2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

419

Gorssel.nl wenst u een goed 2024

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Gorssel een goed 2024. Het team van vrijwilligers van Gorssel.nl zal zich ook komend jaar weer inzetten voor de samen­hang, levendig­heid en promotie van ons dorp. lees meer..

1209

Onbeantwoorde liefde, Marlene Dietrich en Hoppla!

Onbeantwoorde liefde, wie kent het niet? Ziek van verlangen, zonder dat de ander je ziet staan. Veel­zijdig musicus Jan Hovers uit Gorssel belicht het thema op vele manieren in zijn nieuwste project ‘Hoppla!’. ... lees meer..

1383

Portret van een bevlogen vrijwilliger: Grace Molegraaf

In Gorssel wonen veel mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een bepaald doel en daar hun levenswerk van maken. Grace Molegraaf is één van hen. Gorssel.nl ontdekte wat haar drijft. ... lees meer..

1202

Te huur: Molenweg 29

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een senioren­woning aan de Molenweg 29. Woning­zoekenden uit Gorssel hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

773

De Harmonie wil méér oud papier ophalen in Gorssel

Muziekvereniging De Harmonie bedankt al haar trouwe klanten voor het oud papier dat zij iedere eerste zaterdag van de maand aan de straat zetten. Het is een goede verdienste voor de vereniging en daarom worden anderen gevraagd om ook mee te doen. ... lees meer..

633

Kerstviering Joppeschool

Donderdag vond de jaarlijkse kerstviering van de Joppe­school plaats in de sfeer­volle Joppekerk. Ook was er een kerst­markt met een mooie opbrengst voor War Child. ... lees meer..

822

Aangepaste Herdertjestocht

Door het slechte weer krijgt de Herdertjes­tocht een andere vorm: Geen tocht, maar wel samen­komst vanaf 19.15 uur in de kerk. Met het kerst­verhaal met Jozef en Maria en het kindje Jezus onder de toren, met engelen en muziek. ... lees meer..

795

LochemEnergie trekt zich terug uit IJsselwind B.V.

LochemEnergie, BrummenEnergie en Energie­Rijk Voorst hebben hun samen­werking met Zutphen­Energie in IJssel­wind B.V. beëindigd. Zutphen­Energie gaat alleen verder met de realisatie van twee wind­turbines langs het Twente­kanaal. ... lees meer..

1155

Massage ‘Les Mains Wellness’ in Trefpunt

Gorsselse Lois de Vries is deze zomer gestart met een massage­praktijk. Komende tijd wil ze de praktijk verbreden met onder andere cupping en klacht­behandeling. “Mensen verzorgen en helpen zit in mijn aard.” ... lees meer..

1481

Boskoele gaat uit van nieuw bad in 2026

De Boskoele en De Berkel hebben een goed seizoen achter de rug: er waren bijna 80.000 bezoekers. Onlangs stelde de raad een voor­bereidings­krediet beschikbaar voor plan­uitwerking voor de toekomst. “We zetten in op volledige nieuw­bouw” ... lees meer..

3135

Kogel door de kerk: MFA op locatie Vullerschool

In de extra raadsvergadering van maandag 18 december is het voorstel voor een multi­functionele accommodatie op de locatie Vuller­school aangenomen. De nieuwe sporthal krijgt drie in plaats van de twee voor­gestelde zaal­delen. ... lees meer..

1061

Raad neemt besluit over Gorsselse accommodaties

Op 18 december neemt de raad een besluit over de Gorsselse accommodaties. Naar verwachting krijgt het college­voorstel een meerderheid: clustering van school en sporthal op de locatie Vuller­school. ... lees meer..

803

VV Gorssel doet het weer!

Ook dit jaar gaan de ervaren oliebollen­bakkers van de VV Gorssel op oude­jaars­dag weer aan de bak. Voor de 6e keer alweer. Bestel snel! ... lees meer..

996

Stolpersteine voor slachtoffers van het nationaalsocialisme

Na onderzoek door leden van De Elf Marken worden later deze maand drie Stolper­steine geplaatst in de voormalige gemeente Gorssel, ter nage­dachtenis aan slacht­offers van de nazi’s. ... lees meer..

921

Te huur: Meidoornstraat 21

Er is nóg een woning in Gorssel te huur: het gaat om een eengezins­woning aan de Meidoornstraat. Woningzoekenden uit Gorssel hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

967

Te huur via loting: Nijverheidstraat 31

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod is (via loting) een eengezins­woning aan de Nijverheidstraat 31.  ... lees meer..

