2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

523

Gorssel.nl wenst u een goed 2023

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een voorspoedig 2023. Het team van vrijwilligers van Gorssel.nl zal zich ook komend jaar weer inzetten voor de samen­hang, levendig­heid en promotie van ons dorp. lees meer..

655

Klasse(n)orkest Vullerschool groot succes

Op 19 december vond op de Vuller­school in Gorssel de af­sluiting plaats van het  ‘Klasse(n)­orkest', gevormd door leerlingen van de Vuller­school. Ze leerden in slechts acht weken tijd een muziek­instrument bespelen.  ... lees meer..

756

Graafschap bibliotheken: fusie met Brummen/Voorst

Graafschap bibliotheken en Biblio­theek Brummen/Voorst gaan vanaf 1 januari verder als één organi­satie. De nieuwe naam is: Bibliotheek Berkel & IJssel, afgekort als BIJ de bieb. ... lees meer..

1567

Warm gebaar voor Oekraïners in De Bloemenkamp

Door een spontane actie van een inwoon­ster van Gorssel ontvingen onze Oekraïense dorps­genoten een kerst­pakket. Betrokken Gorssel­naren en ondernemers zorgden zo voor een warm gebaar voor de 27 huishoudens in De Bloemen­kamp. ... lees meer..

862

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  ... lees meer..

1043

Joppeschool brengt licht in donkere dagen

De kinderen van de Joppe­school maakten kerst­stukjes voor de Oekraïense bewoners in De Bloemen­kamp. Ook de Voedsel­bank ontving volle met levens­middelen gevulde kratten.  ... lees meer..

1166

Foto's Herdertjestocht

De tiende editie van de Herdertjestocht was een prachtig evenement. Veel mensen gingen 'Op weg naar de ster'.  Edo Boonstra maakte voor Gorssel.nl een fotoverslag. ... lees meer..

542

Statiegeldactie bij Jumbo Brinkman voor GOVOS

GOVOS voert actie ten behoeve van haar project Cocha­bamba in Bolivia. Jumbo Brink­man stelt in de maanden januari en februari zijn statiegeld­automaat ter beschikking voor dit goede doel. ... lees meer..

1890

’Lies en Liet - Bijzondere zorg aan huis’

Vanaf 1 januari beginnen Lizelore Molier en Cornélie Kars een zorg­onderneming 'voor bijzondere zorg aan huis’. Ze kunnen apart of gezamen­lijk ingehuurd worden als mantel­zorg­ondersteuner, zorg­verlener of ‘gewoon voor de gezellig­heid’. ... lees meer..

709

Winter...

Winter in Gorssel. Dat geeft prachtige plaatjes. Martijn Tolboom trok erop uit en maakte een mooie winterserie.  ... lees meer..

1808

Oliebollen van VV Gorssel, al vijf jaar smullen

VV Gorssel heeft het gehaald. Het eerste vijf­jarig jubileum van de oudejaars VV Gorssel oliebollen­actie is een feit. Bestellen kan weer. ... lees meer..

895

Gorsselse start actie ‘keukenkastje’

Grace Mole­graaf heeft in haar tuin aan de Elfuurs­weg een ‘buurt­keukenkastje’ geplaatst. Wie wat missen kan, zet er etens­waren in en mensen die het nodig hebben kunnen er bood­schappen uit meenemen.  ... lees meer..

891

Kerstviering in Joppe voor de hele familie

Het aftellen naar Kerst­mis is weer begonnen. Ook in de r.-k. kerk in Joppe zijn de voor­bereidingen in volle gang. Er zijn twee familie­vieringen en ook de buiten­kerststal is weer te bekijken. ... lees meer..

515

Workshops voor het nieuwe moestuinseizoen bij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe biedt in de winter van 2023 als opmaat naar het nieuwe moestuin­seizoen verschillende work­shops aan. Leer snoeien, enten en een eigen teelt­plan maken. ... lees meer..

4227

Binnenkort nieuwe gespecialiseerde fietsenwinkel in Gorssel

In het pand aan de Deventerweg waar tot voor kort de Schotse Ruit was gevestigd zal binnenkort voormalig prof­renner Thijs van Amerongen een fietsen­zaak openen. ... lees meer..

1196

Friends for Xmas was hartverwarmend

Zondag 11 december vond in de kerk te Gorssel een prachtig kerstevenement plaats. Een 60-koppig projectkoor zong de sterren van de hemel. Er werd gelachen, gehuild, gegeten en gedronken, maar vooral enorm genoten van een warm samenzijn. ... lees meer..

