Maart 2023

Nieuwsarchief

 

Dit is het archief van alle nieuws­berichten die op Gorssel.nl zijn ver­schenen. Kies een maand en de volgorde waarin de artikelen worden getoond.
Ook kunt u de zoek­functie (het vergroot­glas in het hoofdmenu) gebruiken.

Terug naar nieuws

 

1977

Jarige seniorensoos is een groot succes

De Seniorensoos, iedere donderdag­middag in ‘t Trefpunt, bestaat één jaar. Bijna 40 trouwe bezoekers brachten een toost uit en wensten elkaar een lang vervolg. ... lees meer..

492

Crisisfonds bij financiële problemen

Inwoners van de gemeente Lochem die door de hoge (energie)­prijzen financiële problemen hebben of dreigen te krijgen kunnen een bij­drage aanvragen uit een zogenaamd crisis­fonds van de gemeente. ... lees meer..

1031

Nieuw seizoen voor de Tuinen van de Egel

Er wordt hard gewerkt bij de ecologische Tuinen van de Egel aan de Gorsselse Enkweg, zodat er ook in het nieuwe seizoen weer volop groente, fruit en kruiden kunnen worden geoogst. In mei start de verkoop.  ... lees meer..

1122

In gesprek met de nieuwe predikant Gertjan de Pender

In januari is ds. Gertjan de Pender benoemd als de nieuwe predikant van zowel de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse als Eefde. Tijd voor een nadere kennismaking. ... lees meer..

1826

Tijdelijk te huur: Wielewaalpad 3

IJsseldal Wonen biedt in de kern Gorssel woningen in de sociale huur­sector aan. Het actuele aanbod betreft een woning aan het Wielewaal­pad 3. Let op: de woning is tijdelijk te huur, met behoud van inschrijf­punten.  ... lees meer..

411

Gratis trainen bij Hockeyclub Gorssel Epse

Altijd al eens willen hockeyen? Dan is er nu de mogelijkheid om van 1 april tot 15 juni gratis mee te doen met trainingen. Voor iedereen vanaf 4 jaar. ... lees meer..

943

Bomen over Bomen in Museum STAAL

Museum STAAL in Almen start het zomer­seizoen op 2 april met een nieuwe tentoon­stelling: Bomen over Bomen - door het museum­bos, de bomen zien. ... lees meer..

1314

Abonnement van De Boskoele in de voorverkoop

Er kunnen weer abonnementen van de zwembaden in Gorssel en Almen in de voorverkoop worden gekocht. Het nieuwe zwemseizoen gaat op zaterdag 29 april van start. ... lees meer..

704

Raad behandelt Kernvisie Wonen

De gemeente­raad begint op 3 april met de behandeling van de Kernvisie Wonen Gorssel in een beeldvormende tafel. Belang­hebbenden kunnen tijdens de tafel mee­spreken of schriftelijk hun mening laten weten.  ... lees meer..

1266

Actie voor collectieve inkoop zonnepanelen/warmtepompen

LochemEnergie heeft een actie opgezet voor collectieve inkoop van warmte­pompen en zonne­panelen voor woning­eigenaren in de gemeente Lochem. Op 12 april is er een informatie­avond in ’t Trefpunt. ... lees meer..

525

'Lochemse Beursvloer' voor maatschappelijk ondernemen

Op woensdag 5 april wordt de zevende editie van de ‘Lochemse Beurs­vloer’ gehouden. Doel is maatschappe­lijke organisaties en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Gast­heer is het Lochemse bedrijf Mepal. ... lees meer..

1351

Ook in Gorssel BBB de grootste partij

Hoe stemde Gorssel bij de Staten­verkiezingen 2023? Gorssel.nl bekeek de uit­slagen per stembureau: ook in Gorssel behaalde BBB de meeste stemmen. ... lees meer..

529

Fit de lente in met Sneeuwfit Zutphen

Vanaf zaterdag 1 april beginnen weer lente­trainingsgroepen van Sneeuw­fit Zutphen en omstreken. Startpunt is de Zes­sprong in Joppe. Iedereen is welkom voor een gratis proef­les. ... lees meer..

972

Oude wandelroute Arnhem Deventer herleeft

Boswachter Ellen Luijks heeft een uit 1915 daterende wandelroute van Arnhem, via Almen, Gorssel en Epse naar Deventer gereconstrueerd en beschreven in een wandelgids. ... lees meer..

745

Gemeente Lochem: BBB veruit de grootste

De voorlopige uitslag van de Provinciale Staten­verkiezingen in de gemeente Lochem is bekend. BBB heeft ruim 35% van de stemmen gekregen. De opkomst was met bijna 73% hoog. ... lees meer..

