December 2022

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

440

Gorssel.nl wenst u een goed 2023

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een voorspoedig 2023. Het team van vrijwilligers van Gorssel.nl zal zich ook komend jaar weer inzetten voor de samen­hang, levendig­heid en promotie van ons dorp. lees meer..

578

Klasse(n)orkest Vullerschool groot succes

Op 19 december vond op de Vuller­school in Gorssel de af­sluiting plaats van het  ‘Klasse(n)­orkest', gevormd door leerlingen van de Vuller­school. Ze leerden in slechts acht weken tijd een muziek­instrument bespelen.  ... lees meer..

641

Graafschap bibliotheken: fusie met Brummen/Voorst

Graafschap bibliotheken en Biblio­theek Brummen/Voorst gaan vanaf 1 januari verder als één organi­satie. De nieuwe naam is: Bibliotheek Berkel & IJssel, afgekort als BIJ de bieb. ... lees meer..

1501

Warm gebaar voor Oekraïners in De Bloemenkamp

Door een spontane actie van een inwoon­ster van Gorssel ontvingen onze Oekraïense dorps­genoten een kerst­pakket. Betrokken Gorssel­naren en ondernemers zorgden zo voor een warm gebaar voor de 27 huishoudens in De Bloemen­kamp. ... lees meer..

803

Fijne feestdagen!

Het team van Gorssel.nl wenst u fijne feestdagen.  ... lees meer..

993

Joppeschool brengt licht in donkere dagen

De kinderen van de Joppe­school maakten kerst­stukjes voor de Oekraïense bewoners in De Bloemen­kamp. Ook de Voedsel­bank ontving volle met levens­middelen gevulde kratten.  ... lees meer..

1116

Foto's Herdertjestocht

De tiende editie van de Herdertjestocht was een prachtig evenement. Veel mensen gingen 'Op weg naar de ster'.  Edo Boonstra maakte voor Gorssel.nl een fotoverslag. ... lees meer..

491

Statiegeldactie bij Jumbo Brinkman voor GOVOS

GOVOS voert actie ten behoeve van haar project Cocha­bamba in Bolivia. Jumbo Brink­man stelt in de maanden januari en februari zijn statiegeld­automaat ter beschikking voor dit goede doel. ... lees meer..

1620

’Lies en Liet - Bijzondere zorg aan huis’

Vanaf 1 januari beginnen Lizelore Molier en Cornélie Kars een zorg­onderneming 'voor bijzondere zorg aan huis’. Ze kunnen apart of gezamen­lijk ingehuurd worden als mantel­zorg­ondersteuner, zorg­verlener of ‘gewoon voor de gezellig­heid’. ... lees meer..

649

Winter...

Winter in Gorssel. Dat geeft prachtige plaatjes. Martijn Tolboom trok erop uit en maakte een mooie winterserie.  ... lees meer..

1598

Oliebollen van VV Gorssel, al vijf jaar smullen

VV Gorssel heeft het gehaald. Het eerste vijf­jarig jubileum van de oudejaars VV Gorssel oliebollen­actie is een feit. Bestellen kan weer. ... lees meer..

806

Gorsselse start actie ‘keukenkastje’

Grace Mole­graaf heeft in haar tuin aan de Elfuurs­weg een ‘buurt­keukenkastje’ geplaatst. Wie wat missen kan, zet er etens­waren in en mensen die het nodig hebben kunnen er bood­schappen uit meenemen.  ... lees meer..

759

Kerstviering in Joppe voor de hele familie

Het aftellen naar Kerst­mis is weer begonnen. Ook in de r.-k. kerk in Joppe zijn de voor­bereidingen in volle gang. Er zijn twee familie­vieringen en ook de buiten­kerststal is weer te bekijken. ... lees meer..

477

Workshops voor het nieuwe moestuinseizoen bij De Veldhof

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe biedt in de winter van 2023 als opmaat naar het nieuwe moestuin­seizoen verschillende work­shops aan. Leer snoeien, enten en een eigen teelt­plan maken. ... lees meer..

3931

Binnenkort nieuwe gespecialiseerde fietsenwinkel in Gorssel

In het pand aan de Deventerweg waar tot voor kort de Schotse Ruit was gevestigd zal binnenkort voormalig prof­renner Thijs van Amerongen een fietsen­zaak openen. ... lees meer..

1137

Friends for Xmas was hartverwarmend

Zondag 11 december vond in de kerk te Gorssel een prachtig kerstevenement plaats. Een 60-koppig projectkoor zong de sterren van de hemel. Er werd gelachen, gehuild, gegeten en gedronken, maar vooral enorm genoten van een warm samenzijn. ... lees meer..

562

Volleybalmeiden SC Gorssel kampioen

Op zaterdag 10 december haalden de volleybal­meiden van team B van SC Gorssel-volleybal het kampioen­schap binnen. En ze speelden nog met zijn vijven ook. Een mooie prestatie! ... lees meer..

545

Drie exposities in het Tramstation in Gorssel

Vanaf half december tot eind februari volgend jaar zijn in het Tram­station drie exposities te zien. Twee leden van schilder­club Het Koer­huis tonen hun werk en er is een tentoon­­stelling te zien van poppen uit de jaren ‘50 en ’60. ... lees meer..

633

Hockeyclub traint deze winter in ‘t Trefpunt

Met het koude winterweer traint een groot aantal teams van HC Gorssel/Epse in 't Trefpunt. Lijkt het je leuk om eens mee te doen? Dan ben je van harte welkom tijdens een van de trainingen. ... lees meer..

825

Friends for Xmas: Kerstconcerten met groot koor

Zondag zijn er in de kerk twee kerst­voor­stellingen met een groot project­koor. Er wordt terug­geblikt op de musicals van Winter­Wonder­land en er kan worden mee­gezongen. Na afloop is er een buffet.  ... lees meer..

742

Tuinclub Gorssel stopt na 40 jaar

Wat begon als een vrienden­groepje groeide uit tot een club met 51 leden. Maar gaandeweg werd het minder en omdat er geen interesse is voor nieuwe bestuurs­leden wordt de club nu opgeheven. ... lees meer..

348

Weinig geld? Toch meedoen met sport en cultuur

Wie weinig geld heeft, maar toch mee wil doen met sport of culturele activi­teiten, kan een beroep doen op het Volwassenen­fonds Sport & Cultuur. De aanvragen lopen via (vrijwillige) inter­mediairs. ... lees meer..

958

Herdertjestocht: Op weg naar de ster

Zondagavond 18 december is er weer de Herdertjes­tocht. Een jubileum, want dit is de tiende keer dat het sfeer­volle evenement wordt gehouden.  ... lees meer..

1107

Wethouder Goodin heropent Bibliotheek Gorssel

“Een pareltje in de gemeente Lochem” zo noemde wethouder Wendy Goodin de vernieuwde bibliotheek in Gorssel waar naast het lezen ook leren, ontdekken en ontmoeten centraal staan. ... lees meer..

1368

Sint en Pieten vol enthousiasme onthaald

Na een ‘coronapauze’ van twee jaar zetten Sinterklaas en de Pieten vandaag eindelijk weer voet aan wal bij de Gorsselse veer­steiger aan de IJssel. Het was een groot feest. ... lees meer..

Resultaten 1 - 25 van 25