Augustus 2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

688

Open dagen bij Wijngaard De Zessprong

Op 17 en 18 september zijn er weer open dagen bij Wijn­gaard De Zes­sprong. Dan vertelt Hans Wichers over zijn ‘uit de hand gelopen hobby’ en kunnen bezoekers wijn proeven. lees meer..

752

Kapel op ’t Rijsselt presenteert nieuw programma

Muziekpodium Kapel op 't Rijsselt presenteert het program­ma voor het nieuwe seizoen 2022/2023. Het openings­concert is op 25 september. ... lees meer..

1846

Leren pottenbakken in Joppe

Kunstenares Karli Frigge geeft in haar atelier in Joppe les in potten­bakken. De lessen beginnen op 12 oktober en er is nog een plaatsje vrij. ... lees meer..

2597

Kerkgebouw Epse behouden

Het kerk­gebouw in Epse blijft behouden. Er komt een fitness­ruimte in en de aanbouw wordt vervangen door apparte­menten voor jongeren. ... lees meer..

669

‘Ons Markenboek’ nr. 3 verschenen

De augustus­editie van kwartaalblad ‘Ons Marken­boek’ van de De Elf Marken is verschenen. Er staan interes­sante artikelen in over de voor­malige gemeente Gorssel.  ... lees meer..

716

Nieuw seizoen bij Gorsselse Kunstkring

De Gorsselse Kunst­kring begint het nieuwe seizoen met een Gorssels Kunst­café op 6 september met Pauline Nijen­huis. De eerste lezing van het seizoen is op 20 oktober door game­producer Merijn de Boer. ... lees meer..

789

Zorgtuin Gorssel viert 12,5-jarig jubileum

De Zorg­tuin Gorssel viert zijn 12,5-jarig jubileum. Daar wordt tijdens het jaarlijkse oogst­feest op 23 september bij stil gestaan. Belang­stellenden zijn welkom.  ... lees meer..

522

Meiden van de Kompasnaald beginnen weer

De zomer­vakantie is weer voorbij, dus ook bij Scouting Kompas­naald staan de meiden te trappelen om weer los te gaan met uit­dagende activiteiten. Je mag altijd drie keer komen kijken. ... lees meer..

688

Zomerschool groot succes

De ‘zomerschool’ (in de Vullerschool) voor kinderen uit de gemeente Lochem met een leer­achterstand was een succes. 'Volgend jaar weer'. ... lees meer..

527

Scouting IJsselgroep start nieuw seizoen

Op 27 augustus begint het nieuwe sei­zoen bij Scouting IJssel­groep. De IJssel­groep nodigt jongens en meisjes uit om drie keer vrij­blijvend te komen kijken op 27 augustus en 10 en 17 september.  ... lees meer..

405

Voorleesuurtjes in de bibliotheek Gorssel

De bibliotheek begint weer met Boekjes & Babbels, het voorlees-, speel- en muziek­uurtje voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het eerste ‘uurtje’ is morgen, 25 augustus. ... lees meer..

715

Huttendorp Gorssel 2022: één groot spektakel

Huttendorp Gorssel, op 18 en 19 augustus, was één groot spek­takel. 120 kinderen stortten zich op het thema ‘Hutten­circus’. Een groepje heel jonge deel­nemers won de gouden spijker.  ... lees meer..

1388

‘Zomer in Gelderland’: feest in Joppe

Op 23 augustus was de karavaan van het programma ‘Zomer in Gelder­land’ in Joppe. De opdracht was 'bouw een buiten­kerststal', en dat bij 28 graden. Maar wat een feest! ... lees meer..

734

Open dag bij You+

Op zater­dag 3 september zijn belang­stellenden vanaf 12.00 uur welkom bij You+ studio in Gorssel. De personal trainers geven infor­matie over Electronic Muscle Stimulation (EMS). ... lees meer..

1725

Kerk Gorssel/Epse: nieuwe predikant in zicht

De kerkelijke gemeentes Gorssel/Epse en Eefde waren op zoek naar een gezamenlijke full­time predikant. Een nieuwe voorganger lijkt in zicht. ... lees meer..

590

Brandweer Gorssel zoekt collega’s

De Brandweerpost Gorssel zoekt nieuwe collega’s. Op 7 september is er vanaf 19.00 uur een informatie­bijeenkomst in de brandweer­kazerne aan de Hoofd­straat 14a in Gorssel.  ... lees meer..

710

Bridgecursus voor beginners

Altijd al willen leren bridgen? Dat kan: dit na­jaar komt er een cursus voor beginners in Gorssel. Op 15 september is er een informatie­avond in ’t Trefpunt. ... lees meer..

542

Eetcafé PlusPunt weer van start

Na een lange pauze vanwege corona beginnen de activi­teiten van PlusPunt Gorssel weer. Op 7 september is er een voor­dracht door Jos Paardekooper met aansluitend een gezamen­lijke lunch. ... lees meer..

