Archief per maand

Mei 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
679

Kijkje nemen in het nieuwe Troephuis

Scouting IJsselgroep heeft een nieuw clubhuis, het ’Troephuis’. Veel vrijwilligers hebben sinds het najaar van 2019 gesloopt, gezaagd, geschroefd, geschilderd, gekit en getegeld. Zondag is er een open... lees meer..

769

Open zaterdagen bij Galerie Nikko in Eefde

Elke eerste zater­dag van de maanden juni tot en met november opent Nikko Versluis, kunste­naar en foto­graaf, de deuren van zijn galerie in Eefde. Nikko presenteert in zijn galerie h... lees meer..

2034

Oekraïne Project zoekt mankracht en spullen

Het Oekraïne Project Gorssel-Epse-Joppe wil Oekraïense vluchtelingen zo goed mogelijk wel­kom heten in genoemde dorpen. Er is veel werk te doen en daarvoor zoekt het project­team mankracht. Oo... lees meer..

947

Naar de overkant van de IJssel

Het pontje over de IJssel brengt u in een prachtig wandel- en fietsgebied. Op Hemel­vaarts­dag vaart de pont al vanaf 8 uur. Een mooie gelegenheid voor een stevige wandeling over de middel­... lees meer..

1489

Te huur: Meidoornstraat 9 (loting)

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoorn­straat 9. De woning wordt via loting aangeb... lees meer..

743

Openluchttheater: feestelijk begin van het seizoen

Het eerste optreden na de corona­periode in het openlucht­theater op 22 mei had niet beter gekund. Salon­orkest ‘Abraham Gezien’ zorgde voor een feestelijke sfeer. Het was zonnig, de te... lees meer..

2144

Schijt je Rijk – Ludieke actie van VV Gorssel

Zaterdag was er een wel heel speciale loterij bij de Gorsselse voetbal­club. Een koe mocht zich een uur lang vermaken op het hoofdveld. Dat was in 1500 vakjes verdeeld en ieder vakje was goed voor... lees meer..

945

De Avond4daagse komt er weer aan!

Door corona was er de afgelopen twee jaar slechts een ‘Home edition’ van de avond­vierdaagse via een route-app. Maar nu komt er weer een echte! Van 30 mei t/m 2 juni. Door corona was er de afge... lees meer..

1466

Brandweer Gorssel zoekt versterking

Het team van Brand­weer Gorssel zoekt versterking: mannen en vrouwen tussen 18 en 45 jaar die wonen en werken in Gorssel en overdag beschikbaar zijn. "Word onze collega!" Het team van Brand­... lees meer..

845

Raad in gesprek met inwoners

Voorafgaand aan de behandeling van de Kader­brief 2023 nodigt de raad inwoners en organi­saties uit om in gesprek te gaan. Op dinsdagavond 31 mei is er een informatie­markt in de bibliothe... lees meer..

826

Huttencircus tijdens 5e Huttendorp Gorssel

Tijdens Huttendorp Gorssel op 18 en 19 augustus 2022 kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 hutten bouwen en verschillende spellen doen. Thema is dit jaar ‘Huttencircus’. Inschrijven kan vanaf 1 juni. T... lees meer..

707

Repair Café in De Borkel weer open

Nu alle corona­maatregelen zijn opgeheven begint ook het Repair Café in De Borkel weer. Op maandag­ochtend 30 mei zitten vrijwilligers klaar om kleine reparaties uit te voeren.  Nu all... lees meer..

618

Nog plaatsen vrij in de Museum Plus Bus

Op vrijdag 20 mei rijdt de Museum Plus Bus voor bewoners van De Borkel. Er kunnen nog bewoners uit de buurt mee. Wel snel aanmelden! Op vrijdag 20 mei 2021 rijdt de Museum Plus Bus voor bewoners va... lees meer..

1492

Straks in Museum MORE: ‘Tadeusz | Het leven als spektakel’

Museum MORE toont vanaf zondag 22 mei een groot over­zicht van de Duitse schilder Norbert Tadeusz: monumentaal en kleur­rijk werk. Zijn lijfspreuk: “Ik ben geen kunstenaar, ik ben een schilder... lees meer..

596

Opbrengst Oekraïnedag: deels lokaal, deels Giro 555

Bijna de helft van de opbrengst van het grote benefiet­evenement op 23 april jl zal ten goede komen aan de opvang van Oekraïners in Gorssel. De rest gaat naar Giro 555. Het grote benefiet­e... lees meer..

1698

Opnieuw vernielingen bij veerpont

Veerbaas Wytze van der Velde meldt dat afgelopen zaterdag­avond vernielingen zijn aangericht bij de veerpont. De vlaggen­mast is omgehaald en een raam van het stuurhuis is beschadigd. Schade €... lees meer..

1430

Snuffelschuur Loppis in 2022 voor het laatst open

Veel Gorsse­naren wisten de weg naar de Loppis in Harfsen al te vinden. Maar let op: de snuffel­schuur is alleen deze zomer nog open. In het buiten­gebied tussen Almen en Harfsen opende... lees meer..

