Oktober 2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1345

Portret van een prikker: Pauline Kuipers

Henk Veenendaal zet vrijwilli­gers van de groep ‘Vaste Prikkers’ die Gorssel schoon­houden van zwerf­vuil in het zonnetje. Het eerste gesprek was met Demi Storm, nu praat Henk met Pauline Kuipers. ... lees meer..

1774

Marloes van Schaik nieuwe klimaatburgemeester

Marloes van Schaik uit Gorssel wordt klimaat­burgemeester van de gemeente Lochem. “Ik wil graag laten zien hoe ook jij een bij­drage kunt leveren aan een groener Nederland.” ... lees meer..

750

Zondag 30 oktober laatste dag voor het veer Gorssel-Wilp

Het seizoen zit er weer bijna op voor het Dommerholtsveer. Zondag is de laatste vaar­dag. Dus komende dagen kunnen wandelaars en fietsers nog even genieten van het fraaie nazomer­weer en van de mooie IJssel. ... lees meer..

931

Herdertjestocht 2022 zoekt vrijwilligers en baby Jezus

Op zondag 18 december wordt alweer de tiende Herdertjes­tocht georganiseerd. Er zijn nog vrijwilli­gers nodig, waaronder baby Jezus, Maria en Jozef. ... lees meer..

587

Geen inloopbridge meer in De Borkel

Omdat er te weinig animo is voor de wekelijkse inloop­bridge in De Borkel is besloten per direct met het initiatief te stoppen.  ... lees meer..

683

Ons Markenboek’ nr. 4 verschenen

De novembereditie 2022 van kwartaal­blad ‘Ons Markenboek’ (40e jaargang, nr. 4) van De Elf Marken is verschenen. Er staan interessante artikelen over de voor­malige gemeente Gorssel in.  ... lees meer..

686

Muziek maken? Doe mee met een project van de Harmonie

Op 13 november heeft de Harmonie nog het koffie­concert ‘Ode aan de klarinet’. De dag erna starten alweer de repetities voor het volgende concert, waaraan ook anderen op project­basis kunnen meedoen. ... lees meer..

968

Actie ‘AED Gorssel hartnodig’

U las het wel­licht in De Stentor: begin oktober werd bij V.V. Gorssel een AED gestolen. Met de actie ‘AED Gorssel hart­nodig’ hoopt de club snel een nieuw exemplaar te kunnen aan­schaffen.  lees meer..

664

Inzameling levensmiddelen voor de Voedselbank Zutphen

De Diaconie van de Protestant­se Gemeente Gorssel/Epse en Jumbo Brink­man houden van 26 oktober tot en met 5 november een in­zameling van levens­middelen. De producten zijn bestemd voor de Voedsel­bank Zutphen. ... lees meer..

529

Kennismaken met Winand Staring in Museum STAAL

Museum STAAL in Almen laat bezoekers vanaf 6 november kennis­maken met de 19-eeuwse geoloog en landbouw­kundige Winand Carel Hugo Staring, zoon van de bekende dichter A.C.W. Staring.  ... lees meer..

948

Verkoop afgeschreven spullen bij de Gorsselse bieb

Herinrichting bij de biblio­theek in Gorssel: van 1 tot en met 11 november verkoopt de bieb af­geschreven boeken, overige media en meubilair voor een klein prijsje. ... lees meer..

1402

“Als ik maar in Gorssel kan blijven”

De uitkomsten van de enquête naar de woon­wensen van jongeren laten een behoefte aan woon­plekken in Gorssel zien, zonder dat er een specifieke voor­keur voor nieuw­bouw uit blijkt.  ... lees meer..

741

Mooie opsteker van Rabo ClubSupport

De 22 Gorsselse clubs en maat­schappelijke instellingen die mee­deden met de club­actie van de Rabobank hebben hun kas kunnen spekken. Veel mensen stemden ook op Gorssel.nl en dat levert een bedrag op van € 365,48 ter verbetering van de website. ... lees meer..

1087

Naoberschap bij ‘Gorssel Bloeit’

Het team van ‘Gorssel Bloeit’ heeft acht nieuwe bloem­bakken geplaatst bij de weg­versmallingen in de Hoofdstraat. Omwonenden en bedrijven helpen mee: een mooie uiting van naober­schap. ... lees meer..

