Februari 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

295

Expositie 'Passing through' in het Tramstation Gorssel

In het Tramstation zijn van 5 maart tot en met 1 april  schilderijen te zien van kunstenares Carla Neder­bragt. De expositie met de titel ‘Passing through’ is op afspraak ook binnen te bekijken. ... lees meer..

1410

Gorsselse band Stepping Stone brengt CD met eigen werk

Onverwoestbare vriendschap... Bluesband Stepping Stone werd 43 jaar geleden opgericht, twintig jaar lang gingen de bandleden hun eigen muzikale weg, ze vonden elkaar weer en vele optredens volgden. En nu is daar een prachtig album met tien eigen nummers. ... lees meer..

1491

Maarten Kien verwerkt oude eiken Het Loo voor balzaal

Gorsselse meubelmaker Maarten Kien heeft het hout van gekapte oude eiken van Paleis Het Loo verwerkt tot planken voor de balzaal van het paleis. Een prachtig project dat uitstekend past in zijn duurzame en circulaire werkwijze. ... lees meer..

654

GB draagt Robert Bosch voor als nieuwe wethouder

Gemeentebelangen Lochem draagt Robert Bosch (28) uit Twello voor als nieuwe wet­houder van de gemeente Lochem. Bosch zal in ieder geval het jaar tot aan de gemeenteraads­verkiezingen van 2022 overbruggen. ... lees meer..

3060

N348 Eefde-Epse van 3 t/m 6 maart afgesloten

Vanwege snoeiwerkzaamheden is de N348 van 3 tot en met 6 maart overdag voor gemotori­seerd verkeer afgesloten. Bus, hulpdiensten, aanwonenden en fietsers hebben vrije door­gang. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. ... lees meer..

1063

Vissers ruimen zwerfafval bij het Zandgat op

Vissers van Hengelaars­vereniging “Ons Genoegen” uit Gorssel hebben de afgelopen week zwerf­afval dat is blijven liggen na het zakken van het water in het Zandgat opgeruimd. Een deel is klaar en dat leverde drie volle vuilnis­zakken op. ... lees meer..

938

Veel belangstelling in Gorssel voor energiebesparing

De afgelopen maanden maakten energiecoaches van LochemEnergie met een infrarood­camera foto’s van de voor­kant van 47 woningen in Gorssel. De foto’s geven informatie over mogelijk warmte­verlies via muren en ramen.  ... lees meer..

634

Ook dit jaar weer compostactie van De Harmonie

Het voorjaar komt er weer aan en mensen die aan de slag willen in hun tuin kunnen net als andere jaren weer compost, potgrond en koemestkorrels bestellen. Dat kan tot 1 maart en dan wordt het 13 maart bezorgd. ... lees meer..

693

Plaatjesactie De Elf Marken groot succes

Vorige maand heeft De Elf Marken de plaatjesactie van Jumbo overgenomen met als doel om zoveel mogelijk mensen uit de oude gemeente Gorssel aan een compleet boek te helpen. Veel mensen hebben nu hun boek 'Gemeente Gorssel door de jaren heen' compleet. ... lees meer..

788

Voorzitter Dorpsraad bij Allemaal1 TV

In de laatste uitzending van Allemaal1 TV komt Otto van Harmelen, voorzitter van de Dorps­raad Gorssel, aan het woord. In een vraag­gesprek met Henri Bruntink vertelt hij over de activiteiten van de Dorps­raad. ... lees meer..

345

Winnaars gedichtenwedstrijd Gorssels Goed bekend

De gedichtenwedstrijd ter verrijking van de wandel- en fietsroutes van ‘Gorssels Goed’ was een succes: er werden maar liefst 104 gedichten ingestuurd. De drie prijs­winnaars zijn bekend.  ... lees meer..

1838

Gorssel van boven

  Dit weekend kon het nog … Dave Schonewille maakte drone­beelden van de Gorsselse heide, de IJssel en het bos bij de Amelter­weg en deelde zijn beelden met Gorssel.nl. Het zijn mooie opnames van een winters Gorssel. lees meer..

1661

Te huur: Rietdekkerweg 53

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een apparte­ment aan de Rietdekkerweg 53. Er geldt voorrang voor dorps­binding. ... lees meer..

