Archief per maand

Februari 2023

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
934

Hockeyclub Gorssel Epse heeft een nieuw bestuur

De nieuwe bestuurs­leden van HC Gorssel Epse stellen zich voor. Wat bindt hen met de club, en wat zijn hun wensen, dromen en plannen zijn voor de komende tijd? De nieuwe bestuursleden van HC Go... lees meer..

516

Crowdfunding voor zonnebloemlint

In 2023 weer genieten van zonne­bloemen langs de mais­velden? En de bijen, insecten en vogels helpen? Doneren voor meters zonne­bloemen kan vanaf nu. In 2023 weer genieten van zonne­... lees meer..

458

Geslaagde compostactie De Harmonie

De muzikanten annex compost­bezorgers van De Harmonie hadden op 25 februari een geslaagde huis-aan-huis actie in Gorssel. De stapel zakken vormde ook nog eens een lekker bed … Mede dankzij het ... lees meer..

2042

Kernvisie Wonen: de plannen

De langverwachte Kernvisie Wonen Gorssel is verschenen. Tot en met 2030 moeten zo’n 208 nieuwe woningen gebouwd worden, groten­deels op nu nog groene locaties: Mogezomp­weide, Smitskamp en Gor... lees meer..

1791

De Kernvisie Wonen voor Gorssel is klaar

Vers van de pers: de Kern­visie Wonen Gorssel is klaar. Voorkeurs­locaties zijn voor inbreiding de wei van Mogezomp en voor uitbreiding de locaties Smits­kamp en Gorssel Noord-Oost. De ... lees meer..

568

Binnenkort in Museum MORE: ‘Naïef Realisme’

Vanaf 25 maart is in Museum MORE de grote overzichts­tentoonstelling ‘Naïef Realisme’ te zien. Er komen bruik­lenen uit Europa en de Verenigde Staten. De expositie is geïnspireerd op een baan&... lees meer..

245

Weerbaarheidstraining voor jonge kinderen

Dit voorjaar organiseert kindercoach Manon Timmerije weer een weerbaarheidstraining voor jonge kinderen (7 tot 12 jaar). Er zijn zeven wekelijkse lessen in ’t Trefpunt. In het voorjaar van 202... lees meer..

687

Subsidies verduurzaming en energiebesparing

In tijden van klimaat­verandering en stijgende energie­prijzen zijn energie­besparing en verduurzaming van panden een vanzelf­sprekende stap. De gemeente Lochem biedt hiervoor subsidie... lees meer..

529

Voorjaar in zicht: compost en potgrond bij De Harmonie

Muziekvereniging De Harmonie rijdt op 25 februari door de straten van Gorssel om pot­grond te verkopen. Wie vóór die datum bestelt krijgt de zakken thuis voor de deur af­geleverd. Het voo lees meer..

750

Vrijwilligersbijeenkomst Oekraïneproject

Op 10 februari was er een bijeen­komst voor de vrijwilligers van het Gorsselse Oekraïne­project in de protestantse kerk in Gorssel. Gorssel.nl was er bij en sprak met een aantal van hen. Op... lees meer..

790

Zwemseizoen 2023 De Boskoele begint op 29 april

De Boskoele denkt alweer aan het nieuwe seizoen. De openings­dag is bekend: dat wordt 29 april. Het bad is op zoek naar extra mede­werkers en vrijwilligers. Zwembad De Boskoele denkt, nu de... lees meer..

498

Klimaatburgemeester ontmoet betrokken grootouders

Grootouders voor het Klimaat uit Gorssel, Eefde en Harfsen nodigden Klimaat­burgemeester Marloes van Schaik uit voor een gesprek. Al pratend ont­stonden er ideeën over acties en initiatieven. ... lees meer..

631

Te huur voor starters: Poststraat 1-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel via een jongeren­contract een appartement aan voor starters aan de Post­straat 1-G. Er geldt voorrang voor dorps­binding en de maximumleeftijd is 2... lees meer..

1706

Nieuw in Gorssel: Van Amerongen Performance Cycling

Onlangs opende voormalig profrijder, Eurosport-commentator en fiets­recensent Thijs van Amerongen zijn winkel Van Amerongen Performance Cycling aan de Deventer­weg. Gorssel is een mooie gespec... lees meer..

1507

Portret van 'prikkers' Bartho en Mechteld Plaat

Onder de naam Vaste Prik is in Gorssel een hechte groep mensen ont­staan. Henk Veenendaal zet de prikkers stuk voor stuk in het zonnetje. Deze keer ontvangt hij Gorssel­naren Bartho en Mechtel... lees meer..

1036

Op bezoek bij Brouwerij Markebier in Eefde

Brouwerij Markebier oogt een beetje kneuterig, maar ook profes­sioneel en ambachtelijk. Gorssel.nl ging vrijdag 3 februari op bezoek bij de hobby­brouwerij in de Eefdese kazerne en sprak met v... lees meer..

1429

Geen F348, wel 60 kilometer

Er komt geen snelle fiets­route tussen Deventer en Zutphen, wel een fiets­pad langs de rondweg Gorssel. De maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde wordt verlaagd tot 60 kilometer. ... lees meer..

419

Energierekening omlaag door besparen en opwekken

 Op maandag­avond 20 februari wordt in ’t Trefpunt een energie­café gehouden. Huis­eigenaren en huurders kunnen er terecht met vragen over energie­besparing en opwek van ener lees meer..

252

Stichting AED Eefde-Gorssel blij met nieuwe AED

De Stichting AED Eefde-Gorssel heeft er weer een AED bij: aan de muur van gebouw Beuk aan de ds. Schakel­weg in Gorssel. De Stichting is er blij mee. De Stichting AED Eefde-Gorssel heeft er wee... lees meer..

Resultaten 1 - 19 van 19