Archief per maand

Maart 2023

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen.
Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.


Terug naar nieuws
172

In gesprek met de nieuwe predikant Gertjan de Pender

In januari is ds. Gertjan de Pender benoemd als de nieuwe predikant van zowel de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse als Eefde. Tijd voor een nadere kennismaking. In januari 2023 is ds. Gertjan de P... lees meer..

609

Tijdelijk te huur: Wielewaalpad 3

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan het Wielewaal­pad 3. Let op: de woning is tijdelijk te huur, met beho... lees meer..

55

Gratis trainen bij Hockeyclub Gorssel Epse

Altijd al eens willen hockeyen? Dan is er nu de mogelijkheid om van 1 april tot 15 juni gratis mee te doen met trainingen. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Altijd al eens willen hockeyen? Dan is er nu d... lees meer..

188

Bomen over Bomen in Museum STAAL

Museum STAAL in Almen start het zomer­seizoen op 2 april met een nieuwe tentoon­stelling: Bomen over Bomen - door het museum­bos, de bomen zien. Museum STAAL in Almen start het zomersei... lees meer..

515

Abonnement van De Boskoele in de voorverkoop

Er kunnen weer abonnementen van de zwembaden in Gorssel en Almen in de voorverkoop worden gekocht. Het nieuwe zwemseizoen gaat op zaterdag 29 april van start. Er kunnen weer abonnementen van de zwe... lees meer..

298

Raad behandelt Kernvisie Wonen

De gemeente­raad begint op 3 april met de behandeling van de Kernvisie Wonen Gorssel in een beeldvormende tafel. Belang­hebbenden kunnen tijdens de tafel mee­spreken of schriftelijk h... lees meer..

707

Actie voor collectieve inkoop zonnepanelen/warmtepompen

LochemEnergie heeft een actie opgezet voor collectieve inkoop van warmte­pompen en zonne­panelen voor woning­eigenaren in de gemeente Lochem. Op 12 april is er een informatie­avond in ... lees meer..

212

'Lochemse Beursvloer' voor maatschappelijk ondernemen

Op woensdag 5 april wordt de zevende editie van de ‘Lochemse Beurs­vloer’ gehouden. Doel is maatschappe­lijke organisaties en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Gast­heer is het L... lees meer..

881

Ook in Gorssel BBB de grootste partij

Hoe stemde Gorssel bij de Staten­verkiezingen 2023? Gorssel.nl bekeek de uit­slagen per stembureau: ook in Gorssel behaalde BBB de meeste stemmen. De verschillende media gonzen nog na van d... lees meer..

235

Fit de lente in met Sneeuwfit Zutphen

Vanaf zaterdag 1 april beginnen weer lente­trainingsgroepen van Sneeuw­fit Zutphen en omstreken. Startpunt is de Zes­sprong in Joppe. Iedereen is welkom voor een gratis proef­les. O... lees meer..

458

Oude wandelroute Arnhem Deventer herleeft

Boswachter Ellen Luijks heeft een uit 1915 daterende wandelroute van Arnhem, via Almen, Gorssel en Epse naar Deventer gereconstrueerd en beschreven in een wandelgids. Boswachter Ellen Luijks heeft ... lees meer..

493

Gemeente Lochem: BBB veruit de grootste

De voorlopige uitslag van de Provinciale Staten­verkiezingen in de gemeente Lochem is bekend. BBB heeft ruim 35% van de stemmen gekregen. De opkomst was met bijna 73% hoog. De voorlopige uitsla... lees meer..

1324

Nieuw pand in Eefde voor Fietsservice Gorssel

Fietsen­maker Jurriaan van den Berg is met zijn Fiets­service Gorssel sinds kort gevestigd in een nieuw (tijdelijk) pand in Eefde. Er zijn nu ook nieuwe en tweede­hands fietsen te koop. ... lees meer..

228

Tiemen van Westerveld exposeert in 't Trefpunt

Vanaf half maart hangen er weer nieuwe schilderijen in ’t Trefpunt in Gorssel. Tiemen van Wester­veld schildert land­schappen, paarden en portretten. Alle schilderijen zijn te koop. Va... lees meer..

