Juli 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1593

Team Buitenkunstig zoekt versterking

Het organisatieteam van ‘Gorssel Buiten­kunstig’ zoekt versterking. Het jaarlijkse evenement kon in 2020 en 2021 niet doorgaan, maar er moet natuurlijk wel een editie 2022 komen. Wie meldt zich? lees meer..

971

Meedoen met de Rotary Rally kan nog

De inschrijvingen voor de Spieren voor Spieren Rally – op 4 september in Gorssel – beginnen nu echt binnen te stromen. De eerste 25 start­plaatsen zijn geboekt, op naar de 50! ... lees meer..

1645

Nog geen duidelijkheid voor bewoners Bloemenkamp

De bewoners van De Bloemenkamp verkeren nog steeds in onzekerheid over hun toekomst. De PvdA maakt zich zorgen over de uitvoering van een unaniem aangenomen motie en de door Marlies Gommers opgezette petitie kan nog steeds getekend worden. ... lees meer..

1590

Veer Gorssel-Wilp vanaf 30 juli weer in bedrijf

Goed nieuws. Vanaf vrijdag 30 juli is het voet- en fietsveer Gorssel-Wilp weer in de vaart. Zoals gebruikelijk dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur. Door de hoge waterstand van de IJssel kon de pont vanaf 15 juli niet varen. ... lees meer..

1500

Nieuw onderzoek fietsverbinding Deventer en Zutphen

De provincie Gelderland onderzoekt samen met betrokken gemeenten en de Fietsers­bond een vlotte en veilige fiets­route (F348) tussen Deventer en Zutphen. Er worden twee varianten verder onderzocht: geheel langs de N348 en deels door buiten­gebied. ... lees meer..

1020

Zomer en Kunst: een succesvolle combinatie

Al enkele jaren achtereen organiseert Nikko Versluis kunstroutes. Een succes, ook vorig jaar ondanks de corona­beperkingen. Volgende maand zijn er weer twee weekeinden met een Zomerse Kunstroute waar 14 kunstenaars aan meedoen. ... lees meer..

1384

Nog meer hoogwater foto's

Het hoogwater-album is uitgebreid met foto's van Janny Schiphorst. Ondergelopen wegen en uiterwaarden, uitzicht over watervlaktes, het blijft prachtig om te zien. ... lees meer..

993

Van Boucante.nl naar AtelierGorssel.nl

Sinds 2019 verkopen portretschilder Boukelien Schenkels en haar man Boudewijn vanuit ‘Het Koetshuis’ aan de Parallelweg in Gorssel brocante, antiek en kunst. Vanaf de zomer veranderen ze het concept naar ‘atelier met een selecte voorraad brocante en antiek’. ... lees meer..

711

Zomersluiting gemeenteloket Gorssel

Van 28 juli tot en met 18 augustus is het gemeenteloket in Den Oldenhof gesloten. Dat betekent dat er in Gorssel pas weer een afspraak gemaakt kan worden op 25 augustus.  ... lees meer..

1197

Foto’s hoogwater IJssel

Het hoge water van beken en rivieren veroorzaakt veel leed en ongemak, maar de ondergelopen uiterwaarden bij Gorssel en Eefde leveren ook mooie plaatjes op. Gert Klomp ging op stap en maakte een mooie fotoserie. ... lees meer..

1750

Zes tuinen open tijdens Tuinrondje Gorssel

Eind juli vindt alweer de derde editie van het ‘Tuinrondje Gorssel’ plaats. Zes tuineigenaren delen hun tuinplezier en stellen hun tuin op 24 en 25 juli open voor bezoekers: “We hebben er weer zin in!” ... lees meer..

811

‘Ruimte voor dementie’ bij De Borkel

De Borkel gunt zijn bewoners met dementie zoveel mogelijk vrijheid. Concreet betekent dat een ‘open deuren beleid’ wordt toegepast: de afdelingsdeuren van de Flora zijn niet op slot.  ... lees meer..

1696

Juf Yolande feestelijk uitgeluid

Vandaag was de laatste werkdag van juf Yolande op de Vullerschool. Ze werd feestelijk opgehaald en ‘uitgeluid’ door alle kinderen. Een stralend afscheid! ... lees meer..

670

Vaste Prik jarig en trakteert

  ‘Vaste Prik’, de groep afvalprikkers die maandelijks op pad gaan om het dorp schoon te houden bestaat bijna een jaar en trakteert op zaterdag 24 juli iedereen die op die dag meehelpt op een lekker ijsje van Zo En Nu.   lees meer..

1358

Schaapskudde bij de Grooterkamp

Sinds vandaag houden schapen het gras kort in Gorssel. De kudde loopt nu bij de Grooterkamp. Wethouder Van Zeijts zorgde voor de ‘aftrap’. ... lees meer..