715

Vullerschool: Kinderboekenweek en oogstfeest

Op 14 oktober vierde de Vuller­school in Gorssel behalve het jaarlijkse oogst­feest ook de feestelijke af­sluiting van de Kinder­boeken­week 2022. Het thema Gi-ga-groen paste heel goed bij deze dag.  ... lees meer..

801

Gorsselnaar publiceert boek over speelkaarten

Gorsselnaar Jan Kappers bracht onlangs het boek “7 eeuwen speel­plezier?’ uit. Een naslag­werk over de herkomst van kaarten, de geschiedenis van het kaart­spel en de verschillende spel­soorten. ... lees meer..

1509

Melkopslagtank wordt theepot

Gorsselnaar Floris Meijer studeerde deze zomer af aan de Design Academy Eind­hoven. Zijn afstudeer­project 'Farm Fundamentals, geïnspireerd op het melkvee­bedrijf van zijn ouders, is te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. ... lees meer..

610

Stichting IJsselwijs pakt de draad weer op

Stichting IJssel­wijs brengt weer een kerst­voorstelling: ‘Friends for Xmas. Twee voor­stellingen op zondagmiddag 11 december in de kerk in Gorssel.  ... lees meer..

1147

Topstukken in Museum MORE

Vanaf zondag 16 oktober toont Museum MORE in zes zalen een vol­ledig nieuwe op­stelling van de eigen collectie. Drie zalen zijn nu al te bekijken. ... lees meer..

2167

Boertie Optiek Gorssel wordt Bril-In-Mode

Boertie Optiek aan de Hoofdstraat in Gorssel gaat binnenkort over naar de Bril-in-Mode Groep, een Achterhoekse opticiensgroep met meerdere vestigingen.  ... lees meer..

3055

Locatie Vullerschool of locatie Trefpunt?

De verkenning naar de clus­tering van de accom­modaties is bekend gemaakt. De ongeveer 70 aanwezigen op de informatie­avond op 5 oktober waren kritisch over ruimtebeslag en verkeers­veiligheid bij elk van de locaties school en Tref­punt.  ... lees meer..

610

Kinderboekenweek 2022: ‘Gi-ga-groen!’

Van 5 tot en met 16 oktober is het weer Kinderboeken­week, met als thema dit jaar ‘Gi-ga-groen!’ Er zijn dit jaar geen speciale activi­teiten in de Gorsselse bieb. Boek­handel Bechtle doet natuurlijk wel mee. ... lees meer..

940

Busverbinding Deventer-Lochem komt terug

De bus­verbinding Deventer-Lochem (oude lijn 56) komt terug. Per 11 december rijdt lijn 57 (Deventer-Laren) weer door naar Lochem-Borculo. ... lees meer..

780

De Zonnebloem zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers van de Zonnebloem bezoeken mensen die daar behoefte aan hebben of gaan iets leuks met ze doen. De afdeling Gorssel kan goed extra vrijwilligers gebruiken. ... lees meer..

1648

Portret van een prikker: Demi Storm

Hoe bijzonder, elke vierde zaterdag van de maand zie je vrijwilligers in Gorssel zwerf­vuil opruimen. ‘Vaste Prik’ heet de groep. In een serie artikelen zullen ze worden voor­gesteld. In deze eerste aflevering: Demi Storm. ... lees meer..

771

Boek Evelien van Dort genomineerd

‘Grootouders voor het Klimaat’, een landelijke beweging van groot­ouders met zorgen om de gevolgen van klimaat­verandering, nomineerde 'Olaf en de groene challenge’ van Evelien van Dort  voor de titel ‘Beste Kinder­klimaatboek’.... lees meer..

962

Afscheid kerkgebouw Epse

Vanaf 1 november 2022 heeft het kerk­gebouw van Protestantse Gemeente Gorssel/Epse in Epse een nieuwe eige­naar. Voor het gebouw in andere handen overgaat is er op 29 en 30 oktober gelegen­heid om afscheid van de kerk te nemen. ... lees meer..

1140

‘Max’ Makkink 60 jaar lid van de Harmonie

Wim, bijgenaamd Max, Makkink werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 60-jarig jubileum. Sinterklaas, gortdroge humor, de Rolling Stones, Mozart, een notenboom en kleinkind. Van alles kwam er langs. ... lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28