554

Herdertjestocht: een mooi begin van de kerstvakantie

Zaterdagavond 23 december is er weer de sfeer­volle Herdertjes­tocht, georganiseerd door de Protestante Gemeente Gorssel/Epse. Een tocht voor iedereen die het kerst­verhaal op een bijzondere manier wil beleven. ... lees meer..

525

Kunstenaars organiseren Winter Kunstroute

Twaalf kunstenaars en galerieën uit Gorssel, Eefde, Epse en Zutphen zetten op 16 en 17 december hun deuren open voor een Winter Kunstroute. Kunst kijken dus, een praatje maken met de kunste­naars zelf, of misschien ook iets kopen. ... lees meer..

1148

Raad bespreekt opnieuw Gorsselse accommodaties

De raad spreekt op 11 december opnieuw over de Gorsselse accommodaties. Ook het ‘alter­natieve plan Heusink­veld’ komt tijdens de besloten bijeen­komst aan de orde. Volgens het college is dat plan duurder dan het eigen voorstel. ... lees meer..

1246

Gorsselse kledingruilketting van start

‘The Clothing Loop’ is een initiatief waarmee mensen makkelijk kleding kunnen ruilen met buurt­genoten. Sinds kort kunnen mensen in Gorssel, Joppe en Epse ook deelnemen aan een lokale loop. Het is leuk, gratis en duurzaam. ... lees meer..

1165

Crowdfunding-actie voor uitbreiding Gorsselse Heide

Stichting Marke Gorsselse Heide wil 12 hectare natuur aan de Gorsselse heide toevoegen. Een deel kan de Marke zelf finan­cieren. Voor het resterende deel is een crowdfunding-actie gestart. ... lees meer..

782

Vullerschool zoekt nieuwe moestuin

De Vullerschool kijkt alweer uit naar de buiten­lessen in het voorjaar. Maar de huidige moestuin op De Veld­hof in Joppe wordt te klein. Meester Martijn en juf Saskia zijn op zoek naar een nieuw stuk grond. Wie heeft of weet iets? ... lees meer..

1385

Sinterklaas krijgt hulp van de brandweer

De brandweer moest eraan te pas komen, maar het is gelukt. Sinterklaas was vandaag in Gorssel en het was een gezellig en geslaagd feest. ... lees meer..

1204

Te huur: Lijsterweg 4

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huursector aan. Het actuele aanbod is een eengezinswoning aan de Lijsterweg 4.  ... lees meer..

1176

Bril In Mode na verbouwing weer geopend

In oktober 2022 is Boertie Optiek Gorssel over­genomen door Bril In Mode. Een jaar later was het tijd voor een grondige renovatie. Gorssel.nl nam een kijkje in de prachtige winkel. ... lees meer..

776

Nieuwe zonnedaken in Gorssel

Ondanks de aansluit­problemen bij Liander is het LochemEnergie gelukt om twee nieuwe zonne­daken in Gorssel voor te bereiden: onder meer op een dak bij de familie Wijn­bergen aan de Gorsselse Enkweg. Op dit dak is nog ruimte voor een paar deelnemers. lees meer..

497

‘Lichtjes en blije gezichtjes’

De vrijwilligers van de actie ‘Bood­schappen delen’ maken december voor hun klanten extra feestelijk. Ze zorgen voor chocolade­letters in de kinder­schoentjes en voor kerst is er een extra attentie. 'Lichtjes en blije gezichtjes'. ... lees meer..

608

Boomplantdag: voeten in de sneeuw, schop in de grond!

Woensdagochtend 29 november vierde groep 8 van de Vuller­school boom­plant­dag. In alle vroegte en in een witte wereld staken ze de handen uit de mouwen. Met Circulus en de Dorpsraad zorgden ze voor een prachtige rij boompjes aan de Grooter­kamp. ... lees meer..

770

Buitenkerststal in Joppe

Ook dit jaar komt er weer een buitenkerststal in Joppe. De bouw is begonnen en extra handen zijn welkom. Wie komt helpen? ... lees meer..

1129

Binnenkijken in de legotheek in Eefde

Gorssel.nl bracht een bezoek aan de legotheek in Eefde. In een voormalige gym­zaal liggen honderden bouw­dozen van Lego, van kleine sets tot aan een imposante Titanic. Allemaal te leen en heel bijzonder om te zien! ... lees meer..

708

Bomen planten op Landgoed Haijtink

Op Landgoed Haijtink aan de Kamperweg worden op 1 en 2 december 400 jonge bomen en struiken geplant. Wie wil komen helpen is welkom op beide dagen tussen 10.00 en 13.00 uur. ... lees meer..