1051

Weer reguliere openingstijden bij Legotheek Eefde

Veel Gorsselse kinderen bezoeken de Legotheek Eefde. De gewone openingstijden gelden nu weer, en de zaterdag is op proef als extra openingsdag toegevoegd.  ... lees meer..

1909

Hoog water: Dommerholtsveer tijdelijk uit de vaart

Het Dommerholtsveer gaat met ingang van  donderdag 15 juli uit de vaart. De waterstand is hoog en de weerberichten zijn niet gunstig. Morgen, 14 juli, wordt er nog wel gevaren. ... lees meer..

1201

Weer biologische groenten op minimarkt bij ‘t Trefpunt

Biologische tuinderij Hartelijke Groenten biedt elke woensdagochtend biologisch geteelde producten aan in de marktkraam bij 't Trefpunt in Gorssel. Het assortiment is nu weer rijk gevarieerd. ... lees meer..

1084

Breng uw stem uit op ‘Ortus’!

Het radioprogramma ‘De Ochtend van 4’ organiseert deze zomer de verkiezing van het mooiste buitenkunstwerk van Nederland. Babyneushoorn ‘Ortus’ is een van de genomineerden. Help mee en stem op Ortus. ... lees meer..

581

Laatste eindpresentatie kinderdans

Op zaterdag 3 juli jl. was de laatste eindpresentatie van de kinderdans lessen van Carmen Stuitje. Carmen stopt voorlopig met lesgeven vanwege een nieuwe baan en studie. lees meer..

910

Topdrukte bij 4e VV Gorssel Pubquiz

Maar liefst 27 teams, tien meer dan bij de vorige editie, deden mee aan de pub­quiz van VV Gorssel afgelopen zaterdag. Zij werden verwelkomd in de door zonne­schijn over­heerste buiten­lucht op het terrein van de voetbal­club. ... lees meer..

1352

Vernielingen bij de veerpont

Kapot gegooide bierflessen en een vernielde vlaggenmast: dat waren de resultaten van vandalisme die de exploitant van de veerpont vanmorgen aantrof. De politie is op de hoogte. ... lees meer..

914

Biodanza in Epse

Rita Kamst organiseert wekelijks lessen ‘Biodanza’ in Epse: meebewegen en dansen op leuke muziek zonder ingewikkelde danspassen. Naast de gevorderdengroep is er nu ook een beginnersgroep: de eerste les voor beginners is op 2 september.  ... lees meer..

679

Praktijklessen AED/reanimeren beginnen weer

Wie wil leren reanimeren of weten hoe een AED werkt, of zijn vaardigheden wil opfrissen, kan weer praktijklessen volgen in Gorssel en Eefde. De lessen worden georganiseerd door de Stichting AED Eefde-Gorssel. ... lees meer..

1384

Juf Yolande neemt afscheid

Juf Yolande Moormann neemt op 16 juli afscheid van de Vullerschool. Iedereen is die dag tussen 11.00 en 11.30 uur van harte welkom om juf Yolande in het zonnetje te zetten. lees meer..

600

Bijzondere soorten op de Gorsselse Heide

Volgens de Marke Gorsselse Heide werpt het beheer van de Gorsselse Heide vruchten af. Er komen zeldzame soorten terug, zoals de Heide­knots­zwam en de Blauw­vleugel­sprinkhaan. Er is wel overlast van loslopende honden. ... lees meer..

1782

Petitie ter ondersteuning bewoners Bloemenkamp

Habion/VGZ, eigenaar van De Bloemenkamp, wil het complex slopen ten gunste van dure appartementen. Voor de huidige bewoners van het gebouw is nog veel onduidelijk en Marlies Gommers is een petitie gestart om ze een hart onder de riem te steken. ... lees meer..

681

No Romeo’s schudt corona van zich af

In een nieuwe videoproductie laat Vocal Group No Romeo’s een nieuwe kant van zichzelf zien. Naast hun kenmerkende close harmony-geluid experimenteren de dames in ‘Shake it Off’ met rap, ad libs en body percussion. ... lees meer..

4014

Zoekgebieden woningbouw Gorssel bekend

De gemeente heeft zoeklocaties voor woning­bouw rond Gorssel bekend gemaakt. Op de percelen die niet in gemeentelijk bezit zijn is voorkeurs­recht gevestigd. Documenten liggen alleen nog in het gemeente­huis in Lochem, maar zijn door Gorssel.nl ingezien. lees meer..

1753

Schaapjes tellen in Gorssel

Slechte slapers kunnen binnenkort echte schapen tellen in Gorssel. Vanaf half juli begrazen vijftig schapen van Schapen­service Hurby uit Eefde gras­percelen op verschillende plekken in het dorp. ... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 30