Februari 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1726

Hockeyclub Gorssel Epse heeft een nieuw bestuur

De nieuwe bestuurs­leden van HC Gorssel Epse stellen zich voor. Wat bindt hen met de club, en wat zijn hun wensen, dromen en plannen zijn voor de komende tijd? ... lees meer..

871

Crowdfunding voor zonnebloemlint

In 2023 weer genieten van zonne­bloemen langs de mais­velden? En de bijen, insecten en vogels helpen? Doneren voor meters zonne­bloemen kan vanaf nu. ... lees meer..

709

Geslaagde compostactie De Harmonie

De muzikanten annex compost­bezorgers van De Harmonie hadden op 25 februari een geslaagde huis-aan-huis actie in Gorssel. De stapel zakken vormde ook nog eens een lekker bed … ... lees meer..

3929

Kernvisie Wonen: de plannen

De langverwachte Kernvisie Wonen Gorssel is verschenen. Tot en met 2030 moeten zo’n 208 nieuwe woningen gebouwd worden, groten­deels op nu nog groene locaties: Mogezomp­weide, Smitskamp en Gorssel Noord­oost/Kozakkenweg. ... lees meer..

2344

De Kernvisie Wonen voor Gorssel is klaar

Vers van de pers: de Kern­visie Wonen Gorssel is klaar. Voorkeurs­locaties zijn voor inbreiding de wei van Mogezomp en voor uitbreiding de locaties Smits­kamp en Gorssel Noord-Oost. ... lees meer..

1510

Binnenkort in Museum MORE: ‘Naïef Realisme’

Vanaf 25 maart is in Museum MORE de grote overzichts­tentoonstelling ‘Naïef Realisme’ te zien. Er komen bruik­lenen uit Europa en de Verenigde Staten. De expositie is geïnspireerd op een baan­brekende tentoonstelling in het  MoMa in 1938(!). ... lees meer..

530

Weerbaarheidstraining voor jonge kinderen

Dit voorjaar organiseert kindercoach Manon Timmerije weer een weerbaarheidstraining voor jonge kinderen (7 tot 12 jaar). Er zijn zeven wekelijkse lessen in ’t Trefpunt. ... lees meer..

1098

Subsidies verduurzaming en energiebesparing

In tijden van klimaat­verandering en stijgende energie­prijzen zijn energie­besparing en verduurzaming van panden een vanzelf­sprekende stap. De gemeente Lochem biedt hiervoor subsidie­mogelijkheden. Gorssel.nl zet ze op een rij. ... lees meer..

809

Voorjaar in zicht: compost en potgrond bij De Harmonie

Muziekvereniging De Harmonie rijdt op 25 februari door de straten van Gorssel om pot­grond te verkopen. Wie vóór die datum bestelt krijgt de zakken thuis voor de deur af­geleverd. lees meer..

1110

Vrijwilligersbijeenkomst Oekraïneproject

Op 10 februari was er een bijeen­komst voor de vrijwilligers van het Gorsselse Oekraïne­project in de protestantse kerk in Gorssel. Gorssel.nl was er bij en sprak met een aantal van hen. ... lees meer..

1196

Zwemseizoen 2023 De Boskoele begint op 29 april

De Boskoele denkt alweer aan het nieuwe seizoen. De openings­dag is bekend: dat wordt 29 april. Het bad is op zoek naar extra mede­werkers en vrijwilligers. ... lees meer..

790

Klimaatburgemeester ontmoet betrokken grootouders

Grootouders voor het Klimaat uit Gorssel, Eefde en Harfsen nodigden Klimaat­burgemeester Marloes van Schaik uit voor een gesprek. Al pratend ont­stonden er ideeën over acties en initiatieven. ... lees meer..

895

Te huur voor starters: Poststraat 1-G

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel via een jongeren­contract een appartement aan voor starters aan de Post­straat 1-G. Er geldt voorrang voor dorps­binding en de maximumleeftijd is 27 jaar. ... lees meer..

3225

Nieuw in Gorssel: Van Amerongen Performance Cycling

Onlangs opende voormalig profrijder, Eurosport-commentator en fiets­recensent Thijs van Amerongen zijn winkel Van Amerongen Performance Cycling aan de Deventer­weg. Gorssel is een mooie gespecialiseerde fietsenzaak rijker. ... lees meer..

2076

Portret van 'prikkers' Bartho en Mechteld Plaat

Onder de naam Vaste Prik is in Gorssel een hechte groep mensen ont­staan. Henk Veenendaal zet de prikkers stuk voor stuk in het zonnetje. Deze keer ontvangt hij Gorssel­naren Bartho en Mechteld Plaat. ... lees meer..

1440

Op bezoek bij Brouwerij Markebier in Eefde

Brouwerij Markebier oogt een beetje kneuterig, maar ook profes­sioneel en ambachtelijk. Gorssel.nl ging vrijdag 3 februari op bezoek bij de hobby­brouwerij in de Eefdese kazerne en sprak met vijf van de maar liefst vijftien vrijwilligers. ... lees meer..

1940

Geen F348, wel 60 kilometer

Er komt geen snelle fiets­route tussen Deventer en Zutphen, wel een fiets­pad langs de rondweg Gorssel. De maximum snelheid op de N348 tussen Gorssel en Eefde wordt verlaagd tot 60 kilometer. ... lees meer..

619

Energierekening omlaag door besparen en opwekken

 Op maandag­avond 20 februari wordt in ’t Trefpunt een energie­café gehouden. Huis­eigenaren en huurders kunnen er terecht met vragen over energie­besparing en opwek van energie. lees meer..

401

Stichting AED Eefde-Gorssel blij met nieuwe AED

De Stichting AED Eefde-Gorssel heeft er weer een AED bij: aan de muur van gebouw Beuk aan de ds. Schakel­weg in Gorssel. De Stichting is er blij mee. ... lees meer..

Resultaten 1 - 19 van 19