Archief per maand

Januari 2023

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
574

Eenrichtingsverkeer Hoofdstraat-Poststraat 7A

De gemeente wil vanaf de Hoofd­straat naar de Post­straat 7A (tussen Bechtle en De Goede Slagerij) eenrichtings­verkeer instellen voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente Lochem is van p... lees meer..

730

Te huur: Ruiterweg 21

En opnieuw biedt IJssel­dal Wonen een woning te huur aan in Gorssel: een laagbouw­woning aan de Ruiterweg 21. Inwoners van Gorssel hebben voor­rang bij toewijzing. IJsseldal Wonen biedt... lees meer..

801

Te huur: Meidoornstraat 23

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een eengezins­woning aan de Meidoorn­straat 23. IJsseldal Wonen biedt in de k... lees meer..

1134

LochemGroen! wil beschermde status voor bomen

De kap van vijf eiken aan de Elfuurs­weg op 2 december vorig jaar leidde tot veel veront­waardi­ging. LochemGroen! pleit voor een betere bescherming van bepaalde groepen bomen. De kap v... lees meer..

1059

Collectieve zonnedaken, ook in Gorssel

LochemEnergie is een nieuwe actie voor collectieve zonne­daken gestart. Ook in Gorssel staan projecten op stapel. Deel­nemers dragen bij aan de energie­transitie en krijgen een aardig rend... lees meer..

304

Nieuw nummer van ‘Ons Markenboek’ verschenen

Het eerste nummer van 2023 van ‘Ons Marken­­boek’ is verschenen. Er wordt terug­gekeken op de oprichting van de vereniging, maar het boekje bevat nog meer interessante artikelen over de lees meer..

452

Verduurzaming: buurtbijeenkomst en energiecafé

Klimaat­burgemeester Marloes van Schaik lanceerde een ‘buurt­aanpak’ voor verduur­zaming in Gorssel-Noord: een eerste bijeen­komst is gepland. Volgende maand organiseren Lochem­Ene... lees meer..

419

Meeste zwerfvuil is het ‘on-the-go’ afval

Iedere vierde zaterdag van de maand gaat er een hechte groep vrijwilligers op stap met prikstok en vuilniszak om Gorssel schoner te maken. Iedere maand verzamelen ze weer een enorme berg zwerfafval. G... lees meer..

660

Thaise maaltijd voor Oekraïense vluchtelingen

Tijdens de kerstdagen zijn er veel hart­verwarmende acties geweest voor de Oekraïense vluchtelingen in Gorssel. Ning en Theo Clappers, die iedere week op de markt Thaise gerechten verkopen, verzor... lees meer..

1408

Fotoalbum hoogwater IJssel

De Ravensweerdweg is afgesloten en de uiter­waarden beginnen vol te stromen. Het water in de IJssel bereikte van­middag een stand van 6,70 meter boven NAP. Een prachtig gezicht.  Fotograa... lees meer..

935

Inwonertal Gorssel licht gestegen

Gorssel telde op 1 januari 2023 3994 inwoners. Dat zijn er 11 meer dan een jaar eerder. Bij deze cijfers zijn de Oekraïense bewoners van De Bloemenkamp inbegrepen.  De gemeente Lochem publicee... lees meer..

1875

Plan voor toekomst Joppekerk

De r.-k. kerk in Joppe wordt in 2025 gesloten en het gebouw wordt verkocht. Een initiatief­groep uit de geloofs­gemeenschap presenteert nu plannen voor her­bestemming: een hotel-restaurant... lees meer..

1171

Startschot voor nieuw dorpsplan

Tijdens de nieuwjaars­bijeenkomst van de Dorpsraad op 11 januari werd het start­schot gegeven voor het nieuwe dorps­plan. Ruim 65 bezoekers hieven het glas op het nieuwe jaar en gaven hun ... lees meer..

465

Kunst van At Flierman en Martin Ackermann in Trefpunt

De hal van ’t Trefpunt in Gorssel is weer opgesierd met kunst. Deze keer van At Flierman en Martin Ackermann. Flierman gaat ook kunstenaars voor vervolg­exposities uitnodigen. De hal van ’t Tre... lees meer..

733

Te huur: Molenweg 27

IJssel­dal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aan­bod betreft een senioren­woning aan de Molenweg 27. De minimum leeftijd is 55 jaar. ... lees meer..

383

Energieactie gaat door en is verder uitgebreid

De actie ‘Energie­rekening onbetaal­baar?’ gaat door. Bovendien is er in 2023 meer geld te besteden en zijn de mogelijk­heden uitgebreid. De actie loopt tot het eind van het jaar. De ge... lees meer..

959

Meepraten over nieuw Dorpsplan

De Dorpsraad Gorssel organiseert op woensdag­avond 11 januari een nieuwjaars­bijeenkomst, tevens start van het proces voor een nieuw dorps­plan Gorssel. Alle Gorssel­naren zijn welkom.... lees meer..

311

Actie ‘Friet voor vuurwerk’ weer succesvol

Op 2 januari kon weer vuurwerk­afval ingeleverd worden. Je kreeg dan een bon voor een zak friet van ’t Tref­punt. Er werd meer afval ingeleverd dan de laatste keer (in 2020),  ook in Gors... lees meer..

1628

Veel onduidelijkheid over bomenkap Elfuursweg

De eiken aan de Elfuurs­weg die vorige maand zijn gekapt stonden op grond van de gemeente, maar die wist van niets. Er was zelfs opdracht gegeven voor de kap van 75 bomen. Veel mensen in Gorssel e... lees meer..

1479

Te huur: Rietdekkerweg 21

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan de Rietdekker­weg 21. De minimum leeftijd is 55 jaar en er geldt voor... lees meer..

856

Spontane bollenplantactie Gorssel Bloeit

In de eerste week van het nieuwe jaar zijn er op meerdere plekken in Gorssel duizenden bloem­bollen de grond ingegaan. Een bloem­bolllen­handel uit Vaassen bood gratis heel veel bollen aan... lees meer..

434

Historische Vereniging De Elf Marken 40 jaar

De Historische Vereniging De Elf Marken werd op­gericht in 1983 en viert in 2023 dus haar 40-jarig jubileum. CV De Gorssel­narren had een bijzondere rol bij het ont­staan van De Elf Marken... lees meer..

465

Samen verduurzamen

Met een prijs­plafond voor stroom en gas probeert de over­heid de energie­kosten in 2023 binnen de perken te houden. Klimaat­burgemeester Marloes van Schaik en LochemEnergie helpen daa... lees meer..

919

Wandelen langs de Flierderbeek

De royale verzameling wandel- en fietsroutes op Gorssel.nl is uitgebreid met een nieuwe wandeling met veel bos en een fraai stuk langs de Flierderbeek. De royale verzameling wandel- en fietsroutes ... lees meer..

Resultaten 1 - 24 van 24