2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1055

Gorssel.nl wenst u een goed 2022

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een gelukkig 2022. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer snel terug naar 'het oude normaal' en genieten van al dat moois dat Gorssel te bieden heeft.  lees meer..

3984

Praktijk van Gelderen wordt Praktijk Den Oldenhof

Per 1 januari 2022 zetten Maurice van Gelderen en Josien Jansen de huis­artsen- en apotheek­zorg in Den Oldenhof gezamenlijk als maatschap voort. De praktijk en apotheek zijn op donder­dag 30 december de gehele dag gesloten. ... lees meer..

1567

Fransje Bongenaar van Vaste Prik in dagblad Trouw

In de uitgave van Trouw van 27 december staat een mooi artikel van Fransje Bongenaar uit Gorssel. Fransje is trekker van Vaste Prik. ... lees meer..

1075

Erop uit met Gorssel.nl

Gorssel.nl heeft een uitgebreide rubriek met ideeën voor uitjes en activiteiten. Handig voor de inwoners van Gorssel én voor onze bezoekers. Even lekker een frisse neus halen deze dagen? Er is keuze uit 25 wandel-, fiets en ATB-routes.   ... lees meer..

2354

In de schijnwerper: Mieke Geerlink en René Pluymert

Gorssel.nl zet in de vijf dagen voor Kerst iedere dag een Gorssel­naar die zich verdien­stelijk maakt als vrijwilliger in de schijn­werper. Vandaag zijn het er twee, op verzoek van redactie­lid Jan de Haan: Mieke Geerlink en René Pluymert. ... lees meer..

1989

Vrijwilliger in de schijnwerper: Els Duvigneau

Gorssel.nl zet in de vijf dagen voor Kerst iedere dag een Gorsselnaar die zich verdien­stelijk maakt als vrijwilliger in de schijnwerper. Vandaag Els Duvigneau. ... lees meer..

2203

Vrijwilliger in de schijnwerper: Marlies Gommers

Gorssel.nl zet in de vijf dagen voor Kerst iedere dag een Gorsselnaar die zich verdienstelijk maakt als vrijwilliger in de schijn­werper. Vandaag Marlies Gommers. ... lees meer..

1696

Vrijwilliger in de schijnwerper: Carolien van Poecke

Gorssel.nl zet in de vijf dagen voor Kerst iedere dag een Gorssel­naar die zich verdien­stelijk maakt als vrijwilliger in de schijn­werper. Vandaag: Carolien van Poecke. ... lees meer..

2286

Vrijwilliger in de schijnwerper: Gerrit Boschloo

Gorssel.nl zet in de vijf dagen voor Kerst iedere dag een Gorssel­naar die zich verdien­stelijk maakt als vrij­williger in de schijn­werper. Vandaag: Gerrit Boschloo. ... lees meer..

1739

Gorssel by Night - Fotoserie

Het mooie dorp Gorssel is in de winter­maanden fraai verlicht. Kort geleden is daar nog sfeer­verlichting in de bomen bijgekomen, met dank aan de ondernemers­vereniging, gemeente, rotary en dorpsraad. Bekijk de foto’s. ... lees meer..

1038

Heeft het Acaciaplein de hoogste kerstboom van Gorssel?

Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9 heeft een fraaie grote kerstboom op het Acacia­plein geplaatst. De actieve vereniging gaat binnenkort de crossbaan opknappen en heeft een mooi programma voor volgend jaar. ... lees meer..

1131

De Harmonie wil meer oud papier ophalen in Gorssel

De Harmonie is een actieve club: de leden halen oud papier op, verkopen haard­hout en pot­grond, maar natuurlijk maken ze vooral graag muziek. Voor volgend jaar staat weer veel op het programma. Een tournee naar Freiburg bijvoorbeeld. ... lees meer..

2362

Sportvissers maken eigen toegangshek naar het Zandgat

Het Zandgat wordt ondieper gemaakt. Door de werk­zaamheden konden de hengelaars moeilijk bij hun visstek komen en daarom hebben zij aan de zuidkant van de plas een doorgang door de afrastering gemaakt met een afsluitbaar hek. ... lees meer..

