Archief per maand

December 2022

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
294

Gorssel.nl wenst u een goed 2023

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een voorspoedig 2023. Het team van vrijwilligers van Gorssel.nl zal zich ook komend jaar weer inzetten voor de samen­hang, levendig­heid en lees meer..

454

Klasse(n)orkest Vullerschool groot succes

Op 19 december vond op de Vuller­school in Gorssel de af­sluiting plaats van het  ‘Klasse(n)­orkest', gevormd door leerlingen van de Vuller­school. Ze leerden in slechts acht weke... lees meer..

383

Graafschap bibliotheken: fusie met Brummen/Voorst

Graafschap bibliotheken en Biblio­theek Brummen/Voorst gaan vanaf 1 januari verder als één organi­satie. De nieuwe naam is: Bibliotheek Berkel & IJssel, afgekort als BIJ de bieb. Graafs... lees meer..

1155

Warm gebaar voor Oekraïners in De Bloemenkamp

Door een spontane actie van een inwoon­ster van Gorssel ontvingen onze Oekraïense dorps­genoten een kerst­pakket. Betrokken Gorssel­naren en ondernemers zorgden zo voor een warm gebaar... lees meer..

694

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  Van, voor & door Gorssel Mieke GeerlinkEdo Boonstra René GrootJan de HaanF... lees meer..

837

Joppeschool brengt licht in donkere dagen

De kinderen van de Joppe­school maakten kerst­stukjes voor de Oekraïense bewoners in De Bloemen­kamp. Ook de Voedsel­bank ontving volle met levens­middelen gevulde kratten.  ... lees meer..

973

Foto's Herdertjestocht

De tiende editie van de Herdertjestocht was een prachtig evenement. Veel mensen gingen 'Op weg naar de ster'.  Edo Boonstra maakte voor Gorssel.nl een fotoverslag. De tiende editie van de Herd... lees meer..

346

Statiegeldactie bij Jumbo Brinkman voor GOVOS

GOVOS voert actie ten behoeve van haar project Cocha­bamba in Bolivia. Jumbo Brink­man stelt in de maanden januari en februari zijn statiegeld­automaat ter beschikking voor dit goede doel.... lees meer..

1255

’Lies en Liet - Bijzondere zorg aan huis’

Vanaf 1 januari beginnen Lizelore Molier en Cornélie Kars een zorg­onderneming 'voor bijzondere zorg aan huis’. Ze kunnen apart of gezamen­lijk ingehuurd worden als mantel­zorg­onderst... lees meer..

469

Winter...

Winter in Gorssel. Dat geeft prachtige plaatjes. Martijn Tolboom trok erop uit en maakte een mooie winterserie.  Winter in Gorssel. Dat geeft prachtige plaatjes. Martijn Tolboom trok erop uit ... lees meer..

1336

Oliebollen van VV Gorssel, al vijf jaar smullen

VV Gorssel heeft het gehaald. Het eerste vijf­jarig jubileum van de oudejaars VV Gorssel oliebollen­actie is een feit. Bestellen kan weer. VV Gorssel heeft het gehaald. Het eerste vijfjarig... lees meer..

600

Gorsselse start actie ‘keukenkastje’

Grace Mole­graaf heeft in haar tuin aan de Elfuurs­weg een ‘buurt­keukenkastje’ geplaatst. Wie wat missen kan, zet er etens­waren in en mensen die het nodig hebben kunnen er bood­s... lees meer..

549

Kerstviering in Joppe voor de hele familie

Het aftellen naar Kerst­mis is weer begonnen. Ook in de r.-k. kerk in Joppe zijn de voor­bereidingen in volle gang. Er zijn twee familie­vieringen en ook de buiten­kerststal is weer te... lees meer..

340

Workshops voor het nieuwe moestuinseizoen bij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe biedt in de winter van 2023 als opmaat naar het nieuwe moestuin­seizoen verschillende work­shops aan. Leer snoeien, enten en een eigen teelt­plan... lees meer..

2944

Binnenkort nieuwe gespecialiseerde fietsenwinkel in Gorssel

In het pand aan de Deventerweg waar tot voor kort de Schotse Ruit was gevestigd zal binnenkort voormalig prof­renner Thijs van Amerongen een fietsen­zaak openen. In het pand aan de Deventer... lees meer..

960

Friends for Xmas was hartverwarmend

Zondag 11 december vond in de kerk te Gorssel een prachtig kerstevenement plaats. Een 60-koppig projectkoor zong de sterren van de hemel. Er werd gelachen, gehuild, gegeten en gedronken, maar vooral e... lees meer..

361

Volleybalmeiden SC Gorssel kampioen

Op zaterdag 10 december haalden de volleybal­meiden van team B van SC Gorssel-volleybal het kampioen­schap binnen. En ze speelden nog met zijn vijven ook. Een mooie prestatie! Op zaterdag 1... lees meer..

349

Drie exposities in het Tramstation in Gorssel

Vanaf half december tot eind februari volgend jaar zijn in het Tram­station drie exposities te zien. Twee leden van schilder­club Het Koer­huis tonen hun werk en er is een tentoon­­... lees meer..

442

Hockeyclub traint deze winter in ‘t Trefpunt

Met het koude winterweer traint een groot aantal teams van HC Gorssel/Epse in 't Trefpunt. Lijkt het je leuk om eens mee te doen? Dan ben je van harte welkom tijdens een van de trainingen. Met het ... lees meer..

606

Friends for Xmas: Kerstconcerten met groot koor

Zondag zijn er in de kerk twee kerst­voor­stellingen met een groot project­koor. Er wordt terug­geblikt op de musicals van Winter­Wonder­land en er kan worden mee­gezongen.... lees meer..

572

Tuinclub Gorssel stopt na 40 jaar

Wat begon als een vrienden­groepje groeide uit tot een club met 51 leden. Maar gaandeweg werd het minder en omdat er geen interesse is voor nieuwe bestuurs­leden wordt de club nu opgeheven. ... lees meer..

240

Weinig geld? Toch meedoen met sport en cultuur

Wie weinig geld heeft, maar toch mee wil doen met sport of culturele activi­teiten, kan een beroep doen op het Volwassenen­fonds Sport & Cultuur. De aanvragen lopen via (vrijwillige) inter... lees meer..

822

Herdertjestocht: Op weg naar de ster

Zondagavond 18 december is er weer de Herdertjes­tocht. Een jubileum, want dit is de tiende keer dat het sfeer­volle evenement wordt gehouden.  Zondagavond 18 december a.s. organiseert... lees meer..

915

Wethouder Goodin heropent Bibliotheek Gorssel

“Een pareltje in de gemeente Lochem” zo noemde wethouder Wendy Goodin de vernieuwde bibliotheek in Gorssel waar naast het lezen ook leren, ontdekken en ontmoeten centraal staan. “Een pareltje in de... lees meer..

1214

Sint en Pieten vol enthousiasme onthaald

Na een ‘coronapauze’ van twee jaar zetten Sinterklaas en de Pieten vandaag eindelijk weer voet aan wal bij de Gorsselse veer­steiger aan de IJssel. Het was een groot feest. Na een ‘coronapauze’... lees meer..

Resultaten 1 - 25 van 25