April 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1680

De terrassen zijn weer open!

Het ziet er gelijk ’n stuk gezelliger uit. Op de eerste dag dat de terrassen weer open konden werd daar direct al volop gebruik van gemaakt. Het was er natuurlijk ook prachtig weer voor. Gert Klomp maakte voor Gorssel.nl een foto-impressie. ... lees meer..

1788

De slimste mensen van Gorssel zijn bekend: team Strookappe

De slimste mensen van Gorssel zijn bekend: dat is de familie Strookappe. Zij waren de prijswinnaar van de online quiz ‘Wie is de slimste mens van Gorssel’, georganiseerd door de Oranjevereniging. Ze waren niet te verslaan. ... lees meer..

553

Scouting IJsselgroep viert St. Jorisdag

In de agenda van Scouting IJsselgroep staat 23 april elk jaar dik omcirkeld. Rond deze datum vieren de scouts St. Jorisdag, een dag die in het teken staat van goed en kwaad. Dit jaar voor het eerst met meisjes. Er werden tulpen gelegd bij oorlogsgraven. ... lees meer..

465

SWL onderzoekt veerkracht

Door de coronamaatregelen zijn er minder mogelijkheden om te bewegen. In hoeverre heeft dat invloed op de veerkracht van ouderen? Om dit te kunnen onderzoeken heeft SWL een enquête opgesteld. ... lees meer..

1480

Lintjesregen: drie koninklijke onderscheidingen in Gorssel

Vandaag, 26 april, ontvingen acht inwoners van de gemeente Lochem een koninklijke onderscheiding, onder wie drie inwoners van Gorssel: Wilma Makkink, Jan Cees van Hasselt en Ed van Orden. De gedecoreerden ontvingen hun onderscheiding thuis.  ... lees meer..

709

Winkelsluiting op Koningsdag

Op dinsdag 27 april – Koningsdag – zijn er geen festiviteiten in het dorp. Alle winkels zijn wel gesloten, met uitzondering van Jumbo Brinkman. ... lees meer..

979

Brandbom Hassinkbos onschadelijk

De brandbom in het Hassinkbos is onschadelijk gemaakt. De operatie verliep succesvol, met twee knallen en rookpluimen was het leed geleden. Bud Wichers maakte foto’s. ... lees meer..

846

Schilderijen die rijmen op gedichten

Binnenkort verschijnt de bundel 'Onderpand', een coproductie van Egbert Oldenboom (dichter) en Rudy Volbeda (schilder). Hun beider inspiratiebron is de IJssel. De schilderijen van Rudy passen wonderwel bij de gedichten van Egbert. ... lees meer..

1055

Moederdagpakket van Buitenkunstig Gorssel

Buitenkunstig Gorssel kan vanwege de coronapandemie ook dit jaar niet doorgaan en ook de financiering van de jubileumeditie in 2022 kost veel geld. Maar de Stichting Buitenkunstig heeft iets bedacht ‘een ‘moederdagpakket’. ... lees meer..

1151

EODD maakt brandbom Hassinkbos onschadelijk

Op vrijdag 23 april maakt de EODD de brandbom die onlangs in het Hassinkbos gevonden is onschadelijk. Het plan is om de bom op de vindplaats gecontroleerd te laten ontploffen. Het Hassinkbos is vanaf 19 april  gedeeltelijk en op 23 april geheel afgesloten.  ... lees meer..

723

Zelfoogst De Veldhof begint op 5 mei

Groenten oogsten naar eigen wens: vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Dat kan weer vanaf 5 mei op tuinderij De Veldhof in Joppe. Met abonnement of op losse basis. ... lees meer..

753

Gorssel.nl is vernieuwd

Gorssel.nl heeft een nieuwe website. Voor u als gebruiker zal er maar weinig verschil te zien zijn, maar de website is geheel herbouwd in nieuwe techniek. Misschien werkt nog niet alles direct zoals het hoort. Uw opmerkingen zijn welkom. ... lees meer..

835

IJsselveer vanaf 24 april weer in de vaart

Het Dommerholtsveer vaart weer vanaf zaterdag 24 april, maar i.v.m. de coronaregels met maximaal 12 passagiers. Voet­gangers en fietsers kunnen dan weer iedere dag de IJssel over­steken naar een mooi wandel- en fiets­gebied. ... lees meer..

822

Nieuwe uitgave boekje ‘MOOI in Gorssel’

Enkele jaren geleden is uit een mooi initiatief van enkele dorps­genoten het boekje HIER in Gorssel ontstaan. Een handig informatief boekje voor bezoekers van ons dorp. Binnenkort verschijnt een nieuwe versie daarvan: ‘Mooi in Gorssel’. ... lees meer..

490

Enquête 70+'ers Gorssel

Onlangs kregen inwoners van Gorssel van 70 jaar of ouder een enquête in de bus met vragen van de Dorp­sraad naar de behoefte aan activiteiten en contact. In­vullen kan nog steeds. ... lees meer..

503

Zorgtuin klaar voor een nieuw seizoen

De Zorgtuin is klaar voor een nieuw seizoen. Er is gesnoeid, de groente­bedden zijn zaai klaar, er is een bijen­hotel bijgekomen en ook werd een klein voedsel­bos aangeplant. ... lees meer..

665

Trimgroep Joppe bestaat bijna 50 jaar

De Trimgroep Joppe bestaat inmiddels bijna 50 jaar. Elke zaterdag om half negen vertrekt een groep enthousiaste sporters vanaf de school in Joppe voor een uur sporten in het bos. Na afloop is er koffie. ... lees meer..

647

Buitenspelen bij Plein9

De jaarlijkse ‘Buitenspeel­campagne’ van SWL en de gemeente Lochem speelt zich dit jaar af bij Buurt en speeltuin­vereniging Plein9. Op 21 april kunnen er ’s middags allerlei spelletjes gedaan worden in de speeltuin aan het Acaciaplein. ... lees meer..

607

Wie is de slimste mens van Gorssel?

Om Koningsdag toch wat kleur te geven, organiseert de Oranjevereniging op de avond van Konings­dag 27 april een online quiz, met leuke filmpjes en vragen over Gorssel. De quiz is geschikt voor alle leef­tijden. ... lees meer..

1259

Start werkzaamheden N348 Jodendijk-Scheuterdijk

De provincie Gelderland verbetert de veiligheid op de N348. De reconstructie van het kruis­punt Quatre Bras-Flierderweg is inmiddels afgerond en nu is het kruis­punt Jodendijk-Scheuterdijk aan de beurt. De werkzaam­heden beginnen op 19 april. ... lees meer..

717

Online verkoop abonnementen De Boskoele

Buiten is het koud, maar vanuit huis kun je online al een zwembad­abonnement kopen. Tussen half april en half mei gaat De Boskoele open, al is het nog wel met corona­beperkingen. ... lees meer..

1024

Woning kabouters gespaard

In Joppe stond al eeuwenlang een boom waarin kabouters wonen. De boom liep op zijn laatste benen en is geveld. De woning van de kabouters is gelukkig behouden gebleven … ... lees meer..

2020

Welkoop Gorssel: meer service en gerichter aanbod

Een geheel nieuwe buitenkant, een gemoderniseerde binnen­kant én een nieuwe formule: met trots vertelt eigenaar Bas Albers over zijn nieuwe winkel die van­daag, 1 april, de deuren opent. ... lees meer..

Resultaten 1 - 23 van 23