Archief per maand

November 2020

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
1288

Medewerkers voor stembureaus gezocht

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamer­verkiezingen. Vanwege de corona­situatie zijn er meer stem­bureaus nodig. De gemeente Lochem zoekt mensen die willen mee­werken in de&nb... lees meer..

701

Geslaagde speculaasactie van de Gorsselnarren

De speculaas van De Gorsselnarren viel in de smaak. Veel Gorssel­naren wisten op 28 november de kraam aan de Hoofd­straat te vinden. Na afloop van de actie trakteerde het Prinsen­paar de lees meer..

964

Record deelname Vaste Prik-schoonmaakactie

Nog niet eerder kwamen zoveel mensen bij elkaar voor de maandelijk­se schoonmaak­actie 'Vaste Prik’. Er verzamelden zich zater­dag maar liefst achttien deel­nemers voor de koffie van Z... lees meer..

959

'Samen boksen we het voor elkaar'

Bij de Jumbo, de bibliotheek en de kerk in Gorssel staan zogenaamde ‘BOKS­dozen’, een actie van SWL. Gorssel­naren die hulp nodig hebben of willen helpen kunnen dat laten weten door de bi­... lees meer..

1021

Meepraten over omgevingsvisie

Op 1 januari 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking en gemeenten moeten uiter­lijk 2024 een Omgevings­visie opstellen. Inwoners kunnen nu hun mening geven over een eerste schets van de ... lees meer..

802

Write for Rights-actie 2020

De Write for Rights-actie van Amnesty wordt dit jaar op een andere manier georgani­seerd dan in voorgaande jaren. Nu kunnen met een individueel schrijf­pakket of online brieven en kaarten gest... lees meer..

1457

Kap van risicobomen

Circulus-Berkel kapt binnenkort ruim twintig ‘risicobomen’ in Gorssel. Gorssel.nl zocht uit om welke bomen het gaat. Her­plant volgt begin 2021. Een kort bericht op de gemeentepagina’s in de Be... lees meer..

3303

Gemeenteraad wijst MFA af

Er komt geen MFA in Gorssel. Dat besluit nam de gemeenteraad op dinsdag 24 november. Voor medio 2021 moet het college duidelijkheid geven over de toekomst van de accommodaties. Na uitgebreide discu... lees meer..

927

Kraam met speculaas aan de Hoofdstraat

De Gorsselnarren verkopen op zaterdag 28 november vanuit een kraam aan de Hoofd­straat gevulde speculaas. Misschien worden ze daarbij wel gehol­pen worden door een paar Piet­jes, wie weet!... lees meer..

1073

Doe mee met de ‘Sinttocht’

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent weer een feest voor jong en oud. Er is dit jaar geen in­tocht van Sinter­klaas in Gorssel, maar er is wel een ‘Sint­tocht’! Sinterklaas i... lees meer..

1704

Debat in de raad over toekomst accommodaties

In de raad van maandag 23 november komen twee moties aan de orde over de toe­komst van de accommo­daties. De ene motie gaat over ‘verder praten’ en de andere pleit voor het ter­zijde schui... lees meer..

1041

Troosteten van Hapjezz

Ook Hapjezz Kookstudio biedt afhaalmaal­tijden voor het weekend. Joyce Vonk van Hap­jezz: “We hebben allemaal behoefte aan troost­eten.”  Ook ‘Hapjezz’ Kookstudio in Gorssel v... lees meer..

1843

Jongeren willen meer doorstroming

Twee jongeren in Gorssel zijn een petitie gestart omdat ze een stem willen in het debat over de toekomst van het dorp. Ze willen een toekomst­bestendig Gorssel, maar voelen zich niet gehoord. ... lees meer..

759

Fit blijven bij LTC Gorssel

Veel sporten kunnen door corona niet doorgaan, maar gelukkig mag er wél getennist worden. Daarom komt LTC Gorssel met een aantrekkelijke winter­actie tijdens de ‘gedeeltelijke lockdown’. Veel s... lees meer..

949

Museum MORE weer open

Museum MORE mag met ingang van 19 november zijn deuren weer openen voor publiek. De online kaart­verkoop, ook voor ‘Bob Ross’, gaat nu van start. Museum MORE in Gorssel mag met ingang van ... lees meer..

1157

Reinie van den Vlekkert verlaat na 50 jaar de Kompasnaald

­Reinie van den Vlekkert neemt na 50 jaar afscheid van scouting de Kompasnaald. Het afscheid zou tegelijk met het 75-jarig bestaan van de Kompas­naald gevierd worden, maar dat is vanwege coron lees meer..