1881

Gorsselse vrijwilligers bieden hulp na opheffen buslijn 56

Door het opheffen van buslijn 56 van Borculo naar Deventer werd het voor een aantal kinderen uit Lochem en Laren een probleem om op hun scholen in Deventer te komen. Sinds afgelopen maandag regelen vrijwillige chauffeurs uit Gorssel het vervoer voor deze kinderen. ... lees meer..

1122

Kerst in Joppe: aangepaste vieringen

In verband met de coronamaatregelen zijn er in de r.-k. kerk in Joppe in 2021 aangepaste vieringen. De Nachtmis wordt vervroegd, reservering is noodzakelijk. ... lees meer..

1618

Ruim 1050 steunbetuigingen petitie Bloemenkamp

De petitie tot steun van de bewoners van de Bloemen­kamp leverde ruim 1050 steun­betuigingen op. “Behoud het gebouw en geef het de status van gemeentelijk monument”. ... lees meer..

2996

Restaurant 't Elf Uur weer open!

Er komt weer leven in ’t Elf Uur. Woensdag 15 december openen Saskia Beulink en Hans Smalt de deuren van het vernieuwde restaurant, nog wel met aan­gepaste openings­tijden. ... lees meer..

4602

Attie en Henny Brinks stoppen met Autoservice Brinks

Op 24 december, de dag voor Kerst, stoppen Attie en Henny Brinks met Autoservice Brinks. Daarmee komt ook een eind aan de bestemming van het pand aan de Hoofd­straat. Het einde van een tijdperk. ... lees meer..

2009

Nieuwe wijkagent voor Gorssel

Gorssel heeft een nieuwe wijk­agent. Met de komst van Pim Jansen is het team wijk­agenten in de gemeente Lochem weer op sterkte.  ... lees meer..

1711

Ook schoollocatie in beeld voor accommodaties

De werkgroep GA! onderzoekt ook de plek van de Vullerschool voor clustering van school, sport en maatschappelijke voor­zieningen, inclusief een stukje Roskamweide. ... lees meer..

1996

Vullerschool blijft overeind in ‘coronastrijd’

Hoe houdt de Vullerschool in Gorssel zich staande in de corona­strijd’? Gorssel.nl vroeg het aan school­directeur Wim Finkers. “Het gaat tot nu toe best goed". ... lees meer..

1457

Te huur: Goudenregenstraat 14

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­­woning aan de Gouden­regen­straat 14, met voorrang voor dorps­binding.  ... lees meer..

874

Expositie Van der Capellen verlengd

De expositie over Joan Derk van der Capellen in het Tramstation is verlengd tot eind februari 2022 en wordt in januari aangevuld met meer wapen­feiten van de ‘beruchte’ baron.  ... lees meer..

846

Zorgtuin: even geen gelegenheid voor ontmoeting

Helaas is het vanwege corona op veel plekken voorlopig niet mogelijk elkaar te ontmoeten. Dat geldt ook op de Zorgtuin: veel projecten kunnen geen doorgang vinden. ... lees meer..

897

VV Gorssel traint in de vroege ochtend

Donker, kou, regen? Avond­lockdown? Het maakt niet uit. VV Gorssel startte haar training al om 5.15 uur. De Stentor maakte een filmpje dat ook op de website van het AD verscheen. ... lees meer..

2754

Sluiting dreigt voor kerkgebouwen Joppe en Epse

De rooms-katholieke kerk in Joppe wordt aan de eredienst onttrokken. Ook de protes­tantse kerk in Epse wordt op termijn verkocht. ... lees meer..

1120

Intocht Sinterklaas afgelast

Sinterklaas komt op 3 december wel naar Gorssel, maar wordt niet vanaf de IJssel opgehaald. Het feest wordt in de Vuller­school gevierd, alleen met de kinderen.  ... lees meer..

1420

Petitie behoud Vullerschool aangeboden

Maar liefst 408 mensen onder­tekenden de door Gorsselnaar Henk Veenendaal opgestelde petitie tot behoud van de Vuller­school in het huidige gebouw. Vrijdag 26 november heeft Henk deze petitie aan­geboden aan wethouder Robert Bosch. ... lees meer..

