Mei 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1172

Museum MORE en Museum STAAL op 5 juni weer open

Musea mogen hun deuren op 5 juni heropenen. Ook Museum MORE en Museum STAAL gaan weer open. Beide musea doen dat met nieuwe exposities. MORE heeft een tentoon­stelling van het oeuvre van Konrad Klapheck en in STAAL staat de hond centraal. ... lees meer..

681

Boekenweek 2021: thema ‘Tweestrijd’

Van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni is het ‘Boekenweek’. Bij Boekhandel Bechtle natuurlijk ook ruim aandacht voor de Boekenweek, maar vanwege corona slaat Bechtle de gebruikelijke boekenmarkt op de stoep voor de winkel een keertje over. ... lees meer..

905

Scouts Kompasnaald behalen tweede plaats bij online kamp

In het pinkster­weekeinde leverden de meiden van Scouting Kompas­naald een geweldige prestatie met een online spel dat was gebaseerd op een kamp waar ze nog nooit waren geweest. ... lees meer..

1124

Huttendorp 2021: inschrijving geopend

Dit jaar vindt ‘Huttendorp Gorssel’ plaats op 26 en 27 augustus. Thema van dit jaar is ‘Huttendorp to outer space’. Kinderen uit de regio vanaf 6 jaar kunnen zich met ingang van 1 juni inschrijven.  ... lees meer..

1116

Nieuwe beplanting voor ‘bomendriehoek’

Er is een ontwerp gemaakt voor de her­inrichting van de ‘bomen­driehoek’ tegenover garage Brinks. Het bosje wordt ‘licht’ gehouden en er worden, na de kap van slechte bomen onder meer nieuwe exemplaren geplant.  ... lees meer..

1655

Crowdfunding voor glas-in-loodatelier

Gorsselse Bernadette Kuijs heeft een droom. Zij heeft veel ervaring als glas-in-lood­kunstenaar en wil nu haar eigen atelier beginnen, thuis in het centrum van Gorssel. Via een crowdfundingsactie hoopt ze het benodigde bedrag van € 5.000 op te halen. ... lees meer..

1068

Training borstcrawl bij De Boskoele

‘Tips & tricks borstcrawl’ is de naam van een training die De Boskoele op 4 dagen in juni verzorgt. De nadruk ligt op techniek. Voor het opbouwen van conditie zijn er andere mogelijkheden. ... lees meer..

618

Meepraten over de Kadernota 2022

De gemeenteraad van Lochem nodigt inwoners en organisaties uit om mee te denken bij de bespreking van de Kader­nota 2022. Op 1 juni is er een digitale informatie­avond. ... lees meer..

1550

Inwonertal Gorssel stabiel

De gemeente Lochem publiceert jaarlijks in april/mei de bevolkings­ontwikkeling van het afgelopen jaar. Op 1 januari 2021 telde Gorssel 4013 inwoners. Dat zijn er twee meer dan een jaar eerder. Ruim 57% van de Gorsselnaren is 50+. ... lees meer..

793

Survivaltraining in De Boskoele

Veel kinderen zwemmen maar weinig en alleen schoolslag. Om zwemveilig op vakantie te gaan geeft De Boskoele een training voor het verbeteren van de zwem­vaardigheid en zelf­redzaamheid. Plezier hoort daar natuurlijk ook bij. ... lees meer..

1579

Te huur: Rietdekkerweg 51

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Rietdekkerweg 51. Het appartement wordt via loting aangeboden. ... lees meer..

568

De Bibliotheek gaat weer open!

De Bibliotheek mag weer open, natuurlijk met inachtneming van alle coronamaatregelen. Donderdag 20 mei is de allerlaatste Afhaalbieb. Vanaf 25 mei is de bieb weer normaal geopend. ... lees meer..

612

Tennisclub Gorssel biedt zomeruitdaging

Tennisvereniging LTC Gorssel biedt deze zomer een Zomer Challenge voor voetballers, hockeyers en andere teamspelers die een zomerstop hebben van hun eigen sport. Drie maanden vrij tennissen, clinics en meedoen aan toernooien. ... lees meer..

1208

Nieuw boek met illustraties van Ina Klomp

Er is een nieuw boek verschenen met illustraties van Ina Klomp uit Gorssel: ‘Met Brem en Snuit de duinen in’. In zestien korte verhalen ontdekken de jonge vos Snuit en zijn konijnenvriendje Brem de natuur van bos, zee en duinen.  ... lees meer..

627

Nijverheidsplein kleurt oranje

Koningin Máxima viert vandaag haar 50e verjaardag. Ter gelegenheid daarvan is de ‘Máximaboom’ op het Nijverheidsplein speciaal versierd. ... lees meer..

663

Resultaten enquête 70+’ers bekend

Onlangs kregen inwoners van Gorssel van 70 jaar en ouder een enquête in de brievenbus, die afkomstig was van de werkgroep Zorg & Welzijn van de Dorpsraad Gorssel. Er was een hoge respons en de resultaten zijn nu bekend. ... lees meer..

