Archief per maand

November 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
613

Eerlijk!Genieten stopt met fair trade food producten

  ‘Eerlijk!Genieten’ stopt met de verkoop van fair trade food­produc­ten. "Bijna alle fair trade food­producten die wij verkopen zijn ook in de super­markt verkrijg­baar". De lees meer..

631

Gezocht én gevonden: een nieuwe predikant

De kerkelijke gemeenten van Gorssel/Epse en Eefde hadden ds. Gertjan de Pender uit Varsseveld beroepen en die heeft dat beroep met enthousiasme aangenomen. De protestantse gemeenten van Gorssel/Eps... lees meer..

638

Shinen aan de IJssel

Vorige week zondag stond Vocal­group No Romeo's uit Gorssel twee­maal voor een vrijwel uit­­verkochte zaal in MIMIK, het nieuwe theater aan de IJssel in Deventer. De close harmony... lees meer..

604

Kerstmarkt bij KanaalLokaal in Joppe

KanaalLokaal, het buiten­winkeltje in Joppe, organiseert zaterdag 10 december een kerst-winter­markt. Er zijn zelfgemaakte producten uit de streek, keramiek en vele andere artikelen.  ... lees meer..

386

Kerstmarkt Trefpunt gaat niet door

’t Trefpunt wilde op 11 december na twee jaar weer een kerst­markt organiseren. Het aantal aan­meldingen was echter niet vol­doende en besloten is de kerst­markt af te gelasten. Ker... lees meer..

571

Weer buitenkerststal in Joppe

Na twee jaar onder­breking van­wege de corona­pandemie komt er dit jaar weer een buiten­kerststal in Joppe. De bouw begint zaterdag 26 november; de bouw­groep kan extra handen gebr... lees meer..

1495

Te huur: Elfuursweg 50

IJssel­dal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Elfuurs­weg 50. Inwoners van Gorssel hebben voo... lees meer..

795

Te huur: Prunusweg 3

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een laagbouw­woning aan de Prunusweg 3. Er geldt een minimum leeftijd van 55 jaar en... lees meer..

1156

Praktijk SALUT: begeleiding van (jong)volwassenen

Wico Mulder, Jeugdarts Adolescenten/arts Maatschappij en Gezond­heid, behandelt en begeleidt in zijn prak­tijk SALUT (jong)­volwassenen. Onlangs publiceerde hij een coaching­methode vo... lees meer..

576

Loopclinic Sport ’88 succesvol afgesloten

3 september startte bij Sport ’88 een loop­clinic voor beginners. Doel­stelling was om na drie maanden 5 km te kunnen hard­lopen. Al na 11 weken zijn negen lopers daarin geslaagd. De de... lees meer..

1813

John Bardale: ‘Life is more’

Onlangs opende John Bardale zijn tiende vestiging aan de Hoofd­straat naast het Oldenhof­plein. Gorssel.nl maakte kennis met onder­nemers Martin Pietersma en Simone Mees ten Oever-Renneboo... lees meer..

1464

Gorsselnaren kritisch over clustering

Een groep Gorssel­naren spreekt in een brief aan het college en de raad zijn veront­rusting uit over de plannen voor de clustering van accommo­daties en pleit voor behoud van de huidige lo... lees meer..

488

Wethouder stelt ‘geadopteerde’ hondenpoepbak in gebruik

In Gorssel zijn twee door de buurt geadop­teerde bakken geplaatst waar honden­bezitters hun poep­zakjes in kunnen gooien. Wethouder Lex de Goede heeft de bak aan de Elfuurs­weg samen m... lees meer..

361

‘Beverly’s Brain Boost’ heeft plaatsen vrij

Beverly Schuil, zelf­standig gevestigd pedagoge, begeleidt met haar coaching traject ‘Beverly’s Brain Boost’ scholieren en studenten. Ze heeft vanaf december plaats voor nieuwe deel­nemers. ... lees meer..

844

Groen licht voor windturbines Eefde

Provinciale Staten hebben vandaag (16 november) het Inpassings­plan (bestemmings­plan) en de Omgevings­vergunning voor het windpark IJssel­wind goed­gekeurd. Omwonenden rest nog ee... lees meer..

1313

Nieuw in Gorssel: Davine Clinic voor 'injectables'

Danielle Langeloo opende op 13 november in Gorssel ‘Davine Clinic’ voor persoon­lijke behandeling met botox en fillers. Gorssel.nl was aanwezig bij de opening en maakte kennis met een bevlogen eig... lees meer..

