Maart 2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1594

Communicatiehulp Nederlands-Oekraïens

Werkbladen kunnen communicatie met Oekraïense vluchtelingen makkelijker maken. Taal­docent Marina van den Houten stelt ze beschikbaar voor Gorsselse gast­gezinnen. ... lees meer..

884

Vijfde editie van de VV Gorssel Pubquiz

Zaterdag 23 april vindt alweer voor de vijfde keer de VV Gorssel Pub­quiz plaats. Er kunnen zich nog teams opgeven. ... lees meer..

863

Boekenweek 2022: thema ‘Eerste liefde’

Van zaterdag 9 tot en met maandag 18 april is het ‘Boeken­week’. Boekhandel Bechtle houdt weer een boeken­markt op de stoep voor de winkel. ... lees meer..

2511

Te huur: Grooterkamp 71

IJsseldal Wonen biedt in Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Grooterkamp 71. Woning­zoekenden uit Gorssel hebben voorrang. ... lees meer..

815

Eenmalige energietoeslag en hulp bij energiebesparing

Huishoudens met een laag inkomen krijgen van het Rijk een eenmalige energie­toeslag. Daarnaast kan Lochem­Energie deze huis­houdens helpen bij energie­besparing.  ... lees meer..

626

Vanaf 11 mei weer zelf oogsten bij De Veldhof

Groenten oogsten naar eigen wens, wanneer het uit­komt. Vers, lokaal en op natuur­lijke wijze geteeld. Dat kan weer vanaf 11 mei op tuinderij De Veld­hof in Joppe. ... lees meer..

1157

Digitale consultatie windpark IJsselwind

Op 30 maart organiseert de provincie Gelder­land een digitale bijeen­komst over windpark IJssel­wind nabij Zutphen/Eefde. Tijdens de bijeen­komst kan iedereen ideeën meegeven voor normen voor geluid, slag­schaduw en externe veilig­heid. ... lees meer..

1087

Abonnement van De Boskoele in de voorverkoop

Vanaf 1 april zijn zwem­abonnementen verkrijgbaar in de voor­verkoop. Het bad gaat 30 april open, of bij mooi weer al eerder. ... lees meer..

1249

Vullerschool verzamelt veel hulpgoederen voor Oekraïne

De inzamelingsactie van de Vullerschool heeft een prachtige hoeveelheid goederen opgeleverd. Wat een inzet van de kinderen en de inwoners van Gorssel. Maandag gaat het naar Oekraïne. ... lees meer..

1111

Geslaagde Seniorenmiddag smaakt naar meer

Afgelopen donderdag was de aftrap van een nieuw initiatief: Senioren­soos in ’t Trefpunt. Het was een gezellige en informatieve middag die een wekelijks vervolg zal krijgen. ... lees meer..

949

Hassinkhof zoekt maatjes voor ‘kers op de taart’

In de Hassinkhof aan de Veldhofstraat wonen vijf mannen die begeleiding nodig hebben. Dat is goed geregeld maar voor wat extra dingen kan het team vrijwilligers gebruiken. ... lees meer..

1978

Tunnel Hulzerdijk Almen geopend

Onbeveiligde spoorweg­overgangen zijn bijna verleden tijd. Ruim een jaar geleden waren er nog vier bij elkaar tussen Eefde en Almen. Daarvan zijn er twee opgeheven, één is bewaakt en één is nu een tunnel die de naam draagt van een oorlogsheld. ... lees meer..

972

Paasvuur en inzamelen snoeihout Gorssel

Op eerste paasdag, zondag 17 april, is er weer het traditionele paas­vuur met fakkel­optocht in Gorssel. Daarvoor kunnen inwoners van Gorssel hun snoeihout brengen op zater­dagen 26 maart en 9 april van 9 tot 15 uur. ... lees meer..

742

De Heks van Almen: nieuwe opvoeringen

Wie de bijzondere theater­voorstelling De Heks van Almen nog niet gezien heeft, krijgt een nieuwe kans: in juni volgen weer op­voeringen in Almen en vervolgens in andere plaatsen in Neder­land. De kaart­verkoop is gestart. ... lees meer..

569

Salamanders, schimmels en ringslangen

RAVON doet onderzoek naar een voor salamanders dodelijke schimmel en vraagt inwoners van Gorssel zieke of dode exem­plaren te melden. Ook ondersteunt de stichting werk­groepen die broei­hopen aanleggen voor ring­slangen. ... lees meer..

