Archief per maand

Februari 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
680

Doneren voor meters zonnebloemlint

Deze zomer weer genieten van de zonnebloemen langs de maisvelden? En de bijen, insecten en vogels helpen? Doneren voor meters zonne­bloem kan vanaf nu. In 2022 weer genieten van de zonnebloemen... lees meer..

366

Lochem geeft jongeren extra aandacht bij verkiezing

Jongeren in de gemeente Lochem van 18 tot en met 26 jaar kregen deze week een brief van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve, met de oproep om te gaan stemmen op 16 maart. En om mee te doen aan een fot... lees meer..

727

Nieuwe AED-lessen in Gorssel en Eefde

De AED-lessen beginnen weer. Er kan gekozen worden uit negen avonden in Gorssel en Eefde. Wie wil leren reanimeren of weten hoe een Automatische Externe Defibrillator (AED) werkt, of zijn kennis en... lees meer..

3703

De Bloemenkamp: tijdelijke huisvesting voor jongeren

De Bloemenkamp wordt eind 2023 gesloopt en bewoners vertrekken. Jongeren van 20 tot 35 jaar kunnen zich, onder voorwaarden, melden voor tijdelijke huisvesting in het gebouw. Met de sloop van de Blo... lees meer..

2331

Wat is de toekomst van De Boskoele?

B en W  hebben onlangs in een raads­memo het toekomst­perspectief van de zwem­­baden in Gorssel en Almen geschetst: vernieuwen, renoveren of eventueel sluiten. Een keus is nog nie... lees meer..

1172

Jubileumjaar van CV De Gorsselnarren van start

C.V. de Gorsselnarren bestaat 44 jaar. In de carnavals­wereld is dat een jubileum en gelukkig kan dat met de versoepelingen die eraan komen gevierd worden. 2022 is een bijzonder jaar voor C.V. ... lees meer..

812

Rien Poortvliet expositie Museum STAAL verlengd

De honden van Rien Poortvliet blijven nog een tijdje langer in het Almense museum. De expositie ‘Kom voor en blijf!’ is verlengd tot 27 maart. De honden van Rien Poortvliet blijven nog een tijdje l... lees meer..

689

De Isseltaler Musikanten komen weer naar Gorssel

De Isseltaler Musikanten geven opnieuw in Gorssel een gezellig ‘Frühlings­fest der Blas­musik’. Het voorjaars­feest wordt gehouden op zondag­ochtend 20 maart in ’t Trefpunt. De kaart&s... lees meer..

1353

Vaste Prik vierde een feestje

De opruimers van zwerfafval hadden dankzij een financiële bijdrage van de dorpsraad een gezellige bijeenkomst. Iedere vierde zaterdag van de maand gaat de groep 'Vaste Prik' op stap om zwerfaval op te... lees meer..

2316

Reconstructie Joppelaan

Dit jaar wordt het gedeelte van de Joppelaan vanaf de Hoofd­straat tot de kruising Molenweg/Kamperweg her­ingericht. Reageren op het ontwerp kan tot en met 25 februari. In het najaar van 20... lees meer..

687

Swing Cooperation + Zutfun = Swingfun

Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel en popkoor Zutfun uit Zutphen zingen sinds 1 februari 2022 samen verder onder de naam Swingfun.  Popkoor Swing Cooperation uit Gorssel en popkoor Zut... lees meer..

1811

Joke Lubberdink nieuwe zorgcoördinator

Joke Lubberdink is de nieuwe zorg­coördinator in Gorssel. Ze fungeert als onafhankelijk cliënt­ondersteuner en als laag­drempelige ‘verbinder’ tussen inwoners en algemene voorzieningen. ... lees meer..

879

Gouden Boekenlegger voor Nienke Wiarda

Eind december organiseerde de bieb een winactie voor leden: in een van de boeken was een ‘Gouden Boekenlegger’ verstopt. Nienke Wiarda won een gratis jaar­lidmaatschap.   Eind 2021, in de ... lees meer..

789

No Romeo’s zoekt versterking

No Romeo’s schudt de coronatijd van zich af en gaat weer repeteren en optreden. De vocal group zoekt sopranen, mezzo­sopranen en alten ‘met een lekkere sound’. Met het nummer ‘Shake it off’ van... lees meer..

518

TalentExpress in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar gedurende drie dagen in Lochem work­shops volgen met dans, toneel, musical en circus. Voor vervoer kan worden gezorgd. In de voo... lees meer..

803

Doppen sparen voor geleidehonden

Diana Kroeze spaart al jaren doppen voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. De doppen zijn geld waard en dat wordt gebruikt om honden op te leiden. Spaar ook mee! Diana Kroeze spaart al... lees meer..

1888

Doorgaande weg door Eefde op de schop

De doorgaande weg door Eefde gaat op de schop. De werkzaamheden beginnen op 14 februari. De weg blijft open voor fietsers en aan­wonenden; door­gaand verkeer wordt omgeleid. De gemeente Loc... lees meer..

1113

Overhandiging petitie ‘Steun bewoners Bloemenkamp’

Op 1 februari overhandigden de initiatiefnemers van de petitie ‘Steun de bewoners van de Bloemenkamp’, de handtekeningen­ aan de directeur/bestuurder van VGZ, eigenaar van het complex. Inmiddels i... lees meer..

1208

Vier scenario’s snelle fietsroute en inrichting N348

Voor de combinatie snelle fietsroute (F348) en de aanpassingen aan de N348 zijn vier scenario’s overgebleven. Tot 18 februari kunnen belanghebbenden meedoen aan een online consultatie­ronde. De... lees meer..

1832

Harry Elzinga: klassieke auto’s als werk en hobby

Sinds vier jaar heeft Harry Elzinga aan de Molenweg een garage voor klassieke Engelse auto’s. Gorssel.nl sprak met een bevlogen man: “Een klassieke auto is emotie”. Harry Elzinga in zijn garageSind... lees meer..

1170

Bomenkap in centrum Gorssel

Vandaag, 4 februari, vond er in het centrum van Gorssel op vrij grote schaal bomenkap plaats. Gorssel.nl kreeg foto’s van de werk­zaamheden. Restanten aan de BeukenlaanVandaag, 4 februari 2022,... lees meer..

Resultaten 1 - 21 van 21