Juni 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1170

Cool Kids, bewegingsactiviteiten voor 4 en 5 jarigen

Oud-docent en hockeytrainer Ed van Orden wil binnenkort starten met activiteiten voor kinderen om hun plezier in bewegen te vergroten en om ze kennis te laten maken met allerlei grondvormen uit de sport. ... lees meer..

732

Inschrijving voor Spieren voor Spieren Rally geopend

Op 4 september 2021 wordt de 6e editie van de Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel, met start in het centrum van Gorssel, gereden. De inschrijving voor deze rally voor het goede doel is geopend. ... lees meer..

1634

Bernadette Kuijs kan van start met haar glas-in-loodatelier

De crowdfundactie van Bernadette Kuijs is geslaagd. Er is voldoende geld gedoneerd en ze is nu bezig met het inrichten van haar atelier aan de Nijverheidstraat. lees meer..

2084

Beverly’s Brain Boost: coaching voor scholieren

Beverly Schuil, pedagoge en woonachtig in Gorssel, begint na de zomervakantie een leerstrategie bureau, waar ze haar leerprogramma ‘Beverly’s Brain Boost’ aanbiedt. Het leerprogramma is gericht op middelbare schoolleerlingen. ... lees meer..

907

Het gaat hard met nieuwe Troephuis van scouts

Het is enorm hard gegaan! Begin mei werd de constructie­vloer gestort en inmiddels staat het nieuwe gebouw van Scouting IJsselgroep er. Nu nog de afwerking, elektra, kozijnen, ramen en deuren. Vrijwilligers en financiële bijdragen zijn nog altijd welkom. ... lees meer..

780

Gemeenteloket weer op afspraak open

Het gemeenteloket in Den Oldenhof is vanaf 30 juni tot 28 juli op woensdag­middagen geopend, alleen op afspraak. Het loket is vanwege de jaarlijkse zomer­sluiting weer gesloten van 28 juli t/m 18 augustus. Er gelden nog wel corona­maatregelen. ... lees meer..

1749

Irma Krommenhoek start als sportmasseur

Jarenlang was ze actief als sociaal onder­nemer met Thuistandarts, als orthopedagoog helpt ze kinderen met taal- en reken­problemen en in haar vrije tijd ruimt ze zwerfval op met Vaste Prik. Nu wacht een nieuwe carrière als sport­masseur. ... lees meer..

2715

Verloederd pand voormalig Eye Center in de verkoop

Menig buurtbewoner, ja eigenlijk iedereen die het leegstaande pand aan de Hoofdstraat 67 passeert, ziet de verloedering van het voormalige Eye Center met lede ogen aan. Nu is er toch een nieuwe ontwikkeling. Het pand komt in de verkoop, zo meldt De Stentor. ... lees meer..

1006

Ontwikkelingsgericht onderwijs op de Joppeschool

De leerlingen van de Joppeschool werkten de afgelopen tijd aan een project rond ‘afval’. Hoe ruimt de natuur zijn ‘eigen’ afval op en hoe doet de mens dat (of zou dat moeten doen)? Het project werd op 16 juni afgesloten. ... lees meer..

826

LochemDOET zoekt vrijwilligers

LochemDOET bemiddelt tussen organisaties en vrijwilligers en verzorgt trainingen. Er is ruimte voor deelnemers voor een jongeren­training en SWL is op zoek naar buurt­bemiddelaars. ... lees meer..

1051

Kerkdiensten weer in de kerk

Op basis van de landelijke richtlijnen vinden de kerken van Gorssel/Epse en Eefde het weer verantwoord om met elkaar de diensten te houden in de kerk­gebouwen. De eerste diensten zijn zondag 20 juni om 10.00 uur. ... lees meer..

2023

Chemokar stopt binnenkort

De mogelijkheid om iedere eerste zaterdag van de maand bij de chemokar in Gorssel klein chemisch afval af te geven, verdwijnt. De chemokar staat zaterdag 3 juli 2021 voor het laatst bij de halteplaats aan de Hoofdstraat 14.... lees meer..

899

Zomer 2021 in de bibliotheek Gorssel

Onder het motto ‘Zomerbieb’ organiseert de Bibliotheek Gorssel vanaf 21 juni een zomer vol activiteiten voor volwassenen en kinderen, met ‘voor elk wat wils’, zoals lezingen en workshops.  ... lees meer..

952

Zomerlessen bij In voor Yoga

Door het vele thuiswerken krijgen mensen nog wel eens te weinig beweging. Een serie yogalessen van Karin Hibma van In voor Yoga kan daarvoor wellicht uitkomst bieden. ... lees meer..

1265

Fietstocht langs archeologische vondsten

Op 19 en 20 juni organiseert de Werkgroep Archeologie Gorssel-Eefde-Almen een fietstocht langs plekken rond Epse waar archeologisch interessante vondsten zijn gedaan. Opgave is noodzakelijk en deelname is gratis. ... lees meer..

1031

Weer pubquiz bij VV Gorssel

Na eerdere succesvolle edities van de VV Gorssel Pubquiz in 2019 en 2020 komt er op zaterdag 10 juli a.s. een nieuwe editie. Wees voorbereid op moeilijke vragen! ... lees meer..

1833

Unieke krantenbezorger neemt afscheid

Eind juni bezorgt Sander Luntungan voor het laatst zijn vaak van een persoonlijke boodschap voorziene kranten in Gorssel. De lezers zullen de ‘extra bijlage’ op zaterdag missen.   ... lees meer..

2730

Te huur: Poststraat 2-C

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Poststraat 2-C. Het appartement heeft twee slaapkamers en er is een lift. ... lees meer..

927

Gorssel Bloeit: eerste `groene vingers` zijn binnen

Het project ‘Gorssel Bloeit’ (maak Gorssel mooier met bloembakken) komt van de grond. Er zijn al groene vingers gevonden, maar er kunnen er nog meer bij. In het najaar moeten de eerste bakken er staan. ... lees meer..

3717

Vanaf 7 juni weer aardbeien bij Makkink

We hebben er dit jaar wat langer op moeten wachten, maar bij de bongerd van Makkink zijn de eerste aardbeien nu rijp en vanaf maandag 7 juni is het kraampje weer open.  ... lees meer..

Resultaten 1 - 20 van 20