533

Cursussen schrijven en tekenen in Joppe

Vanaf half april beginnen er weer nieuwe cursussen bij de Creatieve Academie Neder­land aan de Dortherdijk 12 in Joppe: een schrijf­cursus en een cursus mandala tekenen. ... lees meer..

798

Nu ook zaden 'lenen' in de bieb

Je kunt in de bibliotheek in Gorssel niet alleen boeken lenen, maar ook gratis zaden en stek­jes: een zaden­bibliotheek. Zo draag je bij aan de bio­diversiteit. ... lees meer..

1787

Bericht van Bud Wichers uit Kiev

De Gorsselse oorlogs­fotograaf Bud Wichers is afgereisd naar Oekraïne en verblijft nu in Kiev. Hij volgt via Gorssel.nl de verschillende acties die hier op touw zijn gezet en beveelt die van harte aan. “Dat is hier hard nodig.” ... lees meer..

1261

Nieuwe leden, huldigingen en afscheid bij de brandweer

De brandweer­post Gorssel verwelkomt Robin van Wijhe en Corrie de Zwaan als nieuwe leden. Tijdens een officiële bijeen­komst was er ook aandacht voor enkele jubilarissen en vertrekkende brand­weer­lieden. ... lees meer..

1230

Gemeente Lochem wijst locaties aan voor laadpalen

Om elektrisch vervoer te stimuleren wil de gemeente zorgen voor meer openbare laad­palen in alle kernen. Op een plan­kaart zijn voor Gorssel 34 mogelijke locaties aangegeven. Inwoners kunnen hun mening geven. ... lees meer..

1244

Gorssel Bloeit kijkt uit naar het voorjaar

In het centrum bloeien de eerste bollen: resultaat van het werk van de vrij­willigers van ‘Gorssel Bloeit’. Straks zal hun bijzondere bak­fiets op meer plekken te zien zijn, steeds in overleg met omwonenden. ... lees meer..

886

Inzameling goederen Oekraïne door Vullerschool

De Vullerschool heeft de inzameling van hulp­goederen overgenomen van de familie Huugen. Komende week kan iedereen er zijn bruik­bare spullen brengen. ... lees meer..

920

Raadsverkiezingen 2022: resultaten in Gorssel

Ook in de gemeente Lochem boekten lokale partijen winst bij de gemeenteraads­verkiezingen 2022: Gemeentebelangen, LochemGroen! en Mee­denken met Lochem. Hoe was de uitslag in de stem­bureaus in Gorssel? ... lees meer..

3656

Fruitbedrijf Makkink verkocht

‘Bedankt voor alle mooie jaren!’ Zo staat het boven de nieuws­brief aan hun klanten. Na 37 jaar plezier, passie en toewijding hebben Henk en Gerdi Makkink besloten te stoppen. De nieuwe eigenaren zetten het bedrijf voort maar zullen ook dingen veranderen. ... lees meer..

1632

Raadsverkiezingen 2022: Gemeentebelangen veruit het grootst

De stemmen  zijn geteld: ook in de gemeente Lochem groeien de lokale partijen: Gemeente­belangen, Lochem­Groen! en Meedenken met Lochem. De huidige coalitie heeft nog een meerder­heid, maar we zien ook een verdere versplintering. ... lees meer..

833

De Harmonie: Slagwerkers gezocht en potgrond aangeboden

De Harmonie werkt hard aan nieuwe uitvoeringen en kunnen daarvoor slag­werkers gebruiken. De potgrond- en compost­actie was een succes, maar er is nog wat over. ... lees meer..

1907

Vrijwilligers gezocht voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen

In en rond Gorssel arriveren de eerste Oekraïense vluchtelingen. Een initiatiefgroep uit Gorssel en Epse zoekt vrijwilligers om hen weg­wijs te maken in hun nieuwe woonomgeving. ... lees meer..

1546

Personal training bij Gezondheidscentrum van Bronkhorst

Aan de Hoofdstraat, bij Gezondheids­centrum van Bronkhorst, zijn sinds kort drie ervaren personal trainers te vinden. Zij kunnen mensen helpen met een gezonde levens­stijl, zowel fysiek als mentaal. ... lees meer..

1990

Gorssel Geeft… groot benefietconcert voor Oekraïne

Op 23 april is er in de Gorsselse kerk een groot evenement om geld in te zamelen voor Oekraïne. Het zal de hele dag gonzen van de activiteiten met heel veel muziek. ... lees meer..