1151

Nieuw in de regio: Prettig Geregeld Verhuiscoaches

Maya Leijser en Gerda Liefveld zijn met Prettig Geregeld Verhuis­coaches in Gorssel van start gegaan. Prettig Geregeld helpt mensen bij al het geregel rond een verhuizing of het aanpassen van hun woning. ... lees meer..

760

Streep door windturbines bij Eefde?

De Raad van State vernietigde vandaag het bestemmings­plan voor drie beoogde wind­turbines bij Eefde. De gemeente Zutphen moet nu opnieuw bedenken waar wind­turbines ruimtelijk aanvaard­baar zijn. ... lees meer..

1053

Mooie initiatieven krijgen LOF-steun van de gemeente

De gemeente besteedt € 122.000 aan ideeën van ondernemers die een impuls zijn voor ondernemer­schap, toerisme en aantrekkelijk­heid van de kernen. In Gorssel komt geld beschikbaar voor extra sfeer­verlichting en consumptie­bonnen voor de horeca. ... lees meer..

955

Tramstation studio voor Allemaal 1 TV

De komende twee uitzendingen van Allemaal 1 TV worden opgenomen in het Gorsselse tramhuisje. Er zijn veel Gorsselse gasten en onderwerpen en er is een optreden van vocalgroup No Romeo’s. ... lees meer..

903

‘Gorssel Bloeit’ zoekt groene vingers

Het project ‘Gorssel Bloeit’ komt op stoom. Binnenkort worden een online bijeenkomst en een ‘walk-in’ georganiseerd om ‘Gorssel Bloeit’ onder de aandacht te brengen, belang­stellenden kunnen zich hiervoor opgeven.  ... lees meer..

504

Veel complimenten voor ‘Vaste Prik’

De initiatiefgroep ‘Vaste Prik’ ruimt iedere vierde zaterdag van de maand afval op in Gorssel. Dat levert veel complimenten van voorbijgangers op. Doe ook mee op de volgende zaterdag, 22 mei a.s. ... lees meer..

1873

Petitie voor behoud gebouw Vullerschool

Het college van B&W begint een vervolg­onderzoek naar de haalbaarheid van een van de Gorsselse accommodatie­varianten op het terrein van ‘t Trefpunt. Een aantal inwoners pleit voor behoud van het gebouw van de Vullerschool op de huidige locatie. ... lees meer..

1436

Vervolgonderzoek Gorsselse accommodaties

Het was stil rond de toekomst van de Gorsselse accommodaties, maar nu heeft het college besloten een vervolg­onderzoek in te stellen naar de variant met onder meer nieuwbouw van de school op de locatie van ’t Trefpunt.  ... lees meer..

389

Oranjevereniging herdenkt gevallenen WO II

Zoals ieder jaar legden vertegenwoordigers van de Oranjevereniging Gorssel op 4 mei namens alle Gorsselnaren bloemen bij de graven van de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar kon er geen publiek bij aanwezig zijn. ... lees meer..

1009

Vernielzucht in het Openluchttheater

Het vrij toegankelijke parkje van het Open­lucht­theater wordt niet alleen bezocht door mensen die daar graag even van de rust willen genieten, maar helaas ook door jongens met andere bedoelingen. Onlangs werd de kelder­deur flink beschadigd. ... lees meer..

698

Traditionele plantjesmarkt op het Acaciaplein

Op 15 mei is er weer een plantjesmarkt op het Acaciaplein, met perkgoed en vaste planten. Er is dit jaar ook een standhouder met Diamond Painting schilderijen. ... lees meer..

511

Zwemmen in De Boskoele voor onderzoek naar ALS

Negen sportmarketingstudenten nodigen iedereen uit om op vrijdag 4 juni baantjes te gaan zwemmen in De Boskoele om op die manier geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland. Leerlingen van de Vuller­school doen ook mee. ... lees meer..

876

Bevrijdingsuitzending van Allemaal 1 TV

Vanuit een tot studio ingerichte dubbeldekker heeft Allemaal 1 TV opnames gemaakt voor een bevrijdings­uitzending die vanaf 5 mei te zien is. De rit eindigde bij het Gorsselse tramstation waar de volgende afleveringen zullen worden opgenomen. ... lees meer..

869

Zwembad De Boskoele vanaf 5 mei geopend

Het zwemseizoen bij De Boskoele gaat op woensdag 5 mei van start. Om 10 uur die dag gaan de baden van Almen en Gorssel weer open. Er is keus uit baan­zwemmen en diverse lessen en trainingen. Reserveren is nog verplicht. ... lees meer..

718

Inleveren van boeken bij de bibliotheek weer mogelijk

De Graafschap bibliotheken, dus ook de bieb in Gorssel, blijven voorlopig nog gesloten. Maar het is nu weer mogelijk om zonder afspraak boeken terug te brengen naar de ‘AfhaalBieb’.        ... lees meer..

679

Herdenken en vieren in mei ook in 2021 sober

Ook in 2021 vinden herdenking en viering in de meimaand in Gorssel in aangepaste vorm plaats. In het Tramstation is een expositie over de Tweede Wereldoorlog te zien en de gemeente vertoont op 5 mei een film met videoverhalen van ooggetuigen.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 32 van 32