Archief per maand

April 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
586

WO-II- en bevrijdingsexpositie in Harfsen

Op 5 mei wordt in Harfsen een tentoon­stelling georganiseerd met militaire objecten uit de Tweede Wereld­oorlog en de tijd rond de bevrijding, afkomstig uit Harfsen en wijde omgeving.  ... lees meer..

520

Het Koerhuis viert 40-jarig jubileum

De Gorsselse teken- en schilderclub Het Koer­huis bestaat 40 jaar en dat werd gevierd op 28 april 2022 met een rond­leiding in Museum MORE. De Gorsselse teken- en schilderclub Het Koer­... lees meer..

1538

De Bloemenkamp beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

Binnenkort kunnen vluchtelingen uit Oekraïne hun intrek nemen in leegstaande apparte­menten in De Bloemen­kamp. Er is plaats voor 40 tot 75 personen. Het Lochemse college heeft besloten om ... lees meer..

603

Speciaal programma 4 mei na Stille tocht

Na afloop van de Stille tocht op 4 mei is er in de kerk in Gorssel een speciaal pro­gramma, waarbij alle in de oude gemeente Gorssel gevallen slacht­offers van WO-II centraal staan. Op 4 me... lees meer..

939

Voorjaarsmarkt rond de kerk in Gorssel

Op zaterdag 21 mei is er weer een grote rommel­markt in en bij de kerk in Gorssel. Er is een groot scala aan spullen te koop. Tot 13 mei is nog inbreng mogelijk. Op zaterdag 21 mei 2022 is er w... lees meer..

578

Leren fietskamperen met Christoffel

Saint Christopher – winkel voor fiets­reizigers – organiseert kampeer­weekenden voor beginnende vakantie­fietsers. Eigenaar Michiel van den Brink: “Fiets­kamperen is superleuk!”. Mi... lees meer..

1443

Gorssel vierde Koningsdag 2022

Gorssel vierde Koningsdag 2022, en hoe! Bekijk de prachtige foto’s van deze stralende dag. Gorssel vierde Koningsdag 2022, en hoe! Het was prachtig weer, lekker druk en de Roskamwei kleurde oranje.... lees meer..

676

Herplant in de bomendriehoek

Begin februari werden bomen gekapt in de ‘drie­hoek’ tegenover (voorheen) garage Brinks. Na de recente her­plant ziet het gebiedje er weer vriendelijk uit. Begin februari 2022 vond in het c... lees meer..

376

GOVOS in coronatijd

Gorssel voor Ontwikkelings­samenwerking (GOVOS) zette ook in coronatijd haar activiteiten voor armoede­bestrijding in de wereld voort. Ook de winkel ‘Eerlijk! genieten’ bleef zoveel mogelijk o... lees meer..

532

Paasontbijt en lenteborrel op de Vullerschool

 Een heerlijk paas­ontbijt voor de kinderen van de Vuller­school en ’s middags nog een lente­borrel voor iedereen. Gorsselse ondernemers maakten het mogelijk. In de week voor Pasen lees meer..

1145

Lintje voor Jacques Duivenvoorden

Gorsselnaar Jacques Duivenvoorden ontving vandaag een koninklijke onder­scheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op dinsdag 26 april 2022 ontvingen vijf inwoners van... lees meer..

624

Geslaagd optreden Monda Muziko bij De Borkel

De Oranjevereniging organiseert ook gezellige middagen voor Gorssel­se senioren. Op 24 april trad het Zutphense koor Monda Muziko op in De Borkel. De Oranjevereniging Gorssel organiseert naast ... lees meer..

522

Concert voor Oekraïense jeugd

Op zaterdag 7 mei organiseert de Lions Club Deventer Zuid een klas­siek concert in Bathmen. De opbrengst is bestemd voor Oekraïense jongeren in Bathmense en Gorsselse gast­gezinnen. Op zate... lees meer..

867

Spannende strijd bij vijfde Pubquiz VV Gorssel

Het was druk bij de vijfde Pubquiz van VV Gorssel op 23 april. Team Vladiwoodsock (dezelfde mannen die de vorige pub­quiz wonnen) ging er met de eerste prijs van door.  Het was zo druk bij... lees meer..

1980

Benefietdag Oekraïne groot succes

De benefietdag voor Oekraïne op 23 april was zeer geslaagd. Er was veel interesse voor de veilingen en de optreden en het weer werkte ook mee.  Voorlopige opbrengst: € 8.100. De benefietdag vo... lees meer..

1108

Gorssel voor Oekraïne – 23 april wordt een prachtige dag (3)

Zaterdag 23 april is de grote benefiet­dag voor Oekraïne. In dit artikel meer over het uitgebreide programma, de optredende artiesten, koren, dichters en vertellers en de veilingen.  Zater... lees meer..

646

Lochems college krijgt vier wethouders

Gemeentebelangen, VVD en Meedenken met Lochem maakten vandaag hun wethouder­kandidaten bekend. Het aantal wethouders gaat van drie naar vier: Gemeente­belangen krijgt er twee. Gemeentebelan... lees meer..

757

De Harmonie heeft een nieuwe voorzitter

Sinds 11 april heeft De Harmonie een nieuwe voorzitter. Patricia de Leeuw heeft de voorzitters­hamer van Gerrit Boschloo over­genomen. Beiden hebben een passie voor muziek en voor verbinding. ... lees meer..

1313

Gorssel beleefde eindelijk weer een paasvuur

Eindelijk kon het weer. Na drie jaar had Gorssel weer een fakkel­optocht en paas­vuur. Het was een prachtige avond en het was druk en gezellig als vanouds. Bekijk de foto’s. Eindelijk kon h... lees meer..

