September 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

803

Gemeenteloket op woensdag weer volledig open

Vanaf 6 oktober kan ook weer op de woensdagochtend een afspraak gemaakt worden voor het aanvragen van burger­zaken bij het gemeenteloket in Den Oldenhof.  ... lees meer..

709

Klaverjascompetitie in De Hoek

Binnenkort starten weer de klaverjas­avonden in De Hoek. Iedere maand op een dinsdag­avond. Ook voor minder ervaren spelers. ... lees meer..

973

Anne-May Wachters publiceert ‘De erfenis van Pilatus’

Op 4 oktober verschijnt ‘De erfenis van Pilatus’ van Anne-May Wachters. In het boek betoogt Anne-May dat veel teksten uit de evangeliën opnieuw bestudeerd moeten worden. Een foute inter­pretatie kan leiden tot antisemitisme. ... lees meer..

796

Nieuwe expositie in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 7 oktober werk te zien van de Nijmeegse graficus en grafisch ontwerper Harry van Kuyk. ... lees meer..

912

Wandeltrainingen met Bianca Gardien

Bianca Gardien verruilt haar werk bij Zwembad de Boskoele weer voor haar eigen wandel­trainingen op woensdag- en vrijdag­ochtenden vanaf het Bos­restaurant in Joppe.  ... lees meer..

1117

Dit najaar weer rommelmarkt bij de kerk

Op 2 oktober is er weer een rommelmarkt in en bij de kerk in Gorssel. Het aanbod is gevarieerd, inbreng is vanwege grote voor­raad niet mogelijk. ... lees meer..

1028

Damesteam wint kubbtoernooi Acaciaplein

Op het Acaciaplein werd op zondag 19 september  het jaarlijkse kubbtoernooi gespeeld, georganiseerd door kubbclub ‘Plein­vrees’. Miranda, Dorien en Evelien vormden het winnende team ‘Tsja’.  ... lees meer..

990

Yoga: een ontspannen manier om in beweging te blijven

Zoekt u een ontspannen manier om in beweging te blijven? Heeft u een zittend beroep of werkt u veel achter een laptop? Dan zijn de lessen Hatha Yoga van Karin Hibma misschien iets voor u. ... lees meer..

582

Proef met onderling verhandelen van zonne-energie

LochemEnergie zoekt deelnemers voor een proef met het onderling verhandelen van energie uit zonnepanelen. Op 23 september is er een online informatie­bijeenkomst. ... lees meer..

1090

Klaverjassen in ’t Trefpunt: nieuwe kaarters welkom

Al meer dan 25 jaar wordt er in ’t Trefpunt door een vaste groep kaarters geklaver­jast. Op 27 september pakt de groep het kaarten weer op. Nieuwe klaverjassers zijn welkom. ... lees meer..

1315

Buitenwinkel KanaalLokaal sluit seizoen feestelijk af

KanaalLokaal, het buiten­winkeltje van Carla Braak­hekke met hand­gemaakte streek­artikelen, sluit het succes­volle eerste seizoen feestelijk af op zondag 3 oktober. ... lees meer..

584

Foto’s reünie IJsselgroep

Zaterdag vierde Scouting IJssel­groep haar 75-jarig bestaan met een druk­bezochte reüne. De vereniging ontving een Koninklijke Ere­penning, het nieuwe clubhuis werd geopend en er werden ere­leden benoemd. Fotoalbum op Gorssel.nl ... lees meer..

747

Tekeningen van Jan van Herwijnen in Museum MORE

Nu te zien in MORE: levensgrote portretten die Jan van Herwijnen een eeuw geleden maakte van psychia­trische patiënten. ‘Een kunstenaar moet het leed van de mensen door­leven en daarvan getuigen’. ... lees meer..

926

Koninklijke Erepenning voor Scouting IJsselgroep

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft op zaterdag 18 september een Konin­klijke Ere­penning uitgereikt aan Scouting IJssel­groep. Hij deed dat ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de groep en de opening van het nieuwe club­huis. ... lees meer..

833

Skiën of niet, sporten met Sneeuwfit kan altijd

De vereniging Sneeuwfit Zutphen en omstreken begint zaterdag weer met een nieuw programma. Er is een binnen­training in ’t Trefpunt en meerdere buiten­trainingen vanaf De Zessprong. ... lees meer..

