flierder­weg en Quatre Bras­weg in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer en fietsers worden om­geleid. lees meer..

1903

Afval van feestje bij de IJssel

Gorsselse Szandra Stijnman is gewend om tijdens haar wandelingen zwerfafval op te ruimen, maar onlangs schrok ze toch wel van wat ze aantrof: twee bierkratten, flesjes en ander afval in de droogstaande Dommerbeek vlak bij de IJssel. Afval van een feestje, lijkt het. ... lees meer..

1846

Gorsselse molen decor op Dutch Design Week

De molen Geertruida Cornelia was het decor in een online presentatie tijdens de Dutch Design Week in Eind­hoven. Twee studenten lieten hun ‘Restorative Dining’ project zien in een echt Hollands decor. ... lees meer..

1179

Bewoners Hassinkhof blij met duofiets

De bewoners van de Hassinkhof in Gorssel hebben sinds kort een elektrische duo­fiets. Daar zijn ze heel blij mee, maar nu zoeken ze nog mensen die, na een zorgvuldige kennismakings­periode, met ze mee willen fietsen. ... lees meer..

3928

Bladkorven worden weer geplaatst

Vanaf 27 oktober plaatst Circulus-Berkel binnen de kernen van de gemeente weer bladkorven. Alleen voor bladeren dus. Als een korf vol is of oneigenlijk wordt gebruikt kan dit gemakkelijk worden gemeld op een interactieve kaart. ... lees meer..

2197

Zondag 25 oktober laatste dag voor het veer Gorssel-Wilp

Het seizoen zit er weer bijna op voor het Dommerholtsveer. Zondag is de laatste vaardag. Dus komende dagen kunnen wandelaars en fietsers nog even genieten van het zachte nazomerweer en van de mooie IJssel. ... lees meer..

1054

N348 bij A1 afgesloten van 23 tot 26 oktober

Komend weekend, van vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot en met maandag 26 oktober 05.00 uur is de N348 bij de A1 in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. ... lees meer..

1080

Kerk en Jumbo samen in actie voor de Voedselbank

De kerk besteedt jaarlijks in begin november aandacht aan Dankdag door het inzamelen van producten voor de Voedselbank in Zutphen. Dit jaar is er een actie samen met Jumbo Gorssel opgezet. ... lees meer..

952

Oranjevereniging zoekt penningmeester

De Oranjevereniging Gorssel neemt afscheid van drie bestuurs­leden. Twee vacatures zijn al vervuld, maar de vereniging is nog op zoek naar een nieuwe penning­meester. ... lees meer..

1200

‘Afscheid’, Gorssels lied over dementie

De Zorgtuin en De Borkel hebben een warme relatie met elkaar. Het kleurrijk boeket aan ontmoetingen op de Zorgtuin inspireerde Henk van Dort en Juliette Dumoré tot het lied ‘Afscheid’, te zien en te beluisteren via YouTube.  ... lees meer..

1647

Thuis uit eten: veel keus en steun de lokale ondernemers

Met de tweede coronagolf moesten restaurants en cafés hun deuren sluiten, maar veel restaurants zijn overgeschakeld naar afhalen of bezorgen van maaltijden. In Gorssel is volop keus en bestellen kan rechtstreeks zodat u de ondernemers zo veel mogelijk steunt. ... lees meer..

732

Doneren voor zonnebloemen

’t Onderholt wil in de zomer van 2021 weer zonnebloemen langs de mais­velden rond Gorssel laten groeien. Doneren voor meters zonnebloem­lint kan nu. ... lees meer..

686

Introductie ‘Gorssel Bloeit’ afgelast

De introductiebijeenkomst van het project ‘Gorssel Bloeit’, die voor 20 oktober gepland stond, gaat niet door, maar het plan om het centrum te ver­fraaien met groen en bloemen is niet van de baan.  ... lees meer..

930

Film over de Berkel in Museum STAAL

In Museum STAAL is een film te zien over het leven in en rondom de water­spiegel van de Berkel, vanaf Billerbeck in Duits­land tot Zutphen. De film toont de leef­omgeving van vogels, vissen, planten en ook van mensen. ... lees meer..

1406

Snelle fietsroute: nu ook N348-variant in beeld

­Nieuwe ontwikkelingen rond de snelle fietsverbinding tussen Deventer en Zutphen: naast de voorkeurs­variant (deels door het buitengebied tussen Gorssel en Eefde) wordt nu ook een route langs de N348 uit­gewerkt. lees meer..

1035

Afvalcontainer minder vaak aan de weg?

Als het aan het Lochemse college ligt, wordt de grijze container binnen de bebouwde kom volgend jaar nog maar één keer per acht weken geleegd en kan de groene con­tainer in de winter nog maar één keer per vier weken aan de weg.  ... lees meer..

1070

No Romeo’s gaat overstag

Het is één man gelukt het hart van Vocal Group No Romeo’s te veroveren. Sinds september staat het koor namelijk onder leiding van Christoph Mac-Carty. Hij heeft het dirigeerstokje overgenomen van Juliette Dumoré. ... lees meer..