1278

Gorsselse accommodaties: raad wil meer informatie

De raad is kritisch over het college­voorstel voor de clustering van accommodaties op de plek van de Vuller­school en wil een doorrekening van een alternatief plan: school en sporthal op de oude locaties, te combineren met woningbouw.  ... lees meer..

2289

Zussen Debets nemen exploitatie van Café MORE over

Al jaren zijn ze het gezicht van de brasserie in Museum MORE. Nu hebben Anouk en Lara Debets ook de exploitatie van het museum­café overgenomen. En natuurlijk waait er meteen een frisse wind. ... lees meer..

597

Winterfair Stayokay: duurzaamheid een belangrijk thema

Zaterdag 9 december is er een gezellige winter­fair in en om het jachthuis van Stay­okay Gorssel. Het wordt een sfeervolle markt met kleur­rijke kerst­cadeautjes, hand­gemaakte artikelen, lekkernijen en vooral gezelligheid. ... lees meer..

727

Bloemenkamp tot eind 2024 beschikbaar voor Oekraïners

Goed nieuws voor de Oekraïense Gorsselnaren in De Bloemen­kamp: ze kunnen tot eind 2024 in hun appartement blijven wonen. Verhuurder en gemeente hebben daarover overeen­stemming bereikt. Dat betekent voorlopig rust voor de bewoners. ... lees meer..

1127

VVD in gemeente Lochem de grootste partij

De uitslag van de Tweede Kamer­verkiezingen wijkt in de gemeente Lochem af van het landelijke beeld. In de gemeente en ook in Gorssel blijft de VVD de grootste partij. Landelijk win­naar PVV eindigt in de gemeente op plaats vijf. ... lees meer..

762

Eerste seizoen van de Gorsselse Duizendknoopbrigade zit erop

Dit jaar is een vrijwilligersgroep gestart met de bestrijding van de Japanse duizend­knoop. Aan het einde van het seizoen kijken de harde werkers terug op een geslaagd eerste jaar. In april gaan ze weer verder. ... lees meer..

1519

Oekraïense Gorsselnaren voelen zich welkom en veilig

Nederland telt ongeveer 103.000 Oekraïense vluchtelingen. Hiervan wonen er een kleine honderd in De Bloemen­kamp. Gorssel.nl was benieuwd hoe het met ze gaat en sprak met een drietal gezinnen.  ... lees meer..

707

Vrijwilligers gevraagd voor Buitenkunstig

Het team dat Buitenkunstig Gorssel organiseert zoekt versterking. Voor publiciteit en website, voor contacten met de kraam­houders en voor hand- en spandiensten op de dag zelf. ... lees meer..

1375

Te huur: Grooterkamp 62

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod is een woning voor 55+’ers aan de Grooter­kamp 62. Inwoners van Gorssel hebben voorrang bij toewijzing. ... lees meer..

457

Vaste Prikkers worden getrakteerd

Lilian Daman van Bijzonder lekkers van Thuis trakteert de vrijwilligers van Vaste Prik komende zaterdag op heerlijke taart en macarons. Daarna gaan ze weer op stap om zwerf­vuil op te ruimen. ... lees meer..

558

Bijzonder schilderwerk in hal Trefpunt

De komende maanden wordt bijzonder schilder­werk geëxposeerd in de hal van ’t Trefpunt: fraai beschilderde vogel­veren gemaakt door Bettina Regeling-Cabrera. ... lees meer..

851

Bezorgde grootouders in actie

In de aanloop naar de verkie­zingen zijn Gorsselse leden van de groep 'Groot­ouders voor het Klimaat' op de markt te vinden. Zij roepen mensen op om vooral voor het klimaat te kiezen. ... lees meer..

1504

Twee zaaldelen of een volwaardige sportzaal?

De gemeenteraad lijkt bij de samen­voeging van accommodaties op de locatie Vuller­school een voorkeur te hebben voor een volwaardige sport­hal in plaats van de twee zaal­delen uit het college­voorstel. Op 27 november gaat de raad in debat. ... lees meer..

402

‘Klik & Tip’ helpt beginners met de computer

Wekelijks volgt een enthousiaste groep de gratis cursus Klik & Tik bij de bibliotheek in Gorssel en Lochem. “Het helpt je over de brug om te gaan computeren en het is een gezellige sfeer”. ... lees meer..

835

‘Wie goed doet, goed ontmoet’

Zomaar een aardig bericht op de zondag­avond: hoe een mevrouw en haar auto door hulp van passanten uit een benarde positie werden bevrijd. Een mooi voorbeeld van naober­schap. ... lees meer..