1164

Trim- en MTB-club SPORT ’88 zorgt voor beweging

Sport ’88 nodigt belang­stellenden uit om vrijblijvend mee te doen met de loop-, MTB-, of wandel­groep. In september is er een loop­clinic. Sportief bezig zijn, maar gezellig­heid staa... lees meer..

1836

Nieuw in Gorssel: Groeneveld Styling & Design

Na een opleiding interieur­ontwerp is Anita de Ruiter uit Gorssel Groene­veld Styling & Design begonnen: “Mijn missie is geslaagd als een huis een thuis is geworden”. Na een carriè... lees meer..

570

Coördinator VoorleesExpress gezocht

Graafschap bibliotheken is op zoek naar een coördinator voor de vrij­willigers van de Voorlees­Express, een project waarbij wekelijks bij gezinnen thuis wordt voor­gelezen. Graafschap b... lees meer..

1664

Hoge subsidie voor Schouwburg Lochem

Het college van de gemeente Lochem wil een structurele subsidie­verhoging voor de schouwburg in de stad Lochem. Het voorstel lijkt een raads­meerderheid tegemoet te kunnen zien. Tijdens de ... lees meer..

591

Geslaagd benefietconcert voor jonge Oekraïners

  Het op 7 mei door Lions Club Deventer-Zuid  georganiseerde benefiet­concert voor jonge Oekraïners in Gorssel en Bathmen was een succes: er werd € 7.500 opgehaald.  Het op lees meer..

904

Zomerlidmaatschap bij LTC Gorssel

Tennis­vereniging LTC Gorssel daagt niet-leden uit om mee te doen aan de Zomer Challenge 2022: lid­maatschap gedurende de drie zomermaanden. Tennis­vereniging LTC Gorssel daagt niet-led... lees meer..

975

Veel belangstellenden bij Stille tocht Gorssel

De Oranjevereniging organiseert al sinds kort na de Tweede Wereld­oorlog de ‘Stille tocht’ tijdens de doden­herdenking op 4 mei. Dit jaar liepen tientallen belang­stellenden mee. Al sin... lees meer..

2346

Onderzoek toekomst Boskoele

De Boskoele is weer open voor zwemmers. Intussen wordt nagedacht over de toe­komst van het verouderde bad. Gorssel.nl vroeg de Stichting Gorsselse Zwem­baden en de bedrijfsleider naar de stand... lees meer..

2679

Wolf gespot in het buitengebied van de gemeente

Op 2 mei is in het buiten­gebied van de gemeente een wolf gezien. Wat moet je wel en niet doen als je een wolf tegen­komt? Op 2 mei 2022 is in het buiten­gebied van de gemeente Lochem e... lees meer..

929

Consumptiebonnenactie Gorssel Buitengewoon op herhaling

Met ingang van 7 mei ontvangen klanten van non-food­winkels die aangesloten zijn bij de ondernemers­vereniging consumptie­bonnen, te besteden bij lokale horeca­bedrijven. In 2021 st... lees meer..

688

Weerbaarheidstraining voor kinderen

Kinder­coach Manon Timmerije geeft vanaf 16 mei in ‘t Trefpunt een acht weken durende weerbaarheids­training (‘Rots en Water’) voor jonge kinderen.  Kinder­coach Manon Timmeri... lees meer..

1674

WTC Gorssel organiseert de Nationale Parken Tocht

Na de eerste editie in 2019 heeft Wieler­toer­club Gorssel twee jaar op de handen moeten zitten, maar nu gaat de fietsclub er weer voor. Op 12 juni komt er een fiets­event voor race­fi... lees meer..

1591

Open gesprek toekomst Joppekerk

De kerk in Joppe moet zijn deuren sluiten. Locatie­raad en pastoraats­groep willen op 18 mei met geloofs­gemeenschap en andere geïnteresseerden in gesprek over de toekomst. Eind 2021 he... lees meer..

795

Gezinsfietstocht richting Bathmen: onbekende plekjes

De Oranje­vereniging is er maar druk mee. Kort na de organisatie van Konings­dag was er alweer een volgend evenement: de jaarlijkse gezins­fietstocht op zondag 1 mei. Er waren 90 deelnemer... lees meer..

1552

Koningsdag 2022 in Gorssel: terugblik

Geslaagd koningsdagfeest in Gorssel Gorssel.nl publiceerde al een foto­album met beelden van Konings­dag. Hierna volgt nog een kort verslag van een geslaagd feest op 27 april. Gorssel.nl p... lees meer..

1180

Gorssel in 2022 al 44 jaar Kakkersgat

Carnavalsvereniging De Gorssel­narren bestaat in 2022 44 jaar. Dit wordt gevierd met een speciaal dorps­feest tijdens het jubileum­weekend op 13, 14 en 15 mei. Iedereen is welkom. In 20... lees meer..

Resultaten 1 - 33 van 33