Oktober 2021

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1755

Hengelaars nemen afscheid van een steunpilaar

Zaterdagavond tijdens de prijs­uitreiking aan het eind van het wedstrijd­seizoen heeft Hengelsport­vereniging 'Ons Genoegen' afscheid genomen van secretaris Gerrit Bosvelt. Hij heeft zich 35 jaar lang met hart en ziel ingezet voor de vereniging. ... lees meer..

1546

5000 bloembollen in Gorsselse grond

Op 30 oktober was het zover: de eerste bollen­plantdag van de werk­groep Gorssel Bloeit. 5000 bloem­bollen gingen rond de Hoofd­straat de grond in. Op naar een fleurig voorjaar! ... lees meer..

2117

Dorpsraad pleit voor 60 km op N348

De Dorpsraad Gorssel pleit voor invoering van een maximum­snelheid van 60 km per uur op de N348. "Het is wachten op een dodelijk ongeluk", zegt Otto van Harmelen in een interview met Om­roep Gelderland.  ... lees meer..

1076

Expositie Joan Derk van der Capellen tot den Pol

In het Tramstation is vanaf zaterdag 30 oktober tot het eind van het jaar een expositie te zien over leven en dood van de bekende patriot Joan Derk Baron van der Capellen. ... lees meer..

1199

Oproep vrijwilligers Herdertjestocht 2021

Op zondag 19 december komt er weer een Herdertjestocht. De werkgroep zoekt vrijwilligers die willen helpen deze tiende editie tot een succes te maken. ... lees meer..

2413

Nieuw vervoerplan 2022 Arriva

Vervoerder Arriva neemt het openbaar vervoer in de regio per december 2021 op de schop. Gorssel.nl zet de gevolgen van de wijzigingen voor de inwoners van Epse, Gorssel en Eefde op een rij. ... lees meer..

2039

‘Japanse’ koeien in Gorssel

Sinds 15 oktober lopen er in Gorssel twee bijzondere koeien in de wei. Het zijn exemplaren van het Wagyu­rund, het begin van een ‘familiekudde’. ... lees meer..

844

Dankdag 2021: inzameling voor de Voedselbank Zutphen

In de Protestantse kerken wordt in november de ‘Dankdag voor Gewas en Arbeid’ gevierd. In Gorssel en Epse worden goederen ingezameld voor de Voedsel­bank Zutphen. lees meer..

664

Open inloop in De Brink weer van start

De wekelijkse open inloop op woensdagmiddag in De Brink is weer begonnen. Wie een gezellig contact halver­wege de week op prijs stelt, is van harte welkom. lees meer..

850

Gorsselse Heide Veldtoertocht op 7 november 2021

Op 7 november organiseert WTC Gorssel de Gorsselse Heide Veldtoertocht, een fiets­evenement voor mountainbikers, cyclo­crossers en gravelrijders. ... lees meer..

641

Weer inloopbridge in De Borkel

Met ingang van woensdagmiddag 3 november is er weer wekelijks een inloop­bridge in De Borkel. Iedere bridgeliefhebber is welkom. ... lees meer..

703

Bollenplantdag op 30 oktober

Op 30 oktober is het ‘Bollenplantdag’ in Gorssel. Dan gaan op initiatief van ‘Gorssel Bloeit’ ongeveer 5000 bollen de grond in. Wie mee wil helpen is van harte welkom.  ... lees meer..

6515

't Elf Uur heeft nieuwe eigenaren

De voormalige eigenaren van De Zevensprong in Joppe hebben restaurant ’t Elf Uur overgenomen. De opening is naar verwachting half december. ... lees meer..

660

‘Vaste Prik’ zoekt materiaalsponsor

De groep ‘Vaste Prik’, gaat maandelijks een ochtend op pad om afval te prikken en is op zoek naar een ondernemer die materiaal wil sponsoren.  ... lees meer..

1701

Griep- en pneumokokkenprik 2021

Het is weer tijd voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie. De huisartsen in Gorssel en Epse organiseren de vaccinatie dit jaar weer individu­eel. Lees de oproep van de huisartsen Schroth, Hulshof en Van Gelderen. ... lees meer..

1351

Joop Hekkelman publiceert: ‘Iej mot toch wat’

Joop Hekkelman schrijft colums in de streektaal in De Gids. Een groot deel daarvan is nu gebundeld in ‘Iej mot toch wat’. Ina Klomp voorzag het boek van passende illus­traties. ... lees meer..

627

Een troubadour op de Joppeschool

Op 5 oktober trad Gery Groot Zwaaftink op voor kinderen en ouders van de Joppeschool. Het was het begin van de Kinderboeken­week en de start van het werken rond het thema ‘Beroepen’.  lees meer..

1290

Feestelijke aftrap Groene Wereldoriëntatie Vullerschool

Op vrijdagmiddag 8 oktober was het feest bij de Vullerschool: de feestelijke opening van zowel de educatieve patio als de Vuller­velden in het kader van ‘Groene Wereld­oriëntatie’. ... lees meer..

1162

Andere opzet kerstmarkt ‘t Trefpunt

Op 12 december organiseert ‘t Trefpunt weer een kerstmarkt, waarbij de meeste kramen naar buiten verhuizen. De in­schrijving voor een standplaats is geopend. ... lees meer..

747

Evelien van Dort presenteert Olaf en de groene challenge

‘Olaf en de groene challenge’ is het nieuwste boek van Evelien van Dort. Ze presenteert het vrijdag­middag 8 oktober op de Vullerschool tijdens de feestelijke opening van de educatieve patio en de schooltuinen.  ... lees meer..

746

Kinderboekenweek 2021: ‘Worden wat je wil’

Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboeken­week, met als thema ‘Worden wat je wil’. SWL en de bieb Gorssel organiseren met dit thema op 13 oktober een spektakel­midddag. ... lees meer..

747

GGD ‘pop up’ locatie in ’t Trefpunt

Op 8 en 29 oktober is ’t Trefpunt ingericht als locatie voor voorlichting over het corona­virus en voor vaccinatie. Vrije inloop voor informatie en vaccinatie. ... lees meer..

1144

Rabo ClubSupport: Leden kunnen stemmen

Vanaf maandag 4 oktober kunnen leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete clubs en instellingen. Het bedrag dat zij krijgen is afhankelijk van het aantal stemmen. Gorssel.nl doet ook mee. ... lees meer..

1634

Veel reacties op voorontwerp kernvisies wonen

De gemeente ontving 750 reactieformulieren en zestig brieven op het voor­ontwerp Kernvisie Wonen in de verschillende kernen. Op 4 oktober is er een Beeld­vormende Tafel, die digitaal te volgen is. ... lees meer..

Resultaten 1 - 24 van 24