1231

Raad praat opnieuw over Vullerschool en ’t Trefpunt

Op 13 november buigt de gemeente­raad zich opnieuw over de locatie­keuze voor een combinatie van school en Trefpunt in Gorssel. Voorstanders van clustering buiten het dorp roeren zich. De Dorps­raad: “Dat wezen inwoners en raad eerder al af”. ... lees meer..

713

Scandinavische topkunst bij Museum MORE

Bij Museum MORE kunnen bezoekers vanaf 11 november een artistieke reis maken langs Deense en Zweedse kunst: een 'ontmoeting' tussen drie Scandinavische groot­heden in de tentoon­stelling Tal R & Mamma Andersson | Rondom Hill. ... lees meer..

1327

Kippen van het ’OerBoerderijtje’ goed aan de leg

De kippen die rond het ‘Oer­Boerderijtje' aan de rand van Gorssel scharrelen zijn goed aan de leg. De eieren zijn te koop bij de kraam aan de Dommerholts­weg en bij bakker Terpstra en ook de plaatselijke horeca werkt ermee. ... lees meer..

1852

Nieuw in Gorssel: Osteopathie de Ridder

Sinds kort is in Den Oldenhof Osteopathie de Ridder gevestigd. “Bij osteo­pathie krijgt elke patiënt een eigen, op de persoon aangepast behandelplan”. ... lees meer..

400

Concert De Harmonie en Brassband Crescendo Wilp

De Harmonie Gorssel-Eefde en Brassband Crescendo hebben de handen ineen­geslagen en zullen op zondag 19 november een gezamenlijk concert verzorgen. ... lees meer..

1212

Hans Melchers overleden

Hans Melchers, initiatief­nemer van Museum MORE in Gorssel, is over­leden. Melchers werd 85 jaar.  ... lees meer..

487

Sinterklaas komt weer naar Gorssel

Vanaf 18 november is Sinterklaas weer in het land, groot feest voor jong en oud dus. Op 5 december komt hij over de IJssel naar Gorssel. Met pieten natuurlijk. Iedereen is welkom om het gezelschap op te halen en het feest bij Den Oldenhof mee te vieren. ... lees meer..

720

Muzikale reis met No Romeo’s

Vocalgroup no Romeo’s uit Gorssel trad afgelopen zaterdag twee keer op in een volle Bergkerk in Deventer. Buiten was het koud en regen­achtig, binnen was het warm en straalde het plezier van de gezichten van de zangeressen. ... lees meer..

1147

‘Hier mag ik wonen, hier kan ik zijn’

Gorssel.nl werd verrast met een lof­dicht op Gorssel van de hand van Tseard Veenstra. In het gedicht brengt Tseard zijn warme gevoelens voor ‘zijn dorp’ onder woorden: ‘hier mag ik wonen, hier kan ik zijn’. ... lees meer..

468

Expositie van Lily Oosterwijk in het Tramstation in Gorssel

Van 11 november tot 11 januari volgend jaar is in het Tramstation een expositie te zien van het werk van beeldend kunstenaar Lily Ooster­wijk. Lily werkt in acryl, gouache, gemengde technieken, pen, aquarel en etsen. ... lees meer..

1049

Blauwtong in schaapskudde Gorssel

Ook enkele schapen van de kudde die in Gorssel het gras kort houden zijn getroffen door blauwtong. Ze zijn onder­gebracht in de schaaps­kooi in Eefde. De overlevings­kans is bijna nihil. ... lees meer..

409

Muziekbingo met DJ bij ’t Trefpunt

Vrijdag 15 december is er bij ’t Trefpunt een Muziek­bingo. Liedjes in plaats van getallen en geen bingo­molen maar een DJ. Kaartjes zijn nu al verkrijg­baar. ... lees meer..

333

Crowdfunding voedselbos De Veldhof verlengd

Op 24 november worden bomen en heesters geplant in het voedsel­bos van tuinderij De Veldhof. De crowd­funding actie om de aanplant te bekostigen is verlengd tot eind november.  ... lees meer..

380

Almense mummies in ‘Ons Markenboek’

Het november­nummer van ‘Ons Markenboek’ van De Elf Marken is verschenen.  Hoe zit het nu met de Almense mum­mies en wist u dat de burgemeester van Gorssel samen met Sinter­klaas op 5 december 1981 bijna in de IJssel was beland? ... lees meer..

1182

Fitness Factory 10 jaar in Gorssel

Op 27 oktober 2013 opende Fitness Factory zijn deuren in ‘t Trefpunt. Het 24/7 concept waarbij sporters met een eigen sleutel dag en nacht terecht kunnen was toen nieuw in de regio en wordt nog steeds erg gewaardeerd. ... lees meer..