2155

Wat vindt Gorssel van de Kernvisie Wonen?

Tot en met 13 september kon er gereageerd worden op het voorontwerp Kernvisie Wonen. Veel Gorsselnaren gaven hun visie. Gorssel had inzage in enkele reacties. ... lees meer..

1493

Reünie en opening Troephuis IJsselgroep

Op zaterdagmiddag 18 september houdt Scouting IJssel­groep te Gorssel een reünie voor oud-leden. Ook wordt die middag het nieuwe Troephuis officieel geopend. ... lees meer..

1653

Reactietermijn Kernvisie Wonen verlengd

De inloopuren om kennis te nemen van de plannen die beschreven staan in het voor­ontwerp Kern­visie Wonen Gorssel zijn voorbij, maar de termijn om reactie­formulieren in te sturen is verlengd tot uiterlijk 13 september. ... lees meer..

1840

Uitleenpunt van Medipoint in 't Trefpunt

Het uitleenpunt van hulp­middelen van Medipoint zit sinds 6 september in 't Trefpunt. U kunt daar op werkdagen iedere ochtend terecht voor de meest gangbare hulp­middelen. ... lees meer..

696

Herstelwerkzaamheden kruispunt Quatre Bras

Vanwege herstelwerkzaamheden bij het kruispunt Quatre Bras is komend weekend de afslag Flierderweg afgesloten. De afsluiting duurt van zaterdag 07.00 uur tot zondag aan het eind van de middag. Doorgaand verkeer wordt langs de werkzaam­heden geleid. ... lees meer..

2307

Misbruik van prikbord Gorssel.nl

De redactie van Gorssel.nl krijgt de laatste dagen meldingen van gebruikers van het prikbord die met vreemde mails benaderd worden. Waarschuwing: negeer de mail en klik niet op de link. ... lees meer..

755

Afsluiting spoorwegovergang Joppelaan

De spoorwegovergang in de Joppelaan in Joppe wordt in de nacht van 12 op 13 september 2021 voor alle verkeer afgesloten. De af­sluiting duurt van 23.00 uur op zondag 12 september tot 07.00 uur op maandag 13 september.  ... lees meer..

727

Afsluiting N348 kruispunt Jodendijk/Scheuterdijk

Het weggedeelte bij het kruispunt Jodendijk/Scheuterdijk is wegens asfalterings­werkzaamheden afgesloten vanaf 10 september 19.00 uur tot maandag 13 september 05.00 uur. Dat is de laatste fase van de reconstructie van het kruispunt. lees meer..

1888

Randzaken uitbesteden en groeien met je bedrijf

Brigitte Postma uit Gorssel is gestart met Yellow Support, een bedrijf waarmee zij andere ondernemers werk op het gebied van office, sales en events uit handen neemt. ... lees meer..

1759

Fraaie opbrengst van de Rotary Rally

De Spieren voor Spieren Rally van afgelopen zaterdag heeft alle verwachtingen over­troffen. 92 deelnemers, zon, spanning en € 12.000 opbrengst! ... lees meer..

808

Weer kofferbakverkoop bij Semper Fidelis

Na de succesvolle editie van 2020 houdt Semper Fidelis op 2 oktober opnieuw een kofferbak­verkoop in de rijhallen aan de Amelter­weg. Het gaat om verkoop­bare goederen en/of kleding. Deelnemers kunnen zich nu aan­melden. ... lees meer..

500

Schrijfcursus en schrijfcoaching

Lia Nijman begint weer ‘live’ met haar schrijf­cursus ‘Over de Schreef’. Ook biedt ze, als creatief schrijf­coach, persoonlijke hulp bij het schrijfproces. Locatie: Dortherdijk in Joppe. ... lees meer..

1822

Nieuw seizoen voor Kapel op 't Rijsselt

Ondanks, nog steeds, alle onzeker­heden rondom het corona­virus, presenteert de Kapel op 't Rijsselt haar aantrekkelijke en gevarieerde programma voor het nieuwe seizoen 2021/2022 op de eigen locatie bij Pluryn in Eefde. ... lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28