663

Volleybalmeiden SC Gorssel kampioen

Op zaterdag 10 december haalden de volleybal­meiden van team B van SC Gorssel-volleybal het kampioen­schap binnen. En ze speelden nog met zijn vijven ook. Een mooie prestatie! ... lees meer..

732

Drie exposities in het Tramstation in Gorssel

Vanaf half december tot eind februari volgend jaar zijn in het Tram­station drie exposities te zien. Twee leden van schilder­club Het Koer­huis tonen hun werk en er is een tentoon­­stelling te zien van poppen uit de jaren ‘50 en ’60. ... lees meer..

717

Hockeyclub traint deze winter in ‘t Trefpunt

Met het koude winterweer traint een groot aantal teams van HC Gorssel/Epse in 't Trefpunt. Lijkt het je leuk om eens mee te doen? Dan ben je van harte welkom tijdens een van de trainingen. ... lees meer..

1046

Friends for Xmas: Kerstconcerten met groot koor

Zondag zijn er in de kerk twee kerst­voor­stellingen met een groot project­koor. Er wordt terug­geblikt op de musicals van Winter­Wonder­land en er kan worden mee­gezongen. Na afloop is er een buffet.  ... lees meer..

824

Tuinclub Gorssel stopt na 40 jaar

Wat begon als een vrienden­groepje groeide uit tot een club met 51 leden. Maar gaandeweg werd het minder en omdat er geen interesse is voor nieuwe bestuurs­leden wordt de club nu opgeheven. ... lees meer..

410

Weinig geld? Toch meedoen met sport en cultuur

Wie weinig geld heeft, maar toch mee wil doen met sport of culturele activi­teiten, kan een beroep doen op het Volwassenen­fonds Sport & Cultuur. De aanvragen lopen via (vrijwillige) inter­mediairs. ... lees meer..

1025

Herdertjestocht: Op weg naar de ster

Zondagavond 18 december is er weer de Herdertjes­tocht. Een jubileum, want dit is de tiende keer dat het sfeer­volle evenement wordt gehouden.  ... lees meer..

1201

Wethouder Goodin heropent Bibliotheek Gorssel

“Een pareltje in de gemeente Lochem” zo noemde wethouder Wendy Goodin de vernieuwde bibliotheek in Gorssel waar naast het lezen ook leren, ontdekken en ontmoeten centraal staan. ... lees meer..

1435

Sint en Pieten vol enthousiasme onthaald

Na een ‘coronapauze’ van twee jaar zetten Sinterklaas en de Pieten vandaag eindelijk weer voet aan wal bij de Gorsselse veer­steiger aan de IJssel. Het was een groot feest. ... lees meer..

825

Eerlijk!Genieten stopt met fair trade food producten

  ‘Eerlijk!Genieten’ stopt met de verkoop van fair trade food­produc­ten. "Bijna alle fair trade food­producten die wij verkopen zijn ook in de super­markt verkrijg­baar". De verkoop van alle andere fair trade producten gaat gewoon door. lees meer..

914

Gezocht én gevonden: een nieuwe predikant

De kerkelijke gemeenten van Gorssel/Epse en Eefde hadden ds. Gertjan de Pender uit Varsseveld beroepen en die heeft dat beroep met enthousiasme aangenomen. ... lees meer..

866

Shinen aan de IJssel

Vorige week zondag stond Vocal­group No Romeo's uit Gorssel twee­maal voor een vrijwel uit­­verkochte zaal in MIMIK, het nieuwe theater aan de IJssel in Deventer. De close harmony dames­groep gaf een fonkelende show. ... lees meer..

812

Kerstmarkt bij KanaalLokaal in Joppe

KanaalLokaal, het buiten­winkeltje in Joppe, organiseert zaterdag 10 december een kerst-winter­markt. Er zijn zelfgemaakte producten uit de streek, keramiek en vele andere artikelen.  ... lees meer..

548

Kerstmarkt Trefpunt gaat niet door

’t Trefpunt wilde op 11 december na twee jaar weer een kerst­markt organiseren. Het aantal aan­meldingen was echter niet vol­doende en besloten is de kerst­markt af te gelasten. ... lees meer..

812

Weer buitenkerststal in Joppe

Na twee jaar onder­breking van­wege de corona­pandemie komt er dit jaar weer een buiten­kerststal in Joppe. De bouw begint zaterdag 26 november; de bouw­groep kan extra handen gebruiken. Wie komt helpen? ... lees meer..