403

Werkgroep Energiezuinig Gorssel zoekt vrijwilligers

De Werkgroep Energie­zuinig Gorssel zoekt vrijwilligers voor het voor­bereiden van een Energie Café in februari 2023. De bedoeling is groepen te vormen om samen energie­vraagstukken op te ... lees meer..

1338

Dorien Plaat bij Sterren op het Doek

Gorsselse kunstschilderes Dorien Plaat is aanstaande zaterdag te zien in het tv-programma Sterren op het Doek. Met twee andere schilders mocht zij een portret van actrice Monic Hendrickx maken. Zat... lees meer..

402

Indrukwekkend concert Harmonie ‘Ode aan de klarinet’

De Harmonie heeft een bijzonder geslaagd en zeer divers koffie­concert gegeven in de vol bezette Ontmoetingskerk te Eefde. De Harmonie heeft 13 november een bijzonder geslaagd en zeer divers ko... lees meer..

396

Nieuwe AED voor VV Gorssel en Sport '88

De actie ‘AED Gorssel hartnodig’ van VV Gorssel en Sport ’88 heeft een nieuwe AED opgeleverd. Ruim een maand geleden was de AED bij de voetbal gestolen, maar binnen­kort hangt er gelukkig weer een... lees meer..

452

Sfeerverlichting deze winter een tandje minder

De ondernemersvereniging zal binnen­kort het centrum weer verfraaien met kerst­versiering. De vorig jaar aangeschafte sier­verlichting in de bomen zal dan ook weer worden ontstoken, maar v... lees meer..

809

Jan Terlouw op bezoek bij de Joppeschool

Jan Terlouw ging met de kinderen van de Joppe­school in gesprek over onze groene wereld: hij maakt zich zorgen over de ver­schraling van de natuur. De leerlingen van alle groepen op de Jopp... lees meer..

411

Gorsselse volleybalmeiden zoeken versterking

Meiden B, het ‘topteam’ van SC Gorssel-volley­bal zoekt versterking. Ben je tussen 12 en 15 jaar en heb je bal­gevoel? Train dan eens een maand mee. SC Gorssel-volley­bal is een kleine ... lees meer..

499

‘Kom niet in de kou te zitten’

Ondanks eenmalige uitkeringen en energie­plafonds is het probleem van energie­armoede heel groot. Sinds enkele maanden loopt in de gemeente een energie­actie, die doorloopt tot en met 31 d... lees meer..

375

Kerstmarkt ’t Trefpunt: inschrijven voor een kraam

Op 11 december is er weer een kerst­markt in en buiten ’t Trefpunt. Wie een kraam wil huren kan zich vanaf nu aan­melden: er wordt niet meer vastgehouden aan het creatieve karakter van het aan... lees meer..

885

Gorsselse Heideveld Toertocht in prachtige herfstsfeer

Zondag 6 november werd in en rondom Gorssel de Heideveld Toertocht gereden, georganiseerd door WTC (Wieler Toer Club) Gorssel. Enthousiaste fietsers genoten van een prachtige tocht en mooi herfstweer.... lees meer..

999

Vanuit Joppe naar Zuid-Korea

Rohan en Jente uit Joppe, allebei lid van Scouting IJssel­groep, gaan in de zomer­vakantie van 2023 naar Zuid-Korea. Diana Kroeze wilde er meer van weten en sprak met de jongens. Twee broer... lees meer..

390

Museum MORE: de mens in de metropool

Vanaf 13 november is in Museum MORE de tentoon­stelling ‘Streetview' te zien: een selectie foto’s van foto­graaf Bas Losekoot. Centraal staat ‘de mens in de metropool’. Vanaf 13 november 20... lees meer..

376

‘Ode aan de klarinet’, de Harmonie pakt uit

Van Coldplay tot Porgy and Bess. Zondag­ochtend 13 november kunt u genieten van een concert in Eefde van de Harmonie, met een speciale rol voor voorzitter en klarinettiste Patricia de Leeuw. Va... lees meer..

346

Bieb Gorssel en gemeenteloket korte tijd dicht

De Bibliotheek Gorssel is vanwege een her­inrichting van 16 november tot en met 4 december gesloten. Daardoor is ook het gemeente­loket op de woens­dagen 16, 23 en 30 november niet bereikb... lees meer..

947

Conclusie rapport: ‘De Boskoele heeft bestaansrecht’

Volgens de Stichting Gorsselse Zwem­baden toont onder­zoek aan: nieuw­bouw van De Boskoele en De Berkel is de enige optie voor toekomst­bestendige zwembaden. Volgens de Stichting Go... lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31