702

KWF-collecte via QR-code

De jaarlijkse collecte van KWF Kanker­bestrijding van 4 tot en met 10 september vindt voor het eerst vol­ledig via iDEAL QR-code plaats. Best wennen: Gorssel.nl legt uit hoe het werkt. ... lees meer..

1499

Feest in Gorssel: Septemberfest en IJsseljazz

Feest in Gorssel op 10 en 11 september: de tweede editie van het September­fest op zaterdag­avond 10 september en de vijftiende editie van IJssel­jazz op zondag 11 september. ... lees meer..

1644

Asfalteringswerkzaamheden rondweg Gorssel

In het eerste weekend van september is de rond­weg, inclusief de zuidelijke aan­sluiting met de Hoofd­straat, rond Gorssel afgesloten. Vanuit het noorden blijft het centrum van Gorssel bereik­baar. ... lees meer..

981

Gravel Omloop Gorssel

Op 28 augustus organi­seert WTC Gorssel de ‘Gravel Om­loop Gorssel’. Het thema van de Gravel Om­loop is ‘Bikes en Burgers': een route door de mooie omgeving van Gorssel langs de oude gemeente­grenzen. ... lees meer..

661

Nog plaats bij loopclinic van Sport ‘88

Er zijn nog plaatsen vrij bij de loop­clinic van Trim- en MTB-club Sport ’88. De eerste les is op zater­dag 3 september. Aanmelden kan tot 28 augustus. ... lees meer..

1326

Gedenkwaardige avond in het Openluchttheater

Zaterdagavond 13 augustus trad de band ‘Three Guys Named Joe’ op in het Openlucht­theater. “Een avond vol nostalgie in een serene sfeer in ons Gorssels Openlucht­theater.” ... lees meer..

599

Huttendorp 2022 zoekt extra vrijwilligers

De organisatie van Hutten­dorp 2022 zoekt extra vrijwilligers die op 18 en 19 augustus kinderen willen begeleiden tijdens ‘Hutten­circus’. Rudy Brummelman: ”Heeft u zin in een leuke en gezellige dag of dagen bij Hutten­dorp? Meld u dan aan!” lees meer..

714

Sportdag voor mensen met een beperking

Op 23 september organiseert de Sport­raad Lochem in Epse een speciale sport­dag voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeids­markt. De deelnemers kunnen kennismaken met voor hen geschikt aanbod bij lokale verenigingen. ... lees meer..

613

Vrijwilligers gezocht voor vleermuizenwerkgroep

Wie wil helpen de vleermuizen­populatie in de gemeente Lochem op peil te houden, wordt uit­genodigd om deel nemen aan een nieuw op te richten vleermuizen­werkgroep. Op 30 augustus is er een informatie­bijeenkomst in Almen. ... lees meer..

1349

Te huur: Poststraat 3-K

IJssel­dal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een apparte­ment aan de Poststraat 3-K. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toe­wijzing. ... lees meer..

767

Open dansochtend bij dansgroep Eefde

De Eefdese volksdans­groep ‘Ons Genoegen’ nodigt Gorsselse ouderen uit om op 6 september in Het Hart in Eefde te komen kijken en eventueel mee te dansen. “Eenvoudige volks­dansen meedansen is plezier en bewegen tegelijk.”  ... lees meer..

2016

Gratis huishoudelijke apparaten voor de kleine beurs

"Ik wist niet dat mijn oude vriezer zoveel stroom gebruikte." Dat horen de adviseurs van GGG in Gorssel nog wel eens. Sinds mei plaatsen zij gratis nieuwe energiezuinige huishoudelijke apparaten bij mensen die hun energierekening niet kunnen betalen. lees meer..

563

Huttendorp ruim voorzien van pallets!

De oproep voor pallets ten behoeve van Hutten­dorp 2022 was een succes. Er zijn inmiddels geen aan­meldingen meer nodig. De scouting is er blij mee. ... lees meer..

1407

Kerstprojectkoor Stichting IJsselwijs

Stichting IJsselwijs zoekt zangers voor een project­koor, dat op 11 december 2022 een kerst­concert zal verzorgen in de protestantse kerk in Gorssel. Wie mee wil doen, kan zich nu aan­melden.  ... lees meer..

1391

Soloalbum van Gorsselnaar Jan Hovers

Gorsselnaar Jan Hovers nam thuis een soloalbum op en liet het in de beroemde Abbey Road Studios in Londen afmaken. Een ultieme droom kwam uit. ... lees meer..

677

Werk van Kees Sabee in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 12 augustus tot en met 19 september werk te zien van Kees Sabee. De expositie bevat schilderijen, zit-, tafel- en wandobjecten van de in april overleden kunstenaar. ... lees meer..

773

Huttendorp Gorssel zoekt pallets

De organisatie van Hutten­dorp 2022 kan nog extra pallets gebruiken. Op 13 augustus is er een in­zameling. Kijkt u even of u er (minimaal) vijf kunt af­staan? ... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35