Archief per maand

September 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
637

Zilveren Knoop voor Theo Linthorst

Theo Lint­horst heeft op 29 september bij het afscheid van zijn politie­loopbaan een Zilveren Knoop ont­vangen. Gorssel­naren zullen Theo Linthorst nog kennen uit de tijd dat hij wijk&... lees meer..

690

Griep- en pneumokokkenprik 2022

Het is weer tijd voor de griep- en pneumo­kokken­vaccinatie. De huisartsen in Gorssel en Epse organiseren de vaccinatie dit jaar weer individu­eel. Lees de oproep van de huisartsen Schroth... lees meer..

529

Wandeltrainingen met Bianca Gardien

Bianca Gardien verruilt haar werk bij Zwembad de Boskoele weer voor haar eigen wandel­trainingen op woensdag- en vrijdag­ochtenden vanaf het Bos­restaurant in Joppe.  Zwembad de Bo... lees meer..

1277

Sjoerd Stellingwerf exposeert in Galerie in de School

Tot en met eind dit jaar zijn in ‘Galerie in de School’ aan het Nijverheids­plein de hyper­realistische olieverf­schilderijen van Sjoerd Stelling­werf te zien. Tot en met eind 2022 ... lees meer..

985

Te huur: Smitskamp 14

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aan­bod betreft een woning aan de Smits­kamp 14. Er geldt een minimum leeftijd van 55 jaar en i... lees meer..

504

Kids rennen € 10.250 bij elkaar

Meer dan 250 kinderen van de drie basis­scholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben vrijdag tijdens de Rotary Kidsrun het fantastische bedrag van € 10.250,- bij elkaar gelopen voor het goede doe... lees meer..

323

Seniorensoos: voorlichting over netwerkcoaches

Tijdens de senioren­soos op 6 oktober geven Anke en Annemarie van SWL uitleg over ‘netwerk­coaches’ en de mogelijkheden van onder­steuning van mantel­zorgers. Iedereen is welkom en de ... lees meer..

391

Beginnerscursus bridge: nog enkele plaatsen vrij

Donderdag 29 september start een beginners­cursus bridge van 12 lessen. Vanwege de grote belang­stelling is er een middag- en een avondgroep.  De informatieavond Kennismaking met Bridg... lees meer..

1626

Binnenkort werkzaamheden Joppelaan

Vanaf 3 oktober wordt het gedeelte van de Joppe­­laan tussen het parkeer­terrein van Museum MORE en de kruising met de Molenweg/­Kamper­weg opnieuw ingericht. De werkzaam­heden... lees meer..

977

Henk Franken is dé Beste Buur van de gemeente

Hij is vrijwilliger bij De Boskoele en Semper Fidelis en hij staat altijd klaar voor de buurt. Henk Franken is dan ook de winnaar van de Beste Buur-verkiezing 2022. Zaterdag werd hij door de burgemees... lees meer..

493

Bijzondere jubileumviering Zorgtuin Gorssel

De Zorg­tuin Gorssel vierde op 23 september zijn 12,5-jarig jubileum. Evelien en Henk van Dort kijken terug op een feeste­lijke middag en spreken via Gorssel.nl graag een dank­woord uit. ... lees meer..

1727

John Bardale vestigt zich in Gorssel

Er zijn veranderingen op til in het pand van The Cosy Country Store in Gorssel. John Bardale begint er rond 1 december een winkel in ‘Engelse country style’. Advertenties in de plaatse­lijke pe... lees meer..

361

Outdoor oefencross bij Semper Fidelis

Semper Fidelis organiseert op 24 sep­tember een ‘outdoor oefen­cross’. Publiek is van harte welkom om te komen kijken bij de hinder­nissen en langs het cross­gedeelte. De Landelijke... lees meer..

768

Veer Gorssel-Wilp vanaf 20 september weer in bedrijf

Goed nieuws. Vanaf dinsdag 20 september is het voet- en fietsveer Gorssel-Wilp weer in de vaart. Zoals gebruikelijk dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur. Door de lage waterstand van de IJssel kon de pont ... lees meer..

332

Gorssel haalt € 2.291 op voor KWF Kankerbestrijding

Tijdens de KWF-collecteweek in Gorssel is door vrijwilligers maar liefst € 2.291 opge­haald. Een mooi resultaat van de eerste volledig digitale collecte. Tijdens de KWF-collecteweek in Gor... lees meer..

1496

Informatieavonden Gorsselse Accommodaties op komst

Afgelopen jaren is er in Gorssel veel gesproken over behoud en samen­voeging van accommodaties, voorzieningen en onderwijs in Gorssel. Er komt daarin steeds meer duidelijk­heid en binnen­k... lees meer..

385

Laatste weekend Kees Sabee in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is nog tot zondag 18 september werk te zien van de in april overleden kunstenaar Kees Sabee. Ook is er werk van vele andere kunstenaars te zien en is de beeldentuin te bezoek... lees meer..

650

Dansles voor kinderen en volwassenen van Base4Dance

Base4Dance heeft in ’t Trefpunt in Gorssel naast dans­lessen voor kinderen nu ook dans­vormen voor volwassenen: Latin en Jazz-modern op woensdag­avond. Het kinder­programma is op maand... lees meer..