1565

Nog steeds winter in Gorssel

Winter in Gorssel, we konden er niet genoeg van krijgen. Wandelen langs de ondergelopen uiter­waarden, vogels kijken en natuurlijk schaatsen. 14 februari was waarschijnlijk de laatste dag, maar dan hebben we in ieder geval de foto’s van Gert Klomp nog. ... lees meer..

717

FIFA21-toernooi Go Ahead Eagles in de voorjaarsvakantie

Jongeren uit de gemeente Lochem kunnen in de voorjaars­vakantie meedoen met een online FIFA2- toernooi. Ze kunnen hun digitale krachten meten met jongeren uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. ... lees meer..

857

Clubvoetbaldagen VV Gorssel: nu inschrijven!

  Het is zover! Vanaf nu kun je je inschrijven voor de voetbaldagen bij VV Gorssel op 5, 6 en 7 mei. Het organisatie­team: “Een leukere invulling van de mei­vakantie kunnen we niet bedenken”.  lees meer..

4915

Te huur: Haerkamp 54

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aa­bod betreft een laagbouw­woning aan de Haerkamp 54. ... lees meer..

803

Vrijwilligerswerk = doen

Stichting Welzijn Lochem publiceert regelmatig interviews met vrijwilli­gers uit een van de kernen in de gemeente. In een recent vraag­gesprek vertelt Gorsselnaar Roel Hendriks over zijn drijfveren om vrijwilligers­werk te doen. ... lees meer..

744

SWL zoekt nieuwe bestuursleden

LochemDoet, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), bemiddelt tussen organisaties met vacatures voor vrijwilligers en vrijwilligers die graag zinvol bezig willen zijn. SWL zoekt twee bestuursleden.  ... lees meer..

1575

Sneeuwkleed over Gorssel - Foto's

Er ligt een flink pak sneeuw over Gorssel en de IJssel is buiten zijn oevers getreden. Veel mensen trekken erop uit en genieten van de winterse taferelen. Maar er wordt ook hard gewerkt om de wegen begaan­baar te houden. Dat levert mooie plaatjes op. ... lees meer..

641

Scouting IJsselgroep start activiteiten weer op

Afgelopen weekend hebben veel scouting­groepen hun fysieke bijeen­komsten weer opgestart. Bij Scouting IJsselgroep waren er opkomsten voor de welpen (7 – 11 jaar) en scouts (11 - 15 jaar). ... lees meer..

842

No Romeo’s verspreidt liefde in Gorssel

Op Valentijnsdag, dé dag van de (geheime) liefde, komt Vocal Group No Romeo’s er openlijk voor uit: We love you more! In een gezongen liefdesboodschap verspreidt het koor de liefde. “Een digitale zoen, die iedereen juist nu zo hard kan gebruiken.” ... lees meer..

1211

Prachtig uitzicht over de ondergelopen uiterwaarden

De uiterwaarden van de IJssel zijn ondergelopen en dat levert prachtige uitzichten op. Bijvoorbeeld vanaf de dijk bij de veerstoep, de Ravensweerdsweg richting de Enkweg, en de Valkeweg bij Eefde en vandaar richting het Twentekanaal. ... lees meer..

2252

Wandelen met De Hoek en Het Bosrestaurant

Eetcafé de Hoek en Het Bosrestaurant Joppe hebben een prachtige wandelroute door Gorssel en Joppe uitgestippeld, de ‘Stationsroute’ met een drankje ‘to go’ en een versnapering onderweg. ... lees meer..

304

“Fietsverbinding Deventer-Zutphen moet gewoon langs N348”

“Fietsverbinding Deventer-Zutphen moet gewoon langs N348”: dat is het standpunt van een groep Gorsselnaren. Zij vragen de provincie in een brandbrief en een videoboodschap om alleen een route langs het bestaande fietspad over de N348 verder uit te werken. ... lees meer..

868

“Aan de slag, met elkaar en voor elkaar”

De werkgroep Zorg & Welzijn van de dorpsraad wil in 2021 actief aan de slag vóór en met inwoners: ”Juist ook vanwege de lockdown is een beetje extra aandacht voor elkaar belangrijk”. De werkgroep kan versterking gebruiken. ... lees meer..

687

Weer geen ophalen oud papier door De Harmonie

Vanwege de lockdown zal de Harmonie ook op zaterdag 6 februari helaas geen oud papier komen ophalen. Opsparen tot de volgende keer maand dus of zelf even brengen bij het verzamelpunt. ... lees meer..

Resultaten 1 - 27 van 27