919

Vrijwilligers gezocht voor herstart Gorssels Buffet

Gorsselnaren die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten konden regelmatig aanschuiven in De Brink voor een gezamenlijke maaltijd, een praatje en spelletjes voor kinderen: het Gorssels Buffet. Helaas konden de avonden een paar maanden niet doorgaan. ... lees meer..

1251

Thuis uit eten: afhalen bij het Bosrestaurant

Het Bosrestaurant moet sluiten, maar biedt vanaf vandaag (15 oktober) weer de mogelijk­heid om eten af te halen. Bestellen voor 17.00 uur, alleen nog even op­warmen. ... lees meer..

1513

Griepcampagne 2020 goed verlopen

De jaarlijkse griepvaccinatie op 13 en 14 oktober verliep in Epse en Gorssel anders dan anders. Patiënten konden kiezen voor de Sport­hal Epse of ’t Trefpunt in Gorssel. In Gorssel waren wel lange wachttijden. ... lees meer..

905

Team Opbouwwerk zoekt versterking

Stichting Welzijn Lochem zoekt actieve vrijwilligers voor het Team Opbouwwerk. Het team wil juist in corona­tijd onderzoeken wat in wijken en buurten nog wel mogelijk is en kan creatieve ver­sterking gebruiken. ... lees meer..

933

Help de vleermuis

Vleermuizen zijn belangrijk omdat ze de insectenstand in balans houden. We kunnen ze helpen door een vleermuis­kast op te hangen. De gemeente Lochem stelt daarvoor 50 kasten beschik­baar.  ... lees meer..

804

Dorpsraad schrapt ledenvergadering

De Dorpsraad Gorssel schrapt de voor 15 oktober geplande Algemene Leden­vergadering vanwege de aangescherpte coronaregels. Het financiële verslag over 2019 en andere informatie zijn te vinden op de website van de Dorpsraad. ... lees meer..

831

Weer nieuwe schilderijen in ‘t Trefpunt

De komende maanden hangen er schilderijen van Bauk Zwaan uit Harfsen in de hal van ‘t Trefpunt. Zij experimen­teerde al vroeg met stoffen en garens en werkte met verf op wol en textiel. De laatste tijd heeft schilderen de overhand gekregen. ... lees meer..

1981

Total Beauty, schoonheidskliniek in Gorssel

­Schoonheidskliniek Total Beauty opende in maart 2019 haar deuren aan de Hoofd­straat in Gorssel. Gorssel.nl wilde weten hoe het Total Beauty sinds de opening is vergaan, en nam de proef op de som. lees meer..

1945

Te huur: Meidoornstraat 32

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een eengezins­woning aan de Meidoornstraat 32. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toe­wijzing. ... lees meer..

937

Voorleesboek van Evelien van Dort

‘Het jaar rond’ is het nieuwste (en tachtigste!) kinderboek van Evelien van Dort, een voorlees­boek met heel veel verhalen over Noor en haar broertje Lucas.  lees meer..

833

Expositie ‘Achter glas’ in het Tramstation

Tot en met 3 december exposeert Marianne Kraster in het Tramstation in Gorssel. De expo­sitie met de titel Achter glas’ bestaat uit abstract werk met de natuur als inspiratie­bron. ... lees meer..

1615

Snel laden, ook in Gorssel

Sinds 2 oktober jl. is in Gorssel een snellader voor elektrische auto’s beschik­baar. Meestal staan snel­laders langs drukke snelwegen en in grote steden, maar nu dus ook in Gorssel. ... lees meer..

1473

Afscheidsreceptie ds. Bargerbos

Ds. Daan Bargerbos verlaat na negentien jaar de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse. Op zaterdag 3 oktober was er voor gemeente­leden, dorps­genoten, vrienden en bekenden gelegenheid afscheid te nemen tijdens een receptie.  ... lees meer..

993

Dode beuk in Openluchttheater moet worden gerooid

Op het hoogste punt van het Gorssels openlucht­theater staat een grote beuk. Eens was het een monumentale boom, vorig jaar was het al minnetjes en dit jaar is hij aan zijn einde gekomen. Binnenkort wordt hij gekapt. Dat kan nog spectaculair worden. ... lees meer..

968

Rabo ClubSupport: Leden kunnen stemmen

Vanaf maandag kunnen leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete clubs en instellingen. De bank steunt iedere deelnemer met in ieder geval € 100 en afhankelijk van het aantal stemmen kan dat flink oplopen. Gorssel.nl doet ook mee. ... lees meer..

1608

Informatiebord aan de Ravensweerdsweg

Bij de Boschterhoek aan de Ravens­weerds­weg 14 in Gorssel is een bord geplaatst met informatie over het bombarde­ment op Gorssel van 18 maart 1945. De villa werd bij het bombarde­ment geheel vernield. ... lees meer..

1003

De Gorsselnarren laten carnavalsfeest niet doorgaan

Carnavalsvereniging De Gorsselnarren heeft besloten om de carnavals­vieringen niet door te laten gaan. Dat betreft de prinsen­wissel die jaarlijks rond 11 november plaatsvindt en het carnavals­feest van 2021. ... lees meer..

Resultaten 1 - 34 van 34