504

Rotary Kidsrun steunt Stichting Leergeld Lochem

Samen met drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe organiseert Rotary Gorssel voor de zesde keer de Kidsrun. Op vrijdag 23 september lopen de kinderen van de scholen op de Roskam­weide in Gors... lees meer..

335

Wintertrainingen bij Vereniging Sneeuwfit

De Vereniging Sneeuw­fit Zutphen begint in september weer met een nieuw training­programma. Er is een binnen­training in ’t Trefpunt en er zijn meerdere buiten­trainingen vanaf De Zes&... lees meer..

819

IJsseljazz in de steigers

De hele dag wordt er al hard gewerkt om de podia voor IJsseljazz op het Nijverheidsplein en Oldenhofplein op te bouwen. Liefhebbers van jazz, soul, blues en rock hebben twee jaar moeten wachten, maar ... lees meer..

350

Eindelijk weer inloopbridge in De Borkel

Na een onderbreking door corona van twee jaar is er vanaf 5 oktober weer elke woensdag­middag een inloop­bridge in De Borkel. Iedereen die graag bridget is welkom. Na een gedwongen ond... lees meer..

1605

Natuur 'snoev’n' op de Gorsselse Heide

Op zondag 4 september genoten ouderen van een feeste­lijke middag op de Gorsselse Heide. Bewoners van de Pol­beek, de Borkel en ouderen van de Senioren­soos uit Gorssel gingen ‘natuur sn lees meer..

328

De Harmonie is weer gestart

De muziekvereniging De Harmonie Gorssel-Eefde is het muzikale seizoen 2022-2023 weer vol enthousiasme begonnen, met repetities, een studiedag en een klein concert. De muziekvereniging De Harmonie G... lees meer..

430

Fantastische Ierse avond in het Openluchttheater

Afgelopen zaterdag was het druk in het Openluchttheater Gorssel. De band Pog Mo Thoin zorgde voor mooie en soms opzwepende muziek, en dankzij de vele vrijwilligers lag het theater er prachtig bij. ... lees meer..

590

Verkeersmaatregelen tijdens IJsseljazz 2022

Tijdens IJssel­jazz op 11 september geldt in Gorssel op sommige wegen een parkeer­verbod en zijn bepaalde straten afgesloten. Er kan op drie ter­reinen geparkeerd worden. Tijdens het ev... lees meer..

1069

Nieuw in Gorssel: My-LifeSlim

Op 1 september heeft gewichts­consulente Jeannette Hoog­straten zich in ’t Trefpunt gevestigd met haar praktijk ‘My-LifeSlim’. My-LifeSlim helpt mannen en vrouwen om over­tollige kilo... lees meer..

531

Kernvisies Wonen Lochem, Laren en Harfsen in de raad

De kern­visies Wonen van Lochem, Laren en Harfsen staan op 6 septem­ber op de agenda van de raad tijdens een informerende tafel. Mogelijk interes­sant om te volgen, met het oog op de komen... lees meer..

381

Kunst in de hal van ’t Trefpunt, hoe lang nog?

In de hal van ’t Trefpunt hangen weer nieuwe schilderijen. Elly Kunst en Hans Terwisscha zorgen ervoor dat er steeds weer nieuwe kunst te zien is. Maar zij stoppen hiermee. Komt er een opvolger? In... lees meer..

326

In voor yoga start weer met lessen

Yogadocent Karin Hibma van In voor Yoga start het seizoen weer met een nieuwe serie lessen hatha yoga in De Brink. Yogadocent Karin Hibma van In voor Yoga start het seizoen weer met een nieuwe seri... lees meer..

1562

Enquête jongerenwoningen Gorssel

Een groep inwoners van Gorssel wil onder­zoeken of nieuw­bouw voor jongeren in Gorssel mogelijk is. Er is een vragen­lijst verspreid om de wensen van de doelgroep in kaart te brengen. E... lees meer..

796

Leden Rabobank kunnen stemmen voor ClubSupport

Zoals ieder jaar kunnen clubs en instellingen financiële steun krijgen via de actie Rabo ClubSupport. Vanaf maandag 5 september kunnen leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete clubs en instellin... lees meer..

424

Meewerkdagen op De Veldhof

Wie handig is en zin heeft om te helpen klussen en tuinieren op tuin­derij De Veldhof in Joppe is van harte welkom op de meewerk­dagen tijdens drie weekenden in september en oktober.  ... lees meer..

509

Nieuwe lessenserie 'Cool Kids'

Ed van Orden en zijn begeleidings­team beginnen op 7 september in 't Trefpunt met een nieuwe lessen­serie ‘Cool Kids’, een speels beweeg­programma voor 4- en 5-jarigen. Er kunnen nog kinde... lees meer..

278

Computerclub KansPlus heeft nog ruimte

Computerclub Kans­Plus voor mensen met een beperking gaat op 5 september weer van start: samen gezellig bezig op de computer. Er kunnen nog deelnemers bij.  Computerclub Kans­Plus... lees meer..

540

Praktijklessen reanimeren in Gorssel en Eefde

Leren reanimeren, weten hoe een AED werkt of je kennis op­frissen? In het najaar van 2022 zijn er weer praktijk­lessen in Gorssel en Eefde. Leren reanimeren, weten hoe een AED werkt of je k... lees meer..

Resultaten 1 - 36 van 36