Archief per maand

December 2020

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
952

Schaapjes tellen Herdertjestocht 2020: de uitslag

De Alternatieve Herdertjestocht, van 20 tot en met 24 december, is weer voorbij. Het was de negende en meest gedenk­waardige Herdertjestocht. Er was ook een prijs­vraag aan verbonden: tel alle... lees meer..

1808

Gorssel.nl wenst u een goed 2021

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig 2021. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer snel genieten van al dat moois dat Gorssel te bieden heeft: winkels, verenigingsleven, lees meer..

655

Statiegeldactie bij Jumbo voor kinderen in Cochabamba

GOVOS voert actie ten behoeve van het uitdelen van voedsel­pakketten aan gezinnen in Cocha­bamba in Bolivia. Jumbo Brinkman in Gorssel stelt in de maanden januari en februari de statiegeld­... lees meer..

841

Sloop en nieuwbouw Troephuis IJsselgroep in beeld

De afgelopen maanden is er veel gebeurd op het terrein van de IJsselgroep aan de Kwekerijweg. Het oude Troephuis is gesloopt en de plek is bouwrijp gemaakt. De scouting wil heel Gorssel’ graag laten m... lees meer..

1040

Harmonie slaat een maand over met oud papier ophalen

Vanwege de lockdown zal de Harmonie komende zaterdag 2 januari helaas geen oud papier komen ophalen. Opsparen tot de volgende keer maand dus of zelf even brengen bij het verzamelpunt. Vanwege de lo... lees meer..

1009

Herdertjestocht 2020 in foto’s

Er waren geen ‘tableaux vivants’ bij de alternatieve Herdertjes­tocht, die van 20 t/m 24 december gelopen kon worden, maar wel waren op verschillende plekken langs de route verlichte kerst­t lees meer..

1386

Burgemeester Van ’t Erve over de harde lockdown

Aan het einde van dit bijzondere jaar laat burgemeester Van ’t Erve in een interview zijn licht schijnen over de harde lock­down. De feestdagen zullen dit jaar anders ingevuld moeten worden dan an... lees meer..

1007

Ook dit jaar weer oliebollen van VV Gorssel

De afgelopen jaren is de oliebollen­actie van VV Gorssel zeer succesvol geweest. Daarom is er ook dit jaar weer zo’n spetterende actie. Bestellen kan nu al en ophalen is op oude­jaars­dag ... lees meer..

3080

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  Van, voor & door Gorssel Annemarie ter BorgMieke GeerlinkRené GrootJan de HaanG... lees meer..

734

Geen bezoek aan binnenkerststal: Joppekerk gesloten

Door de totale lockdown is bezichtiging van de binnenkerststal in de r.-k. kerk in Joppe niet mogelijk. De kerk is Eerste en Tweede Kerst­dag gesloten. Er is dit jaar ook geen buiten­kerststal... lees meer..

788

Initiatief ‘Gorssels Buffet’ krijgt vervolg

Gorsselnaren konden de afgelopen tijd regelmatig aanschuiven in De Brink voor een gezamenlijke maal­tijd: het Gorssels Buf­fet. Het initiatief was een tijdje uit de lucht, maar het is gelukt h... lees meer..

740

Wel kerstboom inleveren, geen actie vuurwerkafval

Er gaat vanwege de lockdown veel niet door, maar gelukkig kunnen kinderen op 6 januari wel weer kerst­bomen inleveren. Het inleveren van vuurwerk­afval is wél afgelast. Er gaat vanwege de l... lees meer..

2303

Lockdown in Gorssel

De ene ondernemer moet sluiten en wordt hard geraakt, anderen kunnen gelukkig open blijven. Bij sommige winkels kan telefonisch of online worden besteld en wordt de bestelling thuis bezorgd of kan die... lees meer..

624

Kerkdiensten in Gorssel weer uitsluitend online

Nu er een nieuwe en nagenoeg volledige lockdownperiode is ingegaan worden de kerk­diensten van de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse weer zonder bezoekers ge­houden. Alle vieringen, ook tijd lees meer..

2204

Bericht van de huisartsen bij de nieuwe lockdown

Aan het begin van de nieuwe lockdownperiode richten de huisartsen in Epse en Gors­sel zich tot hun patiënten: “We proberen hier samen door te komen en duimen met u voor een veel gezonder 2021... lees meer..

673

De Bieb is dicht, maar de AfhaalBieb is weer open

De bibliotheken zijn van 15 december t/m 19 januari gesloten, maar de Afhaal­Bieb is weer open. Leden van de bibliotheek kunnen gebruik­maken van deze service. De bibliotheken in Zutphen, L... lees meer..

