Maart 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1596

Marktkoopman Eef Klaassen: ‘De gezelligheid ga ik missen'

De Gorsselse markt zonder groenteboer Eef Klaassen, dat is even wennen. Vanaf de eerste dag van het bestaan van de markt in Gorssel waren zij er, groenteboer Eef Klaassen en zijn zus Gerrie. Vandaag, woensdag 31 maart, stonden ze er voor het laatst. ... lees meer..

742

Natuur van de Gorsselse Heide beschermd door BOA

Vanaf 1 april is er regelmatig een buiten­gewoon opsporings­ambtenaar actief op de Gorsselse Heide. Die zal erop toezien dat mensen hun honden aan de lijn houden, ruiters het ven niet ingaan en iedereen op de paden blijft die ervoor bedoeld zijn. ... lees meer..

1709

Te huur: Veldhofstraat 12-E

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aan­bod betreft een appartement aan de Veldhof­straat 12-E. Gorsselnaren hebben voorrang bij toe­wijzing. ... lees meer..

522

Cursus 'Politiek Actief voor de gemeente'

Op dinsdag 11 mei begint de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’. De cur­sus wordt volledig digi­taal aan­geboden. Meedoen is gratis. ... lees meer..

519

Opening VVV Inspiratiepunt in de stad Lochem

Op 31 maart opent de VVV Lochem een nieuw ‘Inspiratiepunt’ in het oude stad­huis in de stad Lochem. Toeristische informatie wordt op een inter­actieve manier in beeld gebracht. ... lees meer..

3819

Jan Rodenburg gaat, Niek de Goede komt

Zaterdag 3 april 2021 is voor Jan Rodenburg, na 49 jaar, de laatste dag in het slagers­vak. Slagerij Jan Rodenburg wordt over­genomen door Niek de Goede. “We hadden meteen een klik”. ... lees meer..

780

Scouts verstoppen paaseieren in heel Gorssel

Dat wordt zoeken met Pasen. Scouts van Scouting IJssel­groep verstoppen namelijk verspreid in heel Gorssel 50 eieren. Met behulp van een QR-code kunnen de eieren ‘gepakt’ worden. Deel­nemers maken kans op leuke prijzen. ... lees meer..

2658

Nieuwe eigenaren De Zevensprong voortvarend aan de slag

Sinds een aantal weken is De Zevensprong in de weekeinden open voor take-away. De midgetgolf en de speeltuin zijn opgeknapt en binnen wordt het elektra vervangen. De nieuwe eigenaren zijn hard aan het werk. Met Pasen is er een puzzeltocht voor de kinderen. ... lees meer..

1415

Geen nieuwbouw voor bewoners Bloemenkamp

De Lochemse raad nam op 22 maart roept het college op vervangende nieuwbouw te realiseren ter compen­satie van sloop van De Bloemen­kamp. Wat betekent dit voor de bewoners en andere woning­zoekenden? ... lees meer..

850

Laatste kans bespaarcadeau

LochemEnergie organiseerde in het voorjaar van 2020 EnergieBespaarWeken met cadeautjes waarmee bewoners hun energie­rekening konden verlagen. Er is nog een kleine voorraad over voor wie nog niet eerder een aanvraag heeft gedaan. Bestel tot en met 22 maart. ... lees meer..

348

GOVOS bedankt gulle gevers van statiegeldbronnen

Dankzij het gebruik van de donatieknop op de flessen­automaat van de Jumbo kon GOVOS voedsel­pakketten bezorgen bij arme gezinnen in Cocha­bamba (Bolivia). GOVOS is Jumbo en de gulle gevers dank­baar. ... lees meer..

1321

Hoe stemde Gorssel in 2021?

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 hebben VVD en D66 in Gorssel relatief meer stemmen behaald dan gemeente breed. Voor CDA en PvdA gold het om­gekeerde. Die partijen kregen relatief minder stemmen en ook BBB deed het in Gorssel slechter. ... lees meer..

700

VVD ook in de gemeente Lochem de grootste partij

De VVD blijft ook in de gemeente Lochem de grootste partij. D66 is op de tweede plaats terechtgekomen en nieuwkomers BBB, Volt en JA21 konden ook rekenen op stemmen. ... lees meer..