1901

Te huur: Elfuursweg 50

IJssel­dal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Elfuurs­weg 50. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toe­wijzing. ... lees meer..

1096

Te huur: Prunusweg 3

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Prunusweg 3. Er geldt een minimum leeftijd van 55 jaar en inwoners van Gorssel hebben voor­rang bij toewijzing. ... lees meer..

1624

Praktijk SALUT: begeleiding van (jong)volwassenen

Wico Mulder, Jeugdarts Adolescenten/arts Maatschappij en Gezond­heid, behandelt en begeleidt in zijn prak­tijk SALUT (jong)­volwassenen. Onlangs publiceerde hij een coaching­methode voor professionals. ... lees meer..

943

Loopclinic Sport ’88 succesvol afgesloten

3 september startte bij Sport ’88 een loop­clinic voor beginners. Doel­stelling was om na drie maanden 5 km te kunnen hard­lopen. Al na 11 weken zijn negen lopers daarin geslaagd. ... lees meer..

3072

John Bardale: ‘Life is more’

Onlangs opende John Bardale zijn tiende vestiging aan de Hoofd­straat naast het Oldenhof­plein. Gorssel.nl maakte kennis met onder­nemers Martin Pietersma en Simone Mees ten Oever-Renneboom. ... lees meer..

1910

Gorsselnaren kritisch over clustering

Een groep Gorssel­naren spreekt in een brief aan het college en de raad zijn veront­rusting uit over de plannen voor de clustering van accommo­daties en pleit voor behoud van de huidige locaties. ... lees meer..

736

Wethouder stelt ‘geadopteerde’ hondenpoepbak in gebruik

In Gorssel zijn twee door de buurt geadop­teerde bakken geplaatst waar honden­bezitters hun poep­zakjes in kunnen gooien. Wethouder Lex de Goede heeft de bak aan de Elfuurs­weg samen met buurt­bewoners 17 november in gebruik genomen. ... lees meer..

617

‘Beverly’s Brain Boost’ heeft plaatsen vrij

Beverly Schuil, zelf­standig gevestigd pedagoge, begeleidt met haar coaching traject ‘Beverly’s Brain Boost’ scholieren en studenten. Ze heeft vanaf december plaats voor nieuwe deel­nemers. ... lees meer..

1228

Groen licht voor windturbines Eefde

Provinciale Staten hebben vandaag (16 november) het Inpassings­plan (bestemmings­plan) en de Omgevings­vergunning voor het windpark IJssel­wind goed­gekeurd. Omwonenden rest nog een gang naar de Raad van State. ... lees meer..

1966

Nieuw in Gorssel: Davine Clinic voor 'injectables'

Danielle Langeloo opende op 13 november in Gorssel ‘Davine Clinic’ voor persoon­lijke behandeling met botox en fillers. Gorssel.nl was aanwezig bij de opening en maakte kennis met een bevlogen eigena­resse. ... lees meer..

595

Werkgroep Energiezuinig Gorssel zoekt vrijwilligers

De Werkgroep Energie­zuinig Gorssel zoekt vrijwilligers voor het voor­bereiden van een Energie Café in februari 2023. De bedoeling is groepen te vormen om samen energie­vraagstukken op te lossen: de buurt­aanpak. ... lees meer..

1828

Dorien Plaat bij Sterren op het Doek

Gorsselse kunstschilderes Dorien Plaat is aanstaande zaterdag te zien in het tv-programma Sterren op het Doek. Met twee andere schilders mocht zij een portret van actrice Monic Hendrickx maken. ... lees meer..

626

Indrukwekkend concert Harmonie ‘Ode aan de klarinet’

De Harmonie heeft een bijzonder geslaagd en zeer divers koffie­concert gegeven in de vol bezette Ontmoetingskerk te Eefde. ... lees meer..

611

Nieuwe AED voor VV Gorssel en Sport '88

De actie ‘AED Gorssel hartnodig’ van VV Gorssel en Sport ’88 heeft een nieuwe AED opgeleverd. Ruim een maand geleden was de AED bij de voetbal gestolen, maar binnen­kort hangt er gelukkig weer een nieuwe. ... lees meer..