2347

Sfeervolle boomverlichting in Gorssel

Woensdag is er nieuwe sfeer­verlichting geplaatst in elf bomen in het centrum van Gorssel.  Zo ziet Gorssel er in de winter­maanden extra aantrekkelijk uit voor inwoners en bezoekers.  ... lees meer..

2081

Woonvisie Lochem geactualiseerd

Er is een aanvulling op de Woonvisie Lochem 2018-2025 naar de raad gestuurd. De raad had hierom gevraagd ter voor­bereiding op het debat over de kern­visies wonen. ... lees meer..

964

‘Dialect schrievm en laezn’ met Joop Hekkelman

Joop Hekkelman is al een aantal jaren actief als docent schrijven in de streektaal. Na de jaar­wisseling biedt hij in Gorssel opnieuw een cursus dialect­schrijven aan. “Laot oe uutdaagn”. ... lees meer..

1311

Te huur voor starters: Poststraat 3-H

Te huur voor starters via een jongeren­contract: een appartement aan de Poststraat 3-H. Er geldt voorrang voor dorps­­binding en de maximum­leeftijd is 27 jaar. ... lees meer..

547

Vragenlijst lokale democratie

De gemeente wil weten wat inwoners vinden van de manier waarop besluiten worden genomen en uitgevoerd. Om daar achter te komen heeft de gemeente een vragenlijst samen­gesteld, die van 22 november tot en 12 december openstaat.  ... lees meer..

988

Sint op 3 december in Gorssel

Sinterklaas is weer in het land: groot feest voor jong en oud! Op 3 december komt hij in Gorssel aan. ... lees meer..

628

De Herdertjestocht gaat niet door

De organisatie van de Herdertjes­tocht heeft besloten de tiende editie die op 19 december rond de Gorsselse kerk zou worden gehouden te annuleren. ... lees meer..

461

Kerstmarkt van ’t Trefpunt gaat niet door

De kerstmarkt die ’t Trefpunt wilde houden op 12 december is geannuleerd. De organisatie heeft hiertoe besloten in verband met de aangescherpte coronaregels. ... lees meer..

1372

Troephuis Scouting IJsselgroep is bijna klaar

Dankzij de enorme inzet van vrijwilligers is het nieuwe club­huis van de scouts bijna klaar. In juni was het prefab gebouw in elkaar gezet en daarna begon het binnen- en buiten­werk. “Trots op al die vrijwilligers die dit toch even voor elkaar boksen!” ... lees meer..

804

Mooie opsteker van Rabo ClubSupport

De 18 Gorsselse clubs en maat­schappelijke instellingen die mee­deden met de clubactie van de Rabobank hebben hun kas kunnen spekken. De Elf Marken en de Harmonie waren koplopers, maar voor iedere deelnemer zat er wat in het vat. ... lees meer..

1475

Bizarre vondst door Vaste Prik

De groep ‘Vaste Prik’ ruimt zwerf­afval in Gorssel op. Soms doet een prikker een bizarre vondst: een berg peuken en bier­doppen in de berm. Giftig en gevaarlijk! ... lees meer..

955

Gorssel.nl krijgt € 400 van Rabo ClubSupport

Maandagavond heeft Gorssel.nl een cheque ontvangen van de Rabobank van € 400,78. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en natuurlijk iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedankt! ... lees meer..

566

Canticum Gorssel zoekt bassen

Het Gorssels gemengd koor Canticum is sinds enkele maanden weer begonnen met repetities en kan versterking gebruiken. Vooral bassen zijn welkom. ... lees meer..

1069

Werk van Dies Kannegieter in Trefpunt

Komende maanden hangen er schilderijen van Dies Kannegieter uit Gorssel in de hal van ’t Trefpunt. ... lees meer..

1887

Bijzondere vaasjes van Floris Meijer uit Gorssel

Gorsselnaar Floris Meijer heeft samen met het Nationaal Glas­museum in Leerdam een serie vaasjes voor een enkele bloem ont­worpen. De serie heeft de naam ‘Luxje’ en is te koop bij Eerlijk! Genieten. ... lees meer..

3193

Te huur (voor drie jaar): Wielewaalpad 5

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een woning aan het Wielewaalpad 5. Let op: de woning is tijdelijk te huur, met behoud van inschrijf­punten, met dorpsbinding. ... lees meer..