1446

Groenteboer Klaassen stopt op de Gorsselse markt

Groenteboer Eef Klaassen staat op woensdag 31 maart voor het laatst met zijn kraam op de markt. Samen met zijn zus Gerrie stond hij aan de wieg van de markt in Gorssel. ... lees meer..

344

Debuut voor Gorsselse singer/songwiter Anna Spark

Anna Vonk (artiestennaam Anna Spark), afkomstig uit Gorssel, is singer/­songwriter. Haar debuut ‘Trapped’, schreef en produceerde ze zelf. Ook maakte ze er zelf een video­clip bij. ... lees meer..

861

Vaste Prik gaat niet naast de schoenen lopen

Zwerfafvalrapen wordt in sommige kranten een echte lockdown­hype genoemd en NRC wijdde er een heel essay aan waarin de afval­raper ‘de held van deze tijd‘ wordt genoemd. De Vaste Prikkers van Gorssel blijven er nuchter onder. ... lees meer..

517

Potgrondactie van De Harmonie is prima verlopen

Ook afgelopen zaterdag is De Harmonie Gorssel-Eefde weer actief op pad geweest. Nadat de muzikanten vorige week oud papier hebben opgehaald, reden zij nu rond om de vooraf bestelde zakken compost, potgrond en koemest­korrels aan huis te bezorgen. ... lees meer..

1472

De Hoek organiseert leuke en ‘lekkere’ auto puzzelrit

Zaterdag 20 en 27 maart kunt u meedoen met een puzzel­rit van Eetcafé De Hoek en Bosrijk Ruighen­rode uit Lochem. U rijdt 100 kilometer door een prachtige omgeving en voor onderweg zijn er opdrachten, puzzels, lastige vragen en iets lekkers. ... lees meer..

846

Nieuwe cursussen tuinderij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof biedt verschillende cursussen aan. Valérie van Dijck begint het nieuwe moestuin­seizoen met een vierdelige online cursus. Daarna volgen (als dat weer kan) vanaf eind mei praktijk­lessen. ... lees meer..

860

Scouting IJsselgroep voortaan ook voor meisjes

Vanaf 24 april kunnen ook meiden lid worden van Scouting IJsselgroep. De 75 jaar oude scouting­groep was altijd alleen voor jongens, maar kreeg in de afgelopen jaren vaak de vraag of meisjes ook lid konden worden. ... lees meer..

813

Tweede Kamerverkiezingen 2021: stemmen in Gorssel

In Gorssel kan op 15 en 16 maart vervroegd gestemd worden in ‘t Trefpunt en op verkiezings­dag 17 maart in de protestantse kerk en in ’t Trefpunt. In De Borkel bevindt zich het afgifte­punt voor brief­stemmen. ... lees meer..

1309

Nieuwe gedichtenbundel van Gorsselnaar Tseard Veenstra

De in Gorssel wonende dichter Tseard Veenstra heeft onlangs zijn derde bundel ‘Zinspelen’ uit­gebracht, met gedichten over het belang van taal en verhaal in het contact met de ander. ... lees meer..

1673

De Bloemenkamp: sloop dreigt eind 2023

Het was al eerder aangekondigd: de eigenaar van De Bloemenkamp wil het complex slopen. Er is gekozen voor nieuw­bouw in de vrije sector en er is geen plaats meer voor sociale-woning­bouw. De sloop is bepaald op eind 2023.  ... lees meer..

728

Kerken Eefde en Gorssel/Epse gaan meer samenwerken

De Protestantse Gemeenten van Eefde en Gorssel/Epse hebben een coördinatie­team geïnstalleerd met als doel de reeds begonnen samen­werking tussen beide gemeenten te begeleiden en te stimuleren. ... lees meer..

528

Spelen is belangrijk: Geef voor Jantje Beton

Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart is er weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Doneren kan dit jaar ook on-line. Spelen is leuk, gezond en houdt kinderen vrolijk. Daarom stimuleert Jantje Beton al bijna vijftig jaar buitenspelen. ... lees meer..

681

Harmonie haalt oud papier op bij de afgesproken adressen

Vanwege de enigszins versoepelde corona­maatregelen haalt De Harmonie aanstaande zaterdag, 6 maart, weer oud papier op bij de afgesproken adressen in Eefde en Gorssel. Uiterlijk om 9 uur gebundeld of in dozen aan de weg plaatsen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 26 van 26