639

Sfeerverlichting deze winter een tandje minder

De ondernemersvereniging zal binnen­kort het centrum weer verfraaien met kerst­versiering. De vorig jaar aangeschafte sier­verlichting in de bomen zal dan ook weer worden ontstoken, maar vanwege de energie­crisis wel minder. ... lees meer..

1114

Jan Terlouw op bezoek bij de Joppeschool

Jan Terlouw ging met de kinderen van de Joppe­school in gesprek over onze groene wereld: hij maakt zich zorgen over de ver­schraling van de natuur. ... lees meer..

648

Gorsselse volleybalmeiden zoeken versterking

Meiden B, het ‘topteam’ van SC Gorssel-volley­bal zoekt versterking. Ben je tussen 12 en 15 jaar en heb je bal­gevoel? Train dan eens een maand mee. ... lees meer..

664

‘Kom niet in de kou te zitten’

Ondanks eenmalige uitkeringen en energie­plafonds is het probleem van energie­armoede heel groot. Sinds enkele maanden loopt in de gemeente een energie­actie, die doorloopt tot en met 31 december 2023. ... lees meer..

641

Kerstmarkt ’t Trefpunt: inschrijven voor een kraam

Op 11 december is er weer een kerst­markt in en buiten ’t Trefpunt. Wie een kraam wil huren kan zich vanaf nu aan­melden: er wordt niet meer vastgehouden aan het creatieve karakter van het aanbod. ... lees meer..

1151

Gorsselse Heideveld Toertocht in prachtige herfstsfeer

Zondag 6 november werd in en rondom Gorssel de Heideveld Toertocht gereden, georganiseerd door WTC (Wieler Toer Club) Gorssel. Enthousiaste fietsers genoten van een prachtige tocht en mooi herfstweer. ... lees meer..

1397

Vanuit Joppe naar Zuid-Korea

Rohan en Jente uit Joppe, allebei lid van Scouting IJssel­groep, gaan in de zomer­vakantie van 2023 naar Zuid-Korea. Diana Kroeze wilde er meer van weten en sprak met de jongens. ... lees meer..

580

Museum MORE: de mens in de metropool

Vanaf 13 november is in Museum MORE de tentoon­stelling ‘Streetview' te zien: een selectie foto’s van foto­graaf Bas Losekoot. Centraal staat ‘de mens in de metropool’. ... lees meer..

556

‘Ode aan de klarinet’, de Harmonie pakt uit

Van Coldplay tot Porgy and Bess. Zondag­ochtend 13 november kunt u genieten van een concert in Eefde van de Harmonie, met een speciale rol voor voorzitter en klarinettiste Patricia de Leeuw. ... lees meer..

586

Bieb Gorssel en gemeenteloket korte tijd dicht

De Bibliotheek Gorssel is vanwege een her­inrichting van 16 november tot en met 4 december gesloten. Daardoor is ook het gemeente­loket op de woens­dagen 16, 23 en 30 november niet bereikbaar. ... lees meer..

1145

Conclusie rapport: ‘De Boskoele heeft bestaansrecht’

Volgens de Stichting Gorsselse Zwem­baden toont onder­zoek aan: nieuw­bouw van De Boskoele en De Berkel is de enige optie voor toekomst­bestendige zwembaden. ... lees meer..

1311

Portret van een prikker: Pauline Kuipers

Henk Veenendaal zet vrijwilli­gers van de groep ‘Vaste Prikkers’ die Gorssel schoon­houden van zwerf­vuil in het zonnetje. Het eerste gesprek was met Demi Storm, nu praat Henk met Pauline Kuipers. ... lees meer..

1725

Marloes van Schaik nieuwe klimaatburgemeester

Marloes van Schaik uit Gorssel wordt klimaat­burgemeester van de gemeente Lochem. “Ik wil graag laten zien hoe ook jij een bij­drage kunt leveren aan een groener Nederland.” ... lees meer..

736

Zondag 30 oktober laatste dag voor het veer Gorssel-Wilp

Het seizoen zit er weer bijna op voor het Dommerholtsveer. Zondag is de laatste vaar­dag. Dus komende dagen kunnen wandelaars en fietsers nog even genieten van het fraaie nazomer­weer en van de mooie IJssel. ... lees meer..

914

Herdertjestocht 2022 zoekt vrijwilligers en baby Jezus

Op zondag 18 december wordt alweer de tiende Herdertjes­tocht georganiseerd. Er zijn nog vrijwilli­gers nodig, waaronder baby Jezus, Maria en Jozef. ... lees meer..