1077

Reinie genoot van iedere minuut bij de scouting

Na vijftig jaar neemt Reinie van den Vlekkert-Berndsen afscheid als vrijwilligster bij Scouting Kompasnaald. Zij was de stille kracht achter tal van activiteiten. Tijd voor een gesprek met Gorssel.nl.... lees meer..

762

Juliette Dumoré organiseert een online ‘Sing it’ kerstspecial

Het succesvolle inloopkoor ‘Sing it’ dat Juliette maandelijks hield in de Gorsselse kerk moest helaas stoppen vanwege corona. Maar 21 december kunnen liefhebbers zich uitleven in een speciale online k... lees meer..

1267

Kerstboom buurtvereniging Plein 9 onthoofd

Vrijwilligers van Buurt­vereniging Plein 9 zijn maanden druk geweest met opknappen van de speeltuin aan het Acacia­plein. Dit weekend zou als kroon op het werk een grote kerstboom geplaatst wo... lees meer..

1130

Yoga voor mannen bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst worden diverse yogalessen aangeboden. Vanwege het succes van de mannengroep op maandagavond zal er vanaf volgende maand een tweede groep starten op dinsdagavond. ... lees meer..

1079

Eind 2021 geen onbeveiligde overgangen meer

Alle niet beveiligde spoorwegovergangen in de gemeente Lochem zullen per eind 2021 zijn afgesloten of beveiligd. Daarvan zijn er zeven in Almen en Eefde. Eén wordt beveiligd, bij de Hulzerdijk komt ee... lees meer..

886

De Herdertjestocht gaat gelukkig door, maar dan anders

In dit vreemde en verwarrende jaar kunnen mensen gemakkelijk de weg kwijt raken. Maar gelukkig is er in de dagen voor kerst een alternatieve Herdertjestocht om iedereen op vertrouwde wijze de weg te w... lees meer..

745

In Joppe geen kerstvieringen, kerk wel open

Bij de r.-k. geloofsgemeenschap Joppe worden geen kerstvieringen georgani­seerd. Ook is er dit jaar geen buiten­kerststal. De kerk is tijdens beide kerst­dagen wel extra geopend om de binn... lees meer..

1163

Eerste uitzending Allemaal1.tv met bijzondere gasten

Donderdagavond 10 december van 18.30 tot 19.30 uur is de eerste uitzending te zien van Allemaal1.tv met daarin ruimte voor indrukwekkende gasten uit de hele gemeente Lochem. Naast burgemeester Sebasti... lees meer..

1185

Pannenverkopers aan de deur: trap er niet in

Er zijn malafide pannen­verkopers actief in de gemeente en zeer recent ook in Gorssel. Dit is niet de eerste keer helaas. De babbeltruc die zij gebruiken is steeds dezelfde. Trap er niet in. Er... lees meer..

1014

Vorderingen werkzaamheden Gorssel-Noord

De werkzaamheden aan riolering, waterleiding en bestrating in Gorssel-Noord lopen enigs­zins achter op schema, maar een gedeelte van de Douglas­laan heeft al nieuwe bestrating. Nu wordt gewerk... lees meer..

839

Hulpsinterklaas in Joppe

­Bij de Joppeschool is natuurlijk ook Sinterklaas gevierd. Maar ook daar ging het dit jaar anders dan anders. De Sint kon niet komen, maar er was een speciaal opgeleide Hulp­sinterklaas op een lees meer..

1773

Sinterklaas op de Vullerschool!

Gelukkig kwam Sinterklaas op 4 december toch naar Gorssel. Wel bijzon­der, want eigenlijk werkt hij dit jaar net als veel ande­ren gewoon thuis. Maar hij ging mee naar school en deelde cadeau&... lees meer..

1134

Tijdelijke carrièreswitch Hester Bolink/TUI at Home

Het dagelijks leven van Hester Bolink van reisbureau Tui at Home ziet er tijdelijk anders uit dan voor­heen. Met haar reis­bureau stuurde ze klanten de hele wereld over. Nu belt ze voor de GGD... lees meer..

1395

Museum MORE krijgt nieuwe artistiek directeur

Museum MORE krijgt per 1 augustus 2021 een nieuwe artistiek direc­teur. Maite van Dijk, nu nog senior conser­vator bij het Van Gogh Museum, neemt het stokje over van Ype Koop­mans, die op ... lees meer..

975

‘Koffietijd’ van eigen bodem

‘Koffietijd’ van eigen bodem: op donderdag 10 december begint een groep in­woners uit de gemeente Lochem met live tv van eigen bodem. Marije Alma uit Gors­sel presenteert twee YouTube-uitzendi... lees meer..

1056

Werkzaamheden openbaar groen

Circulus-Berkel Buitenruimte voert momen­teel werk­zaam­heden uit in het open­baar groen. Plant­vakken worden gereno­veerd en binnen­kort worden nieuwe bomen geplant in Gro... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32