949

Gorssel geeft gul voor Oekraïne

De oproep van Dennis en Nadiya Huugen, 4 maart op deze website, heeft veel hulp­goederen opgeleverd en er zijn inmiddels twee vrachten bij hen opgehaald. Zij zijn nu gestopt met de inzameling en een andere organisatie heeft het van hen over­genomen. ... lees meer..

1068

Harmonie zoekt gastspelers voor Bigband

Na de gedwongen stilte zal De Harmonie de komende tijd weer flink van zich laten horen. 10 april is er een concert in de kerk in Gorssel en het in 2019 gestarte Bigband-project wordt weer opgepakt. Daarvoor zijn nog gastspelers nodig. ... lees meer..

2471

Salon de Vente: Antiek en brocante in Franse sferen

Boudewijn Schenkels uit Gorssel en zijn collega zijn al druk aan het inkopen. Op 3 april houden zij in Residentie de Roskam de eerste editie van Salon de Vente: een evenement voor liefhebbers van antiek, vintage en brocante. ... lees meer..

1261

Proces kernvisies na verkiezingen verder

De gemeenteraad heeft op 8 maart de aanvulling op de Woonvisie Lochem 2018-2025 vastgesteld. Het proces van de Kern­visies Wonen kan nu worden voortgezet. ... lees meer..

1228

Tennissen voor Oekraïne

LTC Gorssel organiseert zondag 13 maart een speciaal benefiet tennis­toernooi. Iedereen kan meedoen, ook niet leden. ... lees meer..

2295

Huisartsen kampen met uitval door corona

De gezamenlijke apotheek­houdende huis­artsen­praktijken in Gorssel en Epse hebben te maken met grote uit­val in hun praktijken vanwege corona­besmettingen en vragen daarvoor begrip. Lees het bericht aan hun patiënten. ... lees meer..

1270

Juliette Dumoré start een Vredes projectkoor

De deelnemers staan vier repetities en een uitvoering tijdens een groot benefietconcert ‘Gorssel Geeft!’ op zaterdag 23 april te wachten. Op het programma staan vijf prachtige songs. Meedoen? ... lees meer..

586

NLdoet: Helpt u mee op 11 en 12 maart?

Vrijdag en zaterdag zijn er weer de NLdoet klus­dagen. Duizenden clubs hebben klussen voor­bereid die vrijwilligers kunnen uitvoeren. Ook in Gorssel. Helpt u mee?  ... lees meer..

1113

Zingen met senioren

Lizelore Molier uit Gorssel start een zang­groep voor senioren. Iedere dinsdag­ochtend een uurtje zingen in ’t Trefpunt. Laag­drempelig, gezellig en ontspannend. ... lees meer..

2356

Gorssels initiatief voor hulpgoederen Oekraïne

Nadiya is in 2002 uit Kiev naar Nederland gekomen en woont met haar man Dennis Huugen in Gorssel. Ze zamelen hulp­goederen in om de Oekraïners te steunen. ... lees meer..

1481

Seniorenmiddag in ‘t Trefpunt

Zorgcoördinator Joke Lubberdink nodigt alle senioren van Gorssel uit voor een gezellige en infor­matieve middag in ’t Trefpunt op donderdag 24 maart. ... lees meer..

426

Buitenspelen belangrijker dan ooit

Van maandag 7 t/m zaterdag 12 maart is er weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Doneren kan ook digitaal door de QR-code te scannen. Buitenspelen is leuk en gezond, maar is helaas steeds minder vanzelf­sprekend. ... lees meer..

1657

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 16 maart zijn er gemeente­raads­verkiezingen. Stembureaus zijn er in ’t Trefpunt en in de kerk. Vervroegd stemmen kan ook: op 14 en 15 maart, alleen in ’t Trefpunt.  ... lees meer..

684

Voorwerpen WO-II gezocht

De Elf Marken zoekt voor een expositie op 4 en 5 mei over de WO-II en bevrijding rond Harfsen voor­werpen uit de oorlog. Misschien ligt er nog een en ander op een zolder? ... lees meer..

1518

Epsenaar start initiatief voor opvang Oekraïners

Dymphna van Gilse uit Epse is op Facebook een initiatief gestart om Oekraïense vluchtelingen onderdak te bieden bij mensen thuis. Een logeer­kamer of een extra bed is al genoeg voor tijdelijke opvang. ... lees meer..

Resultaten 1 - 44 van 44