Februari 2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

837

Doneren voor meters zonnebloemlint

Deze zomer weer genieten van de zonnebloemen langs de maisvelden? En de bijen, insecten en vogels helpen? Doneren voor meters zonne­bloem kan vanaf nu. ... lees meer..

451

Lochem geeft jongeren extra aandacht bij verkiezing

Jongeren in de gemeente Lochem van 18 tot en met 26 jaar kregen deze week een brief van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, met de oproep om te gaan stemmen op 16 maart. En om mee te doen aan een fotowedstrijd via Instagram. ... lees meer..

844

Nieuwe AED-lessen in Gorssel en Eefde

De AED-lessen beginnen weer. Er kan gekozen worden uit negen avonden in Gorssel en Eefde. ... lees meer..

4019

De Bloemenkamp: tijdelijke huisvesting voor jongeren

De Bloemenkamp wordt eind 2023 gesloopt en bewoners vertrekken. Jongeren van 20 tot 35 jaar kunnen zich, onder voorwaarden, melden voor tijdelijke huisvesting in het gebouw. ... lees meer..

2639

Wat is de toekomst van De Boskoele?

B en W  hebben onlangs in een raads­memo het toekomst­perspectief van de zwem­­baden in Gorssel en Almen geschetst: vernieuwen, renoveren of eventueel sluiten. Een keus is nog niet gemaakt. ... lees meer..

1280

Jubileumjaar van CV De Gorsselnarren van start

C.V. de Gorsselnarren bestaat 44 jaar. In de carnavals­wereld is dat een jubileum en gelukkig kan dat met de versoepelingen die eraan komen gevierd worden. ... lees meer..

975

Rien Poortvliet expositie Museum STAAL verlengd

De honden van Rien Poortvliet blijven nog een tijdje langer in het Almense museum. De expositie ‘Kom voor en blijf!’ is verlengd tot 27 maart. ... lees meer..

837

De Isseltaler Musikanten komen weer naar Gorssel

De Isseltaler Musikanten geven opnieuw in Gorssel een gezellig ‘Frühlings­fest der Blas­musik’. Het voorjaars­feest wordt gehouden op zondag­ochtend 20 maart in ’t Trefpunt. De kaart­verkoop is al gestart. ... lees meer..

1497

Vaste Prik vierde een feestje

De opruimers van zwerfafval hadden dankzij een financiële bijdrage van de dorpsraad een gezellige bijeenkomst. Iedere vierde zaterdag van de maand gaat de groep 'Vaste Prik' op stap om zwerfaval op te ruimen. ... lees meer..

2612

Reconstructie Joppelaan

Dit jaar wordt het gedeelte van de Joppelaan vanaf de Hoofd­straat tot de kruising Molenweg/Kamperweg her­ingericht. Reageren op het ontwerp kan tot en met 25 februari. ... lees meer..

872

Swing Cooperation + Zutfun = Swingfun

Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel en popkoor Zutfun uit Zutphen zingen sinds 1 februari 2022 samen verder onder de naam Swingfun.  ... lees meer..

2190

Joke Lubberdink nieuwe zorgcoördinator

Joke Lubberdink is de nieuwe zorg­coördinator in Gorssel. Ze fungeert als onafhankelijk cliënt­ondersteuner en als laag­drempelige ‘verbinder’ tussen inwoners en algemene voorzieningen. ... lees meer..

1036

Gouden Boekenlegger voor Nienke Wiarda

Eind december organiseerde de bieb een winactie voor leden: in een van de boeken was een ‘Gouden Boekenlegger’ verstopt. Nienke Wiarda won een gratis jaar­lidmaatschap.   ... lees meer..

939

No Romeo’s zoekt versterking

No Romeo’s schudt de coronatijd van zich af en gaat weer repeteren en optreden. De vocal group zoekt sopranen, mezzo­sopranen en alten ‘met een lekkere sound’. ... lees meer..

636

TalentExpress in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar gedurende drie dagen in Lochem work­shops volgen met dans, toneel, musical en circus. Voor vervoer kan worden gezorgd. ... lees meer..

958

Doppen sparen voor geleidehonden

Diana Kroeze spaart al jaren doppen voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. De doppen zijn geld waard en dat wordt gebruikt om honden op te leiden. Spaar ook mee! ... lees meer..

2234

Doorgaande weg door Eefde op de schop

De doorgaande weg door Eefde gaat op de schop. De werkzaamheden beginnen op 14 februari. De weg blijft open voor fietsers en aan­wonenden; door­gaand verkeer wordt omgeleid. ... lees meer..

1260

Overhandiging petitie ‘Steun bewoners Bloemenkamp’

Op 1 februari overhandigden de initiatiefnemers van de petitie ‘Steun de bewoners van de Bloemenkamp’, de handtekeningen­ aan de directeur/bestuurder van VGZ, eigenaar van het complex. Inmiddels is voor de bewoners een oplossing gevonden. ... lees meer..

1351

Vier scenario’s snelle fietsroute en inrichting N348

Voor de combinatie snelle fietsroute (F348) en de aanpassingen aan de N348 zijn vier scenario’s overgebleven. Tot 18 februari kunnen belanghebbenden meedoen aan een online consultatie­ronde. ... lees meer..

2090

Harry Elzinga: klassieke auto’s als werk en hobby

Sinds vier jaar heeft Harry Elzinga aan de Molenweg een garage voor klassieke Engelse auto’s. Gorssel.nl sprak met een bevlogen man: “Een klassieke auto is emotie”. ... lees meer..

1289

Bomenkap in centrum Gorssel

Vandaag, 4 februari, vond er in het centrum van Gorssel op vrij grote schaal bomenkap plaats. Gorssel.nl kreeg foto’s van de werk­zaamheden. ... lees meer..

Resultaten 1 - 21 van 21