Juni 2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

738

Seniorensoos: iedere week spelletjes en bijpraten

Gezelligheid staat voorop tijdens de wekelijkse senioren­soos op donderdag­middag. De deelnemers kunnen meedoen met allerlei spelletjes, maar gezellig koffie­drinken, wat keuvelen en kennis­maken met anderen staat voorop. ... lees meer..

632

Bijeenkomst voor Oekraïners in gastgezinnen

De Project­groep Oekraïne Gorssel-Epse-Joppe nodigt Oekraïense gasten die bij gezinnen in de regio Gorssel verblijven uit voor een bijeen­komst op 2 juli 2022 in zaal De Brink bij de protestantse kerk in Gorssel. ... lees meer..

1066

Afscheidsfeest voor Reinie van den Vlekkert bij Scouting Kompasnaald

50 jaar heeft Reinie van den Vlekkert zich ingezet voor Scouting Kompas­naald. Eind 2020 stopte ze daarmee, maar van een passend afscheids­feestje was het door corona nog niet gekomen. Tot afgelopen zaterdag. ... lees meer..

1063

Huisartsenpraktijken Epse en Gorssel op 1 juli gesloten

Vanwege de Landelijke Actieweek Huisartsen­zorg zijn de gezamenlijke huisartsen­praktijken Gorssel en Epse op de actiedag vrijdag 1 juli alleen voor spoed­gevallen bereikbaar. De apotheken zijn wel normaal geopend. ... lees meer..

619

Nieuwe expositie in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 1 juli werk te zien van Beatrice van der Meer. Het is een hommage aan deze vorig jaar overleden kunstenaar. ... lees meer..

1083

Dansen op de Beatles in het Openluchttheater

De Beatles tribute band One After 909 trad zaterdag op in het Gorssels openlucht­theater. Het was een feest van herkenning. Er werd mee­gezongen en gedanst. Het volle theater zinderde. ... lees meer..

1763

Te huur: Veldhofstraat 12-B

IJsseldal Wonen biedt in Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een appartement aan de Veldhof­straat 12-B. Inwoners van Gorssel hebben voorrang. ... lees meer..

904

Energierekening onbetaalbaar?

De gemeente wil inwoners die hun energie­rekening niet meer kunnen betalen helpen om hun energie­kosten te drukken. Inmiddels is ook in Gorssel een bespaar­actie van start gegaan. ... lees meer..

775

Inloopbijeenkomst windpark IJsselwind

De plannen voor drie wind­turbines langs het Twente­kanaal bij Eefde/Zutphen zijn in een nieuwe fase beland. Er is een inloop­bijeenkomst op 23 juni in Het Hart in Eefde.  lees meer..

1830

Foto's Buitenkunstig Gorssel

Het was gezellig druk tijdens de tiende editie van Buiten­kunstig Gorssel. Het centrum stond vol met kraampjes met brocante, kunst en streek­producten en de bezoekers werden verrast door wisselende straat­acts. Bekijk de foto's. ... lees meer..

1164

Politieke avond 20 juni 2022: versneld bouwen en loket

Tijdens de Politieke Avond op 20 juni komen twee zaken aan de orde die voor in­woners van Gorssel van belang zijn: versnelde woning­bouw en een amendement van Gemeente­belangen dat oproept tot behoud van het gemeente­loket in Gorssel. ... lees meer..

1093

Bud Wichers in Oekraïne: roerige week

De Gorsselse oorlogs­fotograaf Bud Wichers is in Oekraïne en doet verslag van een roerige week. Een week die hem niet on­beroerd laat. ... lees meer..

959

Aankoop grond De Veldhof door stichting

De toekomst van Tuinderij De Veld­hof in Joppe is verzekerd. Door oprichting van een stichting, die de grond heeft gekocht, kan tuin­der Valérie ‘met volle kracht’ vooruit. ... lees meer..

894

Te zien in Museum MORE: Anya Janssen | Earthlings

Museum MORE toont vanaf zondag 19 juni een over­zicht van het oeuvre van Anya Janssen (1962): zo’n 40 hoogte­punten uit haar werk vanaf begin jaren negentig tot nu. ‘Met verwondering beschouwt Janssen de mens’. ... lees meer..