2790

Nieuw pand in Eefde voor Fietsservice Gorssel

Fietsen­maker Jurriaan van den Berg is met zijn Fiets­service Gorssel sinds kort gevestigd in een nieuw (tijdelijk) pand in Eefde. Er zijn nu ook nieuwe en tweede­hands fietsen te koop. ... lees meer..

572

Tiemen van Westerveld exposeert in 't Trefpunt

Vanaf half maart hangen er weer nieuwe schilderijen in ’t Trefpunt in Gorssel. Tiemen van Wester­veld schildert land­schappen, paarden en portretten. Alle schilderijen zijn te koop. ... lees meer..

866

Spetterend concert van de Harmonie

Met deze woorden werd het concert van afgelopen zondag­ aangekondigd en zo is het ook door het publiek ontvangen. Een staande ovatie in de vol bezette Ontmoetings­kerk viel de Harmonie na afloop ten deel. ... lees meer..

1106

Lessen Nederlands voor Gorsselse Oekraïners

De Oekraïense inwoners van Gorssel volgen enkele keren per week lessen in de Neder­landse taal. Gorssel.nl mocht zo’n les bij­wonen. De bijeen­komsten verlopen in een gezellige en ontspannen sfeer.  ... lees meer..

803

Werk van Gerda Starink in het Tramstation

Tot eind april toont Gerda Starink uit Eefde haar schilderijen in olie­verf in het Tram­station in Gorssel. “Schilderen doet wat met je”.  ... lees meer..

825

Tuinderij De Veldhof luidt nieuw seizoen in

Het moestuinseizoen op Tuinderij de Veld­hof gaat weer van start. Tuinder Valérie van Dijck biedt verschillende cursussen aan en er zijn meewerk­dagen.  ... lees meer..

1563

Concert Willeke Alberti

Dinsdagmiddag 21 maart treedt Willeke Alberti op in de kerk in Gorssel. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Reserveer snel, want op=op. ... lees meer..

1376

Nieuw seizoen voor Gorssels openluchttheater

Het Openluchttheater Gorssel heeft het programma voor het komende seizoen rond. Van mei tot september zijn er zes voor­stellingen, waaronder een kinder­programma. ... lees meer..

624

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Op deze dag kan ook gestemd worden voor het Algemeen Bestuur van Water­schap Rijn en IJssel. ... lees meer..

596

Boekenweek 2023: ‘Ik ben alles’

Van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart is het weer ‘Boeken­week’. Boekhandel Bechtle organiseert op de eerste dag van de Boeken­week een boeken­markt op de stoep voor de winkel. Dit jaar is dat dus op zater­dag 11 maart.  ... lees meer..

475

Passieconcert Sytse Buwalda en Wouter Harbers

Op vrijdagavond 24 maart organiseren de kerken van Gorssel-Epse en Eefde gezamen­lijk een optreden van counter­tenor Sytse Buwalda en pianist Wouter Harbers in de Ontmoetings­kerk in Eefde. Kaarten zijn nu verkrijg­baar. ... lees meer..

515

Gevarieerd voorjaarsconcert van De Harmonie

Zondagmiddag 12 maart geeft De Harmonie Gorssel-Eefde een verrassend en gevarieerd voorjaars­concert in de Eefdese Ontmoetings­kerk. De entree is gratis. ... lees meer..

916

Programma Oranjevereniging Gorssel bekend

Binnenkort valt in Gorssel de jaarlijkse flyer van de Oranje­vereniging in de bus met het traditionele programma voor de viering van Konings­dag op 27 april en de herdenking op 4 mei.  ... lees meer..

1414

Actie 'Boodschappen delen'

Veel mensen hebben in deze tijd van stijgende prijzen en hogere energie­lasten moeite om een dagelijkse maal­tijd op tafel te zetten. Daarom is een aantal inwoners van Gorssel een actie gestart onder het motto ‘Bood­schappen delen’. ... lees meer..

1310

Werkzaamheden Joppelaan gereed

Er moet nog worden opgeruimd, maar eindelijk gaat de Joppe­laan weer open voor verkeer. De weg is opnieuw ingericht. Het werk begon in oktober vorig jaar, maar liep ver­traging op.  ... lees meer..

350

Jantje Beton: 'stop nooit met spelen'

Van maandag 6 t/m zater­dag 11 maart is er weer de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Buiten­spelen is leuk en gezond, maar is steeds minder vanzelf­sprekend. Het is dus meer dan ooit nodig om geld op te halen. ... lees meer..

Resultaten 1 - 31 van 31