447

Inloopbridge in De Borkel afgelast

Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen is de herstart van de wekelijkse inloop­bridge in De Borkel weer van de baan. De bridgemiddag van 3 november (vandaag dus) is afgelast.  ... lees meer..

635

Najaarsopruiming door hengelaars bij het Zandgat

Maandag 1 november hebben vijf vissers van Hengelaars­vereniging ‘Ons Genoegen’ een najaars­opruiming gehouden bij het Zandgat. Het leverde zakken vol met zwerfaval op. ... lees meer..

1725

Hengelaars nemen afscheid van een steunpilaar

Zaterdagavond tijdens de prijs­uitreiking aan het eind van het wedstrijd­seizoen heeft Hengelsport­vereniging 'Ons Genoegen' afscheid genomen van secretaris Gerrit Bosvelt. Hij heeft zich 35 jaar lang met hart en ziel ingezet voor de vereniging. ... lees meer..

1529

5000 bloembollen in Gorsselse grond

Op 30 oktober was het zover: de eerste bollen­plantdag van de werk­groep Gorssel Bloeit. 5000 bloem­bollen gingen rond de Hoofd­straat de grond in. Op naar een fleurig voorjaar! ... lees meer..

2107

Dorpsraad pleit voor 60 km op N348

De Dorpsraad Gorssel pleit voor invoering van een maximum­snelheid van 60 km per uur op de N348. "Het is wachten op een dodelijk ongeluk", zegt Otto van Harmelen in een interview met Om­roep Gelderland.  ... lees meer..

1052

Expositie Joan Derk van der Capellen tot den Pol

In het Tramstation is vanaf zaterdag 30 oktober tot het eind van het jaar een expositie te zien over leven en dood van de bekende patriot Joan Derk Baron van der Capellen. ... lees meer..

1190

Oproep vrijwilligers Herdertjestocht 2021

Op zondag 19 december komt er weer een Herdertjestocht. De werkgroep zoekt vrijwilligers die willen helpen deze tiende editie tot een succes te maken. ... lees meer..

2388

Nieuw vervoerplan 2022 Arriva

Vervoerder Arriva neemt het openbaar vervoer in de regio per december 2021 op de schop. Gorssel.nl zet de gevolgen van de wijzigingen voor de inwoners van Epse, Gorssel en Eefde op een rij. ... lees meer..

2017

‘Japanse’ koeien in Gorssel

Sinds 15 oktober lopen er in Gorssel twee bijzondere koeien in de wei. Het zijn exemplaren van het Wagyu­rund, het begin van een ‘familiekudde’. ... lees meer..

833

Dankdag 2021: inzameling voor de Voedselbank Zutphen

In de Protestantse kerken wordt in november de ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’ gevierd. In Gorssel en Epse worden goederen ingezameld voor de Voedsel­bank Zutphen. lees meer..

635

Open inloop in De Brink weer van start

De wekelijkse open inloop op woensdagmiddag in De Brink is weer begonnen. Wie een gezellig contact halver­wege de week op prijs stelt, is van harte welkom. lees meer..

841

Gorsselse Heide Veldtoertocht op 7 november 2021

Op 7 november organiseert WTC Gorssel de Gorsselse Heide Veldtoertocht, een fiets­evenement voor mountainbikers, cyclo­crossers en gravelrijders. ... lees meer..

633

Weer inloopbridge in De Borkel

Met ingang van woensdagmiddag 3 november is er weer wekelijks een inloop­bridge in De Borkel. Iedere bridgeliefhebber is welkom. ... lees meer..

692

Bollenplantdag op 30 oktober

Op 30 oktober is het ‘Bollenplantdag’ in Gorssel. Dan gaan op initiatief van ‘Gorssel Bloeit’ ongeveer 5000 bollen de grond in. Wie mee wil helpen is van harte welkom.  ... lees meer..

6414

't Elf Uur heeft nieuwe eigenaren

De voormalige eigenaren van De Zevensprong in Joppe hebben restaurant ’t Elf Uur overgenomen. De opening is naar verwachting half december. ... lees meer..

639

‘Vaste Prik’ zoekt materiaalsponsor

De groep ‘Vaste Prik’, gaat maandelijks een ochtend op pad om afval te prikken en is op zoek naar een ondernemer die materiaal wil sponsoren.  ... lees meer..