415

Spetterend concert van de Harmonie

Met deze woorden werd het concert van afgelopen zondag­ aangekondigd en zo is het ook door het publiek ontvangen. Een staande ovatie in de vol bezette Ontmoetings­kerk viel de Harmonie na aflo... lees meer..

716

Lessen Nederlands voor Gorsselse Oekraïners

De Oekraïense inwoners van Gorssel volgen enkele keren per week lessen in de Neder­landse taal. Gorssel.nl mocht zo’n les bij­wonen. De bijeen­komsten verlopen in een gezellige en ontspann... lees meer..

390

Werk van Gerda Starink in het Tramstation

Tot eind april toont Gerda Starink uit Eefde haar schilderijen in olie­verf in het Tram­station in Gorssel. “Schilderen doet wat met je”.  Tot eind april 2023 toont Gerda Starink uit E... lees meer..

271

Tuinderij De Veldhof luidt nieuw seizoen in

Het moestuinseizoen op Tuinderij de Veld­hof gaat weer van start. Tuinder Valérie van Dijck biedt verschillende cursussen aan en er zijn meewerk­dagen.  Op 1 september 2015 opende Tuin... lees meer..

687

Concert Willeke Alberti

Dinsdagmiddag 21 maart treedt Willeke Alberti op in de kerk in Gorssel. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Reserveer snel, want op=op. Op dinsdag 21 maart 2023 treedt Willeke Alberti op tijdens een ... lees meer..

817

Nieuw seizoen voor Gorssels openluchttheater

Het Openluchttheater Gorssel heeft het programma voor het komende seizoen rond. Van mei tot september zijn er zes voor­stellingen, waaronder een kinder­programma. Het Openluchttheater Gorss... lees meer..

286

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Op deze dag kan ook gestemd worden voor het Algemeen Bestuur van Water­schap Rijn en IJssel. Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor... lees meer..

263

Boekenweek 2023: ‘Ik ben alles’

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart is het weer ‘Boeken­week’. Boekhandel Bechtle organiseert op de eerste dag van de Boeken­week een boeken­markt op de stoep voor de winkel. Dit ja... lees meer..

195

Passieconcert Sytse Buwalda en Wouter Harbers

Op vrijdagavond 24 maart organiseren de kerken van Gorssel-Epse en Eefde gezamen­lijk een optreden van counter­tenor Sytse Buwalda en pianist Wouter Harbers in de Ontmoetings­kerk in Eefde... lees meer..

204

Gevarieerd voorjaarsconcert van De Harmonie

Zondagmiddag 12 maart geeft De Harmonie Gorssel-Eefde een verrassend en gevarieerd voorjaars­concert in de Eefdese Ontmoetings­kerk. De entree is gratis. Zondagmiddag 12 maart geeft De Harm... lees meer..

510

Programma Oranjevereniging Gorssel bekend

Binnenkort valt in Gorssel de jaarlijkse flyer van de Oranje­vereniging in de bus met het traditionele programma voor de viering van Konings­dag op 27 april en de herdenking op 4 mei.  ... lees meer..

940

Actie 'Boodschappen delen'

Veel mensen hebben in deze tijd van stijgende prijzen en hogere energie­lasten moeite om een dagelijkse maal­tijd op tafel te zetten. Daarom is een aantal inwoners van Gorssel een actie gestar... lees meer..

760

Werkzaamheden Joppelaan gereed

Er moet nog worden opgeruimd, maar eindelijk gaat de Joppe­laan weer open voor verkeer. De weg is opnieuw ingericht. Het werk begon in oktober vorig jaar, maar liep ver­traging op.  De... lees meer..

143

Jantje Beton: 'stop nooit met spelen'

Van maandag 6 t/m zater­dag 11 maart is er weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Buiten­spelen is leuk en gezond, maar is steeds minder vanzelf­sprekend. Het is dus meer dan ... lees meer..

Resultaten 1 - 28 van 28