1172

Gorssel Buitenkunstig gaat dit jaar door

Nadat twee jaar lang het evenement Buitenkunstig Gorssel vanwege de geldende corona­maatregelen geen doorgang kon vinden, gaat het zeker door dit jaar. Dus noteer alvast 19 juni in uw agenda. N... lees meer..

338

Wake voor Oekraïne in Joppekerk

In de kerk in Joppe wordt vijf donderdagen een wake voor Oekraïne houden om mensen ruimte te geven voor een moment van bezinning. In de kerk in Joppe, de Onze Lieve Vrouw Tenhemel­opneming, wor... lees meer..

466

Sponsorloop Joppeschool levert prachtig bedrag op

Op woensdag 6 april is er op de Joppe­school door alle kinderen van de school meegedaan aan een sponsor­loop om geld op te halen voor Oekraïne. De opbrengst van maar liefst € 5790 is voor... lees meer..

808

Volleybalmeiden kampioen

Op 16 april zijn meiden A van SC Gorssel Volleybal (16-18 jaar) kampioen geworden in de derde klasse Oost. Boven: Floor Onstenk, Lara van Kampen, Bo Doornbos, Lise Haverkort, Lincy Beusekamp O... lees meer..

551

Het Openluchttheater gaat in mei weer van start

Het Openluchttheater Gorssel kan dit seizoen gelukkig de mooie locatie weer openen. Na een lange periode van corona­perikelen staan voor dit seizoen weer een aantal vernieuwende en ook ‘gouwe ouwe... lees meer..

1310

Gorssel voor Oekraïne – 23 april wordt een prachtige dag (2)

Zaterdag 23 april is het grote benefiet­concert voor Oekraïne. In dit artikel meer over het uitgebreide programma, de optredende artiesten en koren, en de veilingen. Zaterdag 23 april is het gr... lees meer..

684

De Roskamweide kleurt weer oranje met Koningsdag

Na twee jaar afgelasten gaat de Oranje­vereniging Konings­dag op 27 april weer ouder­wets vieren op de Roskam­weide. Met vertrouwde activiteiten zoals het schminken, de panna, het voge... lees meer..

616

Seniorenmiddag met Dorus

Dinsdag 12 april heeft de Oranje­vereniging samen met De Borkel eindelijk weer een gezellige middag voor de senioren kunnen organiseren. Helaas nog wel op 1,5 meter afstand en met niet meer dan 35... lees meer..

706

Daverend applaus voor De Harmonie

Na twee coronajaren kon De Harmonie afgelopen zondag eindelijk weer een ‘normaal’ concert geven. De muzikanten hadden er zin in, en de luisteraars ook, want de Gorsselse kerk zat goed vol. Na twee ... lees meer..

849

Vrijwilligers Eerlijk! genieten zoeken leuke collega's

De vrijwilligers bij fairtrade winkel Eerlijk! genieten zijn op zoek naar collega’s die twee of meer dag­delen per vier weken willen helpen in de winkel. “Loop eens binnen”. De vrijwilligers bi... lees meer..

929

Oranjevereniging Gorssel zoekt donateurs

De organisator van onder andere het feest op Koningsdag en de herdenking van 4 mei heeft dit jaar geen collecte, maar roept mensen op om donateur te worden. De feestelijkheden rondom Koningsdag ken... lees meer..

1398

Gorssel voor Oekraïne – 23 april wordt een prachtige dag

Zaterdag 23 april zal er de hele dag live­muziek zijn, veilingen en kinder­activiteiten. Het wordt een prachtige gezellige dag. Maar wel met een serieus doel: Gorssel Geeft... Massaal, voor Oe... lees meer..

596

Ontmoetingsavond voor gastgezinnen Oekraïne

De gemeente organiseert een informatie­avond voor mensen die Oekraïense vluchtelingen in huis hebben opgenomen. Dinsdag­avond 12 april in Harfsen. De gemeente Lochem organiseert een informa... lees meer..

625

Nu inschrijven voor Spieren voor Spieren Rally 2022

Op 4 juni wordt de 7e editie van de Spieren voor Spieren Rally, met start in het centrum van Gorssel, gereden. De in­schrijving is geopend. Op 4 juni 2022 wordt de 7e editie van de Spieren voor S... lees meer..

723

Weer fotowerk in hal Trefpunt

De geëxposeerde schilderijen in de hal van ’t Trefpunt zijn vervangen door fotowerk van Arnold Dullaart. De geëxposeerde schilderijen in de hal van ’t Trefpunt zijn vervangen door fotowerk van Arno... lees meer..

670

De Harmonie gaat 10 april weer ouderwets los

De muzikanten zijn er bijna klaar voor. Nog twee vlammende repetities te gaan en dan zal De Harmonie een spetterend concert verzorgen. Zondag­middag in de Gorsselse kerk, gratis toegang. De muz... lees meer..

1159

Dommerholtsveer vanaf 16 april in de vaart

Het veer tussen Gorssel en Wilp is vanaf zaterdag 16 april weer in de vaart. Er wordt met de gebruikelijke capaci­teit gevaren: tussen de 30 en 40 personen met fiets.  Het Dommerholtsveer ... lees meer..

1057

Gorssel voor Oekraïne: Vrijwilligers gevraagd

23 april is de grote Oekraïnedag. De hele dag zijn er optredens en veilingen in en rond de kerk. De organisatie heeft dringend behoefte aan extra hulp, bijvoorbeeld voor de bar en het rond­brengen... lees meer..

Resultaten 1 - 37 van 37