Archief per maand

November 2021

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
216

Petitie behoud Vullerschool aangeboden

Maar liefst 408 mensen onder­tekenden de door Gorsselnaar Henk Veenendaal opgestelde petitie tot behoud van de Vuller­school in het huidige gebouw. Vrijdag 26 november heeft Henk deze petitie ... lees meer..

504

Sfeervolle boomverlichting in Gorssel

Woensdag is er nieuwe sfeer­verlichting geplaatst in elf bomen in het centrum van Gorssel.  Zo ziet Gorssel er in de winter­maanden extra aantrekkelijk uit voor inwoners en bezoekers.&nbs... lees meer..

423

Woonvisie Lochem geactualiseerd

Er is een aanvulling op de Woonvisie Lochem 2018-2025 naar de raad gestuurd. De raad had hierom gevraagd ter voorbereiding op het debat over de kern­visies wonen.  Het woonbeleid van de ge... lees meer..

282

‘Dialect schrievm en laezn’ met Joop Hekkelman

Joop Hekkelman is al een aantal jaren actief als docent schrijven in de streektaal. Na de jaar­wisseling biedt hij in Gorssel opnieuw een cursus dialect­schrijven aan. “Laot oe uutdaagn”. J... lees meer..

564

Te huur voor starters: Poststraat 3-H

Te huur voor starters via een jongeren­contract: een appartement aan de Poststraat 3-H. Er geldt voorrang voor dorps­­binding en de maximum­leeftijd is 27 jaar. IJsseldal Wonen bied... lees meer..

154

Vragenlijst lokale democratie

De gemeente wil weten wat inwoners vinden van de manier waarop besluiten worden genomen en uitgevoerd. Om daar achter te komen heeft de gemeente een vragenlijst samen­gesteld, die van 22 november ... lees meer..

430

Sint op 3 december in Gorssel

Sinterklaas is weer in het land: groot feest voor jong en oud! Op 3 december komt hij in Gorssel aan. Sinterklaas is weer in het land en hij heeft beloofd dit jaar op 3 december Gorssel te bezoeken... lees meer..

141

De Herdertjestocht gaat niet door

De organisatie van de Herdertjes­tocht heeft besloten de tiende editie die op 19 december rond de Gorsselse kerk zou worden gehouden te annuleren. De organisatie van de Herdertjestocht heeft be... lees meer..

137

Kerstmarkt van ’t Trefpunt gaat niet door

De kerstmarkt die ’t Trefpunt wilde houden op 12 december is geannuleerd. De organisatie heeft hiertoe besloten in verband met de aangescherpte coronaregels. De kerstmarkt die ’t Trefpunt wilde hou... lees meer..

797

Troephuis Scouting IJsselgroep is bijna klaar

Dankzij de enorme inzet van vrijwilligers is het nieuwe club­huis van de scouts bijna klaar. In juni was het prefab gebouw in elkaar gezet en daarna begon het binnen- en buiten­werk. “Trots op... lees meer..

365

Mooie opsteker van Rabo ClubSupport

De 18 Gorsselse clubs en maat­schappelijke instellingen die mee­deden met de clubactie van de Rabobank hebben hun kas kunnen spekken. De Elf Marken en de Harmonie waren koplopers, maar voor ie... lees meer..

861

Bizarre vondst door Vaste Prik

De groep ‘Vaste Prik’ ruimt zwerf­afval in Gorssel op. Soms doet een prikker een bizarre vondst: een berg peuken en bier­doppen in de berm. Giftig en gevaarlijk! Wat beweegt iemand om de pr... lees meer..

467

Gorssel.nl krijgt € 400 van Rabo ClubSupport

Maandagavond heeft Gorssel.nl een cheque ontvangen van de Rabobank van € 400,78. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en natuurlijk iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk bedankt! Maandagavond 8... lees meer..

225

Canticum Gorssel zoekt bassen

Het Gorssels gemengd koor Canticum is sinds enkele maanden weer begonnen met repetities en kan versterking gebruiken. Vooral bassen zijn welkom. Het Gorssels gemengd koor Canticum is sinds enkele m... lees meer..

346

Werk van Dies Kannegieter in Trefpunt

Komende maanden hangen er schilderijen van Dies Kannegieter uit Gorssel in de hal van ’t Trefpunt. Dies Kannegieter bij een van haar werken in 't TrefpuntVervanging van de schilderijen in de hal va... lees meer..

1037

Bijzondere vaasjes van Floris Meijer uit Gorssel

Gorsselnaar Floris Meijer heeft samen met het Nationaal Glas­museum in Leerdam een serie vaasjes voor een enkele bloem ont­worpen. De serie heeft de naam ‘Luxje’ en is te koop bij Eerlijk! Gen... lees meer..

2160

Te huur (voor drie jaar): Wielewaalpad 5

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aan­bod betreft een woning aan het Wielewaalpad 5. Let op: de woning is tijdelijk te huur, met behoud va... lees meer..

186

Inloopbridge in De Borkel afgelast

Vanwege de aanscherping van de coronamaatregelen is de herstart van de wekelijkse inloop­bridge in De Borkel weer van de baan. De bridgemiddag van 3 november (vandaag dus) is afgelast.  Nu... lees meer..

337

Najaarsopruiming door hengelaars bij het Zandgat

Maandag 1 november hebben vijf vissers van Hengelaars­vereniging ‘Ons Genoegen’ een najaars­opruiming gehouden bij het Zandgat. Het leverde zakken vol met zwerfaval op. ‘De najaarsopruiming... lees meer..

Resultaten 1 - 19 van 19