Archief per maand

Augustus 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
481

Open dagen bij Wijngaard De Zessprong

Op 17 en 18 september zijn er weer open dagen bij Wijn­gaard De Zes­sprong. Dan vertelt Hans Wichers over zijn ‘uit de hand gelopen hobby’ en kunnen bezoekers wijn proeven. Sinds 2009 is lees meer..

539

Kapel op ’t Rijsselt presenteert nieuw programma

Muziekpodium Kapel op 't Rijsselt presenteert het program­ma voor het nieuwe seizoen 2022/2023. Het openings­concert is op 25 september. Muziek- en theater­podium Kapel op 't Rijsselt p... lees meer..

1631

Leren pottenbakken in Joppe

Kunstenares Karli Frigge geeft in haar atelier in Joppe les in potten­bakken. De lessen beginnen op 12 oktober en er is nog een plaatsje vrij. Kunstenares Karli Frigge geeft in haar atelie... lees meer..

2005

Kerkgebouw Epse behouden

Het kerk­gebouw in Epse blijft behouden. Er komt een fitness­ruimte in en de aanbouw wordt vervangen door apparte­menten voor jongeren. Zoals eerder bericht heeft de Protestantse Gemeen... lees meer..

439

‘Ons Markenboek’ nr. 3 verschenen

De augustus­editie van kwartaalblad ‘Ons Marken­boek’ van de De Elf Marken is verschenen. Er staan interes­sante artikelen in over de voor­malige gemeente Gorssel.  De augustus... lees meer..

503

Nieuw seizoen bij Gorsselse Kunstkring

De Gorsselse Kunst­kring begint het nieuwe seizoen met een Gorssels Kunst­café op 6 september met Pauline Nijen­huis. De eerste lezing van het seizoen is op 20 oktober door game­p... lees meer..

563

Zorgtuin Gorssel viert 12,5-jarig jubileum

De Zorg­tuin Gorssel viert zijn 12,5-jarig jubileum. Daar wordt tijdens het jaarlijkse oogst­feest op 23 september bij stil gestaan. Belang­stellenden zijn welkom.  De Zorg­tui... lees meer..

304

Meiden van de Kompasnaald beginnen weer

De zomer­vakantie is weer voorbij, dus ook bij Scouting Kompas­naald staan de meiden te trappelen om weer los te gaan met uit­dagende activiteiten. Je mag altijd drie keer komen kijken. ... lees meer..

511

Zomerschool groot succes

De ‘zomerschool’ (in de Vullerschool) voor kinderen uit de gemeente Lochem met een leer­achterstand was een succes. 'Volgend jaar weer'. Stichting Welzijn Lochem (SWL) organiseerde in 2022 same... lees meer..

299

Scouting IJsselgroep start nieuw seizoen

Op 27 augustus begint het nieuwe sei­zoen bij Scouting IJssel­groep. De IJssel­groep nodigt jongens en meisjes uit om drie keer vrij­blijvend te komen kijken op 27 augustus en 10 ... lees meer..

243

Voorleesuurtjes in de bibliotheek Gorssel

De bibliotheek begint weer met Boekjes & Babbels, het voorlees-, speel- en muziek­uurtje voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het eerste ‘uurtje’ is morgen, 25 augustus. De bibliotheek in Gorsse... lees meer..

517

Huttendorp Gorssel 2022: één groot spektakel

Huttendorp Gorssel, op 18 en 19 augustus, was één groot spek­takel. 120 kinderen stortten zich op het thema ‘Hutten­circus’. Een groepje heel jonge deel­nemers won de gouden spijker. ... lees meer..

1143

‘Zomer in Gelderland’: feest in Joppe

Op 23 augustus was de karavaan van het programma ‘Zomer in Gelder­land’ in Joppe. De opdracht was 'bouw een buiten­kerststal', en dat bij 28 graden. Maar wat een feest! Ook in 2022 trekt de... lees meer..

507

Open dag bij You+

Op zater­dag 3 september zijn belang­stellenden vanaf 12.00 uur welkom bij You+ studio in Gorssel. De personal trainers geven infor­matie over Electronic Muscle Stimulation (EMS). Op za... lees meer..

1416

Kerk Gorssel/Epse: nieuwe predikant in zicht

De kerkelijke gemeentes Gorssel/Epse en Eefde waren op zoek naar een gezamenlijke full­time predikant. Een nieuwe voorganger lijkt in zicht. Bij de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse en de Prot... lees meer..

405

Brandweer Gorssel zoekt collega’s

De Brandweerpost Gorssel zoekt nieuwe collega’s. Op 7 september is er vanaf 19.00 uur een informatie­bijeenkomst in de brandweer­kazerne aan de Hoofd­straat 14a in Gorssel.  D... lees meer..

412

Bridgecursus voor beginners

Altijd al willen leren bridgen? Dat kan: dit na­jaar komt er een cursus voor beginners in Gorssel. Op 15 september is er een informatie­avond in ’t Trefpunt. Altijd al willen lere... lees meer..