560

Zondag 29 oktober laatste dag voor het veer Gorssel-Wilp

Het seizoen zit er weer bijna op voor het Dommerholts­veer. Zondag is de laatste vaar­dag. Dus komende dagen kunt u nog even 'naar de overkant' voor een mooie wandeling of fiets­tocht en genieten van die prachtige rivier. ... lees meer..

916

Minibieb in ‘t Trefpunt

Er verschijnen steeds meer zogenaamde ‘mini­biebs’ in Nederland. Ook in ’t Trefpunt Gorssel staat met ingang van woens­dag 25 oktober een kast met gratis te lenen spelletjes en boeken. ... lees meer..

599

Wielerclub organiseert 36e Heideveld Toertocht

Een succesnummer is het, die de leden van WTC Gorssel nu al voor de 36e keer voor­bereiden: De Heideveld Toertocht voor ATB-ers en gravelaars op zondag 5 november. Maar liefst 33 terrein­eigenaren werken mee om een prachtige route te maken. ... lees meer..

1114

'Schatgraver' van Vaste Prik vindt bijzondere brief

Kijkt u altijd naar de grond of er iets interessants ligt? Geld bij een markt­kraam bijvoorbeeld? De Vaste Prikkers doen dat iedere 4e zaterdag van de maand als ze zwerf­vuil opruimen. Soms doen ze een bijzondere ontdekking... ... lees meer..

709

Dirk van Schie wil mensen helpen energie te besparen

In de gemeente Lochem loopt al langere tijd de actie ‘Energie­rekening onbetaalbaar?’. Energie­coaches van Lochem­Energie helpen mensen met een smalle beurs energie te besparen. Energie­coach Dirk van Schie vertelt hoe hij daarbij te werk gaat. ... lees meer..

650

Crowdfunding voor voedselbos tuinderij De Veldhof

Op 24 november worden bomen en heesters geplant in het voedsel­bos van tuinderij De Veldhof (november is ‘Treevember’). Donaties zijn welkom. Mee­helpen met planten kan natuurlijk ook.  ... lees meer..

1346

Bakkerij Terpstra bakt de lekkerste speculaas

Bakkerij Terpstra uit Gorssel heeft de eerste prijs gewonnen bij een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers in de categorie Speculaas zonder amandelen van Gelderland. Er werd gekeurd door een vakjury en een consumenten­panel. ... lees meer..

1360

Notaris aan huis in Gorssel

Notaris Eelco Opbroek houdt kantoor in Deventer, maar woont in Gorssel. Hij merkt dat een groeiende groep Gorssel­naren niet altijd in de gelegen­heid is naar een notaris toe te gaan, “dus ga ik graag bij mijn dorps­genoten thuis langs”. ... lees meer..

900

Clubs krijgen mooi bedrag van Rabo ClubSupport

De 20 Gorsselse clubs en instellingen die mee­deden met de club­actie van de Rabobank hebben hun kas kunnen spekken. Zij krijgen binnenkort € 5.073 op hun bankrekening gestort. ... lees meer..

592

Shockwavetherapie bij Fysiopraktijk de Boer & de Jonge

De Boer & de Jonge in Gorssel biedt patiënten de mogelijkheid van shockwave­therapie, aan­vullend op een reguliere fysio­therapie­behandeling. Dit kan helpen bij bepaalde hard­nekkige klachten. ... lees meer..

851

No Romeo’s in de Bergkerk

Nergens klinkt close harmony mooier! Zaterdag 4 november geeft Vocal Group No Romeo's twee eigen concerten in de Bergkerk in Deventer. De dames hopen natuurlijk op veel publiek, ook van de vele fans uit thuisbasis Gorssel. ... lees meer..

1325

Elektrische deelauto in Gorssel

LochemEnergie gaat in samen­werking met de Dorpsraad Gorssel in het dorp een proef doen met een elektrische deel­auto. De energie­coöperatie zoekt naast de bestaande huurders extra deel­nemers voor deze duurzame wijze van vervoer.  ... lees meer..

1901

Levensreddende actie in Gorssel met AED in NOS Journaal

In het Journaal van maandag 9 oktober zijn Job Dietrich en Berend Postmus uit Gorssel te zien. Zij blikken terug op de hart­stilstand van Berend en de geslaagde reanimatie, die mede door een in allerijl door Job gehaalde en bediende AED mogelijk was. ... lees meer..

525

Expositie De Bloemenkamp officieel geopend

Op vrijdag 6 oktober werd de tentoon­stelling over De Bloemenkamp in het Tram­station in Gorssel officieel geopend. Voor veel dorpsgenoten is de expositie met film een feest van herkenning. ... lees meer..

Resultaten 1 - 75 van 323