960

Speeltuin Acaciaplein mooi opgeknapt

Dankzij een grote groep vrijwilligers is de speeltuin aan het Acaciaplein prachtig opgeknapt. Er is weer reuring op het plein. Nu nog een koffiezet­apparaat! Er is in de afgelopen maanden door ... lees meer..

961

Hulp nodig voor Alternatieve Herdertjestocht

­De Herdertjestocht, al jarenlang een begrip in Gorssel, kan in 2020 niet in de gebruikelijke vorm plaats­vinden. Daarom heeft de Herdertjestocht­commissie een alternatieve Herdertjestocht lees meer..

2301

Nieuwe variant voor toekomst accommodaties?

­De toekomst van de accommodaties in Gorssel blijft de gemoederen bezighouden. Een betrokken inwoner van Gorssel presenteerde een alterna­tief plan, waarbij school en Trefpunt op de bestaande lees meer..

1014

Marleen van der Meulen op advieskandidatenlijst D66

Marleen van der Meulen, raadslid/fractie­voorzitter voor D66 in de gemeenteraad van Lochem en woon­achtig in Gorssel, staat voor D66 op de advies­kandidaten­lijst voor de Tweede Kamer&... lees meer..

2535

Te huur: Poststraat 2-E

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een appartement aan de Poststraat 2-E. Er geldt voorrang voor dorps­binding. IJss... lees meer..

2273

Nog geen duidelijkheid over accommodaties

Een verdeelde ‘werkgroep GA!’ vraagt de gemeente­raad om een uitspraak inzake de varianten voor de toekomst van de accom­modaties in Gorssel. De afzonder­lijke partijen hebben tijd nodig o... lees meer..

924

Scouting krijgt nieuw ‘Troephuis’

­Scouting IJsselgroep krijgt een nieuw ‘Troephuis’. In februari 2021 moet het klaar zijn. Er is nog een bedrag van € 7.500 nodig. Hulp bij de laatste loodjes is welkom. Op 19 september 202 lees meer..

938

Vrijwilligers nodig in De Borkel en bij LochemTV

De Vrijwilligerscentrale (onderdeel van SWL) is voor De Borkel op zoek naar liefhebbers van koken en voor LochemTV naar inter­viewers en filmers. Lees de vacatures. De Vrijwilligerscentrale, on... lees meer..

1630

Meningen in de werkgroep GA! verdeeld

Het is ze niet gelukt: de leden van de ‘werkgroep GA!’ zijn er niet in geslaagd tot een unanieme keuze te komen uit de drie opties voor de toekomst van de accommo­daties in Gorssel. De gemeenteraa... lees meer..

983

Mooie Rabobankcheques voor Gorsselse clubs

De Rabobank Noord- en Oost Achterhoek reikte op 5 november (online) cheques uit aan dee­lnemers van de actie Rabo Club­Support. De zeventien deelnemende Gorsselse clubs ontvingen cheques tot e... lees meer..

1316

Bomenkap Hoofdstraat/Esdoornlaan?

Er is een kapvergunning aangevraagd voor veertien bomen in de ‘driehoek’ tegenover Auto­service Brinks aan de Hoofd­straat. Dertien beuken en een Esdoorn hebben schade door de droogte. Gorssel... lees meer..

2037

Te huur: Veldhofstraat 34-C

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aan­bod betreft een eengezins­woning voor 55+ aan de Veldhofstraat 34-C. IJsseldal Wonen bie... lees meer..

2634

Gespecialiseerde fietsenzaak in pand Kreeftenberg

In het winkelpand van Kreeftenberg aan het Nijverheids­plein is sinds enige tijd weer activiteit. Michiel van den Brink uit Apeldoorn is bezig met de voorbereidingen voor een speciaalzaak voor tre... lees meer..

923

Gratis boombommetjes voor een groen Gorssel

In de maand november laten bomen en struiken hun zaden vallen. Help de natuur door ‘boom­bommetjes’ met inheemse zaden uit te strooien in de tuin of op een stukje land. Marlies Gommers deelt grati... lees meer..

1042

Gedichtenwedstrijd 'Gorssels Goed'

De Dorpsraad Gorssel organiseert een gedichtenwedstrijd om de eerder dit jaar geopende cultuurhistorische wandel- en fiets­routes te verrijken met toepasselijke gedichten. Dichters worden uitgenod... lees meer..

1962

Een nieuwe uitdaging voor 'juf Trudy' en haar zus

’t Sfeerhuis Gorssel, tussen Swits en René Vos, heeft andere eigenaren. Vanaf 3 november staan de zus­sen Yolanda Wiggers en Trudy Otterspeer-Wiggers aan het roer van deze sfeer­volle zaa... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32