390

Eetcafé PlusPunt weer van start

Na een lange pauze vanwege corona beginnen de activi­teiten van PlusPunt Gorssel weer. Op 7 september is er een voor­dracht door Jos Paardekooper met aansluitend een gezamen­lijke lun... lees meer..

423

KWF-collecte via QR-code

De jaarlijkse collecte van KWF Kanker­bestrijding van 4 tot en met 10 september vindt voor het eerst vol­ledig via iDEAL QR-code plaats. Best wennen: Gorssel.nl legt uit hoe het werkt. De j... lees meer..

1223

Feest in Gorssel: Septemberfest en IJsseljazz

Feest in Gorssel op 10 en 11 september: de tweede editie van het September­fest op zaterdag­avond 10 september en de vijftiende editie van IJssel­jazz op zondag 11 september. Jazz, blue... lees meer..

1395

Asfalteringswerkzaamheden rondweg Gorssel

In het eerste weekend van september is de rond­weg, inclusief de zuidelijke aan­sluiting met de Hoofd­straat, rond Gorssel afgesloten. Vanuit het noorden blijft het centrum van Gorssel ber... lees meer..

719

Gravel Omloop Gorssel

Op 28 augustus organi­seert WTC Gorssel de ‘Gravel Om­loop Gorssel’. Het thema van de Gravel Om­loop is ‘Bikes en Burgers': een route door de mooie omgeving van Gorssel langs de oude gemee... lees meer..

476

Nog plaats bij loopclinic van Sport ‘88

Er zijn nog plaatsen vrij bij de loop­clinic van Trim- en MTB-club Sport ’88. De eerste les is op zater­dag 3 september. Aanmelden kan tot 28 augustus. Trim- en MTB-club Sport ’88 organisee... lees meer..

1078

Gedenkwaardige avond in het Openluchttheater

Zaterdagavond 13 augustus trad de band ‘Three Guys Named Joe’ op in het Openlucht­theater. “Een avond vol nostalgie in een serene sfeer in ons Gorssels Openlucht­theater.” Gorssel, 13 augus... lees meer..

391

Huttendorp 2022 zoekt extra vrijwilligers

De organisatie van Hutten­dorp 2022 zoekt extra vrijwilligers die op 18 en 19 augustus kinderen willen begeleiden tijdens ‘Hutten­circus’. Rudy Brummelman: ”Heeft u zin in een leuke en gezel lees meer..

477

Sportdag voor mensen met een beperking

Op 23 september organiseert de Sport­raad Lochem in Epse een speciale sport­dag voor mensen met een beperking of een afstand tot de arbeids­markt. De deelnemers kunnen kennismaken met voor... lees meer..

441

Vrijwilligers gezocht voor vleermuizenwerkgroep

Wie wil helpen de vleermuizen­populatie in de gemeente Lochem op peil te houden, wordt uit­genodigd om deel nemen aan een nieuw op te richten vleermuizen­werkgroep. Op 30 augustus is er ee... lees meer..

1120

Te huur: Poststraat 3-K

IJssel­dal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een apparte­ment aan de Poststraat 3-K. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bi... lees meer..

530

Open dansochtend bij dansgroep Eefde

De Eefdese volksdans­groep ‘Ons Genoegen’ nodigt Gorsselse ouderen uit om op 6 september in Het Hart in Eefde te komen kijken en eventueel mee te dansen. “Eenvoudige volks­dansen meedanse... lees meer..

1652

Gratis huishoudelijke apparaten voor de kleine beurs

"Ik wist niet dat mijn oude vriezer zoveel stroom gebruikte." Dat horen de adviseurs van GGG in Gorssel nog wel eens. Sinds mei plaatsen zij gratis nieuwe energiezuinige huishoudelijke apparaten bij m lees meer..

401

Huttendorp ruim voorzien van pallets!

De oproep voor pallets ten behoeve van Hutten­dorp 2022 was een succes. Er zijn inmiddels geen aan­meldingen meer nodig. De scouting is er blij mee. Op 1 augustus deed de scouting via Gorss... lees meer..

1129

Kerstprojectkoor Stichting IJsselwijs

Stichting IJsselwijs zoekt zangers voor een project­koor, dat op 11 december 2022 een kerst­concert zal verzorgen in de protestantse kerk in Gorssel. Wie mee wil doen, kan zich nu aan­meld... lees meer..

1059

Soloalbum van Gorsselnaar Jan Hovers

Gorsselnaar Jan Hovers nam thuis een soloalbum op en liet het in de beroemde Abbey Road Studios in Londen afmaken. Een ultieme droom kwam uit. Musicus en Gorsselnaar Jan Hovers nam tijdens de lockd... lees meer..

471

Werk van Kees Sabee in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 12 augustus tot en met 19 september werk te zien van Kees Sabee. De expositie bevat schilderijen, zit-, tafel- en wandobjecten van de in april overleden kunstenaar. ... lees meer..

553

Huttendorp Gorssel zoekt pallets

De organisatie van Hutten­dorp 2022 kan nog extra pallets gebruiken. Op 13 augustus is er een in­zameling. Kijkt u even of u er (minimaal) vijf kunt af­staan? Huttendorp 2022: het is bi... lees meer..

Resultaten 1 - 35 van 35