1679

Griep- en pneumokokkenprik 2021

Het is weer tijd voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie. De huisartsen in Gorssel en Epse organiseren de vaccinatie dit jaar weer individu­eel. Lees de oproep van de huisartsen Schroth, Hulshof en Van Gelderen. ... lees meer..

1333

Joop Hekkelman publiceert: ‘Iej mot toch wat’

Joop Hekkelman schrijft colums in de streektaal in De Gids. Een groot deel daarvan is nu gebundeld in ‘Iej mot toch wat’. Ina Klomp voorzag het boek van passende illus­traties. ... lees meer..

608

Een troubadour op de Joppeschool

Op 5 oktober trad Gery Groot Zwaaftink op voor kinderen en ouders van de Joppeschool. Het was het begin van de Kinderboeken­week en de start van het werken rond het thema ‘Beroepen’.  lees meer..

1268

Feestelijke aftrap Groene Wereldoriëntatie Vullerschool

Op vrijdagmiddag 8 oktober was het feest bij de Vullerschool: de feestelijke opening van zowel de educatieve patio als de Vuller­velden in het kader van ‘Groene Wereld­oriëntatie’. ... lees meer..

1145

Andere opzet kerstmarkt ‘t Trefpunt

Op 12 december organiseert ‘t Trefpunt weer een kerstmarkt, waarbij de meeste kramen naar buiten verhuizen. De in­schrijving voor een standplaats is geopend. ... lees meer..

730

Evelien van Dort presenteert Olaf en de groene challenge

‘Olaf en de groene challenge’ is het nieuwste boek van Evelien van Dort. Ze presenteert het vrijdag­middag 8 oktober op de Vullerschool tijdens de feestelijke opening van de educatieve patio en de schooltuinen.  ... lees meer..

737

Kinderboekenweek 2021: ‘Worden wat je wil’

Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboeken­week, met als thema ‘Worden wat je wil’. SWL en de bieb Gorssel organiseren met dit thema op 13 oktober een spektakel­midddag. ... lees meer..

733

GGD ‘pop up’ locatie in ’t Trefpunt

Op 8 en 29 oktober is ’t Trefpunt ingericht als locatie voor voorlichting over het corona­virus en voor vaccinatie. Vrije inloop voor informatie en vaccinatie. ... lees meer..

1129

Rabo ClubSupport: Leden kunnen stemmen

Vanaf maandag 4 oktober kunnen leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete clubs en instellingen. Het bedrag dat zij krijgen is afhankelijk van het aantal stemmen. Gorssel.nl doet ook mee. ... lees meer..

1619

Veel reacties op voorontwerp kernvisies wonen

De gemeente ontving 750 reactieformulieren en zestig brieven op het voor­ontwerp Kernvisie Wonen in de verschillende kernen. Op 4 oktober is er een Beeld­vormende Tafel, die digitaal te volgen is. ... lees meer..

798

Gemeenteloket op woensdag weer volledig open

Vanaf 6 oktober kan ook weer op de woensdagochtend een afspraak gemaakt worden voor het aanvragen van burger­zaken bij het gemeenteloket in Den Oldenhof.  ... lees meer..

704

Klaverjascompetitie in De Hoek

Binnenkort starten weer de klaverjas­avonden in De Hoek. Iedere maand op een dinsdag­avond. Ook voor minder ervaren spelers. ... lees meer..

968

Anne-May Wachters publiceert ‘De erfenis van Pilatus’

Op 4 oktober verschijnt ‘De erfenis van Pilatus’ van Anne-May Wachters. In het boek betoogt Anne-May dat veel teksten uit de evangeliën opnieuw bestudeerd moeten worden. Een foute inter­pretatie kan leiden tot antisemitisme. ... lees meer..

791

Nieuwe expositie in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 7 oktober werk te zien van de Nijmeegse graficus en grafisch ontwerper Harry van Kuyk. ... lees meer..

906

Wandeltrainingen met Bianca Gardien

Bianca Gardien verruilt haar werk bij Zwembad de Boskoele weer voor haar eigen wandel­trainingen op woensdag- en vrijdag­ochtenden vanaf het Bos­restaurant in Joppe.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 288