4788

Fruitbedrijf Makkink wordt nu een ecologische pluktuin

De vier hectare aan de Gorsselse Enkweg waar Henk en Gerdi Makkink jarenlang hun boom­gaard hadden verandert in een ecolo­gische zelf­pluk­tuin. Gorssel.nl sprak met de nieuwe ideologisch gedreven boeren. ... lees meer..

564

Nieuwe lesavonden reanimeren

Leren reanimeren, weten hoe een AED werkt of je kennis op­frissen? In het najaar zijn er weer praktijk­lessen in Gorssel en Eefde.  ... lees meer..

843

VV Gorssel zoekt dames!

Het meidenteam MO19 van VV Gorssel wil komend seizoen verder als 'dames­team' en is op zoek naar versterking. Nooit gevoetbald? "Geen bezwaar!" lees meer..

962

Zomerschool in de Vullerschool

Stichting Welzijn Lochem organiseert in augustus een ‘zomer­school’ voor kinderen met een leer­achterstand. De zomer­school vindt plaats in de Vuller­school in Gorssel. Aanmelden kan tot 1 juli.  ... lees meer..

920

Nieuwe single en videoclip van Anna Spark

Anna Vonk (artiesten­naam Anna Spark), afkomstig uit Gorssel, bracht recent een tweede single met video­clip uit: ‘She Blooms’. Anna schreef, componeerde en produceerde single en video­clip zelf. ... lees meer..

2141

Buitenkunstig 2022: het is bijna 19 juni!

Gelukkig kan op 19 juni na twee jaar onder­breking het evenement Buiten­kunstig Gorssel weer georganiseerd worden. De banieren hangen al. ... lees meer..

1217

'Gorssel Bloeit' fleurt Gorssel op

De vrijwilligers van ‘Gorssel Bloeit’, een initiatief van de Dorps­raad Gorssel, fleuren het centrum van Gorssel op met (bloeiend) groen. Nu, tegen de zomer, zijn de planten­bakken aan de beurt. Gorssel.nl nam een kijkje bij een van de werk­dagen. ... lees meer..

1045

Terug van weggeweest: Zomer Markepaaltoernooi

Dit jaar wordt er door LTC Gorssel van 27 juni t/m 3 juli weer een Zomer Markepaal­toernooi georganiseerd. Inschrijven kan tot en met 17 juni. lees meer..

882

Rotary rally met recordopbrengst: €15.000

De Spieren voor Spieren Rally 2022 heeft een record gebroken. 114 ­rijders uit heel Nederland en een groot aantal sponsoren uit de regio brachten zaterdag in Gorssel het mooie bedrag van € 15.000 bijeen. ... lees meer..

820

E-bike Kastelen Tocht van WTC Gorssel

Op dezelfde dag als de Nationale Parken Tocht voor race­fietsers, organiseert WTC Gorssel de E-bike Kastelen Tocht. Een 60 kilometer lange geheel verzorgde en uitgepijlde toertocht op zondag 12 juni. ... lees meer..

762

Nieuw college Lochem geïnstalleerd

Het nieuwe college van de gemeente Lochem is op 30 mei geïnstalleerd. Het wil voort­varend aan de slag met woning­bouw. Lex de Goede (MmL) is kern­wethouder voor Gorssel. ... lees meer..

1483

KanaalLokaal gaat weer open

Het buitenwinkeltje KanaalLokaal met hand­gemaakte artikelen uit de streek gaat vrijdag 10 juni a.s. weer voor de eerste keer van het seizoen open. ... lees meer..

491

Expositie schilderijen en zomersluiting Tramstation

Vanaf 1 juni is in het Tram­station een expositie te zien van schilderijen van Hendrik Blanken­berg. Het Tramstation is gedurende de zomer­maanden gesloten, maar de expositie is ook van buiten­af te zien. ... lees meer..

966

Bud Wichers bericht opnieuw vanuit Oekraïne

De strijd in Oekraïne duurt inmiddels honderd dagen. Bud Wichers stuurde opnieuw een bericht en foto’s naar de redactie van Gorssel.nl.  ... lees meer..

683

Survival en zwemveilig training in De Boskoele

Veel kinderen zwemmen maar weinig en alleen schoolslag. Om zwem­veilig op vakantie te gaan geeft De Boskoele een training voor het verbeteren van de zwem­vaardigheid en zelf­red­zaamheid. Plezier hoort daar natuurlijk ook bij. ... lees meer..

Resultaten 1 - 29 van 29