571

Geen inloopbridge meer in De Borkel

Omdat er te weinig animo is voor de wekelijkse inloop­bridge in De Borkel is besloten per direct met het initiatief te stoppen.  ... lees meer..

664

Ons Markenboek’ nr. 4 verschenen

De novembereditie 2022 van kwartaal­blad ‘Ons Markenboek’ (40e jaargang, nr. 4) van De Elf Marken is verschenen. Er staan interessante artikelen over de voor­malige gemeente Gorssel in.  ... lees meer..

667

Muziek maken? Doe mee met een project van de Harmonie

Op 13 november heeft de Harmonie nog het koffie­concert ‘Ode aan de klarinet’. De dag erna starten alweer de repetities voor het volgende concert, waaraan ook anderen op project­basis kunnen meedoen. ... lees meer..

953

Actie ‘AED Gorssel hartnodig’

U las het wel­licht in De Stentor: begin oktober werd bij V.V. Gorssel een AED gestolen. Met de actie ‘AED Gorssel hart­nodig’ hoopt de club snel een nieuw exemplaar te kunnen aan­schaffen.  lees meer..

633

Inzameling levensmiddelen voor de Voedselbank Zutphen

De Diaconie van de Protestant­se Gemeente Gorssel/Epse en Jumbo Brink­man houden van 26 oktober tot en met 5 november een in­zameling van levens­middelen. De producten zijn bestemd voor de Voedsel­bank Zutphen. ... lees meer..

510

Kennismaken met Winand Staring in Museum STAAL

Museum STAAL in Almen laat bezoekers vanaf 6 november kennis­maken met de 19-eeuwse geoloog en landbouw­kundige Winand Carel Hugo Staring, zoon van de bekende dichter A.C.W. Staring.  ... lees meer..

932

Verkoop afgeschreven spullen bij de Gorsselse bieb

Herinrichting bij de biblio­theek in Gorssel: van 1 tot en met 11 november verkoopt de bieb af­geschreven boeken, overige media en meubilair voor een klein prijsje. ... lees meer..

1384

“Als ik maar in Gorssel kan blijven”

De uitkomsten van de enquête naar de woon­wensen van jongeren laten een behoefte aan woon­plekken in Gorssel zien, zonder dat er een specifieke voor­keur voor nieuw­bouw uit blijkt.  ... lees meer..

731

Mooie opsteker van Rabo ClubSupport

De 22 Gorsselse clubs en maat­schappelijke instellingen die mee­deden met de club­actie van de Rabobank hebben hun kas kunnen spekken. Veel mensen stemden ook op Gorssel.nl en dat levert een bedrag op van € 365,48 ter verbetering van de website. ... lees meer..

1072

Naoberschap bij ‘Gorssel Bloeit’

Het team van ‘Gorssel Bloeit’ heeft acht nieuwe bloem­bakken geplaatst bij de weg­versmallingen in de Hoofdstraat. Omwonenden en bedrijven helpen mee: een mooie uiting van naober­schap. ... lees meer..

695

Vullerschool: Kinderboekenweek en oogstfeest

Op 14 oktober vierde de Vuller­school in Gorssel behalve het jaarlijkse oogst­feest ook de feestelijke af­sluiting van de Kinder­boeken­week 2022. Het thema Gi-ga-groen paste heel goed bij deze dag.  ... lees meer..

787

Gorsselnaar publiceert boek over speelkaarten

Gorsselnaar Jan Kappers bracht onlangs het boek “7 eeuwen speel­plezier?’ uit. Een naslag­werk over de herkomst van kaarten, de geschiedenis van het kaart­spel en de verschillende spel­soorten. ... lees meer..

1477

Melkopslagtank wordt theepot

Gorsselnaar Floris Meijer studeerde deze zomer af aan de Design Academy Eind­hoven. Zijn afstudeer­project 'Farm Fundamentals, geïnspireerd op het melkvee­bedrijf van zijn ouders, is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. ... lees meer..

596

Stichting IJsselwijs pakt de draad weer op

Stichting IJssel­wijs brengt weer een kerst­voorstelling: ‘Friends for Xmas. Twee voor­stellingen op zondagmiddag 11 december in de kerk in Gorssel.  ... lees meer..

1130

Topstukken in Museum MORE

Vanaf zondag 16 oktober toont Museum MORE in zes zalen een vol­ledig nieuwe op­stelling van de eigen collectie. Drie zalen zijn nu al te bekijken. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 350